(vytržená stránka válející se mezi listinami Korribanu)
Toho dne jsem viděl zrůdnosti samotného chaosu, toho dne jsem spatřil skutečný strach. Ta vzpomínka se mi vrací v nočních můrách, vidím ji když se probouzím, jak stín co přikryl veškerou radost. Než dojdu vlastního konce nenaleznu klid.
Ale začnu od začátku, sami pak rozhodnete zda-li mi budete věřit.
Živil jsem se jako kurýr pro jednu menší firmu. Práce poměrně prostá, převážet zboží z bodu A do bodu B. Přesto se mi ta práce náramně zamlouvala, poskytovala všechno, klid, svobodu a nespoutaný vesmír k objevování. Kdybych tak radši poslouchal rodiče a zůstal v bezpečí domoviny...
Vše to začalo jako klasická zakázka. Klient dal požadavek na převezení stovky galonů nějaké chemikálie, z Nar Shaddaa do úschovny na měsíc Littisu. Byla to sice dálka, ale za nádhernou cenu. Firma mi práci přiklepla a já vyrazil.
Teď si říkáte, proč vám vykládám tyto hlouposti co? Chci, aby jste si uvědomili, že jsem byl jenom obyčejný chlápek, co si chtěl trochu vydělat, někde bydlet, mít co pít. Nevyvolával jsem problémy a žádné nechtěl.
Vyrazil jsem podle plánu, naložení proběhlo v pořádku, jen klient chyběl. Místo něho se zjevil nějaký pochybný zástupce. No moje věc to nebyla, prostředník nemá v popisu práce kladení otázek.
Další divná věc byla na orbitě. Nikdo mi neřekl kam přistát, nikdo se neozýval. Že je hlupák to tehdy neobrátil! Hlava radila vrátit se, ale srdce vidělo zásobu kreditů na účtě a návštěvu těch krásných slečen v baru.
Neohrabané přistání, vypnutí motorů a rozkoukání. Nikde nikdo, všechno pusté, opuštěné. Co se tu ksakru stalo? Vyvstaly obavy, že tohle není správná planeta. Že jsem zase něco spletl.
Ruka instinktivně našla bláster, vyložil jsem a čekal jestli se někdo neukáže. Třeba jen nemají stráž, komunikační centrum a žádné lidi. Jak absurdně to zní, vím. Občas mi trvá uvažování trochu déle.
Napadla mě asi ta největší kravina jaká mohla, poblíž se nacházela vesnička, třeba mají nějaký, co já vím, svátek?
Prosím věřte mi, nevymýšlím si, opravdu se to takto stalo.
Zabezpečit náklad a vyrazit s rukou na spoušti. Ve vzduchu bylo cosi divného, takové to zlověstné mrtvo.
Cesta vedla lesní stezkou, člověk musí překročit dva hřebeny, projít kolem rezervace a už by měl zahlédnout obrysy obchodnického zákoutí, aneb umělé vesničky.
Už se připozdívalo, přidal jsem dal do kroku. Příslib hotové práce, kreditů a roztažených nohou rudovlásky mi dodával energii.
To byl ten moment! Rychle se schovat za strom a prosit bohy, aby to nebylo příliš pozdě.
"Pětice postav stála okolo kamenného stolce. Všude okolo nich rozesety mrtvoly bývalých obyvatel. Jen jejich šepot rušil mrtvolný klid šera. Střídavě pokládaly na desku ruce a otáčely pohledy k nebesům. Vévodila jim vyzáblá více zrůda než člověk. Na sobě rudé roucho, v levé ruce svíral zvláštní hůl. Ostatní mu vzdávali hold, klaněli se a přizvukovali v tom proklatém jazyce."
Ten smrad, hrůza, zohavená těla, zrůdy v lidských kůžích. Dlaní jsem sevřel nos, celé tělo se třáslo jak na poplach.
To ale není vše! Pětice stvořila něco... něco...
Já nemůžu, nemůžu o tom mluvit. Možná mě sledují, možná někdo čte z mého deníku právě teď!
Ani těmto stránkám to nesvěřím.
Tarkus tě učil, vychovával. Viděl v tobě nástroj, zbraň, kterou jednoho dne bude možné využít dle potřeby. Vštípil ti cestu temné strany, vštípil ti nenávist, hněv a vášeň. Naučil tě bojovat, ubližovat druhým, dosáhnout vlastní vůle. Vysvětloval ti svoji zvrácenou představu o fungování světa. Dlouho do noci ti opakoval, že musíš být lepší, silnější, dokonalejší.
Kopal do tebe, když jsi nezvládala jeho požadavky, když jsi ze samého vyčerpání nemohla. Nenáviděl chyby a krutě za ně trestal. Snad, aby z tebe udělal něco vyššího. Nezajímaly ho tvoje připomínky, šlapal po tvých přáních. Nakonec ti začal důvěřovat, uviděl v tobě svoji vysněnou zbraň, svůj nástroj nových možností, vyšší moci.
Byla to jeho poslední chyba. Zradila jsi ho, jednou pro vždy zavrhla jeho přínos. Lord Tarkus zklamal, přestal být důležitý. Vycvičil svoji malou zrůdičku více než dobře. Pamatuješ si jeho oči, když si pro něj přišli. Nemohl uvěřit tomu co se stalo. Nemohl uvěřit, že jsi našla kuráž. Že ten malý uzlíček plný rozporu zvládl setnout jeho, velkého Lorda Tarkuse, pána Sithů - jak se s láskou označoval.
Pamatuješ na jeho poslední slova, plná horečné nenávisti, než se jeho tělo rozprsklo vlivem elektřiny z ohromných tyčí.
Žádný Lord nepřijme zrádkyni!
Vřeštěl bývalý mučitel, mistr, jediný otec. Jeho tělo se změnilo v prach, duše našla cestu do věčného chaosu a tvůj život?
Udělala jsi správnou věc a přesto poslední slova nesla stopy pravdy. Mistři se na tebe dívali shora, odvrhovali a zavrhovali tě. Spolu-učedníci se tě snažili šikanovat. Nabytého titulu "zrádkyně" jsi se už nezbavila. Bylo ti dovoleno žít, bylo ti dovoleno studovat, bez jakékoli přímé pomoci.
Útěcha se nacházela jedině v prastarých svitcích, zapomenutých pod klenbou času kdesi v archívech.
Korriban - Komplex akademie
Bylo to jedno z těch rán. Zavřená sama uvnitř nevelkého pokoje, skoro cely. Jedinou výzdobu tvořily knihy, svitky, datapady a nějaké běžné zásoby. Zvonek oznámil konec nočního klidu a tvrz se započala probouzet. Na tebe však nikdo nečekal, nezískala jsi zařazení k žádné ze skupin. Někteří mistři by se tě s láskou zbavili. Zadupali do země "to"co je může ohrozit. Nakonec jsi měla štěstí, nějaký člen z Temné Rady nad tebou držel ochranou ruku. Alespoň nějaké ocenění za odvrácení mocenského převratu. Jedinou společnost ti poskytoval starý mistr Ardaen, alchymista a správce archivu. Ve své již pomatené mysli věřil, že k němu svitky promlouvají, určují jeho kroky, jsou pro něj osobním bohem. Jako jediný v tobě viděl potenciál. Nechoval se k tobě jako ke zrůdě co zradila.
Věc měla i své světlé stránky, měla jsi volnost. Nikdo tě nekontroloval a nikomu jsi nemusela zodpovídat. Nebyl ti odepřen vstup do žádného ze sálů, učeben, tréninkových místností, či chrámů. Mistři doufali, že jako samouk nemáš sebemenší šanci uspět.
Už se zdálo, že i tento den bude mít stereotypní průběh, když se ozval dveřní zvonek.
Projela tebou vlna nejistoty a překvapení. Nikdo k tobě nechodil, ani Ardaen, který byl neustále zavřený ve svém literárním nebi. Tak kdo to může být?
Ostatní s šikanou pozvolna přestávali, když jsi nejevila známky zájmu, nebyla to zábava. Mistři tě kontaktovali jen sporadicky a nikdy by se neobtěžovali před snídaní.
Zvuk zvonku se zopakoval, tudíž ani omyl to být nemůže.
Že by Temná Rada přehodnotila své stanovisko? Už nemají potřebu prokazovat ti vděčnost? Všemožné scénáře ti prochází hlavou, zvonek nepřestává...
// Myslím, že není potřeba vysvětlovat co a jak. Takže příjemnou zábavu a případně kontakt máš.