Tozhar, trůnní sál
I stěny kolem mě jako by narudly, celá podlaha se červenala čerstvou krví, jejíž vlastnící byli nemilosrdně vražděni, dokud jsem to nezastavil. Když můj meče proti mé vůli zbavil samozvaného vládce tíhy zodpovědnosti (a hlavy), byl jsem opravdu zaskočen, všichni jako by se zbláznili, ačkoliv jsem nevydal jakýkoliv rozkaz, který by mým mužům nařizoval popravu zajatců, stalo se to.
Jeden z vojáků byl zrovna na cestě splnit svůj rozkaz zajatce zatknout, když však o zem žuchla mrtvola vůdce, zmatený a asi pod myšlenkou toho, že se něco pokazilo a rebelové se vzpouzejí, začal zajatce střílet, což bohužel začali po jeho vzoru dělat i ostatní.
Než jsem stihl vydat rozkaz, patnáct zajatců bylo mrtvých, a než všichni vojáci zareagovali, zemřeli další dva, a tak jsme se s počtem zajatců dostali z dvaceti na pouhé tři, kteří nyní s hrůzou ve tváři hleděli na své padlé spojence a vrtěli se, když jejich oblečení nasáklo krví. To jsem již však klečel před svým Mistrem a doufal, že se mě nerozhodne potrestat.
Mistr převzal dokumenty a já spustil paže podél svého těla a jak jsem měl v plánu, setrvával jsem v kleku.
Mistr jednu větu přečetl nahlas, a mě bylo jasné, že se jedná o jakýsi deník, či hlášení. Vyplývalo to ze způsobu, jakým byla věta napsaná i z jejího obsahu. Mistr větu nedokončil, místo toho začal hlasitě cosi nadávat.
Ne, ani deník, ani hlášení... Opravil jsem se, když jsem zaslechl i druhou načatou větu. Jednalo se o pokárání v psané formě, buď později doručené jako dopis nebo to mohl být předpřipravený proslov.
Z tohoto vyplývá jediná věc, autorem je Hitali, ale proč Sar.? Hitali se přeci jmenuje Exi?
Když Sareg dokončoval svůj vulgární proslov, ve dveřích se objevila nová postava, nikdo koho bych znal, ale taky od něj nehrozilo nebezpečí. Něco nesrozumitelně zamumlal, můj názor zřejmě sdílel i Sareg, neboť na ustrašeného muže vyštěkl povel k promluvení.
Marka Ragnos je mrtev? Úplně jsem si nebyl jistý co si o této zprávě mám myslet. Pro někoho to byla zpráva dobrá, pro někoho špatná, a pak jsem tu byl já... Já jsem byl součástí tohoto Impéria velice krátkou dobu a zatím jsem neměl příležitost si na Temného pána udělat nějaký názor. Bylo mi jasné několik faktů. Najde se určitě spousta lidí, kteří budou nyní chtít trůn pro sebe. Tito lidé si ustanoví nějaké spojenectví, a povedou proti sobě boje o trůn. Jinak řečeno, pokud se nepodaří vše vyřešit dosazením někoho, kdo bude dost silný na to, aby si všechny hezky zkrotil, dojde k občanské válce.
Tak či tak je postaráno, že bude na trůně silná osobnost, buď někdo dost silný na to, aby si trůn vydobyl, nebo na to, aby přinutil všechny představující hrozbu se mu poklonit.
Sice jsem s politikou tohoto Impéria neměl zkušenosti, ale toto byl můj logický úsudek.
Ale co to znamená pro mě?
Pomyslel jsem si a v pokleku čekal na další vývin událostí...
A díky za to, že už nebudu mít parodii na Shoto