Přátelé, znovu se tu povozím, ale trochu jinak, abyste viděli tu hrůzu, co se tam stala. Takovej šlendrián se totiž jen tak nevidí...

Fakta sou jasná, každej z těch Jediů co tam šel, byl starej mazák, co byl v několika válkách a nespočtu bitev, takže žádnej z nich nebyl míčňákem, co by nevěděl, kdo je nejnebezpečnější muž galaxie...
Přesto převedou něco, co sme mohli vidět ve skutečnosti u nás v republice, kdy šla banda naprostých kreténů zatknout Krečířa...
Dopadlo to taky naprostým fiaskem, akorát u toho nikdo nepochcípal...

A ted to vezmu teoreticky jinak. Vemte si, že by Anakin nezasáhl a Windu to přežil. Došlo by k vyšetřování a Windu by stál před svým nadřízeným (což si s chutí zahraju)...
"takže mistře, vy ste šli zatkout senátora, tři naši muži sou mrtví a senátor taky, můžete mi to vysvětlit..?
"BYL TO SITHSKÝ LORD"...
"vy ste šli zatknout nejnebezpečnějšího a nejhledanějšího z hledaných a takle ve čtyřech..? Windu, kuva ve čtyrech se nechodí ani na hajzl... Windu, vy neznáte postupy nebo proč ste si nevyžádal víc lidí, aby ta akce proběhla bezpečně a bezeztrát..?
"KECY PRDY BEĎARY, SAMÝ BLBÝ ŽGRYNDY"...
"kecy Windu..? kuva Windu, vy si asi neuvědomujete, že ste obviněn z vraždy senátora a další vyšetřování ukáže, jakým mečem šli vaši kolegové...
"a ted vám Windu předvedu, co sou blbý žgryndy... Windu, ste s okamžitou platností suspendován do ukončení vyšetřování a zproštění viny, odevzdejte svůj meč a svou Sílu si mužete strčil leda tak do prdele, Windu...
"co se týče vašeho dalšího působení zde u nás je absolutně vyloučena jakákoli vaše spolupráce, protože ste naprosto selhal v obou ohledech...
"v první ste šel zatknout senátora, toho ste ovšem nezatknul ale zavraždil a v tom druhém ste překročil svoje pravomoce, neb ste šel vědomě proti vysokému riziku, aniž by ste si vyžádal dostatek sil na bezpečný pruběh a zabezpečení celé akce, což nás stálo 3 muže a nejhledanější je mrtev vaší rukou a všechno je to jenom vaše vina, protože ste velel celé akci...
"takže Windu, žádný KECY PRDY BEĎARY, tady ste skončil, ted si plavte zbalit svých pár švestek a padejte mě z očí...
"a ted mě sem pošlete mladýho Skywalkera...

Jsem svatý, skze své propojení s temnotou.
Následovati ty mne budeš, osvícení dosáhneš; skrze cestu svou, tvořící temnotou.
Výňatek z 1. knihy - Kázání Sorbonnovo - kapitola 21., verš 2.