Popravdě řečeno, neměl jsem dojem, že včerejšek skončil naprosto proflákaně.
Poprvé po ani nevím jaké době jsem se nějakým způsobem skutečně dobře bavil. Natolik, že se mi podařilo zcela upozadit „teoretickou část dne“, v které jsem stejně chodil v kruhu na základě již slyšených pouček. Chování sice poněkud nezodpovědné, ale...
Na druhou stranu to vůbec nebylo marné. Chtěl jsem se soustředit na práci s emocemi a jejich využití, když něco dělám. Na to, abych udržel emoci v živé koncentraci a zároveň ji dokázal použít pro zlepšení reflexů. Šlo to. Po určitou dobu,
Technicky vzato jsem dojel na úplně stejnou věc jako při přechodu místnosti. Ale začínal jsem si to zažívat jako mechanismus. Jenom ty emoce byly trochu jiné, ve srovnání s tmavou místností spíš pozitivní a – ne tak nebezpečné, ne tak rizikové.
Jde o systém. Příště ho budeš mít zažitější a půjde to snadněji.
Plán na dnešek byl stejný. Rozdělit si jídlo na tři porce, pokračovat v rozvíjení schopností a... a ukázalo se, že to bude trochu jiné.
Chvíli jsem se nevěřícně díval na pohárek, a pak jsem se rozesmál.
Pobavilo mě to. V kontextu celé situace, se vší její absurditou, se vším mým vztekem a pocitem frustrace a příliš těsné klece... bylo to divné. Svým způsobem osvobozující, pocit, že nejsem jediný člověk, co má tady smysl pro humor.
Do hajzlu. Já si tu začínám připadat...
Neuměl jsem to pojmenovat, nějak mi pro to chyběl ten správný výraz, a to rozhodně nebylo dobře. Uvědomoval jsem si, že se tu v zásadě necítím zas o tak moc hůř nebo v zásadě ve větším nebezpečí než svého času na akademii.
Jo. Do hajzlu.
Hlavně to neber jako nějaký projev sympatií, lidskosti nebo něčeho podobného.
NIČEMU A NIKOMU SE NEDÁ VĚŘIT.
A tady to platí aspoň dvojnásobně,
vrátil jsem se okamžitě do reality. Bylo to hezké vytržení. Teď bylo potřeba jej využít. Rozhlédl jsem se po místnosti, kam s pohárkem. Sníst by ho bylo škoda. Zatím.
Včera, pokud šlo o trénink a schopnost udržet delší dobu kontakt s emocemi, soustředit se na ně a posílit jimi reflexy, jsem udělal docela pěkný pokrok – pokud se o něčem podobném dalo mluvit jako o „pěkném“ pokroku. Určitá připomínka dosažených úspěchů se bude hodit, i když je to něco takto triviálního. Jeho životnost jsem odhadoval tak na dva, tři dny. Možná i trochu déle, záleží, jak dlouho bude mít nějaký konkrétnější význam – a jestli nedostanu chuť na čokoládu. Což jsem za příliš pravděpodobné nepovažoval.
Nakonec jsem konstatoval, že není, kde mu vymezit „trvalé“ stanoviště, musel se spokojit s dočasným na umyvadle, s tím, že než se před spaním umyju, opět ho někam přestěhuju.
Speciální pozornost si tentokrát vyžádaly míčky. To, že přibyl ještě jeden, vlastnostmi odlišný od předchozích dvou malých, vedlo k tomu, že jsem jim věnoval relativně dost času na prozkoumání, případně jestli z nich nepoodhalím, jaký by mohly mít jiný smysl než vnesení matoucího podnětu a sledování mých reakcí.
Kriket byl sice fajn a hodlal jsem mu nějakou dobu věnovat i tak, ale mohl počkat.
----------
Nevím, jestli jsi to zazdil schválně či omylem a já to dost nezdůraznila, ale Gareth si zapletl do včerejšího tréninku i určitou snahu zaměřit se na to, v čem měl problém u poslední zkoušky.