10 ABY
Obranné složky základny odolávaly z posledních sil útočícím jednotkám Impéria. Docházelo střelivo, přeživší muži byli značně vysíleni a pod neustálou palbou nepřátelských jednotek. Vrchní velitel základny na Metellosu, světu tolik důležitého a strategicky přínosného pro Novou Republiku, byl mrtev a jeho zástupce velel posledním zbytkům svých lidí.
Metellos měl velký podíl na výrobě energetických produktů a jejich vývozu do mnoha světů Nové Republiky a zdejší jednotky měly za úkol chránit výrobny a základny do posledního muže.
A vojáci Impéria chtěli pomoci tento jejich rozkaz splnit...
"Velte k ústupu..." sykl zraněný major Kewell, když útok imperiálních jednotek sílil.
Překvapený poručík Gas Badelion je strnule hleděl do černých očí svého nadřízeného: "Pane!?" zeptal se nechápavě.
"Slyšel jste, poručíku! Všichni muži, ať opustí pozice a zachrání si kejhák! To je rozkaz..." byl neústupný major.
Poručík sice nerad, ale i tak dal svým mužům znamení, ať se přesunou k přistávací ploše a obsadí únikové lodě.
Tu však odněkud přiletěl granát a místo se rázem otřáslo detonací a do noci vyšlehly plameny výbuchu. Když se prach ustálil, bylo vidět spoustu mrtvých těl vojáků a mezi nimi ležel i sám major Kewell.
Když k němu přiběhl otřesený Badelion, aby jej odtáhl do bezpečí, zakrvácený velitel jen těžce dýchal a přerývaně mluvil: "Nechte mě být a ... zachraňte... zachr... jděte už... sakra!"
Poručík se nechtěl jen tak vzdálit, aniž by neudělal pro svého velícího důstojníka vše pro jeho záchranu. Ale když poznal, že mu není pomoci, rozhodl se vyplnit poslední rozkaz.
Major se ještě s vypětím všech sil zvedl, aby svému zástupci řekl poslední slova: "... najděte mého synovce... a ... vyřiď... vyřiď mu, že musí ... najít Ocenna Be'lla. Slibte mi to!" Poté vydechl naposled a hlava mu klesla na stranu. Z úst mu vytékal pramínek krve...
Poručík Badelion odložil jeho tělo na zem a začal hledat zbylé přeživší ničivého útoku Impéria...
Corellia, Coronet City
o deset let později...
"Tak pospěš si, lenochu, nebo zmeškáme transport!" zahlaholil ostrý hlas a někdo do Tebe šťouchl tak, žes málem spadl z horní palandy.
Když jsi ztěží otevřel ospalé oči, viděl jsi svého spolunocležníka, zygerrianského mladíka Filla, který Tě vzbudil po probdělé noci. Od večera jsi dlouho nemohl zaspat, jak jsi se těšil na dnešní ráno.
"Jestli chceš zůstat v pelechu, tak ať... ale já letím na Yavin IV, kde ze mě bude Jedi!" dodal s úsměvem Fillo.
- můžeš použít myšlenky, vzpomínky, osobní pocity (reálné)
Zvolil jsem rok 20 ABY, je Ti tedy 13 let. Doufám, že mi to promineš, ale upravil jsem údaje trochu podle sebe. Na výcvik to nebude mít vliv... Jakékoliv otázky mi napiš o zprávy.
Co dodat? Užij si hraní a hodně štěstí!