Otázka, jestli by rukojmím náhodou nepomohlo víc (na můj vkus dost drastické) riskování jejich životů a tedy by nebylo správnější ji nechat na zbytku týmu, v kontextu Helmsleyho interakcí ztrácela smysl.
Pravda, admirálova komunikace nebyla - ve srovnání s Garthovou - příliš hlasitá. Ale jestli náš velitel dokázal dostatečně zamaskovat jeden republikový brífink tradičnějšího stylu, pak stejně dobře dokázal zamaskovat i "výlet" jednoho Jediho mimo vytyčený prostor dohledu.
No, a jestli to zamaskovat nedokázal, pak stejným způsobem zafungovalo minimálně to Helmsleyho komando.
V každém případě to dávalo možnost vypadnout spáchat podporu protiteroristického zásahu mého mistra.
Ruka sice nepříjemně dávala najevo, že na duel s vongem nezapomněla, ale pro podporu může sloužit stejně tak dobře i blasterová pistole.
Navíc...
Vzhledem k tomu, že bude potřeba cíl spíš zajistit a vyslechnout než uzemnit jednou pro vždy, bude lepší ji přehodit do omračovacího módu.
Nemluvě o dalších potenciálních průšvizích, které omračovací mód obchází vcelku elegantně.
Vzhledem ke zkušenostem z nejrůznějších akcí ještě s republikovou armádou, později chvíli s Cayovou partou a nakonec i s Jedii nebylo až tak složité hangár najít... a zareagovat na to, co se tam děje.
------------------------
asi takhle, pokud se Liamovi podaří dostat se do hangáru a zaslechne část konverzace (nechtěla jsem si to určovat sama, moc velké zasahování do pravomocí vypravěče v případě multimise

Jenže je tu možnost, že dorazí až poté, co už se část osazenstva pustila do triků s kabelem. Pak jsou ale priority víceméně taky dané - prostě "zneškodnit monologistu, ochránit rukojmí - pokud možno tak, aby rukojmí nebyli ohroženi".
Co si ale vybrat za možnost pro stanovení postupu, mi nebylo jasné - cíl postavy je totiž stejný, jenom se dost liší okolnosti. Takže rozepisuju poznámku pod čarou, když už to nemůžu kvůli dead line na MPM hnát přes PM formou usměrňujících dotazů.