Mise pro elinor (Arya Corriolan)

Tady je místo pro uzavřené mise

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Elinor Yall

Příspěvek od Elinor Yall »

Denon, Ulice města:

No... myslím, že pokud ten trik zrovna nezkoušíš na něj, případně pokud pak nemusí odhánět tvé ctitele světelňákem, tak mu to je vcelku srdečně jedno, zazubím se na Fay.
Jinak - nechci tě strašit, ale na tyhle myšlenkové tríky můžeš taky docela ošklivě dojet. Vzpomeň si, jak za tebou dolejzá Maduin...
Po téhle větě nechám vcelku dlouhou pauzu, aby si Fay mohla uvědomit i to, že ne vždy může být podobné ulehčování si života jen a pouze výhodné.
Ačkoli, jestli Fay Linxovou baví být za všech okolností šaramantní lvice salónů a hvězda společnosti, je to jen její soukromá záležitost, se všemi klady i zápory, co k tomu patří. Pravděpodobnost, že by narazila na objekt, z jehož strany by mohlo hrozit skutečné nebezpečí, byla při přihlédnutí k jejímu jedijskému výcviku vpodstatě minimální.
Navíc má Kypa, mě a svoji rodinu.
To samo o sobě by přimělo každého padoucha, aby Fay neohrožoval, ale naopak se začal chovat ctnostně a směřoval k polepšení.

Hotel Androidia vypadá vpodstatě všedně, až na poněkud šílený název, ale v tuhle chvíli je to ta poslední věc, k níž bych hodlala mít nějaké námitky (tedy, že by mi byly co platné).
Nenápadnost znamenala jednoznačně plus; navíc celá budova působila takovým... starosvětským, konvenčním dojmem. Dojmem příjemné a pohodlné noclehárny s dostatkem soukromí a patrně i slušnou kuchyní a čistými koupelnami. Žádný zbytečný luxus.
Vypadá to tu příjemně, obrátím se konverzačně na Fay. Zajímalo by mě, kdy dorazí mistři a začne porada.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Příspěvek od Jordi Linx »

Denon, Hotel Androidia:
Fay se při tvé výtce k užívání myšlenkové trochu zakaboní, jako by jsi z ní dělala hotovou lady ze sithu.
Moc dobře víš, že tyhle triky nedělám pořád, jenom minimálně - a ponouknout zmrzlináře, aby za tu cenu natočil skutečnou porci není ani krapet temné, naopak pomůže mu to k poctivosti. Co se Maduina týká, tak jemu prostě nestačí naznačit, že o něj opravdu zájem nemám. I kdybych mu to řekla přímo ... no víš, jak dovede být někdy uražený, zkus to znásobit.
odvětí nakonec Fay, když obě vystupujete z landspeederu, jehož řidič poměrně rychle zmizí, jakmile jste obě venku. Nedalo se nevycítit, že z vás nebyl nadšený a poněkud se vás i bál. Vstupní hala hotelu korespondovala s jeho vnějším vzhledem -nepříliš výrazná, v neutrálních barvách, nijak velká. Jednoduchá recepce s třemi osbluhujícími a několik sedaček.
A nevím, jak Jaina, ale Kyp ... Kyp je ještě mimo dosah.
zarazí se Fay, zatímco dorazíte k recepční přepážce a ponoří se do Síly, aby se pokusila vytušit svého mistra a opět tak využila vzniklého vztahu mistr-padawan. Mezitím se na vás podívá postarší muž v elegantní černé uniformě a čeká, dokud si o něco neřeknete.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

Denon, Hotel Androidia:

Au. Tak tohle bolelo
Nevím, jestli sis toho nevšimla úmyslně nebo omylem, ale neřekla jsem, že tenhle trik byl nějak nemorální či temný. Dokonce jsem ani neřekla, že mi přišel poněkud nepřiměřený, naježím se, když mi Fay začne podsouvat něco, co jsem neříkala.
Háček je někde trochu jinde. Kupříkladu - co kdyby tě ten zmrzlinář v rámci pošoupnutí chtěl pozvat na rande, případně se rozhodl, že se mu natolik líbíš, že tě najde, ať budeš na Denonu kde chceš, a pozve na rande? Hm? Co kdyby ve chvíli, kdy se budeš potřebovat soustředit na stadionu na odchycení teroristy, se k tobě začal hlásit zmrzlinář s tím, že sehnal dva lístky na Banthí trus?
Nadechnu se a pokračuji: Což teď řeším na naprosto banálním případu, kdy vpodstatě žádný vážnější průšvih nehrozí, uznávám.
A pokud jde o Maduina
- pokrčím rameny - pokud jde o Maduina, jednou mu to říct musíš. Protože jinak za tebou bude dolejzat tak dlouho, dokud ti z něj nerupnou nervy a rovnou ho nepošleš do háje, natvrdo a nediplomaticky. Což je jeho urážlivost znásobená asi milionkrát.
Jak znám svoji mistryni, být u tohoto rozhovoru, usmívala by se od ucha k uchu. Nebo se naopak chytala za hlavu, co to roste z její padawanky.

Mezitím se přesuneme do haly.
Znervozňuje mě, jak byl ten řidič z nás nervozní, pomyslím si rozpačitě. Na podobné emoce nejsem zrovna zvyklá, hlavně na to, aby se mě někdo bál (s výjimkou Vongčat, která provedla nějakou lumpárnu a VÍ, že se celá situace jejich starší sestřičce naprosto nelíbí).
Prvotní reakcí pochopitelně je, jestli třeba nemá špatné svědomí, kolem není nějaký problém či něco podobného - propátrám proto okolí Silou, jestli se něco výrazného neděje, případně něco není nějak špatně.
Zároveň si uvědomím jeden podstatný nedostatek informací - dá se logicky předpokládat, že pokoje budou rezervované na jména našich mistrů, ovšem zůstává otázkou, do jaké míry se můžeme spolehnout na logiku při našem rozložení.
Co to pitvám, stejně to budou - jak bývá při společných misích zvykem - dva dvojlůžkové pokoje.
V tom případě je Jaina asi taky mimo dosah, prohodím k Fay. Asi by bylo nejrozumnější zajít pro klíče.
Ještě předtím, než nicméně vyrazím směrem k recepci, se zkusím soustředit na svoji mistryni a pokusím se ji nějak zavnímat.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Denon, Hotel Androidia:
Při tvém zpětném komentáři se Fay zakření stylem, co že si to o ní vůbec myslíš a zavrtí nesouhlasně hlavou. Ale rozhodne se vaši diskuzi o myšlenkovém triku na chvilku odložit a předstoupí suverénně k pultu.
Máme tu rezervaci na jméno Kyp Durron, víte strejda se ještě s tetou zdrželi ve městě, tak nás poslal napřed. Jsem jeho neteř Fay a to je moje sestřenice Arya.
pronese sebevědomě a ty ji podezřívavě pozoruješ, jestli se znova neuchýlí k myšlenkovému triku. Ale Síla zůstává klidná, stejně jako v případě hledání tvé mistryně. Recepční se trochu zakření, ale podívá se do knihy a po chvilce Fay přecejenom ty klíče podá.
Dva pokoje, předpkládám, že vám bude stačit ten váš slečny - prosím, pokoj číslo 307, výtahem do třetího patra po pravé straně. Vaše zavazadla již dorazila.
odpoví recepční, Fay vyloví kredit z kapsy a nechá ho poměrně nápadně na recepčním pultu, zatímco tě táhne k výtahu.
Jinak tomu zmrzlináři bylo přes čtyřicet a byl to duran - jednoduše jsem ho ponoukla, že by taky občas mohl natočit větší zmrzlinu, když škudlí na ostatních a Maduina teď nechme bejt. Každopádně se Kyp s kreativitou při rezervaci pokojů moc nevytáhl, tohle je jeho nejčastější verze. Vlastně mě nikdy nezapsal jako dceru ...
dodá Fay a zamyslí se nad Kypovo zvykem při objednávání pokojů.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

Denon, Hotel Androidia:

Jako obvykle se stáhnu kousek dozadu a celou situaci důkladně pozoruji a analyzuji.
Při strýčkovi Kypovi mám co dělat, abych se tak tak nepoušklíbla; přece jen, tenhle zápisový trik je starý skoro stejně jako řád Jedi, či spíše rytíři cestující inkognito s padawany - a Kyp Durron je příliš známé jméno, než aby nenadhodilo nějaké asociace. No, možná záleží jak u koho, ale přece jenom je jedním z nejznámějších současných rytířů.
Na Fayino vysvětlení jen pokrčím rameny.
Oki, ale stejně si dávej pozor. A pokud jde o strejdu...
To slovo lehoulince zdůrazním, tak, aby moje kamarádka mohla pochopit náznak ironie. ...jeden by opravdu na první pohled nehádal, že jste příbuzní. Vlastně ani na druhý a třetí.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Denon, Hotel Androidia:
Fay se nad tvým přibuzenským přibližováním jí a Kyp jenom pousměje a pokusí se zašklebit tak, aby se gestem v obličeji co nejvíce podobala Kypovi a v jistých momentech se jí to opravdu daří. Mezitím váš turbovýtah dorazí do vašeho patra a dovnitř se nahrne malý kluk, jenže jakmile si všimne Fay, tak zase rychle vyběhne s vyvoláváním své matky. Fay rychlým krokem vyrazí k vašemu pokoji, aby se vyhnula konfrontaci a přitom se poculuje, jak se jí povedlo toho kluka vyděsit.
A neříkej mi, že občas nedovedu působit jako Kyp, tohle byl dost názorná ukázka, že to tak těžké zase není. Kdybys viděla, kolik dětí už před ním uteklo ... kam se hrabou sithští lordi.
pronáší s úsměvem, zatímco otevře dveře do skromně zařízeného dvoulůžkového pokoje. Ve vybavení byla kromě dvou lůžek větší skříň, dva noční stolky s lampou, jeden menší stůl s dvěmi židlemi a jedním větším oknem vedoucím na protější hotel, který vypadá o něco luxusněji. Vaše dvě tašky naleznete hned za dveřmi a na první pohled vypadali v pořádku.

Obrázek

Elinor Yall

Denon, Hotel Androidia:

Nutno dodat, že sithští lordi mohli tímto způsobem strašit vesměs jen malá sithčátka, a ta by nějaký Kyp Durron nerozhodil, dodala jsem v zájmu objektivity a praštila se sebou o nejbližší postel, čímž jsem si ji i zabavila.
Jinak pokud by tě zajímal Luke ve vadeří zbroji, měl by být někde na začátku kreslící složky, hned pod AFO-GOOW! propagačními materiály.
Po chvíli se dokopu se znova zvednout, vyhrabat z tašky méně reprezentativní oblečení a zamířím do koupelny s cílem dát si studenou sprchu a následně ožít a dostat se do méně usínacího stavu než s jakým teď usilovně zápasím.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Denon, Hotel Androidia:
Fay bez váhání hmátla do té tašky, přesně do místa, kde máš desky, jako už tolikrát. Nalézt patřičný obrázek, který jsi před chvilkou zmínila, je pak pro Fay, která má podivný smysl vyznat se v heirarchii tvých kreseb, záležitost několika vteřinek.
Ty jsi ho tehdy fakt namalovala ? Uvědomuješ si, že mu ta uniforma vůbec nesedí ? Luke je hodně hubenej a když to nakreslíš, přesně podle jeho postavy, tak z něho uděláš leda Lorda Vychrtlíka.
připojí Fay svoji poznámku k postavě Darth Luka, jež se stala postavou mnoha dobrodružství, když jste byli ještě menší holky. Zatímco jsi se osprchovala, tak i ona se převlékla a odněkud ze svých zavazadel se jí povedlo vytáhnout kutečně dívčí šaty, který ji před tebou vystavily do úplně jiného světla. Obě dvě jste se samozřejmě již v dívčích šatech několikrát viděly, přesto Fay měla jistý půvab, který, tě úplaždé trochu překvapila.
No, za chvíli tu budou, právě jsem zachytila Kypa. Hodlám se na večeři obléknout jako poslušná neteř, připojíš se ?
pronese a kouzelně se pousměje, což jistě není následek výcviku Kypa Durrona.

Obrázek

Elinor Yall

Denon, Hotel Androidia:

Měla bys ho víc vykrmit. Nebo to udělá první Palpatine, kterého potká, protože se prostě nesmíří s představou podvyživeného učedníka, obrátím se k Fay jedním ze svých kritických tónů, tak, že by to někdo neznalý našich poměrů mohl i považovat za skutečnou výtku. Pokud bych se u toho tedy neculila od ucha k uchu, to by jej patrně poněkud dezorientovalo.
Zajímal by mě komentář k příběhu! zabouchnu za sebou notoricky se nedovírající dveře do koupelny, nutno dodat, že s částečným využitím Síly, protože to prostě jinak nejde.
Zatracenej krám!

Když se vymotám z koupelny, čeká mě další demonstrace vztahu mistr-padawan.
Nejsem si jistá, jestli velká večerní Kypa po tom všem spíš kapku... nevytočí, zmíním určité pochybnosti.
Pro Sílu! "Rodinná večeře" s Kypem a Jainou...! A jejich padawankami.
Nevím proč, ale nějak mi z toho vylézají samé katastrofické představy. Případně představy komicko-katastrofické.
Nicméně ano, připojím se.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Denon, Hotel Androidia:
Fay víceménně počítala s tím, že se připojíš a na její posteli byli ještě jedny večerní šaty, čímž opět prokázala svoji připravenost. Nebyla si jistá, jestli jsi měla s sebou svoje vlastní a proto vykouzlila ještě tmavě modré, vedle těch modrobílých, které již měla na sobě.
Vykrmit Luka ? A jak to mám podle tebe udělat ? To bych musela vykrmit i tátu, protože v tomhle je prakticky po něm. Vlastně mi ho občas připomíná čím dál tím víc, jí to co táta, trénuje se s stejnou vervou jako táta a občas se už i vyjadřuje jako táta, i když pořád si zachovává jistý Lukovský odstup.
zamyslí se Fay a začne svádět nerovnou bitvu s vlasy, které se pokouší učesat do něčeho víc, než běžně pohozených vlasů, které běžně nosívá jako padawanka.
A o Kypa se neboj, abych měla občas s sebou nějaké dívčí šaty byl vlastně i jeho nápad při jedné misi. Říká, že u výrazně patriarchálních společností je to plus, ale kam schovat světelný meč, to mi už neřekl. A přilepit si ho na kotníky opravdu není pohodlné a ano existuje jistý vynález zvaný kabelka, ale mě vždycky spíš překážela.
dodá Fay ke svému vzhledu, když i trochu rozčesané vlasy stáhne do culíku a nevidět světelný meč, který si právě chce někam schovat, tak by se dalo říct, že vypadá i jako běžná náctiletá holka - tedy ve večerních šatech.

Obrázek

Elinor Yall

Denon, Hotel Androidia:

Pokud jde o večerní šaty a světelňák, tak záleží na tom, jaké máš šaty. Teda, jaký mají střih, vylovím ze svých věcí mírně historizující oděv se značným (ale včas zakončeným) výstřihem, ozdobnou stužkou ve zvýšeném pasu zakončujícím živůtek asi v půlce žeber, a dlouhou, lehkou volnou sukní vlající až ke kotníkům. Pochopitelně v temně modré barvě s bílostříbřitými doplňky a ozdobným lemem.
Po chvíli hlodání v zavazadlech vylítnou i boty, bezpochyby k Fayinu úžasu na podpadku (byť vcelku nízkém, ale i tak to jsou elegantní bílé lodičky), vongský zlořád zvaný punčochy a v poslední řadě i přehoz přes ramena.
Tyhle konkrétně jsou smíchanina hapanského a kuatského oděvního stylu, teda, výběr látky je kuatský, ale střih víceméně vylepšený hapanský. Nechtěj vědět, kolik kvůli tomu máma prohrabala databází na holonetu, než vymyslela návrh těchto šatů. Jo, šila to ona, nechtěla riskovat, že se s mojí novou velkou večerní stane to samé co s tou starou.
Tu totiž stihl temný osud vongské zbroje, jejíž nositel si to sedí ve válečné lodi, velí invazi na Ossus, a je náhle překvapen salvou yammosků a střelhbitým útokem dvou sebevražedných Jediů zachraňujících galaxii. Po dlouhém boji, kdy dorazila na místo i celá dvojčlenná Rada (přilákána výkřikem jednoho z oněch Jediů "Kvasnice jsou dobrýýýýýý!!!"), usoudil táta, že nemá cenu se zlobit, ale příští večerní šaty vybrat tak, aby byly s čímkoli vongským naprosto nezaměnitelné (tedy NE jedovatě zelené, NE tak, abych v nich vypadala jako oteklá oliheň s amputovanými chapadly, a rozhodně NE tak, aby vyhovovaly vkusu pratety Willardové - a naopak vyhovovaly mým jedijským potřebám, jinak je použiju pro uspokojení jiných jedijských potřeb, na které by bylo tohoto kousku ošacení škoda).
Ve výsledku jsem tedy získala cosi, v čem jsem vypadala výjimečně dobře, naprosto si nebyla podobná a dokonce jsem si nepřipadala, že pro přežití v této večerní budu potřebovat poněkud vongský náhled na utrpení.
Sem se dá světelný meč schovat zcela v pohodě do výstřihu, díky střihu si toho nikdo nevšimne, zapadne to do záhybů, případný pohled shora vykryje ta ozdobná šála, a navíc pro to je i poutko. Sice budu vypadat, jako bych měla trochu širší žebra, ale za tu jistotu to stačí, pustím se do maskovací aktivity, díky níž by mě Alrik s Algernonem bezpochyby identifikovali jako vongského špeha, už proto, že krom převléknutí se zcela měním i účes (normálně stažené vlasy jsou rozpuštěné a v loknách spadají na ramena) a neubráním se ani letmého využití takových zhůvěřilostí jako jsou oční stíny, řasenka a rtěnka. Po skončení všech patřičných procedur vypadám mnohem hezčí než normálně, o pár let starší a - ano, jako běžná náctiletá holka ve večerních šatech, která snad trochu přehnaně dbá na svůj zevnějšek.
Tedy, klamu tělem (až na tu náctiletou holku ve večerních šatech).
Takže, co na to říkáš, Fay?

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Denon, Hotel Androidia:
Mezitím, co se převlékneš, tak se i Fay poměrně zdařile popere s make-upem, nebo nějakou tou lehčí vrstvou, protože ona se tomuto přídavku vždycky snažila poněkud vyhýbat. Skončilo to jemným zvýrazněním očních stínů, protažením řas a nepříliš výrazné rtěnce, to vše po opláchnutí obličeje, takže jste oba nyní opravdu vypadaly jako mladé dívky vyšší třídy.
No, sice to nebývá obvyklé, ale při výběru šatů měl jistý slovo táta - jakékoliv části vybavení, jež bych musela tahat z prostoru svého poprsí okamžitě razantně zamítnul. Stejně jako některé jiné modely, kde tvrdil něco o tom, že jsem ještě dost mladá na to, aby mě někde očumovali staří chlípní dědulové.
odpoví Fay na umístění světelného meče, aby si náhle na něco vzpoměla a začala se přehrabovat ve své tašce. Styl přehrabávíní byl opravdu nevybíravý, protože většina obsahu skončila venku v chaotickém uspořádání, než konečně vytáhla něco jako obepínací opasek na ruku či nohu.
Ale ještě, že mi mamka dala tohle. Dá se to připevnit na nohu, na ruku a světelný meč tam dobře pasuje. Navíc by to nemělo moc překážet, takže šup na levou ruku ... jinak vypadáš perfektně, čemuž se ani nedá divit vlastně. Škoda, že nás takhle nikdy nenakreslíš.
zasměje se Fay, když se ozve klepot na dveře a dovnitř vstoupí Jaina, která se už také sithla převléknout, ale narozdíl od vás zvolila spíše neutrální styl oblečení. Při pohledu na vás se vesele pousmála, ale rozhodla se to nijak nekomentovat.
Za pět minut se sejdeme u večeře, budeme vás tam čekat ... děvčata.
pronesla nakonec se speciálním důrazem na poslední slovo, než se vytratila tak rychle, jako se objevila.

Obrázek

Elinor Yall

Denon, Hotel Androidia:

Možná má pravdu... pokud někdy budu mít audienci u někoho typu kancléře Palpatina, radši zůstanu v kalhotech, košili a pilotní vestě, s vlasy v copu, vyjádřím se po Jainině odchodu k názoru Alexe Linxe o vhodných šatech pro mladé dámy.
A vzhledem k tomu, že tohle považuji za speciální tajnou zbraň, se mi o tom nechce moc šířit. Přece jenom...
Kouknu na nástěnné hodiny a usoudím, že je nejvyšší čas vyrazit do jídelny. Tedy, vlastně spíš vyplout, protože si v té vší eleganci připadám jako hvězdný destruktor.
Hmpf. A to mi jeden člověk nedávno říkal, že mu připomínám chováním a stylem TIE-defender.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Denon, Hotel Androidia:
Fay pokývne, že souhlasí s cestou do jídelny, aby si ještě trochu přerovnávala pouzdro, které měla na levé ruce do takové polohy, aby to nepůsobilo nápadně. Nakonec to byla ona, kdo musel ve svých šatech pocupitávat, tedy dle tvého očekávání měl, jenže Fay si místo vysokých lodiček nechala obyčejné tenisky, takže tě vzhledem k obleku poněkud nedívčím způsobem dohnala. Obě vskočíte do výtahu, která vás okamžitě převeze do nižších pater, kde se nachází jídelna.
Do akce jsou určitě lepší oděvy, ale nevadí mi jednou za čas vypadat jako holka, teda pokud po tobě nezírá banda nedospělejch kluků.
pronese zcela vážným tónem Fay, zatímco se dveře výtahu otevřou a vy se octnete v poněkud tmavší jídelně zařízené k něčemu, co by se dalo přirovnat k baroku. Najít stůl s Jainou a Kypem nebylo výrazným problémem a nebylo překvapující, že i Kyp si vzal na sebe něco čistého a trochu elegantního, tomu však neodpovídal jeho výraz. Tomu nepřidalo ani když vás spatřil a obzvlášť, když pohlédnul na Fay.
Co je ? Copak se ti nelíbí moje šaty, strejdo ?
pronese dotčeně Fay a protočí se na místě, až se jí kraje sukně nadzvednou a vše zakončí roztomilým nevinným úsměvem. Kyp prstem poukáže na její obuv a až nyní si Fay uvědomí, že se zapoměla přezout a rychle zamíří k jedné ze dvou volných židlí, zatímco Jaina se očividně baví.

Obrázek

Elinor Yall

Denon, Hotel Androidia:

Při pohledu na bavící se Jainu se nemohu ubránit spokojenému úsměvu.
Je fajn, že už jí je líp...
Krom toho si cosi pomyslím o tom, že představivost chlípných stařečků v místnosti by byla více podnícena Fayiným zvedáním sukně než mými trochu ženštějšími večerními šaty, ale to si při pohledu na Kypa nechám zcela pro sebe.
Netřeba dráždit spícího vornskra...
Zaberu si zbývající židli a usadím se na ni vzorně, podle pravidel etikety, a nenápadně se rozhlédnu po jídelně, jestli neuvidím něco či někoho zajímavého.
Zajímalo by mě, proč je Kyp tak neklidný. Když nepočítám Fayiny tenisky, ale jenom těmi to být nemůže.

Zamčeno

Zpět na „Dokončené mise“