Mise pro elinor (Arya Corriolan)

Tady je místo pro uzavřené mise

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Elinor Yall

Příspěvek od Elinor Yall »

Mikova Střela, Hyperprostor:

Hm... někteří lidi mají ohledně svých spacích reflexů prostě štěstí.
S touhle myšlenkou se vydám za svou mistryní a doufám, že si alespoň opožděně budu moci prohlédnout svoji kajutu. Leč chyba lávky, místo toho zjišťuji, jak je to pěkné u Jainy v provizorním doma.
No - myslím, že se není za co omlouvat. Jestli mistr bere padawana na misi, je jeho věcí. A odvíjí se podle toho, zda si myslí, že padawan má dostatečné schopnosti to zvládnout. Což bylo i za Staré Republiky, mistr Linx zná spoustu případů, kdy tomu tak bylo.
V přítomnosti mistryně Solo zpravidla funguji mnohem klidněji a vyrovnaněji než na lítacích tréninzích, kde přece jenom musím odolávat touze pouštět se do nějakých dobrodružnějších kousků.
A jediná věc, co padawan v takové situaci může dělat, je makat na sobě tolik, aby ho mohl příště mistr vzít se sebou... prolétne mi trochu ponuře hlavou, ale vyvaruji se cokoli z toho naznačit nahlas. Přece jen, Jaina to má dost těžké a nemusím ji ještě zatěžovat se svými pocity ukřivděnosti.
Zatím se usadím na roh pohovky.
A to s tou instruktáží zní úžasně! rozzářím se nadšením a zcela potlačím vnitřní hlásek, který ironicky poznamenává "Alespoň něco...".
Jenže jak už jsem naznačila Fay, jsem to já, kdo tady musí něco prokazovat, ne Jaina Solo.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Příspěvek od Jordi Linx »

Jaina tě bedlivě pozoruje a ty máš po chvilce pocit, že přecejenom postřehla i tvoje nevyslovené věty, které v sobě skrývali ony jisté výtky. Nakonec se narovnala a popošla blíže k tobě.
Následujících pár týdnů bude těžkých i proto, že jsem poněkud z formy a náš vztah značně utrpěl naším odloučením. Budu se snažit dělat vše, abych se pokusila alespoň trochu dohnat to, co jsem u tebe opoměla a mám dojem, že Kyp je tu také z toho důvodu.
pronese, otočí se k tobě zády a dojde ke svému zavadlu, které leží pohozené přd skříní, aby v něm chvilku šmátrala. Nakonec vytáhla kartu do datapadu a podala ti ji.
Na tomhle jsou některé záznamy z mých letů a bitev ... možná by ti mohli přijít užitečné, plus je tam trocha teorie o strategii boje, jíž tak rád vyučuje mistr Linx svoje padawany ... a ještě, neletěla jsi tehdy se mnou proto, že bys to nezvládla ... prostě jsem byla poněkud ... sobecká.
dodá Jaina trochu rozpačitým tónem a pokyne stylem, že pokud nemáš dalších otázek, tak můžeš odejít do svého pokoje, který jsi doposud nespatřila.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

To neby... děkuju moc, usměju se na Jainu a opatrně, jako by se jednalo o tajemný jedijský artefakt snad z dob ještě před mandalorianskými válkami (prostě strašně strašně dávno) převezmu datakartu.
A protože není na otázky ani pomyšlení, rozhodně ne hned, dokud si všechno neprohlédnu na datapadu, ideálně sto dvacetkrát, stáhnu se tedy směrem ke svému pokoji s jednoduchým cílem.
Utábořit se tam a projít si obsah datakarty, nad čímž jsem schopná strávit zbytek času v hyperprostoru.
(Sice nevím, jak budu za těch cca 12 hodin ospalá, ale čas strávený studiem je rozhodně využit užitečněji než čas strávený spánkem. Zvlášť když je to při vesmírné cestě, kde stejně nejsem schopná pořádně usnout).

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Po obdržení datakarty se spokojená přemístíš do svého pokoje, který vypadá velice podobně tomu, který má Fay, jenom ten její byl už trochu vybavenější. Což se ostatně dalo čekat, když tato loď patřila Kypu Durronovi a Fay byla jeho padawankou. Uvelebila jsi se pohodlně na posteli a začala prostudovávat záznamy na datakartě, kterou ti poskytla Jaina. Počet záznamů jejích letů tam bylo opravdu nespočetně a nechyběl tam také i její let asteroidovým polem v stíhači TIE nebo nesčetné bitvy s Vongy a mnoho dalších bitev až po ty nejčerstvější. Jejich pouhé prohlédnutí ti zabralo plných deset hodin, natož se je snažit hlouběji prostudovat, rozhodně jsi si nyní byla jistá tím, že se máš ještě mnoho co učit. Obsah o strategii boje byl o poznání stručnější, bylo tam rozebráno několik soubojů Jediů proti vongům a všem, kteří s nimi mohli bojovat jeden proti jednomu. Byly tam také přidány externí popisy a komentáře k jednotlivým pohybům, například pokud soupeře přeskakuješ vzduchem, tak je doporučeno držet meč pod sebou a pokud to zvládneš, tak pokusit se hodit po soupeři nějaký předmět, či zaútočit tak, aby jsi zasáhla čepelí v momentě dopadu a mohla se tak pevně zapřít pro onen útok.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

Luke Linxi, těš se, zákeřně se usměju poté, co začnu prostudovávat konkrétnější duelantské poznámky. Výsledek příští férovky mi připadá jako patřičná odveta za uhnízdění Adminála do Fayina kvintetu.
Antiluke makashi verze 2.0.
Už abychom měli po misích a mohla bych zjistit, jak to půjde v praxi.

Nutno dodat, že zas až tak není s čím pospíchat; 2.0. vyžaduje natrénování a zabudování nových prvků, tedy hned tak hotová nebude, rozhodně ne ve stavu představení pro veřejnost. Zvlášť, když hodlám vycházet z toho, jak se Luke přizpůsobuje a může přizpůsobovat mému tradičnímu způsobu boje.
Asi po hodině a půl práce kombinovanou s půl hodinou snahy občas si něco vyzkoušet, abych věděla, jaké by byly nároky na provedení konkrétních prvků na postoje, držení nohou, klouby, atp. si dám pauzu, převléknu se do jednoho ze svých tří nejoficiálnějších rouch, popadnu datapad (po pečlivém uschování téhle karty do osobních věcí a její nahrazení datakartou s prezentací) a vyrazím na poradu o misi.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Po spřádání plánů na osobní pomstu proti Fayinu staršímu bratrovi se rozhodneš vydat na poradu, kde se nejspíše budou rozdělovat jednotlivé úkoly. Nijak tě ani nepřekvapilo, že jsi tu narazila již na čekajícího Kypa s Jainou a také to, že Fay dorazila z druhé strany, tedy nejspíše od kokpitu, ve stejný moment jako ty. Obě se usadí na sedačku naproti stolu, který obsadili oba mistři a Kyp se nadechnul k proslovu, sotav jsi s Fay usedla.
Takže jsme tu s Jainou procházeli bezpečnostní prověrku zahajovacího ceremoniálu a dospěli jsme k rozestavění, které zaujmeme. Já a Arya budeme působit mezi diváky, zatímco Jaina a Fay budou dohlížet na průběh vně stadiónu a při ploše. Stadión si prohlédnete ještě dnes po přistání, ceremoniál bude zahájený zítra. Na svých místech budeme už od počátku ceremoniálu, až po jeho konec. Budeme mít vymezené sektory, kde se budeme pohybovat, až na některé klíčové momenty v ceremoniálu, jako bude přelet republikové letky, kdy já zaujmu pozici v levé části, Arya v pravé části horních ochozů, Jaina se bude pohybovat dole u hlavního pódia a Fay bude skrytá mezi pořadately, kteří budou dohlížet na procházející sportovce, kteří v tu dobu budou sešikováni a pokud by byl terorista mezi nimi, tak bude moct okamžitě zasáhnout. Nějaké dotazy k zítřejšímu a dnešnímu plánu ?
přednese Kyp věc, na kterou se shodli s Jainou a nijak neodůvodní jednotlivá rozdělení osob.

Obrázek

Elinor Yall

Prohlédnu si svoje poznámky v prezentaci na datapadu.
Kypův návrh působí rozumně, a i kdyby snad nepůsobil, protože se dohodl s Jainou, tak stejně máme smůlu.
A byla by nejmenší šance s tím něco dělat.
Ale to je pouze hypotetické konstatování.
Nemám žádné otázky, odpovím mistru Durronovi a podívám se směrem k Fay, co na to říká ona.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Fay se trochu zamyslí, ale nakonec se přecejenom rozhodne něco pronést a je to na ní hned vidět.
Jenom upřesnení dnešního plánu, jak to bude s prohlídkou stadiónu, spát budeme tady, nebo někde v hotelu, schůzka s informátory od pořadatelské služby ?
pronese stručně Fay, přesto obsáhne mnoho jistě vhodných dotazů, které je potřeba zodpovědět. Slova se tentokráte ujme Jaina, aby lépe působilo, že s vámi jednají oba mistři a jsou si v jistém smyslu rovni.
Po přistání se rozdělíme - já s Kypem vyřešíme nějaké ty otravné oficiality, na které máte vy dvě ještě dost času. Na místě dostaneme propustky, které si převezmete a pojedete si prohlédnout stadión. My tam za váma poté dorazíme a společně se přemístíme do hotelu, kde vám doplníme případné novinky. To bude vše ...
doplní Jaina, když s sebou celá loď trochu cukne a na Fayinu tvář naskočí veselý úsměv. Úplně opačný výraz se však objevil na tváři Kypovi, kterému došlo, na co Fay myslí.
Konec porady ... Fay, buď tentokrát trochu jemnější, ano ?
dodá ještě Kyp, když se Fay zvedá a míří do kokpitu. Zároveň se na tebe podívá a pohledem tě vybídne, aby jsi ji následovala.

Obrázek

Elinor Yall

Pustím se směrem za Fay; přece jenom, nesmíme dát Kypovi možnost zasednout na místo ko-pilota, když má dohlížet na Jainu - alespoň soudě podle jeho pózy, kterou nás vytrvale oblažuje, a tak tak potlačím určité zívnutí.
Už abychom byli v tom hotelu.
Vzhledem k Fayinu trochu specifickému řízení na ko-pilota tak vysoké nároky nejsou a taky s přihlédnutím k faktu, že v jakémkoli pilotním křesle se moje reflexy prakticky zázračně zregenerují, nejsou obavy, že bychom mou zásluhou mohli narazit do čehokoli, na místě.
...další věc, kterou jsem zdědila po tátovi...

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Netrvá dlouho a společně s Fay si pro sebe bezvýhradně zaberete pilotní kabinu, která se nyní stala vaší doménou. Fay už začala provádět všechny nezbytné kontroly, než loď znovu uvede na plný výkon, jak má ve zvyku a tobě přenechala funkci záložního pilota a případnou komunikaci s Denonem. A to opravdu netrvalo příliš dlouho, protože během chvíle oživnul komunikační kanál.
Tady orbitální defenzivní síla Denonu, identifikujte se a uveďte účel svého příletu.
pronese mužský hlas z druhé strany linky a Fay se na tebe ještě podívá, než jim stihneš něco odpovědět.
Kyp říkal, že tu zpřísnili kontroly kvůli průběhu her, tak nám doporučil se s nima moc nedohadovat ... bezpečnostní kódy jsou v tamhletom datapadu po tvé pravé ruce.
pronese Fay tak trochu varování a otázkou bylo jestli to myslela jako varování tebe, nebo spíš nastínění situace, jak by to mohlo dopadnout, kdyby se s nima dohadovala ona.

Obrázek

Elinor Yall

Mikova střela, orbita Denonu

Doufám, že jim nehodláš zdrhat, podezřívavě se kouknu na Fay, a natáhnu se po datapadu s kódy.
A neboj, ani mistr Solo by tuhle bezpečnostní prověrku nezvládl lépe! rýpnu si do možných teroristických choutek své kamarádky, protože u Fay nikdy neví. Respektive toho o ní ví díky tréninkům eskadry tolik, že by ji oprávněně podezříval z možnosti, že honička s bezpečnostními silami Denonu by jí mohla připadat až příliš zábavná, než aby tomuto vábení dokázala odolat.

Tady YT-2400 Mikova střela, ohlásím se přes komunikační kanál a pomyslím si o tom, že jestli někdy budu mít vlastní loď, pojmenuji ji Katastrofická vize - to by byla hlášení!
Bezpečnostní kód - B3 29 08 P 13. Kód oprávnění vstupu - 263 784. Přístupový kód - při tom ohledu tázavě zvednu obočí, protože tohle je opravdu něco - SpSt/J/dl
S takovýmto přístupovým kódem by mohl dispečing maxilmálně tak zasalutovat a pustit nás dál, pokud by byl tedy správný bezpečnostní kód a kód oprávnění.
Nicméně, jak už náš přístupový kód napovídal, byli jsme diplomatická mise a podle toho jsme se i mohli chovat.
Účelem příletu jsou pomocné aktivity při organizaci galaktických her.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Mikova Střela, Orbita Denonu:
Při tvém nařknutí se Fay začertila, cože si o to ni myslíš, i když vám oběma bylo jasné, že by si to velice ráda vyzkoušela. Tentokrát však svoje nutkání provokovat ovládla a ty jsi mohla odvysílat kódy, které jsi nalezla.
Tady orbitální defenzivní síla Denonu, vaše kódy jsou v pořádku a ověřeny. Zasíláme vám doporučenou cestu pro sestup a souřadnice přistávací plochy. Zároveň mám vzkaz pro jistého Kypa Durrona od majora Saychela, že jej tam již bude očekávat. To je vše, hezký pobyt na Denonu.
ozve se po jisté chvíli čekání, kdy orbitální kontrola prověřovala tebou odvysílané kódy. Po konci hlášení se Fay vesele zubila, když si prohlížela navrhovanou trasu a okamžitě začala dělat nějaké úpravy.
No co ? Říkal doporučenou, ne povinnou cestu - navíc, ještě jsem neměla možnost tuhle Kypovu loď pořádně prověřit v plném vesmírném provozu. Co se zprávy týká ... stejnak sem za chvilku Kyp přiběhne, jakmile začnu kličkovat mezi dopravou.
pronese nadšeně Fay, zatímco dokončí konfiguraci kurzu a nyní prudce přitáhne páky řízení a loď prudce vystartuje kupředu absolutně mimo doporučený kurz.

Obrázek

Elinor Yall

Na tohle se dalo říct jediné... sakra!
Ne, že bych nevěřila Fayiným pilotním schopnostem, ale s civilní technikou a v civilním prostoru se prostě jisté kousky nedělají, zejména když pro to není objektivně uznatelný důvod - a to zkoušení Kypovy lodě rozhodně není.
Fay, to OPRAVDU není dobrý nápad, nasadím klidný, kritický tón. Už proto, že jestli Kyp pojme podezření, že bys s tím mohla do něčeho nabourat, obrátíš ho tím na temnou stranu. A vzpomeň si, jak to dopadlo posledně!
V hlavě mi naskočí námět na obrázek Fay Linxová mocnější Exara Kuna, ale hned to zaplaším. Už proto, že se musím zaobírat důležitější věcí.
Tohle není trénink eskadry ani letecká soutěž.
DOPORUČENÉ trasy jsou doporučené proto, aby nedělaly po linkách Nar Shaddaa... a v případě letů pod diplomatickým kódem dokonce hrozí, že se aktivuje obrana a bude střílet, kvůli riziku zneužití kódů teroristy.
Chápu, že se jim vyhneš i se zavřenýma očima, ale ber ohled na spojence. A bezpečnost; tohle se dostane mezi pokus o teroristickou akci a vsadím pět kreditů, že major Saychel bude chtít vědět, co se dělo na naší lodi, a to hned, co nás po přistání uvidí.

Celé je to spíš přednáška v průběhu letu vyjadřující nesouhlas s Fayinými úpravami trasy a upozornění na několik praktických problémů. Je mi jasné, že s jejím rozhodnutím nepohnu, nicméně tyhle všechny věci by měla vědět.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Čím více začneš na Fay lobovat, aby toho nechala, tím větší je rychlost lodi a vše zdůrazní prudký manévr, kdy se doslova obtočí okolo velkého pomalého nákladního transportu. Další cesta vedla prudce vzhůru nad kolonou odlétajících lodí, které musí projít odbavením.
Kdyby po nás začali střílet, tak se vymluvím na to, že jsme zkoušeli obranné systémy proti případným sebevražedným náletům z orbity. Nejsou sice časté, ale jsou možné.
odpoví tí veselá Fay, i když mluví naprosto klidným hlasem, což neuvěřitelně kontrastuje s jejím stylem letu. A taky prokazuje, že tahle loď je docela slušně manévrovatelná ... na frachťák. Po dalším prudkém obletu jedné corelliánské korvety začala Fay zpomalovat, stejně v ten moment jsi vycítila další přítomnost, kterým nebyl nikdo jiný než Kyp Durron s rozhněvaným obličejem.
To by stačilo, zaleť doleva okolo toho starého frachťáku. Jinak je mi jedno, jak si lítáš ve své stíhačce, protože tam ohrožuješ jenom sebe, ale s mým frachťákem budeš lítat slušněji, protože v něm nelítáš sama, jinak tě nechám jej vypucovat kartáčkem s polovinou štětin. A teď přistaň tak, abych ani nepoznal, že jsme dosedli, jinak zpátky pilotuje někdo jiný, jenom ne ty.
odpoví ostře Kyp a jasně Fay ukáže rukou, kam má letět. Ta se jenom s úsměvem podrobí a upraví kurz, který se začne pomalu blížit doporučené trase, zatímco Kyp stojí těsně za vámi, obdobně jako Jaina.

Obrázek

Elinor Yall

Vzhledem k tomu, že jsou Kyp a Jaina přítomni v místnosti, neřeknu Fay, že má, co chtěla, a to dokonce ani prostřednictvím Síly. Za normálních okolností bych si rýpla, asi jako pokaždé, když na něco upozorňuji, nikdo neposlouchá a ukáže se, že mám pravdu (nemůžu za to, že mám pravdu pokaždé, když mám nějaké pochybnosti v civilních jedijských záležitostech) - takhle mi to připadá poněkud neetické.
Místo toho se chovám, jako by se vůbec nic nestalo a vše bylo v nejlepším pořádku.
Tedy nedošlo k žádným dopravním lapsům a Kyp nikoho nijak intenzivně neseřvával.
Ještě, než se stihne nadechnout, aby mohl proslov pokračovat, mu vstoupím do pauzy: Mistře Durrone, na přistávací ploše bude čekat major Saychel.
To vše politicky korektním tónem, jako bychom seděli na poradě nad těmi koktejly, a ne v kokpitu lodi, která pár vteřin dělala z orbity Denonu pobočku Nar Shaddaa.

Zamčeno

Zpět na „Dokončené mise“