Mise pro elinor (Arya Corriolan)

Tady je místo pro uzavřené mise

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Příspěvek od Jordi Linx »

Mikova Střela, Hyperprostor:
Po krátké uváze o Admirálovi se rozhodneš opět plně věnovat přípravě na váš úkol a dáš dohromady jakýsi návrh na rozdělení sil na hlavní závod.
Nechci ti kazit radost Aryo, ale mám dojem, že Kyp to celý přerozdělí trochu jinak a nedivila bych se, kdyby jsme my dvě skončili při hlídání vchodů kanalizací, kdyby se náhodou někdo rozhodl zaútočit tamtudy.
povzdechne si Fay, když zhodnotí tvůj návrh a pololehne si na postel, aby si začala prohlížet svůj datapad a také se zamýšlela nad tím, co vás v následujících dnech čeká.
Jééé, na to se chci podívat ... šeřmířská aréna a několik vybraných atletických závodů. A podle všeho jsou jejich časy docela dobré, takže by jsme v tu dobu nemusely být i tolik vytížené. Chceš se vůbec taky na nějaké sporty podívat ?
zastaví se Fay při projíždění seznamu a vyruší tě od tvého téměř zuřivého črtání někdy až šílené barevných děl, v kterých se občas měli problém vyznat jiní lidé, než ty samotná.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

Příspěvek od Elinor Yall »

Fay? Asi ti budu muset říct menší tajemství. Já na Kypa kašlu, tohle dělám kvůli Jaině, prohodím jako by jen tak mimochodem.
Chci, aby mistryně viděla, že něco dělám a že to dělám dobře. Že prostě nejsem jenom trdlo, které celou válku sedělo v závětří a neví, o čem je život.
Pohodím hlavou a nechám hnědé vlasy vypadnout z očí zase dozadu.
Pokud jde o sporty, zajímal by mě šerm, klasická letecká akrobacie, a sportovní střelba. Ale... ale hlavně bych se ráda dostala do hlavního organizačního štábu a viděla to všechno z druhé strany. A mohla toho co nejvíc odkoukat.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Fay se při tvém komentáři směrem ke Kypovi poněkud zašklebí a znaveně si povzdechne, což je známé gesto zmaru v rodině Linxů, jímž trpí všichni tři sourozenci a také jejich otec.
Nemyslím si, že by jsi TY měla něco dokazovat ... ostatně, proč si myslíš, že letí s Jainou Kyp a ne třeba táta, Kyle nebo někdo jiný ? Já mám sice radost, že zase po jisté době podnikneme něco spolu mimo Akademii, ale na to se vrchní členové řádu Jedi moc neohlíží, když rozhodují, kdo na jaký úkol půjde.
pronese poměrně vážným tónem a trochu tím připomene svého mladšího bratra, který snad ani jiný tón nepoužívá nehledě na situaci. Nakonec si však stoupne, aby zdůraznila svoje řečnění, což je vlastní především jí samotné.
Nebo bych spíš měla říct, proč s Jainou neposlali Zekka ? Vím, že to zní tvrdě, ale tentokrát to opravdu nejsi ty, kdo by měl něco dokazovat.
dodá ještě upřímným a zčásti starostlivým tónem Fay, čímž trochu připomene svoji matku, s níž ses už také mnohokrát setkala.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

Při zmínce o Zekkovi se nezatvářím příliš nadšeně.
Jaina se potřebuje dostat někam ven mezi lidi, prohlásím svým nejvíc "jacenovitým" výrazem. Myšleno mezi normální lidi, protože se pomalu nebaví s nikým jiným než se Zekkem - který by se taky potřeboval bavit s jinými lidmi než s Jainou.
Poslední dovětek je daný spíš snahou o objektivitu vůči rytíři Jedi, kterého upřímně nesnáším a který se s největší pravděpodobností stane... řekněme to takto, existují reálná rizika, že by se mohl stát přítelem mé mistryně.
A s Kypem jsou kamarádi, takže je pravděpodobný, že kdyby měla nějaké depresivní stavy, tak jí pomůže to zvládnout.
Tón dává dostatečně najevo, že to, co Jaina zažila ve válce, jí dává opravdu spoustu důvodů k depresivním stavům a bylo by spíš zvláštní, kdyby ji to nijak nepostihlo.
Ale co.
Ona bude v pořádku.
Musí být.
Je to přece Jaina Solo.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Fay se trochu zakření při tvém až příliš objektivním tónu, který se jí při vaší přátelské rozpravě nejspíše nelíbí.
Nezapomínej, že Jaina byla taky Kypovo padawankou a to v tom hraje víc, než obyčejnou roli. A proto si nemyslím, že tu je kvůli depresím, ale spíš, aby jí připoměl kým byla před ... však víš čím. A že Zekka nemáš ráda, to je vidět, jak Hvězda Smrti ve flotile ISDček, což je hodně vidět. Ostatně ono ho nemá rádo více lidí na Ossusu a i taťka je k němu poněkud ... skeptický ?
pronese otevřeně Fay a nijak se netají názorem svým, či názory jí interpretovanými. Prostě se drží své přímosti, jak je u ní zvykem a což se třeba Kypovi také občas nelíbí. Nakonec se Fay rozohdne přestat zdůrazňovat své názory přecházením před tebou a posadí se vedle tebe.
Nepřiznání si vlastních emocí vede jenom k tomu, že tě ty emoce začnou ovládat, stejně jako přehlížení pravdy, seč bolestivé. Jedna z tátových přednášek o temné straně ...
doplní ještě 'matčiným' pečovatelským tónem, jež tak výrazně kontrastuje s její přímou 'otcovskou' stránkou.

Obrázek

Elinor Yall

Mikova Střela, Hyperprostor

Pokračuji v striktně objektivním tónu.
Pokud jde o temnou stranu, tohle není o přiznávání si emocí jako spíše o snahu s nimi neobtěžovat okolí. Existují totiž určité hranice a Jedi by měl setrvávat uprostřed. Pokud se příliš vrtá v emocích, snadno vybočí ze svého bodu rovnováhy a měl by se tam co nejdřív vrátit.
Zářivě se usměji.
A pokud jde o Zekka... považuji ho za stejně přijatelné téma k hovoru jako Maduinovo dolézání, důvody Admirálovy snahy nacpat se k AFO či společenské dovednosti dvojčat.
Což nemá s temnou stranou nic společného. Spíš... s prevencí před ní.

Během hovoru se zorničky v očích zúžily na úzké škvíry, jako pokaždé, když mě něco v okolí začíná rozrušovat a já se pro změnu začínám soustředit na sebe a zachování své duševní rovnováhy.
Pro jistotu se zase vrátím k rozdělanému projektu; práce pomáhá dostat se zpátky ke kotvícímu bodu a opravdu, opravdu se nechci hádat s Fay o nesmyslech.
Takže všechno je v pořádku a není co pitvat.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Fay si opět povzdechne a své gesto zmaru doprovodí rozhozením rukou, čemuž se také Linxové podezřele nevyhýbají při většině svých konverzací. I když to nedělá tak výrazně jako její otec, který gestikuluje rukama pořád.
Kdyby bylo všechno v pořádku, tak o tom v prvním případě nemluvíme, nebo snad ano ? No, ale až tě budu s bráchama nahánět, že si začneš říkat Darth Coriolanka, tak se mi nediv.
dodá ještě Fay a nakonec přecejenom přejde do jakéhosi humorného tónu, což vyzní poněkud ... přecejenom divně. Fay podpoří klid zbraní i tím, že se znova víceméně natáhne na postel a začne listovat ve svém datapadu a studovat údaje k vaší nadcházející misi.
Stejnak to Kyp a Jaina hlavně rozeberou sami a oni budou mít hlavní slovo, kde kdo a jak bude ... a to s tím, že úplně nejhlavnější slovo má Kyp.
pronese Fay trochu přiotráveným tónem a ty si jenom těžko nemůžeš domyslet, co se jí asi honí hlavou.

Obrázek

Elinor Yall

Mikova Střela, Hyperprostor

Tsss... víš, jak blbě bych vypadala s žlutýma očima? upozorním Fay na jeden velmi stěžejní detail.
A navíc- natáhnu se po papíru a tužce, spáchám skicu, z té složím vlaštovku a pošlu to směrem ke své kamarádce. -proč nahánět? Dalo by se to přece vyřešit mnohem inteligentnějším způsobem...
(náčrtek zobrazuje sourozence Linxovy dřepící za keřem, před nímž se nachází past s návnadou - obrovským zmrzlinovým pohárem s ovocem a čokoládovou oplatkou. Pod tím je umělecký nápis PAST NA SITHY)
Citronová a stracciatela by slavily stoprocentní úspěch, vyjádřím se k návodu na svou pacifikaci, kdybych náhodou skončila na temné straně.
A rovněž se vrátím ke studiu podkladů.
A s Kypem bych to neviděla až tak černě. Pochybuju, že by nás hodlal vpašovat mezi roztleskávačky - a to ostatní zvládnem. Jsme přece součást AFO-GOOW, ne?

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Fay se pobaveně pousměje nad tvou skicu a natáhne se po nejbližím psacím předmětu ve svém dosahu. Tím se nakonec ukáže tuška, která doslova vskočí do Fayiny ruky, jež provede úpravu tvého obrázku.
Teď je to perfektní ... i kdyby jsi vzdorovala při pomyšlení na to, že by to mohla být past, tak tohle by tě zaručeně dostalo.
podá ti list papíru a ty si hned všimneš dvou výrazných změn. První je úprava uměleckého nápisu, kde je připsáno - VERZE ARYA 2.0. Tou druhou je výskyt lístečku u poháru s následujícím textem.
Mé milované Arye, s láskou Jacen.
vše je doplněno několika srdíčky na cedulce, jejichž motiv se nedá nijak zpochybnit.
A to s těma roztleskávačkama radši ani nezmiňuj, mám divné tušení, že Kyp by toho byl schopný. I když u mého táty by to byla spíš jistota, protože rád zkouší trpělivost všech okolo sebe.
dodá ještě k tvému komentáři s roztleskávačkama a trochu napjatě očekává, co prozradíš na modifikaci tvé skicy.

Obrázek

Elinor Yall

V první chvíli mám chuť po Fay něco hodit, ideálně polštář, ale nakonec se místo po něm znova natáhnu po tužce.
Vtipné... opravdu vtipné!
Ale co. Nenechám se vyprovokovat.
Adekvátnější reakcí bude... bude...

Pustím se do obrázku Arya 0.3.
Fay... ty toho asi moc o Jacenovi a temné straně nevíš, že ne? pokračuji svým oblíbeným neutrálním - byť trochu kárajícím - tónem a la můj životní vzor.
Zároveň doplním pod původní náčrtek šipky a k nim popisky "předtím" a "potom". K "předtím" nakreslím sithskou lady v černém plášti, pochmurným výrazem a velkýma žlutýma očima (kvůli kterým dokonce vyhrabu i pastelku patřičné barvy). "Potom" pak obsahuje jakýsi převod mé osoby do mangy, v jedijské róbě, se svatozáří a výrazem nadšeně-andílkovským.
Když hloupé vtipy a la Darth Vader, tak hloupé vtipy a la Darth Vader.
Nebudu se zesměšňovat vztekáním, když mohu zachovávat rovnováhu a nadhled - a hlavně, když vím, že Fay je agent provokatér (což zdědila bezpochyby po všech generacích Linxů), a zcela úmyslně tahá rancora za přední tlapu.

Znova to přepošlu své kamarádce a čekám její reakci.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Fay se tvé nové inovaci stejnak jenom pousměje a rozhodne se dál nekreslit, protože sama o svých schopnostech v této oblasti prohlásila, že v Coruscantském muzeu by její dílo bylo prohlášeno za historicky abstraktní patlaninu.
Si pověsím na nástěnku. Když vezmu všechny tvoje díla, tak by z nich byla slušná výstava v galerii ...
dodá Fay a vzorně složí hotový papír, aby jej poté vložila do šuplíku u svého stolku. Poté si polohlasně zívne a trochu se protáhne, aby dále odložila svůj datapad na stůl.
Ale určitě si hodlám trochu zdřímnout ... tobě bych doporučila to samý, protože i kdyby se tam nic extra nedělo, tak nás bude Kyp prohánět, jak jen bude moct, aby mohl osobně dohlížet nerušený na Jainu. A nepochybuju o tom, že to Jaina ví ... každopádně by to mohl být námět na komiks o šmíráku Kypovi.
dodá Fay a pohodlně se natáhne na posteli. Ty sama moc dobře víš, že jí nevadí přítomnost ostatních ve svém pokoji, i proto, že ten svůj dlouho sdílela se svými bratry a až nedávno dostala svůj vlastní.

Obrázek

Elinor Yall

Hlavně to tu nezapomeň, zrovna TOHLE je jeden z těch, které by se neměly dostat mezi širší veřejnost, poznamenám ještě směrem k usínající Fay.
Ještě se chvíli vrtám v datapadu a pracuji na schématech, o takové dvě hodinky později usoudím, že to stačí, a natáhnu se na postel ve snaze usnout.
Samotné usínání je tak trochu problém, jednak kvůli spoustě námětů k přemýšlení, které jsem stačila na lodi posbírat, tak... řekněme, že je pro mě celkem nesnadné usnout v lodi.
Máma nikdy nepochopila proč, ale i když za války s Vongy pomáhala Výboru pro uprchlíky a v rámci evakuací jsme cestovaly z planety na planetu, aby mohla spolu s Dragem Linxem dělat něco pro potřebné v táborech, vždycky měla takové ty maminkovské problémy, že na lodích jsem spala mizerně. Pokud zrovna byly v hyperprostoru, jinak to prý bylo celkem v pohodě. Podle táty to dělá ten vesmír; jemu dlouhá léta taky nešlo usnout při hyperprostorovém skoku, a tak to řešil ponořením se do meditace.
Po půl hodině koukání do stropu a začátku chorobného nudění se se rozhodnu v tomhle následovat jeho příklad. S tím, že za tři, čtyři hodiny toho míním nechat a zkusit zjistit, jestli na lodi opravdu chcípl kathský pes.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Poté co usne Fay, tak ještě dobré dvě hodiny procházíš materiály a sestavuješ su různá schémata a vlastně cokoliv, co uznáš za vhodné, než se unavená také natáhneš. Nějako se ti povede pozapomenout fakt, že na posteli již leží Fay, a šířka postele ti to také umožní. Když se ti již z tradičních důvodů nedostaví spánek, tak se rozhodneš pro meditaci, která sice není tak vydatná jako spánek, ale zase má své jiné výhody. Z té tě probere až nějaká osoba ve dvřích v níž rozpoznáš svou mistryni, která tě pobaveně sleduje, stejně jako ve spánku roztomile spící Fay.
Mistr Linx říkal, že jste jako sestry ... sice pak ještě dodal, že je zase jenom rád, že nebydlíte obě v jeho domě, ale to už je trochu mimo. Takže po tvém pokoji byl tenhle druhým místem, kde tě hledat ... chtěla jsem s tebou totiž o něčem mluvit, ještě než dorazíme na místo.
pousměje se Jaina a opře se o zeď vedle vstupních dveří. Fay ani její příchod nijak nevyruší ze spánku a spokojeně si vydechuje objímajíc svůj nadýchaný polštář.

Obrázek

Elinor Yall

Co... cože? Já tu mám přidělený vlastní pokoj?
nezakrývám překvapení.
Jinak pokud jde o Fay, navrhovaly jsme tátovi, jestli by ji nešlo vyměnit za dvojčata. Nějak se mu to nezamlouvalo, prohlásil, že u Fay nehrozí, že se bude snažit schovávat chleba, nechávat ho zplesnivět a pak to tvarovat do podoby yammoska, poskytnu doplňující informaci. No, když to bráchové udělali, dostali přednášky o YVčkách, a jejím následkem šli do sebe a začali si hrát na osvobozování jedijských zajatců a bránění planetám padat na měsíce, což je baví dosud. Zvláště pak Alrika.
Takže jo... jasně. Kam půjdeme? Že by do mého pokoje, abych si ho alespoň prohlédla, když už ho tady mám? vrátím se zase k tématu, kvůli němuž mě Jaina vyhledala.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Při tvých rozpacích se Jaina pousměje, aby otevřela dveře a vyšla ven, čekajíc až ji doženeš.
Ale nevypadalo, že by to Fay vadilo ... rozhodně spala jako můj táta. Toho probudit, když spí v bezpečí Falconu je občas umění.
podotkne Jaina zatímco zamíříte do jiného pokoje. Nakonec se ukáže, že se opět nejedná o pokoj tvůj, nýbrž její. Rukou tě pobídne ať se usadíš dle své libosti a sama se posadí na okraj stolu.
Uvažovala jsem o všem, co jsi mi říkala k tvému výcviku, který jsem ... po pravdě v poslední době hodně zanedbala. Stejného názoru je i strýček Luke, který mi před odletem jenom stihl říct, že by naše mise měla být klidnějšího rázu a měla by napomoci našemu vzájemnému sblížení, aby se dalo na první pohled říci, že jsem opět mistr a padawan. Myslím, že by jsi to měla vědět a taky ... jsem se ti za to chtěla omluvit, protože není ve zvyku nechávat padawany doma, když já letím na mise. Rozhodně to tedy chci v brzké době co nejvíce napravit a ty schopnosti, které jsi mi popsala ... no minimálně zjistím víc, či zajistím dostatečnou instruktáž, ale to spíše až se vrátíme.
promluví Jaina a je cítit, že to pro ní není nic jednoduchého, přesto se na konci své řeči cítí o dost lépe, než na začátku, alespoň podle toho, co jsi byla schopna rozlišit.

Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dokončené mise“