Mise pro elinor (Arya Corriolan)

Tady je místo pro uzavřené mise

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Příspěvek od Jordi Linx »

Mikova střela, Hyperprostor:
Jaina si od tebe vzala nápoj a pečlivě poslouchala každé slovo, které jsi ji sdělila. Netušila jsi, jestli ji tolik zarazila podrobnost tvé odpovědi nebo obsáhlost jejích jednotlivých bodů, každopádně chvilku mlčela a zvažovala, co říct.
No když to vezmu postupně ... v šermu si to budu muset prohlédnout sama, protože padawani mají tendenci nebýt příliš objektivní, což ti řekně každý mistr Jedi, takže při nejbližší vhodné příležitosti se to odzkouší. Pokud lítáš s Fay ... těžko říct, jestli je to dobře nebo špatně, to je spíš otázka pro Kypa, který by nad ní měl v tomhle směru taky dohlížet, i když vzhledem k jeho zkušenostem to snad bude v pořádku. I když se určitě ráda připojím k tvé vlastní vúuce, protože Kyp může být sebelepší, ale jeho rekordy na různých tratí trvali jen do doby, než jsem tam přiletěla já.
shrne Jaina a před samotným rozborem tvých vlastností v Síle se na chvilku pozastaví a znova se zamyslí. Aby ta prodleva nevypadala nějak špatně, tak si během toho usrkla ze svého nápoje.
Použití Síly v boji může být ve více směrech - někteří Jedi s ní pouze zlepšují vlastní dovednosti, reflexy apod. jiní zase převážně používají k samotnému boji ... ideální je asi taková rovnováha mezi oběma postupy, o tom by ti mohl hodně povědět třeba strejda Luke, Kyle nebo i mistr Linx, jenž se v tom ... hodně vyžívá. Ten by ti ostatně mohl pomoci i s tou zmíněnou technikou Světlo Síly. Ať přemýšlím sebevíc, tak nevím o nikom jiném, kdo by ... byl tak schopný v potlačování Temné Strany a já sama jsem se s podobnou technikou doposud příliš nesetkala. Mohu se na to více podívat, ale podobné techniky jsou spíše využitelné mimo souboj, který je klasičtější.
okomentuje i druhou část tvého vlastního výcviku, jenž jsi si naordinovala během její dlouhé nepřítomnosti.
Phew, co to je za nápady kontrolovat stabilizátory během letu v hype ... omlouvám se, doufám, že jsem vás nijak nepřerušila ?
zaslechneš stěžování si Fay, která rychlým krokem vrazí do místnosti s vámi a uprostřed se zastaví, protože vás tu obě nepředpokládala.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

Příspěvek od Elinor Yall »

YT-2400 "Namydlený Blesk" Mikova střela, hyperprostor

Čekala jsem nějakou... jiskřivější... reakci, ale i tak jsem musela uznat, že oproti poslednímu rozhovoru s mistryní tu je určitý pokrok. Hlavně s návrhem podílet se na mé výuce létání.
Ufff.
Jo, to by bylo opravdu úžasný, začnu s odpovídáním Jaině, když se dovnitř jako velká voda vžene velitelka po celém Ossu proslulého Fayina kvintetu.
Kontrola stabilizátorů při letu hyperprostorem?
Tak to by mě zajímalo, co se stalo na vaší poslední misi!

prolétne mi hlavou, ale jako moudrá nejlepší kamarádka si tuhle poznámku nechám pro sebe. I když mám zrovna kousavou náladu, protože přerušení hovoru s Jainou přišlo krajně, krajně nevhod.
Ale co se dá dělat.
Paranoia, obrátím se na Fay a zazubím se.
Mimochodem, mám rozpracovaný ten obrázek, co jsem slíbila tobě a Lukovi na tréninku. Ale je v deskách a ty jsou v batohu. Nechtěla by ses na něj kouknout? Celkem by mě zajímaly komentáře. A taky tam mám pár nových věcí podle posledního kvintetového tréninku.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Jaina pokynul Fay, že je vše v pořádku a nijako se nezlobí, aby jenom mlčky přihlížela vašemu rozhovoru a usrkávala svůj nápoj.
Taky si říkám, že K ... mistr Durron začíná taťkovatět, co se týká lítání ... na obrázky se podívám až potom, protože to chce mít do půl hodiny hotový, proč, to mi samozřejmě neřekl.
odpoví ti Fay a v jejích očích se zablýskne, když její pohled uzře kus zákusku, který jsi nechala ležet na stole. Její další pohled opatrně směřuje na Jainu, která se stěží zabrání úsměvu a potom na tebe - kdyby jsi byla kluk, tak jí nejspíš okamžitě klečíš u nohou, protože Fay se naučila neuvěřitelně roztomilý kukuč. K tvému štěstí jsi ho však moc dobře znala a dokonce jsi ho viděla v akci, což vám párkrát věci usnadnilo.
Musím přiznat, že takhle ovlivňovat neumí ani mistr Skywalker.
pousměje se nakonec nahlas Jaina, což je vůbec poprvé od doby, co jsi ji spatřila od jejího návratu, tedy alespoň mimo společnost Zekka.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

Kdyby ses zeptala, zjistila bys, že je volný, cukne mi v koutcích při pohledu na loudící Fay. Takže si ho můžeš vzít. A nemám vám s mistrem taky udělat koktejl?
Je to dobrá záminka pro protažení, a tak ani nečekám na Fayinu odpověď (jak ji znám, bude pozitivní).
Budete chtít asi čokoládovej... tobě chutná, na mě je moc přeslazenej, ale mistrovi Durronovi by mohl prospět na nervy, rozšířím možný sortiment. Když lítáte na nejrůznější školy v přírodě, takových šest, sedm kódů do potravových přístrojů se naučíte vcelku rychle a velmi, velmi ochotně. A pokud se z vaší matky stane zastánce zdravé, vyvážené stravy a přísný dozor nad trvalými programy v kuchyni, máte slušnou motovaci rozšířit tento sortiment na patnáct kódů.
Tedy, já umím spolehlivě jenom osm a vesměs nejde o moc složité řetězce - ale na dobré, chutné zpestření stačí více než dostatečně.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Mikova Střela, Hyperprostor:
Jakmile doplníš odpověď, tak už si Fay vychutnává umění tvé matky, jež především v čokoládových dezertech Fay obdivuje. Sama se však vaření vyhýbá asi jako ysalamiri vornskrovi.
Koktejl si dám, ale až za půl hoďky ... teď to musím zkontrolovat, ebo si vymyslí zase nějakou otravnost a mistrovi místo čokoládového udělej koktejl z Galmy ... je uložený pod rychlokombinací 6-1-2-5. A díky za ten dezert ...
pousměje se Fay a vytratí se, aby splnila svůj úkol, zatímco tě zanechá u automatu. Jaina se zabrání dalšímu pousmání, když si uvědomí jaký koktejl Fay objednala svému mistrovi.
Tuším, že za půl hodiny si projdeme detaily mise, které ví asi jenom Kyp ... ale na to je ještě dost času. Jinak jsem ráda, jak jsi se věnovala svému výcviku, rozhodně jsi mi tím usnadnila dost práce. Ale ještě mě napadá ... proč jsi se zdráhala ukázat některé svoje malované tvorby před Zekkem ?
naruší ticho Jaina, které eskapáda s Fay trochu pozvedla náladu a vrátila se k tvému zdráhání, když se se Zekkem dohadovala těsně před vaším odletem.

Obrázek

Elinor Yall

Rozkaz, velitelko! zasalutuju a nechám Fay plavat za stabilizátorem hyperpohonu.

No... viděla jsi někdy nějaký můj obrázek z tréninku ve volné přírodě? začnu opatrně, z co největšího oblouku. Nebo ten plakát, co jsem nakreslila, když měli Ysalamiři koncert, aby bylo co nalepit do haly?
On tam sice visel jen půl dne, pak šla kolem skupinka konzervativnějších mistrů a předložili ho Skywalkerovi jako corpus delicti, že "ta skupina" hanobící tradici Jediů by měla být zakázána padawanům jednou provždy, ale stejně jsem na něj mohla být pyšná. Na černém pozadí s bílým kruhem uprostřed stáli čtyři clonetroopeři vzpírající tie, na němž se rozvaluje zubící se ysalamir ukazující divákovi, že "Borsk Fey´lya je jednička".
Bylo to kontroverzní - ale taky to mělo patřičnou uměleckou úroveň.
Vpodstatě jediné, co bych mohla ukázat, abych měla jistotu, že z toho nebudou... negativní důsledky... jsou ilustrace k malé banthe, které po mě chtěla máma pro dvojčata.
Jinak si nejsem jistá, nakolik mají mistři pochopení pro to, co je na velké části dalších...

zatvářím se kajícně a ani nedodám upřesňující poznámku, že navíc Zekkovi nevěřím a mám z něj hezky blbej pocit.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Jaina zatápá v paměti po tvých dvou zmíněných referencích a nakonec se pousměje při slově kontroverzní, kterým většinu svojí práce označíš.
Možná trochu podceňuješ strýčka Luka. On dovede mít dobrý smysl pro humor a pokud by jsi svými ilustracemi rozesmála mistra Linxe, tak ten by se postaral, aby se nikdo z rady nepokusil o nějaká protiopatření. Klidně to můžeš zkusit s těmi méně kontroverznějšími, určitě tím nemůžeš pobouřit víc než younglingové, co si chtějí hrát na Exara Kuna nebo jiné neoblíbené postavy galaxie. Nebo víc než můj brácha - Jacen.
odvětí mistryně Jaina a ty v ní posledních slovech vycítíš bolest, těsně před zmíněním Jacenova jména, které tedy použila spíš jako zástěrku, aby zaplašila bolavou minulost.
Vlastně jsem i trochu ráda, že letím na nějaký úkol tak brzo ... ty složité problémy se mi alespoň stihnou rozležet v hlavě.
zauvažuje nakonec Jaina a pokusí se vykouzlit nepříliš přesvědčivý uvolňující úsměv.

Obrázek

Elinor Yall

Docela by mě zajímalo, co by Jaina říkala na Darth Pavouka, pomyslím si, ale při tušení její nálady dojdu k závěru, že by se jí patrně příliš nelíbil. A mě se zase příliš nelíbily zmínky o Jacenovi a složitostech vesmíru. Hnusnej pocit, čím je člověk starší, tím zjišťuje, že všechno je mnohem komplikovanější.
Doufám, že mistryně bude brzo zase ve formě.
Nebo alespoň vymyslím, jak ji z téhle ulity dostat.

Nějak dochází nápady.
A tak se taky pousměju, taky to není zrovna věrohodné, a taky se snažím předstírat, že se vlastně nic neděje.
A taky mi to nejde.
Asi to s mou rovnováhou nebude tak slavné, jak jsem si myslela.
Pokud by tě to opravdu zajímalo, můžu skočit pro ty desky a ukázat ti, co kreslím pro kroniku naší eskadry. Tedy... Fayina kvintetu. Tohle pojmenování totiž vadí jenom Kypovi, zatímco při spojení Fayina eskadra na to, že je jen klid a žádné emoce zapomíná poměrně dost starších mistrů.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Po chvilce ticha se rozhodneš vyjít trochu vstříc se svýma kresbama vůči své mistryni a po jejím souhlasném kývnutí vyrazíš pro svoje desky. Protože je tvůj pokoj až úplně vzadu, tedy blízko zádi a prostoru, kde Fay právě kontroluje stabilizátory, tak nemůžeš nepřeslechnout její nadávku, když na ní něco nepříjemně vybaflo. Následovné naštvané třísknutí a komentář, že to zase bude muset stejnak opravovat sama jsou už součástí jakéhosi rituálu, který Fay doprovází, když něco opravuje. Ponecháš ji jejím starostem vědouc, že není rozumné ji rušit při opravách a vyrazíš zpět k tvé mistryni, která měla na tváři zamyšlený výraz. Totéž prozrazovaly i její myšlenky, alespoň v té míře, kterou jsi z ní byla schopna vycítit.
Když uvažuju nad svými schopnostmi dříve a nyní, tak jediné v čem si jsem naprosto jistá jsou moje schopnosti pilotky ... Síla je až tak nevyzpytatelná nejspíš.
pronese napůl filozoficky Jaina a nakloní se k tobě, aby se podívala, co se rozhodneš jí prezentovat.

Obrázek

Elinor Yall

Takže... vylovím z desek kroniku naší eskadry, respektive její ručně páchanou část, a záznamy ze školy v přírodě, kam jsem doprovázela brášky a dělala výchovný dozor.
Jsou to spíš momenty z tréninku, některé dotažené trochu ad absurdum, ale myslím, že náš kvintet vystihují celkem... no, řekněme, že až se to srovná mezi Fay a Maduinem a při návštěvách se k nám přestane cpát Admirál, budeme dobrá parta.
Zachytím Jainin tázavý pohled.
Admirál. Správně se jmenuje Salomon Rikh, a není padawan. Prý z něj bude důstojník od letectva nebo něco podobného. Občas se tu vyskytl jako spojka a když viděl, jak lítáme, začal se snažit z kvintetu udělat sextet. A začal tak, že se nám nakvartýroval ke stolu, kde jsme řešili s Macem a Dewiem nějaké technické problémy a prohlásil, že holky neumí lítat. Tak jsem ho vytáhla na trénink a od té doby s náma chce lítat furt. Takže mu Luke dal tu přezdívku a ta se ujala.
Jinak tohle je naše eskadra -
ukážu úvodní stránku kroniky, kde jsme víceméně všichni znázornění v pilotních kombinézách a tak dále, prostě téměř náborový plakát, a pochopitelně s nápisem AFO-GOOW. Fay chtěla, aby ten úvod vypadal jako náborový plakát k letectvu Aliance, proto ta stylizace, dodám omluvně.
No, je proč, protože v dalších částech jsou pak výtvarné komentáře k výcvikům, jejich shrnutím, kravinám, co jsme dělali - a taky ilustrace názorních příkladů, jak se co nemá dělat.
Na některých se objevuje i postavička v nažehlené uniformě, zpravidla poněkud komického rázu a projevu. Obvykle slouží na demonstrování příkladu "jak se to nemá dělat".
I když... obrázek ko-pilotování Maduina a Fay se bez něj obešel více než dobře. Pod Kypovým citátem o soustředění při létání je naprosto nesoustředěný Maduin pošilhávající v Y-wingu po Fay, zuřící Fay, následný souboj na světelné meče - a náraz do Hvězdy smrti.
S podnadpisem "všechno zlé je i k něčemu dobré".

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Mikova Střela:
Jaina se při tvých kresbách jen horkotěžko brání úsměvům, obzvlášť komickým vložkám, které jsi si neodpustila prezentovat a nepatřily mezi ty kontroverznější. Ať už tak či onak, rozhodně jí to zvedlo náladu.
Jsou to dobré kresby, nedivila bych se, kdyby jsi později dělala archivářku nebo se nějakým způsobem podílela na tvorbě kronik pro řád. Tionne toho má až nad hlavu a i když se občas najdou dobrovolníci, tak je pořád tolik práce a odhalování minulosti ... navíc ti s tím už máš zkušenosti s knihovnou, že ?
okomentovala Jaina tvoje kresby a trochu se zamyslela nad budoucností, aby pak spáchala trochu rýpavý úsměv při zmínce o knihovně.
Ještě mě ale zaráží jedna věc ... co je to AFO-GOOW ? Doposud jsem význam této zkratky neslyšela ... i když ve vašem případě to bude asi dočasné, že ?
zeptá se Jaina na jednu z mála, které ji doposud unikly a jež jí můžeš objasnit.

Obrázek

Elinor Yall

No, je možné, že tam skončím, když nám tedy nevyjde ta eskadra, odpovím co možná nejvyrovnaněji a nejjediještěji. I když pochybuji, že nejlepší kvalifikace pro archiváře je podílet se na narušení statiky jedné z centrálních databází informací.
Na chvíli se odmlčím, dopiju svůj koktejl, a pokračuji:
A provizorní název je Fayin kvintet. AFO-GOOW, na tom jsme se domluvili jako na oficiálním názvu pro eskadru. Znamená to Antisith Flying Objects - Get Out Of Way, prohlásím hrdě.
Ale tohle si nech radši pro sebe. Už teď na nás kouká Rada hůř než svého času na Kypův tucet, a myslím, že hlavně s druhou půlkou názvu by mohly být problémy diplomatického rázu, dodám vzápětí.
Tedy, Mace a Dewie se snažili prosadit Antisith Flying Jedi, ale nakonec jsme se shodli na tomhle. S tím, že GOOW zní dost wookijsky, aby z toho byl nadšený Dewie, a Antisith znamená prakticky to samé jako Jedi, takže i Mace musel uznat, že by se to opakovalo.
Za vysvětlení toho posledního, respektive takové vysvětlení, aby to přijal i Fayin mladší bráška, vděčíme padawanovi Alexe Linxe. Na praktickou diplomacii v eskadrových záležitostech jsme přišli sami už na začátku, ale v tomhle nám jeho pomoc přišla opravdu vhod.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Úsměv tvé mistryně při vysvětlení názvu vaší skupiny a plánované eskadry jasně dominuje její tváři.
Když zkousli Kypův tucet, tak přežijou i Fayin kvintet, navíc váš oficiální název jim aspoň dá návod, jak vám mají čelit.
pronese nadšeně a zmíní pasáž, kdy jasně áváte v názvu najevo, aby se vám všichni klidili z cesty.
Proč mám takový dojem, že se tu mluví o mě a mé nezbedné padawance ? Kde vůbec je ? Cožpak ještě nedokončila kontrolu těch stabilizátorů ?
ozve se hlas Kypa Durrona, který právě vejde do místnosti a ptá se po Fay stejně, jako po příčině pomluv sebe sama. Jaina nevinně pokrčí rameny a Kype nahlédne směrem do chodby, kudy se předtím Fay vypařila, když se až k vám nakonec dolehne jedna nadávka, tak si rozmyslí, jestli ji půjde trochu popohnat a rozhodne se na ni vyčkat tady ve vaší přítomnosti.

Obrázek

Elinor Yall

Doufejme. Přece jenom, za mladých let mistra Durrona bylo v řádu... no, byla volnější disciplína, vyjádřím své pochybnosti nad benevolentností Rady.
Když dorazí Kyp, vzhlédnu k němu a pro jistotu nasadím co nejroztomilejší výraz.
Spíš si povídáme o tréninzích v létání, obezřetně se vyhnu všem pojmenováním, která by mohla apelovat na negativní přístup našeho instruktora, a opatrně dostanu kroniku (a hlavně ilustrace) z Kypova zorného pole, ideálně i prostého dosahu, ale to při pobytu na jedné lodi není zas až tak zcela možné.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Kyp vrhne podezíravý pohled směrem k tobě, ale hned od toho upustí a snaží se zabránit pobavenému usměvu, jeho příčinou je Fay. Ta dorazí zašpiněné od všeho, od čeho je snad možné se zašpinit při údržbě lodi.
Příště ... příště si ten krám za letu opravuj sám. Nebýt Linxová, tak máš na svědomí další ... no minimálně ženskou obdobu Vadera.
pronese ostrým tónem a popadne první kus hadru, který spatří, aby se pokusila vydobýt si zpět svoji dívčí krásu, která nyní hodně utrpěla. Jaina vzhlédne varovně ke Kypovi, který se však jenom brání většímu úsměvu, protože tohle měl nejspíš v úmyslu.
No přejdu ale k naší misi. Cesta chvilku potrvá, ale nějaké větší detaily můžu sdělit již nyní. Jistě víte, že letošní galaktické hry jsou první od doby Nové Republiky a vedení aliance si od nich hodně slibuje. Hlavně ono vybouření napětí a sblížení všech při společné aktivitě - Jediové s tím souhlasí a budeme vypomáhat při dozoru nad hladkým průběhem. Vím dobře, že existuje ještě dost skupin, kterým se soudržnost aliance nelíbí a rádi by se na tom podílely, takže se dají očekávat sabotáže, přinejhorším atentáty. Vypomáhat nám bude samozřejmě republiková rozvědka, jejíž styčný důstojník na nás bude čekat v přístavu a budou nám usnadňovat hledání ... rozkolů a nepokojů. Naše působnost by se dala rozdělit na vnitřní a vnější - vnitřní, to že se budeme pohybovat mezi sportovci, dohlížet na regulérnost her, vnější - budeme zajišťovat aby se nezasahovalo do řádného průběhu her a aby někdo neprováděl nějaké související neplechy jako atentáty a podobně, nějaké dotazy zatím ?
začne Kyp sdělovat informace, které měl k dispozici tedy jenom on, což bylo trochu neobvyklé. Minimálně by se dalo čekat, že Jaina bude také spravena o něco více, než je.

Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dokončené mise“