Výcvik pro Michala Ni´L-Rema (michal)

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Výcvik pro Michala Ni´L-Rema (michal)

Příspěvek od Garth Devilman »

Coruscant – chrám (hodina mistra Yody)

I ty bys více trpělivý být mohl… Říkal právě stařičký mistr a seskočil z lavičky, (kterou měl vzhledem ke své výšce přistavenou ke stolku) až z nečekanou pružností a mrštností. Sílu vy u sebe cítit musíte. Váš spojenec jest to. Procházel mezi lavicemi mladých studentů a svou malou hůlčičkou se zlehoučka dotýkal země. Jeho oči byly hluboké, soustředěné na každý detail. Jen tu a tam něco podotkl, či se usmál. Jinak však vládlo v místnosti absolutní ticho. Každý svůj úkol chtěl nějakým způsobem zvládnout, což vyžadovalo docela pořádnou porci sebedůvěry a hlavně klidu.

Úkolem bylo „vymazat“ z hlavy přebytečné myšlenky a zkoncentrovat se natolik, aby studenti přišli zase kousek blíže ke poznání podstaty Síly. Toto cvičení se praktikovalo už od younglinských let a dnes se mělo ukázat, zdali jsou malí studenti schopni pokročit o úroveň dále. Toto byl první test, který měl již na počátku oddělit zrno od plev. Některým při této snaze rašily na čele kapky potu. Jiní zase své snahy příliš brzo vzdávali. A pak tu byla menšina těch, kterým se na čele zračil čistý klid a soustředění…

Tak tady to máme... Rozepiš se jak ti je libo. (Pocity, myšlenky, atd.) Budeš-li mít dotazy napiš mi PM. Pokud máš ICQ moje najdeš pod mým acountem. Přeji ti příjemnou zábavu...;)
Růži poznáš dvěma způsoby.
Buď se popícháš o její trny,
anebo si k ní přivoníš...:)

michal
Učedník
Učedník

Příspěvek od michal »

Coruscant - chrám (hodina mistra Yody)

Dnes se mělo rozhodnout jestli jsem schopen pokračovat ve výcviku na Jedie. Úkolem bylo "vyčistit si hlavu" od přebytečných myšlenek a spojit se se SÍLOU. toto cvičení mi vždy dělalo problémy, ale dnes (možná to bylo tím že jsem věděl jak je to důležité) jsem to zvládl mezi prvními.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Pověz mi co ty cítíš teď? Ozval se nad tebou veselý hlásek. Byl jsi tak zabrán do soustředění na daný úkol, že sis nevšiml mistra, který seděl na tvé lavici. Prosím pouč mě...

michal
Učedník
Učedník

Příspěvek od michal »

jako bych byl v řece která teče všemy směry najednou a proudí kolem mě i skrze mě misrtře. odpovím na Yodovu otázku bez přemýšlení. Všichni ostatní poslouchali co jsem řekl a udiveně zírali jak dokážu popsat tyto nové pocity.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Ano, tvoji vrstevníci se tvářili překvapeně, ba co víc přímo šokovaně. Ale ještě šokovaněji se zatvářili ve chvíli, kdy Yoda poklepal svou hůlčičkou o tvou lavici. A co od ní očekáváš? Otázka to byla prostá, nicméně v sobě skrývala jakýsi skrytý podtext. Mistr si zřejmě o tobě trošku poopravil mínění a jeho otázka teď směřovala do daleko složitějšího bodu.

michal
Učedník
Učedník

Příspěvek od michal »

Takovouto otázku jsem tedy opravdu nečekal. Pořádně jsem nevěděl jak na ni odpovědět ale napadlo mě: radši říct něco než vůbec nic. a tak jsem se ještě jednou zamislel nad tou otázkou a najednou mě napadla odpověď. Nelze od ní něco očekávat pokud neočekáváme něco sami od sebe, ale já od ní očekávám že mi pomůže pochopit jaký je skutečný význam Síly. tato odpověď nebyla sice jedna z mých nejlepších, ale ve svém podvědomí jsem měl jakousi jistotu že je správná.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Mistr Yoda se zamyslel. Dlouho, až příliš dlouho trvalo, než mu z úst vytrysklo tolik kýžené slovo. Hm… Rozlehlo se třídou. A co očekáváš od sebe sám? Mistr se na tebe podíval pohledem, který naznačoval že k tomuto tématu směřoval.

michal
Učedník
Učedník

Příspěvek od michal »

Tuto otázku jsem tak trochu čekal a tak jsem nemusel ani moc dlouho přemýšlet nad odpovědí na tuto Yodovu otázku. Odpověděl jsem od sebe očekávám pouze tvrdé úsilí které mi možná jednou umožní stát se skutečným Jediem který ví jak využít Sílu pro dobrou věc a k ochraně míru a života v galaxii.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Yoda se potměšile usmál: Ty tvrdit mi chceš, že to nevíš? Podrbal se svou dřevěnou hůlčičkou za špičatým, zeleným uchem, jako by odháněl mouchu. Cesty Síly nevyzpytatelné jsou to pravda je. Hm… Příliš jistý sebou jsi si. Na sebe jen spoléháš. Hm… Mistr seskočil z tvé lavice. Dnešní hodina u konce pro většinu z vás je. Michale, ty však posečkat mohl bys… Zazněl mistrův hlas třídou…

michal
Učedník
Učedník

Příspěvek od michal »

Mistr Yoda měl jako vždy pravdu příliš spoléhám pouze na sebe. Poté seskočil z mojí lavice a oznámil konec hodiny, mě však požádal abych se tu ještě na chvíli zdržel. Co mi asi chce? prolétlo mi hlavou. Možná to má něco společného s mým problémem. Ale to zatím ví pouze on.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Coruscant - chrám ( učebna)

Nad počínání mistrovým se většina odcházejících ani nepozastavila. A ti co ano na tebe hleděli poměrně skeptickými pohledy. Když se místnost vyprázdnila přisunul si svou stoličku. Máš ty svůj důvod být tak uzavřený v sobě?

michal
Učedník
Učedník

Příspěvek od michal »

Coruscant - chrám (učebna)

Když se učebna vyprázdnila tak si mistr přitáhl svoji stoličku a zeptal se mě proč se uzavírám před Sílou. Chvilku jsem váhal jestli mu mám říct skutečny důvod, ale jelikož by to poznal rozhodl jsem se mu říct pravdu. Mistře, skutečný důvod proč se uzavírám je proto, že jak může někdo vědět co dokáže s pomocí Síly, když neví co dokáže bez ní. Proto chci nejprve poznat co dokážu bez Síly a až poté pokud to nejde tak si přivolávám na pomoc Sílu.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Na padawana tohoto věku neobvykle bystrý jsi.... Mistr poklepal hůlčičkou, jako by o něčem přemýšlel. Po chvíli z jeho úst vyšlo: Hm... Yoda seskočil ze stoličky pustil hůlku a postavil se. Tobě hlavou pokynul abys tak rovněž učinil. Stáli jste vprostřed místnosti. Já prosím tě, abys otočil se. Žádost to byla vskutku podivná, ale nakonec si tak učinil. Chvíli se nic nedělo, ale za chvíli si na zádech ucítil lehkou přítěž. Laskav bys byl, kdybys mi moji hůl podal. Ozval se mistrův hlas kupodivu někde seshora...

michal
Učedník
Učedník

Příspěvek od michal »

Ohlédl jsem se přes rameno a zjistil jsem že mi mistr vylezl na záda. Požádal mě abych mu podal jeho hůl. Napadlo mě Když se předkloním tak mistr spadne, pokud použiju Sílu nezjistím jestli bych to dokázal bezní. Nakonec mě napadlo jít do podřepu, pomalu aby Yoda nespadl. Tato taktika se ukázala jako správná hůl jsem získal a Yoda byl bezpečně stále na mých zádech a když jsem mu hůl podal a on slezl zeptal jsem se ho Mistře jaký tohle mělo význam?

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Yoda se posadil na stoličku a oči mu rozpustile hrály: Síla dar mladý příteli jest. Pokud ty chceš na sebe se spoléhat tvoje volba je to. O to složitěji, však s vesmírem pohneš. Forma skutků tvých nezávislá na Síle je. Zda pomůžeš člověku starému nebo zachráníš kancléře dceru tvoje volba jest. Svými činy, ty léčíš vesmír.

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“