Ina (výcvik pro Jordiho)

Zde jsou umístěny všechny dokončené výcviky.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Elinor Yall

Příspěvek od Elinor Yall »

Vesmír, Paluba loďi Adventurer

Co bych hodlal dělat? Nechat se odeslat na speciální oddělení IIA jako rebel, vyřešit všechny věci s nadřízenými, zjistit si, který trojtečka se mi vrtal v Adviem a v databázi, a posléze se zapojit do mise, cuklo mu v koutcích, ale bylo jasné, že rozhodně nepočítal s příliš hladkým a pro jeho osobu právě příjemným průběhem zejména počátečních fází plánu. Trochu se zamračil, jak mu došla skrytá část tvého plánu, ale pak nad tím mávl rukou.
Dobře, vzhledem k tomu, že jdu telefonovat, tak se běžte schovat.
Doplnil stručnou navigaci k pro tyto účely nejvhodnější skryté prostoře a znova zapnul komunikační kanál na Thora.
Tady Baily, loď má problémy. Žádám o nalodění se na Thora a možnost použít jeho komunikační síť pro kontaktování vedení.
Z druhé strany bylo udivené ticho, brzy nahrazené tlumeným odkašláním.
"Snad žádáte o kapitulaci!"
"Když tomu tak chcete říkat, tak dobře, ale..."
"Snad jste nečekali, že vám na to bluffování skočíme! KAŽDÝ rebel se vydává za člena IIA v akci, aby nemusel být kontrolován. Vaše suverenita nás neoklamala, nemá cenu pokračovat v zapírání, a hra na věrohodné údaje... vy totiž předpokládáte, že se nic ověřovat nebude, a my nejsme tak naivní, abychom vás nenechali vydusit ve vlastní šťávě...!"

Baily polohlasně podotkl cosi o kříženci gizky a tupého gungana, ale tón hlasu nasvědčoval o jisté úlevě.
No, POKUD jsem rebel a chci kontaktovat vedení, měli byste jásat, protože vás to navede k rebelskému ústředí, nemyslíte?
Donnovan patrně neměl smysl pro ironii, protože se pro jistotu zeptal: "To má být sarkasmus?"
"Co jiného? Novoroční gratulace od lorda Vadera?"
V tu chvíli druhá strana komunikační kanál vypnula a zapnula vlečný paprsek.
Nathan zatím rozšířil Donnovanův rodokmen až kamsi k začátku mandaloriánských válek - nutno dodat, že kdyby na něm byl alespoň zlomek pravdy, nepůsobil by milý kapitán v imperiální armádě kvůli jejímu obecnému přístupu k nelidským druhům - a zamířil k výstupu lodi připravit se na vyzvednutí.
To se dostavilo o pět minut později v podobě bandy nepříliš vychovaných těžkých zbrojí, které vyhrkly cosi o zatčení jménem Císaře a prohledání lodi za účelem nalezení dodávky zbraní.
Baily to nijak nekomentoval, jen prohlásil, že chce na můstek Thora a jestli ho tam nezavedou po dobrém, budou muset po zlém. Protože měli vojáci stejné rozkazy jako bylo jeho přání, žádné komplikace nenastaly.
Část eskorty se zatím oddělila, aby pátrala po tajném rebelském vybavení na palubě Adventureru.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Příspěvek od Jordi Linx »

Vesmír, Paluba loďi Adventurer:
Poslouchám vysvětlení jeho původní plánu, ale je mi okamžitě jasné, že si milerád odpustí jakékoliv situace zahrnující jeho bolest.
A tak se dosud nevyděná vypaří a zůstane skryta v stínu vlastní páry.
podotknu pouze trochu filosoficky, když opuštím kabinu s Bailym, ale zůstanu ještě chvilku stát za dveřmi a vyposlechnu si skoro až teatrální komunikaci Bailyho s Donovanem a pokrytecký přístup imperiálního důstojníka mě donutí vyvolat si otázku, proč tohle všechno vůbec dělám a jestli opravdu stojí za to jednat v zájmu impéria, když jsou v něm takoví - tupci ? Myšlenku nechám nedořešenou a zamířím do jednoho z oněch skladů neskladů, které jsem si mohla zjistit při procházení si záznamů o loďi. Vyberu si ten lépe skrytý a pohodlně se tam naskládám a čekám, dokud s sebou loď nežuchne na přístávací plochu hangáru. Poté se ponořím do hluboké meditace, kdy zpomalím svůj tep až k minimálním hodnotám, stejně jako svůj dech a zároveň s tím poklesne i moje teplota těla, čímž bych měla uniknout pozornost senzorů. V hlavě si nastavím časovou pojistku půl hodiny, což je nejzažší doba, kdy imperiálové provádějí kontrolu senzory, a trochu zadoufám, že se mi během tohoto tranzu nedostane žádné nepříjemné vize nebo snu, což se mi několikrát stávalo při výcviku u císaře.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

neznámo kde

Sotva jsi se ponořila dostatečně hluboko do meditace, svět kolem se začal propadat do tmy a vynořil se znova jako mix více či méně šedých ploch a siluet protkaných zářivými proudícími body.
Chvíli ti trvalo, než sis na ně zvykla, a zároveň k tobě doléhaly určité hlasy.
"...takže si nemusíte s ničím dělat starosti."
"Doopravdy?" řekla jsi, ale ten hlas zcela určitě nebyl tvůj. Patřil nějakému muži - s největší pravděpodobností. Mluvil ostře, s určitým ironickým podtónem. Postupně jsi začínala vnímat jeho únavu; bezpochyby měl za sebou obtížný den a udržování pozornosti pro něj bylo velmi náročné. "Nechci vám oponovat, ale věřit Palpatinovým lidem mi připadá... absurdní."
Někdo naproti tobě se zasmál. "Kredity zvládnou leccos, Jedi..."
"A leccos také ne. Stačí jediná náhoda - a plán nevyjde a váš člověk se prozradí. A nebo budou vyšetřovat zpětně a stane se to samé."
Odpovědí na to byl další hlas, poněkud tlumený: "Snad se nechcete zapojit osobně?"
Uvědomila sis, že v celkem malé místnosti jsou celkem čtyři lidé.
"Jak vás pozoruji... nic jiného mi nezbyde," odpověděl ten, za jehož očima jsi celý výjev pozorovala.
Vzápětí si uvědomil cosi nepřirozeného. Jeho mysl se okamžitě stáhla do sebe a místo obrazu se před tebou objevil zrcadlový štít, po kterém tvé vědomí sklouzlo dolů... někam do nekonečné tmy.

Pomalu jsi přicházela k sobě a měla pocit, jako by si na tobě párek droidek zatancoval dupáka. Bylo ti špatně a motala se ti hlava.
Nad tvou skrýší dusaly vojenské boty a přetahovaly nějaké těžké bedny, patrně Modrou lagunu.
O deset minut později zcela odezněly v dálce a matně jsi zavnímala syknutí uzavírané lodě.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Zmatení a bolest hlavy, které následovali po mém probuzení vůbec nebyli příjemné a v jednu chvíli jsem málem zapoměla, že tu ještě dupou sormtroopeři, tak jsem se málem prozradila. Uvědomila jsem si to naštěstí v čas a nehybná jsem zůstala, dokud se loď neuzavřela poté, co stormtroopeři odešli. Zkusím vycítit v Síle, jestli ještě někdo nezůstal na loďi a teprve takto ujištěna se vsoukám ze skrytého prostoru a trochu se protáhnu, protože prostor, kde jsem se doposud nacházela byl hodně stísněný.
Teď nemůžu myslet na zlé sny a musím začít opravovat ten hyperprostor. A tentokrát to udělám pořádně, ne tu patlaninu, co tam je.
pomyslím si pro sebe a nahlas se pro jistotu neopovážím promluvit a tichým krokem zamířím k hyperpohonu, abych ho začala spravovat. Začnu se základním napojením na zdroj energie loďi, abych poté plánovala pokračovat s přepojením na řízení, kontrlou chlazení, propojením s navigačním počítačem a zpracovat i zbylé drobné podsystémy.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

paluba loďi Adventurer:

Na palubě lodi se krom tebe nenacházelo nic živého, takže ses mohla v poklidu pustit do opravování. Práce na hyperdrivu bylo opravdu požehnaně a brzy jsi zjistila, že si nevyžádá jednu hodinu, ale minimálně tři (nakonec jsi nad tím strávila přesně šest hodin dvacet osm minut a čtyři vteřiny).
Během celé té doby se nestalo nic.
Žádná další imperiální kontrola, žádný Bailyho návrat, žádná aktivace komunikačních kanálů.
Všude bylo ponuré ticho a prázdno... až na podivné šramocení vycházející odněkud z pilotní kabiny, které jsi ale během oprav vůbec nezaznamenala.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Hangár Thota, Paluba loďi Adventurer:
Práce na hyperdrivu se nakonec ukázalo na mnohem zdlouhavější, než jsem původně předpokládala. Jistý podíl na tom měl i samozřejmě fakt, že jsem vše chtěla udělat pořádně, aby ten hyperdrive v nejbližších ne týdnech či měsících, ale letech nevypadl. Občasné kontrole pomocí Síly po možném ohrožení stormtroopery se nic nepodařilo odhalit, takže když jsem konečně skončila, mohla jsem si oddechnout.
Co to ?
pomyslím si, když relativní ticho naruší šramocení z pilotní kabiny. Pravá ruka okamžitě sjede směrem k pasu, kde visí můj světelný meč, jenž tentokrát není nijak řádně schovaný. Tichými a neslyšnými kroky se začnu blížit k pilotní kabině, přesně jako jsem to již tisíckrát dělala během nesčetných hodin výcviku, který nejčastěji probíhal v hutích na Corsucantu, k nimž měl císař nějaký prapodivný vztah.
Jsem zvědavá, copak je zdrojem toho rámusu ...
pomyslím si, než se se smysly posílenými Sílou dostanu na dohled vnitřku pilotní kabiny, která neměla žádné zavírací dveře, jak je u vesmírných loďí tohoto typu běžné.

Obrázek

Elinor Yall

Hangár Thota, Paluba loďi Adventurer:

Kolem křesla se motal droid asi o velikosti kočky, s dlouhýma pavoukovitýma nohama a poněkud nervozně stepoval ve snaze vymrštit se na sedačku.
Občas si dokonce zapískal, snad v údivu, že mu to pořád nejde.
Nezdálo se, že by si jakkoli všiml tvé přítomnosti - a pokud si jí všiml, byla jsi mu zcela ukradená.
Na první pohled nepůsobil příliš nebezpečně, vlastně vzbuzoval dojem čehosi neškodného a křehkého. Rozhodně při sobě neměl žádné výbušniny a ani se nejednalo o bojový stroj.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Hangár Thora, Paluba loďi Adventurer:
K mému překvapení je zdrojem onoho rámusu jakýsi podivný pavoukovitý droid, jenž se chce dostat na sedačku pilota. Už na základě svého tvaru byl podezřelý, protože běžný typ droidu používaný imperiálními vojsky vždy sklouzával k jezdícím válcům, nebo vznášejícím se koulím. A i když na první pohled nevypadal jako nějaký bojový typ, rozhodně jsem nechtěla být neopatrná. Proto jsem se natáhla po Síle a zvedla droida do vzduchu, tak že se nemohl dotknout žádnou ze svých končetin čehokoliv.
Přestaň zběsile pískat a radši mi vysvětli jaký je tvůj úkol a kdo ti ho zadal.
pronesu nahlas, když se ujistím, že je droid plně v mé moci a snažím se pohlédnout na nějakou z obrazovek, kde by se snad mohl vyskytnou nějaký případný překlad, pokud by droid nebyl schopen hovořit v basicu, ale pouze trylkováním, jak tomu je u těch všudy přítomných válcovitých plechovek.

Obrázek

Elinor Yall

Droid se obrátil svou hlavovou částí směrem k tobě a asi zlomek vteřiny tě analyzoval. O další zlomek vteřiny se rozkvílel čímsi, co byl bezpochyby poplašný signál, a vyrazil přímo proti tvým nohám s cílem prolétnout kolem nich a pokračovat kamsi do hloubky lodi, chodbou, ve které jsi stála, patrně s úmyslem ztratit se ti z dohledu.
To, že visel ve vzduchu a mrskal končetinami jako humr před vhozením do hrnce s vroucí vodou, jej poněkud vytáčelo - a pískání získalo poněkud zlobný až agresivní nádech. Soudě podle tónu, intenzity a kadence, protože na obrazovkách žádný překlad neprobíhal, pouze na jedné začala pomrkávat zpráva z Imperiálního centra.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Agresivní reakce ve vzduchu visejícího droida nebyla zrovna příjemná, ba naopak byla krajně nepříjemná a mohla ohrozit samotné utajení mojí mise, což nebylo dobré. Bylo tedy třeba udělat něco, co by mohlo ukojit zájem nepříliš slídících imperiálních techniků a to něco se ukázalo jako opravdu jednoduché řešení. Z plánků loďi jsem si vzpoměla na jeden skrytý nákladový prostor přímo v hlavní chodbě. Odkryla jsem jeho víko, zaklínila droida mezi víko a hranu otvoru a rychle našla jeho deaktivační zařízení, abych ho vypnula. Nezbývá mi mnoho času, takže se nyní musím pokusit dostat do droidovovo paměťi a trochu pozměnit její obsah s tím, že doopravdy se nezaklínili do vzduchu, ale do téhle špatně schované prázdné skrýše, což by nemělo Baillymu nijak uškodit. A co se zjištěného pohybu týká, tak to mohla být nějaká krysa, nebo ještě lépe myšbot, který se z jiného úhlu pohledu mohl jevit nepřátelsky. Když s tímhle vším skončím, tak se podívám na příchozí zprávu, protože je zaznamenaná v počítači a nijak neohrozí moje skrytí, stejně jako se pokusím zjistit, jestli droid něco nehledal v počítači loďi, což by bylo krajně podezřelé. Faktem zůstává, že si navíc ještě dávám pozor na případné kontrolní jednotky stormtrooperů, kteří by se hrdinně vydali zachránit jednoho ze svých droidů, což naštěstí nemívá tak rychlou odezvu.

Obrázek

Elinor Yall

Droida jsi patrně vyrušila včas, než se mohl k počítači připojit; rozhodně jsi nedokázala najít žádné stopy po jeho aktivitě.
Těžko říct, jestli tě to uklidnilo - to, že nedošlo k prohlídce, znamenalo, že by imperiálové mohli vyslat nějakou novou elektronickou mršku, aby práci dokončila. Nebo s ní alespoň začala.
Přešla jsi k další plánované aktivitě.
Při otevření příchozí zprávy se objevila bezvýrazná tvář muže mezi čtyřicítkou a padesátkou, lehce prošedivělé černé vlasy, pichlavé černé oči a výraz, jako by velel nejméně lordu Vaderovi.
Zdravím, poručíku. Mohl byste mi laskavě vysvětlit, proč jste provedl zásadní změny ve svém informačním profilu bez jakékoli koordinace s vyšším velením? Vzhledem k povaze vašich úkolů bych ocenil, kdybyste se mi ozval OKAMŽITĚ, JAK TO BUDE MOŽNÉ.
V tu chvíli sis povšimla, že se otevřely vstupní dveře do Adventureru a dovnitř neslyšným plížením vstoupila jednotka... čtyř myšbotů. Všichni se opatrně pustily chodbou směrem k přiskřípnutému droidovi.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Zpráva mě zaujala a pojala jsem podezření, že Baily hraje ještě nějakou vedlejší hru, což se mi vůbec nelíbí. Z myšlenek mě vytrhl vpád myšbotího komanda, což mi na náladě taky nepřidalo. Nejhorší bylo, že jsem neměla příliš možností úniku. Nezbývalo mi, než se rychle uklidnit a chladně uvažovat.
Myšboti mě nesmí vidět, nebo jinak zachytit. Přijeli sem kvůli droidovi, to znamená, že sem nepojedou, ale pro jistotu se tu zavřu. Myšboti si dveře sami neotevřou a ne, když neznají kódování téhle lodi a přístupové panely jsou nad jejich výšku.
povídám si pro sebe a hned následovně se natáhnu k zavírání dveří do kokpitu, které rychle zapadnou. Nyní mi nezbývalo mnoho věcí na práci, takže jsem pro jistotu utlumila na chvilku svoje funkce, ne však na úkor smyslů, a stala se tak hůře viditelnou pro různé senzory. Trpělivost, vždycky to byla moje přednost už od dětských let, které jsem strávila na Antaru 4.

Obrázek

Elinor Yall

Myšboti zatím dorazili k skřípnutému droidovi a pustili se do průzkumu okolí. Postupovali dále chodbou, věnovali pozornost každé stopě po hlodavcích či jiných myšbotech... a kupodivu nic nenalézali.
S výjimkou vstupu do nákladního prostoru, kam posléze zmizeli.
O deset minut později se ozval menší výbuch a rozblikala se protipožární kontrolka. Ze skrýše se vyvalil jeden, značně pomlácený myšbot, tak tak se držel a asi po dvou metrech zkolaboval a rozpadl se na kovošrot.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Hangár Thora, Paluba lodi Adventurer:
Z mého tranzu, kdy se ponořím do stavu blízkému zimnímu spánku některým tvorům mě vyrušila hlasitá kontrolka požárního poplachu, která kvílela na celou palubu.
Co to sakra ... ?!
utrousím nahlas, zatímco se probírám do plného vědomí. Bez váhání usednu k ovládácímu panelu v kokpitu, který je stále uzavřený od zbytku lodě dveřmi na elektronický zámek a začnu v počítači hledat vysvětlení toho, co se stalo. Jako první se dostanu k záznamu z kamery na chodbě, kde si můžu přehrát rozpad jednoho z myšbotů, kteří byli posláni slídit na Adventurer. Nejsem nadšená, že se všechno komplikuje a v hlavě mi vyvstává plán, jak se s tím vším vypořádat, ale nejprve budu potřebovat zjistit, co se tam sakra stalo.
Jenom doufám, že stormtroopeři na týhle lodi jsou tak rychlý, jako je jejich kapitán chytrej.
pomyslím si pro sebe a snažím se pomocí počítače zjistit, co myšboti odhalili a co donutili k explozi. Pokud by snad počítač neposloužil v tomto účelu, tak jsem připravená se tam vydat osobně a obezřetně zjistit, co se na téhle lodi opět děje.

Obrázek

Elinor Yall

Hangár Thora, Paluba lodi Adventurer:

Podle chaotických záznamů poletujících po obrazovce palubního počítače jsi pochopila, že myšboti se věnovali průzkumu bedýnky s instantní rybí polévkou a ta se nějakým záhadným způsobem vznítila a vybuchla.
Ve stejném skladišti se měla nacházet i část nákladu Modré Laguny, a to patrně rovněž sehrálo svou úlohu, takže myšboti se na okamžik ocitli v epicentru menšího pekla.
Stormtroopeři ale se zatím nikde neobjevovali, což bylo na celé situaci asi to jediné pozitivní.

Zamčeno

Zpět na „Dokončené výcviky“