2. Mise pro MrTukana(Askel Nur Ebion)

Tady je místo pro uzavřené mise

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Příspěvek od Jordi Linx »

Měsíc Loku, Měsíční základna:
Po zakončení rozhovoru s Naskem jsi bez váhání zamířil k výtahu a jeden si přivolal. Pro jistotu stojíš opodál, kdyby se v kabině skrývalo nějaké nečekané překvapení, ale tvoje nejčernější obavy se naštěstí nenaplní a nic na tebe nevyskočí. Jakmile se ujistíš, že nečeká skrytý někde ve výtahu nebo na kabině, tak vstoupíš dovnitř a podíváš se na tlačítka označující jednotlivá patra. Přejíždíš nad nima ve vzduchu prstem a nakonec stiskneš to s nejvyšším číslem, i když symbolicky patří tomu nejnižšímu patru. Výtahové dveře se zavřou, ale výtah samotný e nerozjede.
Toto patro bylo uzavřeno, proto není možné do něj přistoupit. Zvolte prosím jiné patro, nebo opusťte výtahovou kabinu stisknutím tlačítka pro aktuální patro.
ozve se ti mechanický hlas počítače zabudovaného do ovládání výtahu a vytvoří tak menší trhlinu v tvém plánu sjet do patra za Naskem.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

No jo, to mě taky mohlo napadnout.

Pomyslím si a zmáčknu tlačítko s číslem patra těsně nad tím, kde je uvězněn Nask.

Teď už se to snad rozjede.

Během jízdy se snažím o silnější spojení se Silou a pokouším se zesílit své cítění, abych měl lepší představu o tom, co mě tam dole čeká, případně kdy mě bude chtít něco sežrat.
Obrázek

Moderátor je člověk, kterého hráč nesmí naštvat, pokud chce přežít svůj výcvik.
Administrátor je člověk, kterého hráč nesmí naštvat, pokud chce přežít.
Aneb všichni jsme si rovni, nekteří jsme si však rovnější.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Po připomění si faktu, že patro s Naskem bylo celé uzavřeno se rozhodneš sjet do patra, které je těsně nad ním. Po stisku tlačítka se výtah skutečně rozjede a ty pocítíš, jak kabina pomalu klesá níže. Zajímavé však je, že během chvilky pocítíš i mírný nárůst gravitace, která je pouze o něco málo větší než na vrchním patře, kde byl hangár. Své soustředění však věnuješ plně Síle, aby jsi včas odhalil případné nebezpečí, které by na tebe mohlo čekat za dveřmi výtahu, až dorazíš na požadované patro. Ale Síla ti nic neprozradí a potom, co se otevřou dveře ti neprozradí nic ani tvoje ostatní smysly, i proto, že před výtahovou kabinou na tebe nikdo nebo nic nečeká. Takže když jsi nyní nemusel čelit žádnému děsivému překvapení, tak jsi se mohl klidně rozhlédnout před tím, kam jsi vůbec dorazil. Před tebou byla nečekaně bílá a jasně čistá chodba, která měla tvar písmena T, přičemž ty jsi stál v jeho patce. Při pravé straně před odbočkou bylo vidět jedno okno a v místě, kde se nožička T spojovala s kolmou plochou byla malá kamera, která dobře viděla na všechny strany chodby do níž jsi právě vcházel.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Když jsem si prohlédl chodbu, která se předemnou objevila po otevření dveří, tak jsem byl na jednu stranu trochu překvapen, na druhou jsem tušil, že brzy začnou nějaké problémy. Kamera na křižovatce mě v tom jen utvrzovala.

Nemám z toho vůbec dobrý pocit, ale co se dá dělat. V tomhle patře by snad měly být nějaké laboratoře, ale odsud asi dolní patro neotevřu. Je to divný, přeci to asi musel udělat někdo z hlavního počítače nebo z terminálu, který k němu má přístup. Asi bych měl zkusit dostat se k tomu hlavnímu počítači. Na mapě byly nakreslený i nějaký nouzový průlezy, zkusím jeden z nich najít, třeba to bude dobrá cesta.

Přemýšlel jsem, při čemž jsem vystoupil z výtahu. Stále, i když jsem přemýšlel, snažil jsem se udržet své smysly v plné pohotovosti. Nakonec mě napadlo znovu se spojit s Naskem a na něco se ho zeptat, abych své snažení neupínal ke špatnému řešení.

Pane Nasku? Jste tam ještě pořád?

Počkám, zda se mi ohlásí a pak pokračuji:

Je zablokované celé patro tak, že se dostanete k hlavnímu počítači a dalším zařízením nebo jste uvězněn jen v jedné části?
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Napadne tě cesta pro tvůj další postup, ale ještě před tím si chceš něco ověřit, něco s čím by ti mohl pomoci Nask. Proto mu zavoláš, načež si tentokrát chvilku počkáš, než se ti dostane odpovědi.
A kde bych asi byl ?
utrousí stroze a ty zpoza něho zaslechneš blasterovou střelbu, což znamená, že na něco narazil.
Kolik těch potvor tady mají ? Tohle byla osmá ... jinak je uzavřeno jak celé patro, tak jednotlivý sekce. Už jsem se skrz jednu prořezal, abych vlezl do další. A co chceš vůbec dělat, že se ptáš ?
zahudruje znova nevrlým tónem, který je nejspíše důsledkem jeho soubojů, které tu doposud musel svést a taky k nepříjemnosti s jeho uvězněním v tomto patře.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Při komunikaci s Naskem stojím stále v chodbě pár kroků před výtahem a stále udržuji své smysly v pohotovosti, protože nevěřím, že by mě tu něco nechtělo sežrat.

Jo takhle to je. No mám v plánu najít nouzový průlez, slést do spodního patra za vámi a dostat se k hlavnímu počítači. Neměl by to být problém, koukal jsem se na mapu už v hangáru a myslím si, že si cestu snad pamatuju. Teď bych ale měl končit, abych se tam taky někdy dostal.

Odpověděl jsem mu a následně komlink dal zpět na jeho místo. Následně jsem vytáhl blaster, který jsem měl stále u sebe a několika dobře mířenými ranami jsem vyřídil kameru v chodbě, aby náhodou nebyl záznam o tom, jak rozsekávám své nepřátele mečem. Potom jsem se pomalu vydal kupředu a v chodbě, do které jsem se dostal, se pořádně rozhlédnu. Následně si zkusím vzpomenout, kde asi byly ty nouzové průlezy a k jednomu z nich se vydám.

Že já blbec si nestáhl tu mapu do datapadu, měl bych to teď jednodušší.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Svým rychlým schováním komlinku jsi ani nedal Naskovi šanci na nějakou odpověď, což možná bylo i z jistého pohledu pro tebe dobře. Pro zajištění větší bezpečnosti sebe samého a hlavně předcházení zanechávání důkazů jsi vyřadil kameru v čele chodby a vyrazil přímo k ní. Na chvilku jsi se pozastavil u onoho okna, která však vedlo jenom do nějaké menší prázdné laboratoře, než jsi dorazil pod trosky kouřící se kamery a snažil si vybavit mapu, kterou sis již dříve prohlížel. Po minutce vzpomínání si přece jenom cestu vybavíš a odbočíš doprava, aby jsi následně šel chodbou až na její konec, kde jsi vešel do další chodby doleva a po dalších dvaceti metrech chůze se zastavil u dveří s nápisem

Kód: Vybrat vše

Nouzový průlez
Otevřel jsi je, aby jsi spatřil žebřík klesající dolů do ... do zavřené přepážky. Silný plastocelový uzávěr ti bránil v sestupu níž, což znamenalo, že uzamčení patra pod tebou bylo opravdu důkladné a kompletní. Nikde poblíž navíc nebylo nic, co by ti tenhle poklop mohlo otevřít a blaster ti k tomu určitě stačit nebude. Navíc jsi věděl, že uzávěrů tam bude nejspíše ještě více a taky jsi si vzpoměl, že hlavní počítač sám o sobě byl umístěný přímo pod hlavní laboratoří, poblíž níž by měl být dalších průlez.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Sakra, to mě taky mohlo napadnout, že to bude zavřený i tady.

Zahudruju polohlasně a přemýšlím, co budu dělat dál. Když v tu chvíli mi dojde, že druhý průlez byl podle mapy daleko blíž hlavnímu očítači někde blízko hlavní laboratoře, kde bych eventuálně mohl sehnat i nco k tomu, abych se dostal zkrkz uzávěry i jinak, než pomocí svého meče. Na chvíli jsem také zauvažoval o muničním skladu, kde by se určitě našly nějaké ty trhaviny. Vzpomněl jsem si na patra se sklady a přemýšlel jsem, zda někde tam byl vyznačen muniční sklad. Následně mi ale došlo, že do té doby, než bych takový sklad našel, vybral si výbušniny a pak pěkně každou uzávěru odstřelil, mohl by Nask tam dole už dávno umřít pod útoky neznámých krvelačních bytostí.

Proto jsem se rychle od tohoto průlezu vydal hledat ten druhý s plánem rychle prozkoumat hlavní laboratoř, kde by třeba mohla být i nějaká odpověď na to, kde se tu vzaly ty bestie a zároveň také nějaké udělátko k otevření, proražení nebo propálení uzávěr. Samozřejmě jsem se stále držel své opatrnosti, protože mrtvý bych Naskovi jen ztěžka dokázal pomoci a ještě obtížněji bych pak dokončil svou misi.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Než jsi pokračoval směrem k hlavním laboratořím, tak jsi zatápal v paměti, jestli se ti nevybaví něco jako muniční sklady a i přesto, že už jsi se rozhodl do nich nejít, tak jsi si i na jeden vzpoměl. Ta ležela nezvykle nad jídelnou na nejnižším patře ubytoven. Nyní jsi se vydal dále chodbou hlouběji do patra laboratoří a procházel různými chodbami a kde jsi mohl, tak jsi blasterem likvidoval všudypřítomné kamery o jejichž pozornost jsi rozhodně nestál. Během pěti minut jsi byl v polovině rozsáhlého patra, když jsi se blížil k velké místnosti, která tohle patro dělila na půlku. Před záhybem do chodby jsi se však zastavil, protože jsi vycítil v Síle slabý záchvěv, který by se dal přirovnat k poplašnému varování. Opatrně jsi se zastavil a s rozvahou jen na krátko vykouknul, aby jsi viděl, co je v chodbě před onou velkou místností. Dle očekávání tam stála dvojice tvorů s nimiž jsi se setkal již dříve, ale celou situaci ti komplikoval fakt, že u dveří do velké místnosti, před nimiž tvorové stáli, byla dvojice kamer. Pozitivní pro tebe bylo, že o tobě tvorové ještě nevěděli. Otázkou však zůstavalo na jak dlouho, protože jsi se už mohl předsvědčit, že jejich smysly jsou výjimečné.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Hm, potvory ošklivý, tady hlídkujete, co?

Rozhodl jsem se situaci nekomplikovat a tak jsem se rozhodl pro celkem přímé řešení, které zahrnovalo likvidaci obou zviřat. Vykouknu z pozarohu a soustředěnou blasterovou střelbou se snažím zasáhnout kamery nad bestiemi. Samozřejmě, že počítám i s tím, že by se mi nemuselo podařit obě vyřadit, takže se po několika výstřelech, kdy už po mě jistě oba hlídači půjdou, rychle stáhnu několik metrů vzad, kde na ně vytasím svůj světelný meč a v obrané pozici vyčkám jejich prvního útoku, který by měl být také tím posledním, co v životě udělají, protože jsem měl v úmyslu jim usekat jejich dlouhé ohavné končetiny či rozetnou hlavy ve dví, aby mi už nikdy více nemohly být překážkou.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Aby jsi mohl k nevyhnutelnému boji s příšerama využít všech svých dovedností, které máš k dispozici a zároveň nepříjít o svoje krytí, tak jsi si jako první cíl dal za úkol vyřadit obě kamery. Pevně uchopíš svůj blaster a spustíš sérii rychlých výstřelů, aby jsi pokud možno vyřadil obě kamery. Zásah té první ještě zřetelně zahlédneš, ale o té druhé to s jistotou říct nemůžeš, protože už jsi byl ukrytý za rohem a místo v blasteru jsi v ruce držel světelný meč. Stojí nějaký ten metr od rohu, což se ukázalo jako dobrý tah, protože jeden z hlídačů skrz roh prorazil, takže kdyby jsi tam stál, tak by jsi byl nyní pod ním. Takhle ti akorát naskočil na čepel tvého světelného meče, která i přes jeho silnou kůži jím projede jako nůž mlhou. Zvíře vydá jenom chrchlavý zvuk, když dopadá vedle tebe mrtvé, ale druhého tvora zahlédnout stále nemůžeš. Po několika dalších vteřinách pomocí Síly vycítíš, že ten druhý tvor čeká za rohem v chodbě, čímž se nejspíš ani nedá vyloučit, že vytušil tvoji nevoli bojovat právě v této chodbě.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Tak co, ty potvoro? Nechce se ti za mnou? Hm. Tak já půjdu za tebou. Snad jsem zničil obě ty kamery.

Při té myšlence jsem si protáhl své ještě poměrně dost bolavé tělo z předchozího střetu a následně jsem krátkým skokem překonal mrtvé tělo prvního čtyřnožce až do prostoru rohu, kde jsem okamžitě stál čelem k druhému, kterého jsem nekompromisním gestem ruky přitáhl k sobě a rychlým dlouhým šikmým sekem ze spodní pravé strany do levé horní jsem chtěl ukončil jeho bídný život. Doufal jsem, že můj výstup ho šokuje natolik, že nebude schopen včas jakkoli zareagovat. Následně rychlým pohledem zkontroluji kamery, jestli jsou opravdu obě zničeny, protože pokud by nebyly, musel bych si následně pohrát s hlavním počítačem a vymazat některé záběry, abych nebyl odhalen, pokud někdy někdo toto bude analizovat.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Nabuzen úspěchem z možná až lehkého poražení prvního ze dvou hlídačů-příšer jsi se rozhodl k dalšímu činu, kdy jsi chtěl svého soupeře zaskočit a této výhody plnohodnotně využít. Trochu jsi se protáhl a udělal jsi rychlý a krátký skok kupředu, tvor na tebe překvapeně zakoukal, ale to už jsi na něj zapůsobil Sílou a přitáhl si ho na dosah světelného meče, který vykonal vše ostatní a připravil tohoto tvora o hlavu jedným prostým úderem. Když jsi se zbavil bezprostředního nebezpečí, tak jsi vzhlédl pohledem směrem ke kameře, která byla zasažená tak napůl. Nezasáhnul jsi přímo samotnou kameru, ale pouze její stojan, takže od té doby kamera pouze tupě hledí dolů na zem pod sebou bez jakékoliv možnosti sebemenšího pohybu. Dalo se možná tak trochu nazvat i štěstím v neštěstí. Došel jsi tedy ke kameře a blasterem jsi dílo pro jistotu dokonal, aby nikdo nemohl říct něco o tom, že jsi nebyl důsledný. Pomocí Síly jsi zapátral ve velké místnosti za dveřmi a vycitíl jsi jednu forma života, která se ale lišila od toho, jak jsi pomocí Síly vnímal ony tvory, kteří zabití světelným mečem leželi u rohu do chodby, ze které jsi právě přišel.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Po zdařilé eliminaci druhého strážce dveří jsem obě těla mých padlých soků bez velkého přemýšlení pomocí Síly přepravil do údržbářké místnosti, která byla jen kousek zpátky od mé součané pozice. Když se za zkrvavenými těly zvířat konečně zavřely dveře, na chodbě před laboratoří zůstaly jen rudé fleky pomalu schnoucí krve a dvě zničené kamery, což znamenalo, že jsme mohl po tomto krátkém zdržení klidně pokračovat dál. Síla mi napověděla, že v laboratoři ještě někdo nebo něco je. Tak trochu jsem doufal, že to nebude příšera, ale na druhou stranu jsem se obával i přítomnosti člověka, který by mohl snížet možnost získat některé důležité informace pro mou původní misi. Na druhou stranu mi zase mohl významě pomoci v záchrané akci Naska, takže jsem bez dalšího otálení schoval svůj světelný meč a jen s blasterem v ruce jsem pokračoval dovnitř laboratoře, kde jsem se hned za dveřmi pořádně rozhlédl jak po známkách života, kta i po kamerách, do kterých jsem začal nemilosrdně střílet.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Ani tentokrát neopomeneš za mést po sobě stopy akce se světelným mečem a to co zbylo z obou tvorů přemístíš do nejbližší údržbářské místnosti, což je z krátkodobého hlediska asi to nejlepší řešení. Po tomto jsi svoji oblíbenou zbraň opět pečlivě uschoval a vyrazil kupředu ve svém úkolu, kterým byla záchrana Naska a nasbírání dat, aby jsi mohl odhalit hlavu organizace. Prošel jsi dveřmi a několikrát jsi vystřelil po třech kamerách, keré jsi hned zahlédl. Teprve až poté jsi pohledem spočinul na osobě, která stála u dveří naproti tobě. Proti tobě stál po zuby ozbrojený barabel v černé uniformě s jasně viditelným logem, kterým byl rudý srpek měsíce, který byl zrcadlený svou fialovou verzí. Když tě zpozoroval, tak nebyl zrovna nadšený a okamžitě něco vykřikl do vysílačky, kterou měl připevněnou na hrudní části vesty. Po několika vteřinách dostal konečně odpověď a pozvedl proti tobě svůj blaster, který patřil mezi zbraně silnějšího kalibru.
Ani hnout, odhoď svoje zbraň a poklekni !
pronese plynulým basikem a rozhodně nezní nijak přátelsky.

Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dokončené mise“