Výcvik pro MrTukana(Askel Nur Ebion)

Zde jsou umístěny všechny dokončené výcviky.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Příspěvek od Jordi Linx »

Vědecká kolonie, Mrisst:
Jako obvykle, akorát že mám trochu mokrou podlahu v buňce. Jinak když tu prší, tak je tu pár louží, ne takováhle jezera. Viděl jste už jámu ? Skoro plná vody, by mě zajímalo odkaď se to bere.
pronese dělník a povyhrne si nohavice kalhot až nad kolena a vzleze do budovy s jídelnou, aby prohledal místo po škodách. Ty se zatím zahledíš směrem k přehradě, kterou teď nevidíš přes kopec, kde jsi večer seděl, než tě právě tenhle dělník s kolegou a podnapilým vědcem vyrušil. Od vrcholu kopce postupně sjíždíš pohledem níž a níž a najednou si něco uvědomíš. Největší množství louží je ve směru od hráze, sleduješ vodní stoupu louží, které přetékají jedna do druhé a hledáš její zdroj. Ten spatříš v záhybu za kopcem, kudy někde má vést koryto říčky, jež teče z přehrady až nyní si uvědomíš, že právě tahle říčka je původcem toho většího množství vody, které protrhlo kus břehu a zatím v malém množství stéká do tábora. Ale teče neustále, takže i malé množství může znamenat z dlouhodobého hlediska značný problém. A pak vyvstává ještě jedna otázka, co zapříčinilo poškození břehu a kde se vzalo v říčce tolik vody.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Vědecká kolonie, Mrisst:

Nejde mi na rozum, jak mohlo za noc naprset tolik vody, a tak, zatimco si delnik sel prihlednout jidelnu, se koukam smerem k hrazi, kterou prez kopec nevidim, a hledam pricinu techto "zaplav". Ma intuice mi uz vcera napovidala, ze by mohla byt prehrada a ricka z ni vytekajici nebezpecna, avsak az ted jsem si uvedomil opravdove nebezpeci a kdyz jsem zahledl, ze je zrejme poskozeny breh ricky, odkud vyteka voda do osady, tak uz jsem nevahal a rychle se rozhledl po okoli, kde je kdo. Potom jsem se rozbehl k mistu, kde voda vyteka z koryta, nedbajic kaluzi, a doufam, ze odtamtud uvidim i na hraz a myslim, dost naivne, i na to, ze zjistim, ze ta je neporusena. Po te, co obhlednu situci, zapiskam na prsty jak nejhlasiteji dokazu, coz by snad mohlo probrat a zpozornit vsechny delniky vcetne spravce. Zapiskam projistotu nekolikrat a pekne dlouze, aby nemel nikdo sanci to neslyset. Jsem velice blizko osade, takze by to snad nemelo delat problem, aby se do nekolika minut u me neseslo aspon nekoli zvedavych muzu. Pri tom zapremyslim a trochu hloupe se obvinuji:

Co se to tady zase deje? Ze by preci jen zautocil saboter? Mel jsem zustat u prehrady celou noc! Mohl jsem ho dopadnout! Jsem to ja ale hlupak.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Vědecká kolonie, Mrisst:
Zatímco mohutně zahvízdáš, tak běžíš k břehu, kde se zastavíš, aby jsi spatřil hodně plnou říčku. Trochu s obavami vzhlédneš proti jejímu proudu směrem k přehradě, kterou už by jsi měl možnost vidět. Trochu se ti uleví, když spatříš, že ještě stojí na svém místě, ale tvoji úlevu hned zažene zděšení, když zjistíš skutečnou příčinu tolika vody. Uprostřed hráze je menší trhlina a jde poznat, že od svého vzniku se mikroskopicky, ale neustále zvětšuje. Pozorně zaostříš svůj zrak směrem k trhlině a všimneš si silně otlačených míst okolo, někdo do hráze skutečně narazil a když si uvědomíš skutečnou šířku hráze, tak ti jenom dojde, že to, co způsobilo náraz muselo být opravdu silné.
Děje se něco ? Nebo jste nehvízdal vy ?
pronese jeden z právě přiběhnuvšív pětice dělníků, než i on strne zrakem na prasklině v hrázi, která by mohl brzy ohrozit celou kolonii.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Vědecká kolonie, Mrisst:

Rychle dobehnu k ricce a zdesene pozoruji hraz, kterou nekdo skutecne ponicil a ze ktere se zatim malou trhlinou rine proud vody. Po chvilce ke me pribehne pet delniku, kteri se take zadivaji na prehradu.

Jo piskal jsme ja! Mame sakra velkej problem! A jestli nemate nakej super stroj, kterej by tu prehradu hodne rychle opravil, tak si myslim, ze bychom meli vsichni co nejrychleji zdrhnout z dosahu vody, jinak nas to smete i s celou osadou!

Reknu dost nalehave a nedavam pozornost peclivemu voleni slov, protoze na to ted proste neni cas. Trochu naivne cekam, jestli delnik nahodou nerekne, ze tu diru dokazou spravit behem okamziku, uvnitr si jsem si vsak jisty, ze to proste neni mozne a uz se rozhlizim po miste, kam bychom se meli co nejrychleji premistit, nejbezpecnejsi to bude zrjeme na kopci nad hrazi. Take se rozhlizim smerem k osade, jestli se venku pohybuje uz vice lidi, aby nebylo tak tezke je vsechny sehnat a nahnat na bezpecne misto. V mysli se trochu obvinuji:

Mel jsem zustat u te prehrady i kdyz prselo! Jsem ja to ale hlupka! Mohl jsem toho sabotera chytit a neohrozilo by to taklhe osadu!

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Vědecká kolonie, Mrisst:
Superstroj ? Kde by jsme ho vzali, největší byl repulzorový jeřáb, co je v opravě. Pak tu ještě máme repulzorový náklaďák, ale u něho nevím, jak by nám mohlo pomoci.
odpoví dělník a horlivě kouká okolo, jak hledá něco, co by mohlo problém vyřešit. To už k vám však dorazí správce, další pětice dělníků a ten z vědců, který včera nepil.
Za jak dlouho se to může protrhnout ? Musíme to nějak zastavit, už jsme toho postavil moc hodně.
pronese vědec, jakmile se zorientuje a zjistí, že kolonie je v přímém ohrožení.
No pár hodin ještě určitě vydrží, ale bude se pomalu rozšiřovat. Jestli to chceme zastavit tak, musíme zabránit tlaku na okolí díry, aby se nemohla puklina šířit, potom by jsme to snad mohli i spravit, kdyby jí nic neprotékalo.
pronese správce a prokáže své konstrukční znalosti co se namáhání hráze týká. Ty se pouze rozhlédneš okolo a znovu si prohlédneš hráz, kde díra zatím dosahovala velikosti fotbalového míče, ale už teď ti přišla o něco větší, než když jsi si ji poprvé všiml.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Vědecká kolonie, Mrisst:

Znova neslysne zakleju a pokusim se svym komunikatorem spojit s mistrem a seznamit ho s nastalou situaci:

Mistre? Jste tam? Mame takovy vetsi problem! Saboter znovu zautocil, tentokrat na prehradu, ktera je docela vazne poskozena!

Jen co domluvim tak to uz vidim spravce, jednoho z vedcu a dalsi delniky, jak k nam spechaji a doufam, ze nektery z nich prijde s dobrym napadem. Po tom, co pribehli, jsem se spravce chtel zeptat, jak dlouho to muze vydrzet, avsak vedec me uz predbehl a zeptal se na tutez otazku. Netrpelive jsem tedy ted cekal co spravce povi. Castecne me jeho rec uklidnila, ze nas to nesmete v prubehu nekolika minut, ale na druhou stranu jsme zatim stejne nenasli dobry zpusob, jak zastavit zvetsovani se diry. Potom se spravce zeptam zase ja s nabidkou jisteho reseni:

Ja tomu sice vubec nerozumim, ale co kdybychom zvedli stavidla hraze a nechali protekat maximum, aby se prehrada zacala vyprazdnovat? Sice by to mozna zaplavilo cast osady, ale bylo by to urcite lepsi, nez kdyby se protrhla cela.

Po te cekam jak na spravcovu, tak i mistrovu odpoved neduverive pozorujic prehradu.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Vědecká kolonie, Mrisst:
Správce zakroutí hlavou a ukáže na díru v hrázi.
Na to je moc nízko, celkově by nám to nedalo víc jak pět minut, maximálně deset minut a to podle mě nehraje roli. Jestli chceme něco udělat, tak je potřeba tu díru ucpat z druhé strany, spíše než ucpat obložit. Tlak samotný by to držel na místě a my by jsme se hned mohli pustit do opravy.
pronese správce a pokračuje ve své teorii spojené s tlakem na hráze. Vědec zatím zmateně kouká a přemýšlí rozhlížeje se okolo.
Čím by jsme to teda ucpali, musí to být pevný materiál a dostatečně veliký. Také musí snést ten velký tlak, což by mohl třeba durabeton, ale kde vezmete velký blok durabetonu a o rozměrech několika metrů na obou stranách a hlavně, jak ho tam dostanete, když nemáme jeřáb ?
začne se svoji vědeckou analýzou vědec, kde zvažuje faktory, jež si skládá do rovnic a z nich poté hledá řešení, respektive oznamuje výsledné neznámé.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Vědecká kolonie, Mrisst:

Protoze o technice a stavebnictvi nic nevim, tak uz dal jenom tise posloucham jejich komunikaci, ale stene se snazim premyslet, avsak nepredpokaladam, ze by me napadlo neco lepsiho. Kdyz se zmini o tom, jak neco nekam dostat, tak me napadlo, ze by snad pomohlo vyuziti Sily a tak jsem se od ostatnich trochu vzdalil a znovu se pokusil spojit se svym mistrem:

Mistre? Haloo? Jste tam? Ozvete se sakra! Mame tu takovej vetsi problem a myslim, ze vase pomoc by se tu hodila! Ozvete se prosim co nejdriv a zkuste se vratit jeste rychleji!

Pritom netrpelive pozoruju sve spolecniky, stale diskutujici nad problemem hraze a obcas spocinu zrakem i na stale se pomalinku zvetsujici diru v hrazi.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Vědecká kolonie, Mrisst:
Zkoušel jsi se mistrovi dovolat, ale jeho komunikátor byl napevno vypnutý a nemohl se k tedy němu dostat žádný signál. Nemělo cenu to tedy dál zkoušet a vysílačku jsi schoval do kapsy s tím, že se musíš soustředit na řešení problému.
Co se týká bloků durabetonu, tak pár vhodných o dostatečné velikosti skutečně máme. Má rozměry třikrát tři metry a půl metru na šířku, když na kraje připevníme gumu, tak nebude prosakovat voda a dírou nic nepoteče. Dostat ho k hrázi taky nebude problém s množstvím lidí, co tu máme, ale co bude problém, to je ho dostat na správné místo, protože jeřáb tu není.
pronese správce a usilovně přemýšlí, aby se otočil směrem na tebe a čekal, jestli s nějakým nápadem nepřijdeš osobně.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Vědecká kolonie, Mrisst:

Kdyz jsem zjistil, ze se mistrovi proste nedovolam, tak jsem nahlas zaklel, coz museli slyset i vsichni ostatni premyslejici nad opravou hraze. Se zajmem jsem posleze poslouchal jejich rozhovor a prubeh me trochu povzbudil, avsak kdyz jsem se dovedel, ze nevedi, jak ten kvadr cehosi upevnit v prehrade, tak se mi nalada zase zhorsila a zacal jsem premyslet nad resenim. Pristoupim zase k nim a dalsi chvili se snazim premyslet, bohuzel vsak na zadne zazracne reseni neprijdu a tak ze me jen omluvne vypadne:

Moc me to mrzi panove, ale nic me nenapada, nikdy jsme se o stavebnictvi a stavebni techniku nezajimal a ani netusim, jak nechat zmizet tolik vody ci tam napasovat najakou takovouhle ucpavku. Bohuzel se nemuzu dovolat mistrovi, on by neco urcite vymyslel.

Kdyz tak mluvim, tak me najednou napadne uzasna a jedinecna moznost, jak tam ten kvadr dostat, ale nikdy jsem jeste nepresouval nic tak velkeho a tezkoho, takze mnou clouma spousta pochybnosti.

Mel bych to navrhnout, evidentne si nevedi rady, ale co kdyz selzu? Co kdyz to nedokazu? Nesmim je sklamat!

Potom tedy vahave reknu:

Mozna bych mel jedno reseni... Mohl bych se pokusit umistit ten kvadr na spravne misto za vyuziti Sily, ale musel bych se na to urcite dlouho pripravovat, meditovat a koncentrovat se. Rikali jste, ze ten kvadr dostanete k prehrade? Jestli vas do te doby nenapadne nic jineho, tak to zkusim, ale nesibuji uspech.

Koukam po tvarich vsech pritomnych, co mi na to asi reknou a sam se trochu bojim, ze je sklamu, avsak jsem z odhodlam pokusit se jim pomoci tak, jak jen dokazu nejlepe.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Vědecká kolonie, Mrisst:
Správce se podívá na vědce a pokyne souhlasně hlavou.
To by šlo, přinejmenším to můžeme aspoň zkusit. Doběhneme tedy pro ten kvádr, ty se zatím zkus připravit co nejlíp to jde, vrátíme se co nejrychleji to bude možný.
pronese k tobě správce a hvízdne na všechny dělníky a začne rozdávat instrukce a ty sleduješ jenom jeho profesionální počínání a uvědomíš si, že je na své pozici právem. Mezitím trojice dělníků odběhla pro zbytek dělníků, zatímco ostatní zamířili pro durabetonový kvádr. Ty jsi si našel příjemné místo na sednutí a připravil jsi se do uklidňující meditace, aby jsi načerpal sílu v Síle. V meditaci ti začal nebývale rychla ubíhat čas a probudilo tě až lehké šťouchnutí sprváce, který už se svými muži připravili kvádr těsně vedle horní části hráze. Velký kvádr byl naložený na jednom z landspeederů, takže jej sem mohli přepravit dost rychle.
Teď je to na tobě, snaž se jej co nejpomaleji spouštět podél vnitřní stěny hráze k díře, tak aby ho voda tlačila na povrch. Je důležité aby byla hlavně zakrytá díra, jakmile to bude, tak ten kvádr tam udrží samotný tlak vody, prostě jej jenom dostat do správné pozice.
pronese správce, který ti položí ruku na rameno a stejně jako ostatní čeká, co budeš dělat.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Vědecká kolonie, Mrisst:

Mlcky pokynu hlavou na souhlas s jeho slovy a najdu si prihodne misto k meditaci. Pomalu se propojuji se silou az se ponorim do uplne meditace a nechavam sebou Silu prostupovat tak, abych byl dost koncentrovany a silny na to, abych to zvladl. S prijemneho proudeni Sily me vytrhlo az spravcovo stouchnuti a ohlaseni, ze uz je vse pripravene. Nasledne mi vysvetlil, co po me vlastne chce a ja se na kvadr durabetonu podival nejprve dost nejiste, pote jsem si ale dodal odvahy a zaujmul jsem dobrou pozici na to, abych mel prehled. Potom jsem se myslenkami vratil k sile, ke sve koncentraci a zacal jsem myslet na pohyb kvadrem. Chvili jsem se bezvysledne pokousek tezky kvadr durabetonu oblepeny gumou zvednout, ale nedarilo se mi. Na chvili jsem prestal, ale uvedomil jsem si doufajici pohledy delniku, spravce i vedce a napadlo me:

Nesmim je sklamat! Musim to dokazat! Preci nedopustim, aby jejich cela prace padla vnivec, kvuli jednomu magorovi, kterej jim to chce pokazit!

Jeste chvilku jsem zhluboka dychal, protrel si oci a znovu se zacal soustredit na pomale zvednuti kvadru. Chvili se zase nic nedelo, ale pak se nahle zacal pomalinku zvedat a ja se v dusi trochu zaradoval, i prez to, ze jsem vedel, ze jeste neni vyhrano. Zacal jsem pomalu pohybovat kvadrem smerem k prehrade za plne sve koncetrace a vypeti sil. Zvednutim kvadru jsem naprosto prestal vnimat okoli a ecistoval pro me jen pohybujici se kvadr, ktere se ted pohyboval smerem k vodni hladine a hrazi.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Vědecká kolonie, Mrisst:
Kvádr se sice nepohyboval rychle, ale hlavní bylo, že se pohyboval kýženým směrem. Někteří z dělníků udiveně koukali, jiní jenom uznale pokývávali hlavou, ale všichni byli naprosto ticho, ay tě nevyrušili z koncentrace. To už kvádr dorazil nad vodní hladinu a pomalu se blížil k místu, kam jej bylo potřeba dopravit. Na čele ti začali rašit kapičky potu, ale ty jsi je nevnímal, byl jsi jenom ty, Síla a vznášející se kvádr durabetonu. Ani jsi skoro nedýchal, pouze občas jsi se krátce nadýchnul, ale jinak si svoji soustředěnost prakticky nenarušoval. Konečně jsi kvádr dopravil na místo. Teď tě čekal další náročný úkol a to kvádr otočit v potřebném směru tedy z jeho ležaté polohy jej postavit do kolmé. Pomalu jsi jím otáčel, když se ti jedna kapka potu nepříjemně převalila přes obočí a trochu narušila tvoji koncentrace. Kvádr s sebou škubnul směrem k hladině a všichni přítomní zatajili dech. Naštěstí jsi se stihl včas zkoncentrovat a opět jsi měl kvádr ve své moci. Dokončil jsi pomalu jeho otočení a přicházela poslední fáze. Nyní jsi začal pomalu kvádr nořit do vody zhruba v úrovňi díry v hrázi. Když se dotkl vodní hladiny, tak se ti trochu odlehčilo, ale jakmile byl ze čtvrtiny ponořený, tak jsi musel ještě zápolit s tlakem vody, aby se nepřiplácl moc brzy. To se ukázalo jako zatím nejtěžší část tvého úkolu a musel jsi opravdu vydat vše. Během pár vteřin se kvádr ponořil cíl a tlak na něj byl rostoucí. Nastala krizová chvíle, začal jsi se otřásat a potu přibývalo, všichni pozorně sledovalo tvé soustředění a ani nehlesli. Zatnul jsi zuby, opět trochu posunul kvádr níže, když se proud vody tekoucí dírou v hrázi oslabil. Pocítil jsi to pouze slabě, protože jsi se soustředil na kvádr, ale věděl jsi, že je na správné pozici, teď jsi jen lehce popouštěl své sevření a nechával ho pomalu dosednout na pozici okolo díry. Proud vody tekoucí dírou náhle ustal a ty jsi mohl uvolnit své sevření kvádru, hluboce jsi vydechl a značně unaven jsi poklesl do kolen.
Skvělé, vy dva běžte to ověřit podvodnní sondou, ostatní se připraví na opravy. Jsi v pořádku ?
převezme okamžitě iniciativu správce a poklekne u tebe.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Vědecká kolonie, Mrisst:

S vynalozenim veskereho usily, koncentrace a sily, se mi, i prez nekolik mensich komplikaci, podarilo premistit a dokonce i spravne umistit tezky kvadr durabetonu. Cely ukon me vsak naprosto vycerpal, takze po tom, co jsem durabeton pustil a ten se prisal na stenu prehrady a ja se prestal soustredit na silu, jsem klesl do kolen a nasledne jsem se oprel i dlanemi o zem, abych nepadl uplne. V tomto pokleku tezce, naprosto propoceny a vyrizeny, oddechuji. Po chvilce se me spravce zeptal, trochu s obavami, ale take s ulevou, jestli jsem v poradku. Tezce jsme mu odvetil:

Jiste, jsem v poradku, jen potrebuji odpocivat, takze je to dobre?

Jeste chvili zustavam na kolenou a dlanich, ale potom se zacnu pomalu zvedat a kouknu se smerem k prehrade. Az ted mi zacina dochazet, ze jsem to zvladnul.

Neco takhle tezkyho jsem jeste nikdy nezvednul! Mistr ze me bude mit urcite radost! Ted uz zbejva jen chytnou toho mizeru, kterej takhle ozrozil celou osadu a zajimalo by me, co je s mistrem, sand se brzy ukaze nebo ozve.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Vědecká kolonie, Mrisst:
Jo teď to bude snad už dobré, klidně si odpočiň. Teď je to na nás.
pronese správce a obdaří tě vřelým úsměvem, aby se pak otočil k dělníklm, které vyslal na průzkum tvého díla, jeden zvedl ruku s palcem zdviženým nahoře, což vypovídalo, že vše klaplo, jak má.
Dobře lidi, můžeme jít na to. Nejdřív to místo okolo vysušíme, ale postupně, takže přineste ohřívače. Potom začneme připravovat durabetonovou směs na záplatu, takže sežeňte suroviny a zařízení , postavte to tamhle při břehu. Ale hlavně přineste diamantovou brusku, musíme místo okolo vybrousit až po kraje trhliny, než začneme záplatovat. Tak jedeme lidi, jedeme.
začne sršet rozkazy správce a sám ihned vytyčuje, kde co a jak se má udělat, položit a připravit. K tobě zatím dojde vědec a zvědavě tě zkoumá.
Mohu vám nějak pomoci ? A mohl by jste mi něco říct o té Síle ? Zajímalo by mě, jestli se nedá nějak uměle aplikovat.
zeptá se, když poklekne vedle tebe a ty pocítíš, že je svoji myšlenkou velice zaujatý.

Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dokončené výcviky“