Výcvik pro elinor(Arya)

Zde jsou umístěny všechny dokončené výcviky.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Příspěvek od Jordi Linx »

Ossus, Akademie Jedi:
Odoláš jednomu z mnoha rošťáckých vtípků, které děti tvého věku obvykle mívají a rozhodneš se už radši opustit váš byt, aby jsi náhodou nenarazila do jednoho z navracejících se rodičů, což by ti jistě zkomplikovalo tvoje plány. Nešťassná náhoda se ti, ale naštěstí vyhne a bez komplikací dorazí ke skladišti, kde už na tebe čeká Fay, která se dokonce stihla od vašeho posledního setkání převléknout, protože na sobě nyní měla mnohem tmavší roucho.(svoje jasně bílé zaměnila za tmavě béžové). Také jsi si mohla všimnout jejího krycího plyšáka, který ji napůl koukal z batohu, zajištěný tak, aby nemohl vypadnout, ale byl dobře vidět. Byla to fialová plyšová ještěrka, která ve své přírodní formě žila na Kashyyyku, kde byla velice zdatná vlezení pro stromech Wroshyr a jmenovala se Katarn.
Už jsem myslela, že se zdržela. Seznam se s Kylem, mým Katarnem. To jménu mu vymyslel taťka a tehdy se mu děsně smál, takže se mi to tehdy líbilo a souhlasila jsem.
seznámí tě Fay se svým plyšákem Kylem a opatrně se rozhlédne, jestli vás někdo nevidí, aby vás rychle vtáhla do skladu potravin.
Co si vezmem s sebou ?
nadhodí, zatímco zamíří ke skladu sladkostí, nejcenějšímu zdroji potravin malých dětí.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

Příspěvek od Elinor Yall »

Ossus, Akademie Jedi:

Jo, a hlásím komplikaci. Potkala jsem Jediho, který hledal tátu a pak se vydal do knihovny hledat nějaké materiály ke své misi. Ale naštěstí nic neví, usměju se.
Jinak - ukážu směrem ke gizce koukající k batohu - to je Xaxoon. Táta ji chtěl pojmenovat Malak, ale to neprošlo.

Co tu mají?
Ideální by bylo nějaké želé, případně jestli tu mají ty čokoládové tyčinky s oříškama...

Osobně zamířím k rohu, kde by měla být přepravka s nealkoholickými nápoji - narozdíl od sladkostí si tady nemůžeme příliš vybírat. Naštěstí se ve výběru možné kořisti pro naše válečné zásoby objevila citronovka.
Piješ citronovku? obrátím se na Fay. Jinak tu je ještě něco oranžového, modrého a červeného. To modrý vypadá ale hodně divně... Shrnu další možnosti a naznačím své priority.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Ossus, Akademie Jedi:
Fay se na tvého Xaxoona mrkne, až když jste uvnitř skladu a vesele se zazubí, když v něm pozná gizku. Potom do svého batohu přihodí jednu čokoládu, kterou si musela podat pomocí Síly.
Měla by sis taky jednu vzít, taťka vždycky říká, že mi ji přestane dávat, protože mám potom moc energie.
pronese Fay a když se nad tím zamyslí, tak si pro jistotu sundá ještě dvě další. Její další kroky vedou do míst, kde by se mělo nacházet želé, které jsi zmínila.
Citrónovku piju, ale vyndej mi i jednu modrou. Nevěřilas bys jak je to dobrý.
odpoví ti na nabídku nápojů a přisune si stoličku, aby se podívala do regálu se želé.
Je tu žluté, fialové, nějaké divné hnědé ... a moje oblíbené tří barevné.
pronese nadšeně Fay, když odříkává nabídku vašich želatinových pokrmů, které si můžete vzít s sebou.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Elinor Yall

Ossus, Akademie Jedi:

Jak to tak pozoruji... naši tátové z nás musí být vážně nadšení. O maminkách radši nemluvě, pomyslím si a taktéž si zmanévruji dvě čokolády dolů.
Přibalím jednu citronovku a jednu modrou - to by na pití snad mělo stačit.
Po chvíli zapochybuji a přidám ještě jednu citronovku a ještě jednu modrou.
Svědomí se sice trochu neklidně zavrtí, ale má smůlu. Vyšší dobro totiž dostalo jednoznačně zelenou.
Vezmi to trojbarevné a žluté, ozvu se po chvíli. A měly bychom zásobování ukončit a vyrazit do terénu.
Přece jenom... z plenění skladu nemám příliš dobrý pocit a to, co jsme potřebovaly, už máme.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Ossus, Akademie Jedi:
FAy přikývne, že rozumí a uchopí krabičku se žlutým a tříbarevným želém a seskočí ze stoličky, aby už o několik vteřin později bylo želé pečlivě ukryto v jejím zavazadle. Ještě si od tebe vezme dvě lahve, aby jste byli s nákladem yrovnané a mohli se tedy pohybovat stejným tempem.
Zásob máme aspoň na dva dny, takže můžeme jít.
podotkne nahlas Fay a uklízí stoličku na její místo, aby se o vašem rabování skladu jen tak nikdo nedozvěděl. Ještě než opustíte místnost, tak si v batohu vše přerovná tak, aby nic necinkalo. A poté dojde opatrně ke dveřím a vykoukne ven.
Je tu prázdno, můžeme jít.
pronese tichým hlasem Fay a kradmým a pokud možno nenápadným krokem vykráčí ven a čeká, až vyjdeš za ní, aby zavřela dveře. Jakmile jste za sebou zavřeli dveře, tak Fay zamířila co nejrychleji pryč, aby se rozptýlili i ty sebemenší náznaky podezření. O chvilku později jste už opustili akademii a mířili ke knihovně plně vybavené na vše, co vás tam může čekat.

Obrázek

Elinor Yall

Ossus, Akademie Jedi:

Konečně venku! zajásám a nenápadně pokračujeme směrem ke knihovně.
Maskování zabírá, nikdo si nás moc nevšímá - ale to může být dáno i tím, že se všichni soustředí na svou práci a starosti a ne zjišťováním, co kde kolem se děje divného.
Mimoděk mě napadne, jestli už táta našel vzkaz a vydal se do knihovny, a trochu divně mě sevře kolem žaludku. Zároveň se mi připomene problém jménem "čestná stráž", ale to už jsme skoro na dohled.
Pro jistotu složím bágl, přeorganizuju ho tak, aby byla vidět výhradně gizka, a vylovím kreslící potřeby.
Napadá tě, jak se dostat dovnitř, aniž by měli námitky strážní? zeptám se tichounce Fay.
Mě napadla zatím jediná spolehlivá věc. Vlastně spíš dvě.
První - budeme předstírat, že tam jdeme kreslit architekturu, protože nám Tionne vyprávěla, jak moc je úžasná a jedinečná.
Druhá - s tímhle tam zaskočím já a budu je tak dlouho ukecávat, aby mě pustili, až je překecám a ty zatím proklouzneš dovnitř.

Výhody a nevýhody obojího mi připadají dost zřejmé, a taky doufám, že by Fay mohlo napadnout něco, co by nám neumožnilo projít kolem stráže tak, abychom byly zcela nezaznamenány.
A pak teda třetí - jestli není nějaký tajný východ, kde ta stráž nestojí. Což ale pochybuju, že bude...

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Ossus, Akademie Jedi:
Fay se zastaví, protože tvoje poznámka k vašemu vniku dovnitř je velice předmětná.
No myslím, že by jsme se měli je zkusit nějak obejít. Pochybuju, že by nás pustili. Ale proto jsem s sebou vzala jednu tajnou zbraň z tátovo archívu.
zazubí se Fay, sundá si batoh a štrachá v jeho spodku, než vytáhne malý hologram, který bez váhání zapne. Před vámi se ukáže obraz knihovny v celé své kráse ještě v době, než byla zničena. Obraz se otáčí v ose vedoucí pomyslným středem knihovny a lze jej i přibližovat.
Protože průzkumníci využívají výhradně jeden vchod, tak nepotřebují žádný jiný a pomocí tohohle si ten jiný najdeme. Pak mám ještě jednu tajnou zbraň, ale tu zatím nechci vytahovat, protože by nás pořád ještě někdo mohl vidět a to by nebylo dobré.
podotkne hrdě, i když její úsměv není tak sebevědomý, protože přecejenom si bez tátovo vědomí vypůjčila poměrně cenný hologram.

Obrázek

Elinor Yall

Ossus, Akademie Jedi:

Téda... vydechnu úžasem i obdivem k Fay, protože půjčování věcí z tátova archivu (a vlastně jakýchkoli předmětů, které skladuje tak, aby mi naznačil, že prostě NECHCE, abych si je půjčovala) je asi jedna z mála věcí, které bych si fakt nelajzla. Nemluvě o skutečnosti, že by mi na podobné výpravě byly stejně k ničemu... nejspíš.
(Až se vrátíme, asi bych to měla zjistit najisto, pomyslím si při pohledu na svou kamarádku a holocron)
Téda...
Nejradši bych se zeptala, jestli se kvůli něčemu takovému nebude její táta zlobit, ale pak se rozhodnu o tenhle aspekt raději nezajímat a doufat, že táta jako Alex Linx by pochopitelně svým dětem archiv a všechny podobné věci zpřístupnil a dovolil by jim si je pochopitelně i půjčovat (JÁ bych to na jeho místě rozhodně udělala a Fay ještě spíš než já... a když přihlédnu k tomu, jak je po svém tátovi...).
...téda, to je úžasný, takhle alespoň nemusíme nikoho ukecávat a furt zůstaneme skrytý! dostane se na povrch druhý hlavní pocit, a to čiré nadšení, ať už z nových možností, tak ze situace, že se nám podařilo obejít systém a proniknout do nitra nepřátelského území zcela nëzpozorované. Tedy... téměř, protože ke konečnému úspěchu ještě něco chybí.
Zkus přiblížit opačný konec než je ten používanej vchod do knihovny... Zatápu v paměti po Tionniných poznámkách o architektuře Jediů a napadne mě, že takové stavby byly stavěné monumentálně a otevřeně, čímž měly něco symbolizovat. Logické by tedy byly symetrické vstupy ze všech světových stran...
Případně jestli nějaké nebudou na takovouhle osu šikmo.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Ossus, Akademie Jedi:
Při tvém pohledu skloubeném úžásem Fay projede jistá dávka hrdosti nejen na to, co všechno má její táta k dispozici. Po chvilce však tenhle pocit zmizel a Fay se radši věnovala vašemu úsilí najít alternativní cestu dovnitř knihovny. Natočí tedy hologram druhou stranou, než je odkrytý vchod a opravdu se potvrdí tvé úvahy o symetričnosti knihovny.
Máš pravdu, na druhé straně by taky měl být vchod. Ale nevíme, jestli není zavalený. Nezapomeň, že část knihovny by mohla být zřícená.
podotke Fay a vyrazí dál v cestě schovávajíc hologram do batohu. Po několika krocích se však zastaví a podívá se na tebe.
A kdyby jsi viděla mého taťku, tak mu o tomhle prosímtě neříkej. Nemá rád, když jeho věci tahám mimo dům ... nebo akademie a ještě k tomu bez jeho vědomí.
podotkne Fay, jako by jí nějak dostihla tvá předchozí myšlenka o půjčování majetku otců.

Obrázek

Elinor Yall

Ossus, Akademie Jedi:

Neboj se, budu mlčet jako hrob, ujistím Fay.
A tím myslím hrob normální, ne nějakou sithskou hrobku! upřesním si v duchu a povzbudivě se usměju na svou kamarádku, aby neměla žádné obavy ohledně mé mlčenlivosti.

Poté zamaskované vyrazíme v slušné vzdálenosti kolem knihovny k místům, kde by podle informací z holokronu měl být schovaný druhý vstup.
Nenápadně pozoruji prostředí, zejména hustotu dospělých obyvatel Ossu a strategické body, za nimiž by se něco podobného jako to, co hledáme, mohlo nacházet.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Ossus, Akademi Jedi:
Fay ti vrátila úsměv na oplátku jako výraz díků za tvoji podporu v této záležitosti a poté už společně obcházíte velké ruiny, aby jste se dostali na druhou stranu, kde máte v plánu hledat další dosud neodhalený a hlavně nehlídaný vchod. Zdálky zahlédnete čestnou stráž a po chvilce pozorování zjistíte, že kolem nich dnes ikdo neprochází, takže by vevnitř v knihovně nikdo nemusel být. Poté obcházíte knihovnu po šikmé straně zprava a můžete jasně vidět nestabilní zeď, nebo alespoň to co z ní zbylo. Vzhledem k vaší nevelké výšce máte trochu potíže procházením a tak se není čemu divit, že Fay před tebou málem podklouzne. Po svém podklouznutí se ale zastaví.
Mám divný pocit.
pronese, ale po chvilce klidu obě vyrazíte dál, Fay asi dva metry před tebou a ty za ní. Uděláš další krok, když zaslechneš podivný zvuk. Než si uvědomíš, že pod tebou něco praská, tak už je pozdě. Poslední co zahlédneš než upadneš na chvilku do bezvědomí je, že padáš někam dolů.
Když se probereš, tak je okolo tebe černočerná tma a jenom jeden slabý paprsek světla k tobě doléhá seshora.
Aryo ! Aryo !
zaslechneš ze směru onoho paprsku známý hlas Fay.

Obrázek

Elinor Yall

Ossus, neznámo kde přesně

Probírám se do tmy.
Cože?
Kde to vlastně... jsem?

Z dálky ke mě doléhá nějaký hlas a říká něco povědomého.
Vlastně i zní povědomě.
Moc mi to nedává smysl.
Tma... jo, to by chtělo nějaké světlo.
Cosi tíží na zádech. Asi batoh. Hm, tam by měla být baterka. Možná. Pro jistotu se po ní podívám a zatímco ji lovím, začne se mozek dávat do kupy. Napřed konstatuje, že až na pár modřin a škrábanců mi nic nebude, a pak dodá informace, kdo mě vlastně volá a proč.
Konečně se dostanu k baterce a zapnu světlo.
Fay? zavolám směrem k vrchní škvíře. Fay! Jsem v pořádku!
Při těch slovech se snažím v studeně žlutém světle rozkoukat po svém novém okolí.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Ossus, Temnota:
Poté co se probereš a trochu vzpamatuješ, tak dáš hlasem najevo Fay, že jsi jakžtakž v pořádku, což jí alespoň trochu uklidní. Mezitím ze svého batohu vylovíš zářičku a začneš se rozhlížet okolo po místě, kam jsi tak trochu nedobrovolně spadla. Chvilku jsi se rozkoukávala, aby jsi zjistila že hledíš přímo proti zdi knihovny a jsi v nějaké jeskyňi před ní. Chodba, kterou jsi sem spadla vedla seshora trochu šikmo, takže až na místy prodřené roucho a nějakou tu odřeninu jsi nebyla nijak zraněná. Ale co bylo důležité byl fakt, že kromě zdi knihovny jsi v ní viděla i úzkou trhlinou, kterou by jsi se mohla bez větších potíží protáhnout dovnitř.
Aryo ?! Jsi v pořádku ? Není ti něco ? Vidíš něco okolo sebe ?
křičela zeshora Fay, která se předtím chvilku odmlčela, jakoby přemýšlela o tom, co má podniknout dál. Prozatím se tedy rozhodla vyčkat, až bude mít víc informací.

Obrázek

Elinor Yall

Ossus, před "zadním" vchodem do knihovny:

Teda... pomyslím si, tohle vypadá HROZNĚ MOC zajímavě.
Nicméně průzkum se vzápětí stává až sekundární záležitostí, první je prostorová navigace.
Jo. Asi to bude ten druhej vchod!
Vydám se těsně pod díru, kterou jsem se propadla do jeskyně.
Teda, vlastně spíš škvíra ve zdi.
Ale cesta sem je dost hnusnej sešup, takže -

V ten moment mi docvaklo, že lano mám u sebe já a navíc i kdyby ho měla Fay, nebylo by k čemu ho uvázat, aby se mohla bezpečně spustit dolů. Už kvůli holocronu v jejím batohu.
Mám návrh. Protáhnu se dovnitř a zjistím, kudy se dostat k regulernímu vchodu, co má být tady vzadu! Pokud nebude zaházenej moc, bylo by to asi nejlepší řešení.
Nemůžu říct, že bych měla z představy prolízání chodby, která mi může - alespoň podle Tionniných informací - spadnout kdykoli na hlavu, nějak skvělý pocit -, jenže pořád mi to připadalo jako nejlepší eventualita. Navíc průzkumnické reflexy jsou prostě průzkumnické reflexy, stejně tak správné armádní reakce správnými armádními reakcemi, a můj návrh byl plně v souladu s obojím, což sloužilo i jako dobrá výmluva, proč nemít strach.
Tiše jsem zadoufala, že to bude rovněž kompetentní s jedijskou tradicí Linxů, protože kdybych byla na Fayině místě, asi bych kamarádku trčet takhle v neznámé díře nenechala.
Proto jsem dodala: a jestli to zaházený je, budem muset vymyslet něco jinýho, a to se odsud zdola vymýšlí dost hloupě...

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Ossus, Boční vchod ?:
zařičíš na Fay nějaké základní informace o tvé současné pozici a situaci a doufáš, že ji na chvilku zastaví od nějakých hloupých věcí, které by jsi na jejím místě byla schopna udělat sama.
Buď opatrná, něco vymyslím.
ozve se ti stručná nic neříkající odpověď a můžeš si jen domýšlet co se honí v hlavě mladé Fay a jak děsivý ten nápad bude. Ty se zatím rozhodneš proplížit dírou ve stěně dovnitř doufajíc, že se zeď nebo cokoliv okolo nerozhodne zbořit v době, kdy budeš pod nimi. To se naštěstí nestane a během několika vteřin se octneš na druhé straně. Se zatajeným dechem se rozhlížíš po temné místnosti a vidíš velké vzduchotěsné skříně, kterou jsou pevně zapečetěné. Místnost je opravdu veliká a připadalo ti, že je snad větší než tréninkové místnosti, kde již padawani trénují boj se světelným mečem. Zmíněné skříně se táhli po celé délce místnosti, která se zdála být nepoškozená. Tvé udivné rozhlížení náhle vyruší hluk, jako když s sebou něco žuchne na zem. K tvému zděšení to jde ze směru, odkud jsi se dolů dostala i ty. Rychle přikročíš zpět k průlezu, aby jsi po prohlédnutí skrz viděla Fay, jak tám sedí na několikrát přeskládaném a potrhaném plášťi a vesele se řehtá nad tím, co právě provedla.

Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dokončené výcviky“