Daystar, orbita Alderaanu
Zpráva, která prořízla hrobové ticho, nebyla tak špatná, jak jsem očekával. Letová kontrola mě prozatím z ničeho nepodezírala a nebo to alespoň nedávala najevo. To mě alespoň trochu uklidnilo.
"Rozumím a omlouvám se za vzniklé komplikace, během několika minut opustím orbitu Alderaanu, velitel Daystar, konec."
Nedopadlo to nejhůře, ale měl jsem jen chvíli na to, abych vymyslel, kam se ztratím. Nechtěl jsem zůstávat příliš dlouho. Rychle jsem se přemístil k holoterminálu a tak trochu s pocitem deja vu jsem začal prohlížet planety. Nacházel jsem se v oblasti jádra, jak ukázal Alderaan, pravděpodobnost přistání zde byla velmi mizivá. Vnější okraj jsem rovněž nechtěl, jelikož tam bude informací opravdu minimum. Oko mi přelétlo po planetě, resp. po měsíci, který zmínil Huk.
"Ne, tam ne. To už jsem promýšlel."
Ať jsem se díval na mapu galaxie, jak jsem chtěl, nemohl jsem najít vhodnou planetu. Do oka mi padla Takodana, zalesněná planeta uprostřed galaxie, ráj pro uprchlíky. Ale s informacemi by to tam bylo pravděpodobně velmi bídné.
Znovu jsem pohledem přelétl přes Huttské teritorium a vybavil si Hukova slova, zmizí tam i ten, kdo nechce.
Přiblížil jsem si Nar Shaddaa a začal se škrábat na hlavě. Uvažoval jsem, jestli to mám riskovat. Na druhou stranu, měl jsem jinou možnost? Pověst tento svět předcházela a já měl skutečně strach z toho, co by mě tam mohlo čekat. Přezdívaný malý Coruscant plný hrdlořezů, nájemných lovců, barů a mnoho dalšího. Zhluboka jsem si povzdech a zamapatoval si souřadnice, nebylo zbytí.
Vypnul jsem holoterminál a přesunul se zpět do kokpitu pro potřebné výpočty. Netrvalo to ani deset minut. Naposledy jsem se podíval na konejšivý Alderaan, který mi byl odepřen a s přitáhnutím kniplu jsem skočil do hyperprostoru.
Jelikož jsem letěl k Alderaanu, měl jsem to nyní dvakrát dál než z Kashyyyku, to znamenalo, že jsem měl minimálně několik hodin času, než doletím na orbitu. Tentokrát jsem se rozhodl nechat vše na autopilotovi. Musel jsem se trochu sebrat a zároveň uklidnit. Spánek nebyl už pár dní tak úplně to pravé ořechové, proto zbývala meditace. Neustále jsem z ní měl trochu strach, protože ozvěna byla a i nadále bude tak nesmírně jiná a prázdná, ale na to si budu muset časem zvyknout.
Ještě před samotnou meditací jsem protáhl tělo a následně se usadil, trvalo mi déle než obvykle ponořit se do stavu meditace, ale nakonec se to podařilo. Nehledal jsem nic konkrétního, pouze alespoň dočasný klid a oporu. O několik hodin později jsem se vrátil do stavu bdělosti a otevřel oči. Nečekal jsem to, ale meditace skutečně pomohla. Utřídil jsem si myšlenky a cítil se odpočatý. Po událostech několika posledních pár dní to byla velice vítaná změna.
Ještě chvíli jsem posedával a nakonec se přemístil zpět do kokpitu. Vyšlo to akorát, do pár minut jsem měl dosáhnout svého cíle, pašeráckého měsíce. Hvězdy se začaly smršťovat z protáhlých čar na jednotlivé třpytivé body a já vyskočil z hyperprostoru. Přes přední průzor jsem jej spatřil, Nar Shaddaa.
"Síla se mnou..."
Zalamentoval jsem, usadil se a začal se pomalu přibližovat k planetě. Pomocí skenů jsem se snažil zjistit, kde bude nejlepší přistát. Vůbec jsem netušil, jestli je i zde nějaká letová kontrola, ale moc jsem na to nespoléhal. S pověstí, jakou měsíc měl. Bylo to hop nebo trop. Už nebylo cesty zpět. Když už nic, kdo by si chtěl začít s Wookieem. I bez světelného meče jsem mohl být nebezpečný. Alespoň to si budou myslet