výcvik pro Petra Smallwooda (Drake88)

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Mandalorian
Pilot Impéria
Pilot Impéria
Israel

výcvik pro Petra Smallwooda (Drake88)

Příspěvek od Mandalorian »

Kuat, vesmírný dok

Stál jsi před dveřmi na můstek lodě jenž ani neměla jméno, jen číslo LCG-903. Loď byla právě zařazena do výzbroje Impéria a pravě probíhalo naloďovaní posádky. Její první posádky a ty jsi byl první důstojník při prvním nasazení této lodi. Aby toho nebylo málo, byl LCG-903 první lodí na které budeš sloužit. Byl to lehký křižník třídy Guardian, menší loď se slabší výzbrojí, ale byl to zároveň první krok v kariéře, lepší lodí a vyšší hodností.
A tak jsi stál před můstkem s papíry v rukou a přemítal o tom co tě čeká. Výcvik v akademii tě důkladně připravil a ty jsi byl v lepší polovině, ale i tak byli pochybnosti na místě. Když se něco podělalo v simulátoru, či na školní lodi bylo to relativně v pohodě, od toho tu ty lodě jsou. Ale když se něco podělá na LCG-903, když budete "milión" světelných let od základny, bude veškerá zodpovědnost na kapitánovi a tobě, jako druhém muži ve velení.
Velení, kapitán, můstek. Bylo na čase jít se představit svému novému veliteli. Moc si o něm nevěděl, jen to že je starší a chodil na jinou akademii než ty. Jiná akademie znamená jiné způsoby a to i možné problémy.
První důstojník na můstek. Opakuji, první důstojník na můstek.
ozvalo se z palubního rozhlasu.

Drake88

Příspěvek od Drake88 »

Kuat, Vesmíry dok

Je to za mnou! Můj sen se mi splnil. Teď jen aby se ze sna nestala noční můra. Stojím před dveřma na můstek a jsem nervózní jako před závérečnou zkouškou na akademii. Možná ještě víc. Vždyť tam jsem alespoň znal zkoušející. Ale teď? Proč jsem si o něm nic nezjistil? To je jedno! Pozdě plakat nad rozlitým mlékem.
První důstojník na můstek. Opakuji, první důstojník na můstek. Zaznělo z interkomu. Dobře. Ještě jedno dechové cvičení, a jde se na věc.
Trochu jsem se vnitřně uklidnil. Nasadil masku odhodlání, úslužnosti a trochu toho nováčkovského nadšení a vstoupil na můstek. První dojem je vždy důležitý.
Tady první důstojník Petr Smallwood, hlásím se na můstku. Pane.

Mandalorian
Pilot Impéria
Pilot Impéria
Israel

Kuat, Vesmíry dok

No konečně, že jste dorazil důstojníku Smallwoode. Stojíte před můstkem už notnou chvíli, že jsem měl obavy že utečete. Ale to byste přece neudělal, jste důstojník imperiální flotily a ti neutíkají. I když hrdinní kapitáni obvykle fasují větší lodě než je Guardian.
dodal suše kapitán a převzal tvé doklady. Chvíli je pročítal ve svém křesle a když byl s nimi hotov vrátil ti je a potřásl ti rukou
První důstojníku Smallwoode, vítejte na palubě a ve službě. Sedněte na místo a než posádka naloží všechen náklad a proviant, máme ještě trochu času a budete mě moci seznámit s vaším pohledem na věc.
Vracel se zpět na své místo a ty jsi šel ke svému, když na tebe zavolal
Ach, sem to ale barbar. Měl bych se představit. Kapitán Muthra jméno mé
a uvelebil se ve svém křesle na malém můstku.
Guardian je malá loď a má ekvivalentní můstkek k velikosti své a velikosti posádky. To znamená hodně malý, tak akorát pro čtyři lidi, kapitána, prvního důstojníka, komunikačního a senzorového důstojníka. Kapitánské křeslo bylo vzdaní části můstku přesně uprostřed mezi oběma bočními stěnami, před ním bylo křeslo a terminál prvního důstojníka a senzorového důstojníka, komunikační důstojník seděl ke kapitánovi jakoby bokem poblíž senzorového důstojníka. Na můstku byl ještě komunikační důstojník, ale ten momentálně projížděl všechny své komunikační aparáty. Sotva jsi se posadil na své místo, už se tě kapitán zeptal.
Nuže, Smallwoode, co mi řeknete o třídě naší nové lodi a co chápete jako svoji povinost prvního důstojníka?

Drake88

Příspěvek od Drake88 »

Kuat, Vesmíry dok, Loď LCG-903
Děkuji za přivítání pane, Přeci-jen pro mne nebylo lehké udělat ten krok kdy se ze kadeta stává první důstojník. A pokud dovolíte, myslím, že hrdinství není nijak úměrné velikosti lodi. Jakmile se posadí kapitán, sednu si také.
Dobrá, Lehký křižník třídy Guardian je ve stadardní výbavě osazen 4mi laserovými kanóny- dva vpředu, a dva otočné. Posádku tvoří 20 lidí. vlastně bych vám mohl recitovat jako počítač její tonáž, pancéřóvání,a tak, ale myslím, že nejlépe se loď ozkouší v praxi, protože každá loď se chová trochu jinak. Chvilku počkám, abych nabral dech a zjistil, jestli jsem néčím kapitána nepohoršil, pokud ne, pokračuji. Já jakožto první důstojník mám třetí nejvyší postavení na lodi. A druhou nejvyšší hodnost. Avšak z toho plyne i odpovídající zodpovédnost. Mám plnit všechny vaše rozkazy, pokud nebudou odporovat Imperiálním směrnicím, a pokud byste zahynul, tak vás musím být schopen plně nahradit. Zamyslím se, jestli jsem řek vše podstatné pro tuto chvíli, a klidně čekám na nějakou reakci.

Mandalorian
Pilot Impéria
Pilot Impéria
Israel

Kuat, Vesmíry dok, loď LCG-903

Třetí nejvyšší postavení? Mohl byste mi to blíže vysvětlit?
chtěl ještě něco říci, ale přerušilo jej zapípání jeho komlinku. Neprodleně hovor přijal
"Zde kapitán LCG-903, ano?"
"Tady řídící středisko vesmírného doku, právě naložili poslední zásoby. "
"Rozumím, konec"

ukončil kapitán hovor a obrátil se k tobě a čekal co mu odpovíš
Hmm, zásoby naloženy. Za chvíli vyrazíme, zkompletujte osádku můstku a zkontrolujte posádku, zda nám nikdo nechybí.

Drake88

Příspěvek od Drake88 »

Samozřejmě kapitáne. Nejvyšší postavení máte samozřejmě vy, o tom se nedá pochybovat, ale podle mne je druhý nejdůležitější kuchař. A pak jsem teprve já. Pronesu skoro vážně. Chvilku počkám a poté si nechám vyjet na své konzoli stav mužstva, abych ho mohl zkontroolovat popřípadě popohnat na stanoviště.

Mandalorian
Pilot Impéria
Pilot Impéria
Israel

Oh, vás by dokázal nahradit kuchař? To sem teda zvědav jak se předvedete.
řekl kapitán, zatímco si projížděl seznam posádky co se přihlásili na lodi. Podle dokumentů byla posádka kompletní, jen bylo ještě nutné dostat senzorového důstojníka na můstek. Měl by být na lodi, ale přestože je Guardian malá loď, na to aby v něm trvalo najít někoho dost dlouho byl velký dost.
Řídící středisko, tady LCG-903, žádáme o povolení opustit dok
řekl komunikační důstojník do vysílačky
LCG-903, tady řídící středisko. povolení uděleno. Štastnou cestu
ozvalo se středisko
Řídící středisko, tady LCG-903, rozumím a děkuji.
ukončil důstojník hovor a otočil se na kapitána
Pane, můžeme odletět
Rozumím, jen čekáme na poručíka Tryka.

odpověděl důstojníkovi kapitán a podíval se na tebe

Drake88

Příspěvek od Drake88 »

Ne že by mne mohl nahradit pane, ale bez kuchaře a dobréo jídla by tady hodně klesala morálka. Vím to z vlastní zkušenosti, že když je dobrý kuchař, tak je radost sloužit. Zatímco špatným jídlem začíná špatná nálada a stížnosti. Proto je kuchař tak důležitý. Nesouhlasíte? Odpovím, a než si rozmyslí co mi řekne zavolám komlinkem (pokud ho má) senzorového důstojníka. Pokud ne, tak ho vyhlásím interkomem.

Mandalorian
Pilot Impéria
Pilot Impéria
Israel

Ne, nesouhlasím. Nejprve musíte mít čemu sloužit a samotnou službu Impériu musíte brát jako odměnu. Berou jen ty nejlepší a i když je to služba těžká, muže vás hřát svědomí že sloužíte s těmi nejlepšími. Záležitost žaludku je druhořadá věc. Hlavní je, že vůbec něco dostanou.
rozohnil se kapitán tvým názorem, že kuchař může být důležitější než první důstojník. Naštěstí na můstek dorazil senzorový důstojník právě včas, aby se kapitán věnoval jemu a ne tobě.
Poručíku váš pozdní příchod na stanoviště zapíšu do lodního deníku. Ať už se to víckrát neopakuje, je to ve vašem zájmu.
pustil se kapitán do senzorového důstojníka
Já .., ano pane. Prosím za prominutí, pomáhal jsem s nakládáním zásob.
dostal ze sebe káraný a když mu kapitán pokynul, aby šel na své místo, okamžitě jej poslechl.
Nuže důstojníku Smallwoode, je na čase vyrazit do práce. Použijte své stanoviště a nechte uzavřít všechny vstupy do lodi, odpojte nás od doku a vyveďte nás na místo, odkud můžeme přejít do hyperpostoru. Nakonec nechte vypočítat kurs pro skok na Taris ve vnějším okraji.

Drake88

Příspěvek od Drake88 »

Aj, to jsem asi neměl řikat. Nu což, chybami se člověk učí. Pomyslel jsem si, a začal přemítat nad nějakou dostatečnou odpovědí, když mne zachránil příchod senzorovéhho důstojníka na můstek.
Provedu kapitáne. Hrdě odpovím, a pustím se do práce. Nejdřív si v hlavě rychle projdu celou proceduru, abych něco nezkazil (přeci-jen nervzita dělá divy), poté zkontroluju, že se nikdo nenachází ve vstupních komorách a zavřu je.
Byla provedena předletová kontrola systémů? Zeptám se nahlas. Pokud ne, tak ji provedu, pokud ano, rovnou spustím motory a pomocí antigravů popřípadě korekčních trysek nás vyvedu z doku.
Poručíku Tryku? Prosím vypočtěte souřadnice skoku k planetě Taris, děkuji.

Kód: Vybrat vše

(Doufám, že senzorový důstojník má na starost i navigační konzolu)
Poté zamířím s lodí dál od doků do volného vesmíru.
Můj první samostatný let. Jak dloho jsem na to čekal. Sice ještě nejsem kapitán, ale to snad přijde časem. Musím se snažit. Budu se snažit!

Mandalorian
Pilot Impéria
Pilot Impéria
Israel

Všechny systémy byly plně funkční a připravené a snadno ovladatelnou loď jsi dostal z doku na místo, odkud se dalo skočit do hypeprostoru. Když jsi byl ve volném vesmíru namířil jsi loď požadovaným směrem a když senzorový důstojník řekl že kurz jevypočítaný provedl jsi skok.

Taris, vesmír, loď LCG-903

Skok na Taris proběhl bez problémů a celá loď už týden hlídkovala na okraji systému. Celý ten týden probíhal klidně, ba až nudně a posádka se stávala čím dál více sehranou a profesionalní. Ale čím sehranější byla, tím větší byl pocit nudy a stráže ve vesmírném zapadákově, který umocňovalo to, že jste byly od planety Taris co by TIE nedoletěla.
Už jsi měl pocit, že toto bude stejně nudná hlídka jako před tím. Kapitán si dal šlofíka a tyjsi jej nahradil aspolu s tebou byl na můstku jen komunikační důstojník, který měl nohy na konzoli a koukal po konzolích zda na některé z ich je něco neobvyklého. Najednou dal nohy dol na podlahu a zakoukal se na terminál senzorů
Pane, senzory hlásí kontakt. Čtyři malé lodě ve formaci se k nám blíží zezadu!
vyhrknul ze sebe důstojník
6 A4, 2 969 slov, 17 919 znaku s mezerami, 79 odstavcu, 252 radku
6 A4, 2 511 slov, 15 152 znaku s mezerami, 119 odstavcu, 254 radku
4 A4, 3 036 slov, 18 502 znaku s mezerami, 47 odstavcu, 209 radku

Drake88

Příspěvek od Drake88 »

Když se hvězdy protáhly v čáry ve chvíli skoku do hyperprostoru, zaplavil mne adrenalin. Konečně!

Je krásné vidět, že vše funguje jak má. že zde nejsou žádné problémy. Myslím si, zatímco hlídkujeme. Snažím se lépe poznat posádku, zjistit kde jsou silné stránky a kde zase slabiny. A celou dobu obdivuju ladnost celé lodi.

Když už se naše posádka konečně začíná zžívat se svou pozicí a někteří se dokonce začínají nudit, protože se nic neděje, vytrhne mne zpráva komunikačního důstojníka ze zamyšlení jako blesk z čistého nebe.

Obrat o 180 stupňů, čelem k přilétajícím lodím, nahodím štíty.
Komunikační? Vysílejte na vśech frekvencích naše ID a ať se oni identifikují.
Zapnu interkom: Prosím pozor. Pohotovost, blíží se k nám 4 plavidla ve formaci, všichni na svá místa, prosím kapitána na můstek. Děkuji.

Otevřu si na své konzoli bližší specifikaci blížícich se lodí a za jak dlouho budu na dostřel při jejich nynější rychlosti.

Mandalorian
Pilot Impéria
Pilot Impéria
Israel

Komunikační důstojník začal přes vysílačku požadovat identifikaci neznámých letounů a suše jim oznámil že útočí na loď Impéria. To už na můstek přišel kapitán a ještě si upravoval uniformu. Ono mít kajutu hned vedle můstku ma své výhody i nevýhody.
Prosím pozor, pohotovost? Jsme v námořnictvu, ne ve školce
řekl ve dveřích a zmáčknul tlačítko bojového polachu
Pro příště
prohodil k tvým směrem, zatímco lodí zněl hlasitá a nepříjemná siréna navržená tak, že by probudila snad i mrtvého.
Štíty nahozeny a ze strany útočníků žádna reakce, stále na stíhacím kurzu a přibližují se!
To už se loď začala otáčet kolem své kratší podélné osy, tedy začala ji klesat příď a zdvihat se záď aby se natočila požadovaným směrem. Tento manévr ve vertikální rovině je rychlejší než se s lodí otáčet v horizontální rovině, ale loď příjde o svoji rychlost a bude ji muset získat zpět.
Kapitán se na tento manévr zatvářil rozpačitě ale neměl čas cokoliv říct, protože se čtveřice strojů přiblížila na dostřel a chvíli s palbou otáleli protože nemohli uvěřit vlastním očím, že jim kapitán nastavuje k palbě dno lodě a začali pálit později než bylo vhodné.
Čtyři stíhače, senzorovým důstojníkem identifikované jako 4 Z-95 zahájili palbu na dno lodě ze střední vzdálenosti. To jim poskytlo menší čas k palbě, ale zase k nim natočené dno lodě jim umožňovalo přiblížné zamíření a skoro všechny rány zasáhly loď. Loď zasáhly ale neubližíli ji, všechny je pohltil štít a jeho kapacita se trošku snížila. K vašemu štěstí žádný z pilotů neodpálil střely, jakoby je pohled na tento manévr zatemnil mysl a když si uvědomili že je mohly odpálit bylo už pozdě a právě míjely tvoji loď.
Když Z-95 zahájili palbu ze svých zbraní, opětoval palbu za křižník osamocený laserový kanón na spodní věži jako jediné věži co jim byla natočena. Vybral si za cíl Z-95 ve středu formace a jednou ji zasáhl, ale větší škody na stroji nenapáchal, jen velmi oslabil její štít.
Hlášení!
řekl kapitán
Štít drží, žádné škody
řekl jeden z lidí na můstku a komunikační dodal
Letka strojů se rozdělila na dvě části, tvořené každá dvěma stroji. Jedna část pokračuje v letu původním směrem, tedy letí dozadu od naší zádi a druhá se vzdaluje od boku a přitom "klesá".
Hmm, chtějí nás vzít do kleští. Co radíte důstojníku Smallwoode?
zeptal se tě kapitán.
Výsledek souboje byl tedy nerozhodně. LCG-903 neutrpěl žádné poškožení a jedna Z-95 přišla o štíty. LCG-903 nyní doslova "stál" nehybně ve vesmíru a zatímco kapitán čekal na návrh prvního důstojníka stočily to všechny Z-95 zpátky k LCG-903 a začali se k němu přibližovat ze dvou směrů.
Pane, všechny stoje se opět přibližují!
zařval senzorový důstojník

Drake88

Příspěvek od Drake88 »

Jistě, tlačítko bojového poplachu...

To se otáčí tak pomalu? No to je teda něco
Nepřátelští stíhači nám začali pálit na dno lodi, a naše spodní laserová baterie opětovala palbu.
Jeden zásah. Mohlo být i hůř, štíty drží.
O to víc jsem se podivil, když poté co nás Z-95ky oblétly horní laserová věž nepálila po odlétajících stíhačkách, když je měla krásně naservírované zádí.

Ve které skupině je ta Z-95ka bez štítů? To by měl náš primární cíl.
Zeptám se.

Kapitánovi odpovím: Vyrazil bych směrem dolů naproti 2ma stíhačkám a soustředil bych na ně palbu předních laserů a spodní věže, zatímco horní věž by si vzala na starost ty druhé. Pokud v ní někdo je, když po odlétajících Headhunterech nestřílela. Dodám.

Třeba se ztráty půlky letky zaleknou.

Mandalorian
Pilot Impéria
Pilot Impéria
Israel

Agresivní přístup, začínate se mi líbit Smalwoode. Vyrazíme tedy proti těm dole
řekl kapitán a vydal rozkaz a loď se začala natáčet doleva a dolů a současně zrychlovat a když se tak stalo zavolal na hřbetní věž a zeptal se střelce pročne střílel
Pane, čekal jsem že vyletí na druhé straně, ale zřejmě začali klesat pod nás a jak se loď dotáčela nedostal jsem příleřitost ke střelbě a druhá skupina již byla mimo dostřel. Už se to nestane
odpověděl mu střelec a kapitán cosi zamručel a dál se věnoval přibližující se dvojici Z-95.
Křižník jim uháněl naproti již 2/3 maximální rychlosti a kapitán nechal trošku zmírnit úhel klesání aby se k palbě po dvojici před vámi dostala i spodní věž. Bohužel přední kanóny měli velmi omezený palebný úhel a tak to nemohl změnit moc a spodní věž si moc nezastřílí, což se nedalo řící o horní která měla nyní nádherný výhled na ty dva blížící se zleva. Jen musela čekat než se dostanou na dostřel. Letouny naproti vám trošku zvětšili rozestupy aby vám ztížili palbu a na konzoli zapípal bzučák zaměřování střel.
Štíty nepřesměrovávat a palte z předních kańonů!
přikázal a loď začal střílet i když byla mimo dostřel. To piloti nečekali a zazmatkovali a začali klličkovat a střílet taky. Vystřelili i rakety, ale neměli čas je zaměřit pořádně a tak čtveřice raket šla úplně mimo. Což však nešlo řící o palbě z kańonů a i když byla vedena z velké dálky měli piloti slušné procento zásahů. Do přestřelky se zapojila i spodní věž, která měla šanci díky manévrování pravé Z-95, kterou to přivedlo do její palebné zóny. Druhá dvojice se ještě nedostala na dostřel a tak byl na té straně klid.
Když se vzdálenost mezi vámi a přední vlnou útočníků zkracovala, inkasovali Z-95 pár zásáhů a když se zkrátila na polovinu zasáhla střela ze spodní věže pravou Z-95 a ustřelila ji kus křídla a poslala do nekontrolované vývrtky. Pilot ve zmatku mačkal co se dalo a vystřelil dvě salvy raket úplně mimo a pak narazil do svého spolubojovníka a o jeho štíty se rozlomil, zatímco ten přišel o štíty a zanechal útoku, otočil stíhačku o 180 stupňů a na plný plyn se vzdaloval od vás.
Druhá skupina měla dost času zaměřit rakety a taky tak učinila, její salva zasáhla bok lodi a kontrolky na můstku blikali jak divé a kapitán zařval
Přesměrujte štíty na levoboku a otočte loď doprava. Dostaneme jak se budou vzdalovat!
K tomu bohožel nedošlo, protože jak byly Z-95 zařány do uhýbaní albě z hřbetní věže, zasáhla jedna z raket, které vypálil pilot Z-95 bez křídla Z-95 už odpředchozího útoku beze štítů a ta explodovala. Pilot zbávajícího stoje na nic nečekal a následoval ústupujícího kolegu brzy se dostal z dostřelu hřbetní věže
Co to sakra bylo? A kam u sta imperií letí?
zeptal se kapitán a senzorový důstojník mu odpověděl
"K blízkému poli asteroidů a odtamtuď se blíží větší lod. Vypadáto na korvetu pane a ty Z-95 se opět přibližují!"
"Safrlote! Štíty rovnoměrně a .."

víc neměl kapitán šanci říci protože korveta provedla mikroskok a dostala se tak před vás a zahájila na vás palbu z turbolaserů, které pronikly štíty na přídi, které byly oslabeny ve prospěch štítů na levoboku a turbolaserová palba se zakousla do trupu a celá loď se mocně otřásla. Tebe to odhodilo na stěnu a kapitána to vyhodilo z křesla, přičemž se mocně udeřil do hlavy.
Mohlo to pro loď být osudné střetnutí, ale střelci z předních kańonů se samy rozhodli opětovat palbu a zničili hřbetní turbolaser, který po vás střílel. Nepovedlo by se jím to, nebýt toho že loď provedla mikroskok a ještě nenahodila štíty po výstupu z hyperprostoru. Korveta se rozhodla ustoupit a začala se vzdalovat. Střelci využili příležitosti a pokračovali v palbě na ještě nezaštítovaný trup a povedl se jim zásah blízko hlavního reaktoru, který zřejmě způsobil větší poškození protože jej loď musela odstavit a vzdalovala se od vás jen díky setrvačnosti.
K .. korveta se vzdaluje a Z-95 se přibližují. Co teď pane?
zeptal se tě senzorový důstojník, protože kapitán nebyl schopen velet. To odhadl každý, kdo uviděl jeho zakrvácenou hlavu.

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“