Výcvik pro Yush Nets

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Uruguay

Příspěvek od Pear »

Dantooine, enkláva Jedi, zkoušková místnost

Při snaze udržet ho na zemi a zabránit mu přivolání meče jsi se rozpovídal, čehož využil Diroth, a při tvé momentové nesoustředěnosti tě od sebe nohou odstrčil (popřípadě tě skopl, pokud jsi byl v poloze, která je k jednomu či onému vhodná).
Zvedl se nahoru pomoci elegantní kip-up pozice, ale meč si nepřivolal.
Víš, Yushi, tvůj problém je jednoduchý. Moc mluvíš. Měl by jsi se naučit držet jazyk za zuby. A mně bude ctí být tvým učitelem.
Jako "první lekci" ti dá né moc pěknou facku přes tvář, až se ti zableskne před očima...
Greatest, Goldest, Fruitiest, You-know-him-he-is-so-awesum Me.
Moje ochranka: :guard: :maul: :guard:
Darth Revan ♥

Yush Nets
Učedník
Učedník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yush Nets »

Zaskočen náhlým převrácením sil se nyní válím na zemi. Nejsem příliš spokojen s náhlým vývinem situace. Korunu tomu nasadí facka zasazená Dirothem.
Tak toto už trochu přehání. Myslím, že přišel čas to skoncovat a jestli tu někdo bude poražený, tak já to nebudu.
Právě se snažím vstát, když mě napadne něco zajímavého. Dřepím u Dirothových nohou, avšak opravdu jen chviličku, neboť co nejplynuleji přecházím do kotrmelce ve snaze podrazit Dirothovi nohy.
Nejsem Jedi, nejsem Sith.Nejsem Rus, nejsem Žid. Já jsem tím, kým se cítím. Sloužím Řádu, hledám u nich radu. Ale kodex mám vlastní, křik Vongů jest totiž slastný.

Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Uruguay

Příspěvek od Pear »

Nečekaný náraz na Dirothovy nohy s ním pěkně zacloumá, a brzo ztratí rovnováhu, nicméně tvůj kotrlemec není dostatečně silný, aby jsi ho dokončil a skončil jsi na nohou. Ve skutečnosti jsi se rozplácl po nárazu do Dirothových nohou, a on se natáhl přes tebe.
Toho ale okamžitě využil a bez meškání natáhl ruku k oboum válečkům, a když jsi se ohlédl za směrem, kterým byla ruka natažena, všiml jsi si, že si nepřitahuje pouze svůj světelný meč, ale i ten tvůj...
Darth Revan ♥

Yush Nets
Učedník
Učedník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yush Nets »

A do kathského psa - ten si nedá pokoj.
S klením se snažím vyšmodrchat na nohy co nejrychleji. Jakmile se mi to povede, provedu rychlou otočku na místě a snažím se zhodnotit situaci.
Ještě je třeba ukázky? Já bych to už i skončil - začíná to být trochu nudné.
Po svém konstatování vložím do následující akce ovzláštní pozornost. Využiji vylepšení skoků Silou a odrazím se od země. Ve vzduchu udělám salto a dopadnu před Dirotha. Nohou provedu kop vzad - do míst, kde by měl mít Diroth slabiny. Jakmile in provedu, tak se urychleně otočím a pokouším se odebrat nebo vyrazit Dirothovi oba meče z ruky.
Nejsem Jedi, nejsem Sith.Nejsem Rus, nejsem Žid. Já jsem tím, kým se cítím. Sloužím Řádu, hledám u nich radu. Ale kodex mám vlastní, křik Vongů jest totiž slastný.

Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Uruguay

Příspěvek od Pear »

Kop do slabin je sice úspěšný, ale tvoje snaha vyrazit mu meče z ruk je naprosto zbytečná, nebo svíjíc se z bolesti upustí oba meče na zem. Nicméně rychle se vzpomatuje, přitáhne si meč, a na nic nečeká. Rozbíhá se přímo proti tobě, a soustředí se na svůj jeden nadcházející silný úpder, jehož plán mu jde vidět v očích.
Darth Revan ♥

Yush Nets
Učedník
Učedník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yush Nets »

Po svém taktickém úskoku nelením a uskočím stranou, přičemž si pomocí Síly přivolám svůj meč. Okamžitě jej aktivuji a pozoruji Dirotha.
A sakra - co má asi za lubem ten starej prašivka? V očích má napsáno něco dost nepěkného.
Pomalu ustupuji dozadu, abych se dostal co možná nejdál z dosahu Dirothovy zbraně. Dávám si zvlášt pozor, abych nepřilnul zády ke stěně a obcházím kolem.
Myslím, že bychom ty vzájemné štvanice už měli skončit Dirothe. Co proti mě vlastně máš? Tak se mi nelíbí kodex, no a? Nesympatizuji s těmi Sithskými schuttami, tím si můžeš být jistý. Ostatní mistři jsou v pohodě, tak proč ty se chováš jako vůl?

Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Uruguay

Příspěvek od Pear »

Nelibí se mi kodex...no a?
Zopakoval Diroth tvoje slova, jakmle jsi je dořekl, přičemž zbytek tvého proslovu nebral moc v potaz.
Ještě se toho máš hodně co učit. Jak můžeš věřit v ideály jediů, a přitom nerespektovat kodex? Protože tohle je přesně to, co děláš! Nerespektuješ kodex! To jako kdyby jsi věřil v Reúubliku a nectil její zákony! Tohle děláš ty! Zneuctuješ vše, na čem světlá strana stojí.
Ani se na tebe nesnaží zaútočit, jediné co dělá je, že postupuje s napřaženým mečem směrem k tobě. A ty pomalu ustupuješ.
To že s nima nesympatizuješ ted neznamená, že se to za několik let nestane. S tvojí pílí možná i méně než několik let...
A úder zprava nahoru, kterým tě ovšem mine. Nepoznáš jestli tě minul schválně, nebo špatně zamířil.
Darth Revan ♥

Yush Nets
Učedník
Učedník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yush Nets »

Každý řád má černé ovce. Nepopírám, že jsem černá ovce. To klidně i přiznám. Ale dosud patřím k rytířům a ne k Sithům mistře. Nerespektuji kodex - respektuji mistry.
Dal jsem si obvzlášť záležet na uctivosti oslovení mistře, abych trochu zmírnil Dirothovo rozčilení. Když mě málem zasáhnul, přešel jsem do defenzívy a pokoušel se odrážet jeho údery. Odskočil jsem od něj stranou, deaktivoval meč, pokleknul na koleno, uctivě sklonil hlavu a čekal.
Mistře, svěřuji se do vaší moci. Jediný sek vaším mečem rozhodne o mém životě a smrti. Tímto končím s mou závěrečnou zkouškou, neboť to ve vás vzbuzuje příliš silné emoce a dávám vám oprávnění dělat se mnou, co se vám zlíbí.
Na podporu svých slov upustím svůj meč a odkopnu ho ke vzdálenější stěně. S obavami očekávám onen poslední slyšený švih světelňákem. Cítím třas v rukou a svírá se mi žaludek.
Buď to udělejte teď, nebo nikdy. To čekání je horší, než možný výsledek.

Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Uruguay

Příspěvek od Pear »

Se skloněnou hlavou jsi pouze slyšel, jak Diroth trousí poznámky, které si ovšem nemohl rozlišit. A trousil je při odchodu, takže za chvilku jsi tam klečel sám.
Yushi Netsi, padawane...
Zůstal chvilku vyset ve vzduchu hlas jednoho z mistrů. Nikdy jsi to nezažil, ale nyní jsi měl pocit, že někdo svírá tvoje vnitřnosti.
Do zahrad se přesun, kde další instrukce dostaneš.
Otevřeli se dveře do chodeb, a v místnosti zavládlo ticho, jako nikdy předtím...
Darth Revan ♥

Yush Nets
Učedník
Učedník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yush Nets »

Když Diroth odchází, bezvládně přepadnu na podlahu. Spadlo ze mě bojové napětí, jež jistou měrou tlumilo mou únavu, která se tedy nyní projevila naplno.
Tak a tím jsem nejspíš projel celý zkoušky. Nepovýší mě...
Stejně jako únava, tak silně na mě padla i úzkost. Jakmile zaslechnu hlas dalšího - patrně - mistra, ještě se to zhorší. Jako by mě neznámá síla svírala vnitřnosti neviděným způsobem.
Ano, mistře, vyrazil jsem ze sebe pomalu.
Vyčerpán se chápu na nohy a v duchu doufám, že za chůze nespadnu. Směřuji do zahrad, jak žádá mistr...

Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Uruguay

Příspěvek od Pear »

Chodbami vane studený a velice příjemný vánek, který ti dodá dostatek síly, aby jsi došel až do zahrad. Čerstvý vzduch a vůně čerstvě posekané trávy společně s jemnými a sladkými výpary plodů dominantního stromu, pod kterým se často meditovalo, tě osvěžily a vrátily zpět do kondice.
Ještě nějákou dobu jsi musel čekat, než jsi spatřil nízký stín mistra Vandara. Nizoučký vráščitý stařeček došel až k tobě, a zasedl pod strom do meditační polohy. Rukou pokynul, aby jsi udělal to samé.
Dlouho na tuto chvíly, připravoval jsi se. Tréning a výuka ti mnoho času zabralo. Přesto pochybnosti jsem u tebe cítil. O tvých pocitech něco rád bych slyšel.
Vypustí pomalu ze svých úst mistr, zatímco medituje a soustředí se.
Zdá se ti, že se lehce ochladilo, vánek je studenější, dráždivější.
Darth Revan ♥

Yush Nets
Učedník
Učedník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yush Nets »

Poslechnu pokyn mistra a zasednu naproti němu do typického meditačního postavení. Zvědavě si Vandara prohlížím, snažím se z náznaků jeho těla vyzvědět co nejvíc o jeho úmyslech. Nicméně nečekám dlouho, aby se mě mistr zeptal. S odpovědí si dávám na čas - hlavně proto, že rozmýšlím co odpovědět.
Mistře?
Malý moment podezřívavě mlčím. Nakonec s povzdechem dodám zbytek svých slov.
Proč si pořád všichni mistři musí myslet, že jsem hrozba pro řád? Nemám rád Sithy stejně jako všichni ostatní. Czerka se mi nezamlouvá, stejně tak Centrála...
Zajíknu se a na krátký okamžik opět zavládne ticho.
Pocity? Netrpělivost, v jistých okamžicích zoufalost, obavy z prohry, pobouření, smíření se se situací, klid, zklamání, radost... ani je všechny nedokážu vyjmenovat.
Zamyslím se, když vtom mě něco napadne, což pronesu téměř šeptem.
Bál jsem se prohry a stejně tak úspěchu. Nechtěl jsem prohrát, neboť bych pak nechránil nevinné tak jako ostatní rytíři Jedi. Nechtěl jsem vyhrát, protože pak bych byl odloučen od svého mistra. A když pak vešel do místnosti Diroth... cítil jsem neklid a rozhořčení. Věděl jsem, že jeho neporazím. A v ke konci souboje jsem si vzal k srdci radu mistra Nerrcka. Tak jsem se vzdal. Při souboji s Dirothem jsem se však cítil šťasten. Byl jsem potěšen, že konečně s ním mohu zkřížit meče a bojovat s ním. Ale nebyla v tom žádná touha po zabití a ani po smrti - pouze radost z boje se soupeřem."
Zmlknu a nedočkavě se zahledím na malou postavičku před sebou.

Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Uruguay

Příspěvek od Pear »

Vandar otevřel své velké oči a pohled ti opětoval.
Slyším že skončil jsi, přesto v myšlenkách stále pokračuješ. Nikdo nerozhodl, že prohrál jsi, leč tvé zkoušky dokončeny také nebyly. Hrozbu v tobě nevidíme, v tvých myšlenkách, ovšem vidíme. Kodex návod jest, podle kterého řídit měl by jsi se, aby tvá mysl chráněna byla! Za tebe rozhodovat nebude, pouze rozhodování ulehčí. Nejsou emoce, pouze mír. Odprostit od všech negativních pocitů musíš. Pobouření, zklamání, zouflaost...Jedi vyrovnaný být musí, pokud temto pocitům otevřeš se, otevřený budeš i strachu, hněvu...nenávisti. Tyto na známou cestu směřujou! Nad kodexem tě meditovat nechám. Za chvilku vrátím se, a pohovoříme o tvém osudu.
Zvedne se ze svého sedu a pomalu odcupitá ke dveřím.
Souboj...špatný nebyl. Ovšem rozhodující...nebyl...
Prohlásí, načež se opravdu ztratí v chodbách a nechá tě samotnýho.
Darth Revan ♥

Yush Nets
Učedník
Učedník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yush Nets »

Po odchodu mistra Vandara sedím a přemýšlím.
Kodex má ovládnout naše srdce a ochránit ho. Proto byl vytvořen. Ale kdy konečně mistři pochopí, že štít mocnější než všechny kodexy vesmíru je vůle a pevnost mysli?
Po krátkém vyrovnávání se s novými skutečnostmi pouze trhnu hlavou. Chvíli sedím a tupě zírám do chodby. Následně začnu meditovat podle návrhu mistra.

Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Uruguay

Příspěvek od Pear »

Vandar k tobě přišel, vypadal plný energie a čilý jak jsi ho ještě neviděl.
Nad kodexem meditoval jsi? Nyní nechat toho můžeš, protože konečnou zkoušku, která rozhodne pro tebe našli jsme!
Podívá se na tebe a za ním vejde do místnosti i zbytek rady. Udělají kolem tebe kruh, a kdyby tohle udělali někde na ulici, už by jsi se bál, že tě chtějí zbít a okrást. Tak vážné tváře měli nasazeny. Promluvil mistr Vrook.
Tvůj úkol bude jednoduchý. Dnes ráno náš přišel požádat jistý muž o prošetření krádeží na jeho pozemku. Slíbily jsme mu, že to prošetříme a nenapadá nás nic lepšího, než tam poslat tebe. Není to žádný druhořadý úkol, nicméně jsme se všichni shodli, že právě zde budeš muset zúročit vše, co jsi se naučil. Nemáš na to žádný limit, nicméně by bylo dobré, kdyby jsi nemeškal a jal se vyšetřování ihned. Rada ti už nadále nebude nijak nápomocna a potřebné informace si budeš muset zjistit sám. Dáme ti akorát lokaci rezidence, kde dochází ke krádežím.
Předá ti datapad a Vandar ještě dodá.
Nicméně sám na úkol nejsi, a s radou se na nás obracet můžeš.
Celá Rada se sebrala a odešla pryč. Jakmile se ztratily, všiml jsi se opřeného Dirotha o futro dveří. Stál tam nejspíše celou dobu, jen si na něj měl špatnej výhled, kvůli mistrům.
Tak copak budeme dělat, utírat younglingům zadky?
Utrousil a lehce zvedl koutek, aby naznačil že se směje...
Darth Revan ♥

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“