Výcvik pro Atalona

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Zbytek cesty hyperprostorem, proběhl v klidu.
Poté, co jste přešli do reálného prostoru jsi začala navigovat ke shluku černých děr, u kterého byl Kessel přítomen.
Vše vypadalo v pořádku dokud se náhle neobjevil v cestě křižník třídy Lucrehulk.
Zaznamenal jsi že z něj vyletělo šest Headhunterů. Kteří se rozdělili do třech letek a zamířili k tobě.
Pak ožila komunikační konzole.
Okamžitě deaktivujte všechny systémy a připravte se na naloďení!
Ozval se značně nepříjemný hlas.
Fortune favors the bold, and there ain't none so bold as people with nothin' to lose.
Jury had decided, and you may as well, that fella like me should be roasted in hell.
Gentleman, welcome to Dubai.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Pár momentů po našem příletu do soustavy Kessa se mi zničehonic na senzorech objevil křižník třídy Lucrehulk a to zhruba ve stejnou chvíli kdy jsem ho průzorem kokpitu i uviděla.
Sakra pitomý černý díry, chytrý parchanti schovat se s takovouhle krávou do interferencí. tady by je nenašel ani Jedi.
I přes velké rušení senzorů jsem zaregistrovala šest letounů opouštějících křižník mým směrem, což mi plně stačilo k opětovnému probuzení zaměřovacího systému zbraní.
Dělej ty pikslo nebo jsou z nás topinky!
Artee po "jemném" probuzení reagoval docela rychle a za pár sekund se již jeho displej jasně rozblikal ukazujíc mi že oněmi letouny jsou Headhuntry, což ještě podpořilo mé původní podezření.
Sakra asi piráti.
Když se pak z reproduktoru ozvala výzva, byla jsem si téměř jistá.
Tak jo, tak si to proberem. Mam tu šest poletuch, to by se dalo zvládnout až na to že nemám spodní věž a pak tu mám tuhle obrovskou konzervu co nejspíš pamatuje válku, ale která jestli funguje aspoň trochu, tak bude dost problém. No bezva.
Stisknu tlačítko u reproduktoru a pronesu co nejmilejším tónem.
Zdravíčko, skoro jsem si vás nevšimla. O co tu jde a co se takhle představit?
Hned jak domluvím ihned zapnu palubní interkom.
Tak jo vážený, máme tu asi slušnou polízanici. Takže to bude asi pěkně házet.
Načeš připravím do pohotovosti štíty i zbraně a s kyselým úsměvem se podívám na Arteeho obrazovku, kde je již jeden z Headhunterů zaměřený.
Hoši nevím vo co vám de, ale vybrali ste si blbou loď v blbým sektoru a rozhodně blbou pilotku. Jestli si chcete hrát na honěnou tak jdem na to.
Rychle si vzpomenu na týdny práce a úprav mých tří SRB40tek aby jsem docílila nádherných 150 MGLT ve volném prostoru. Musela jsem kvůli tomu obětovat část výkonu pro let v atmosféře, vzhledem k použití dílů z několika J-77ček, ale stálo to za to. Obzvláště teď jsem své volby nelitovala a rychle si zapnula bezpečnostní pásy, protože jednou z vad mých úprav motorů byla absence dostatečných inerciálních tlumičů, která se při prudším manévrování v plném zrychlení projevovala velice nemilým rázovým přetížením, jež sice nebylo životu nebezpečné ale boulí a pohmožděnin se jím dalo získat dost. Zvýšila jsem rychlost na maximum a prudkým obratem o sto-osmdesát stupňů jsem se začala vzdalovat od křižníku rozhlížeje se po nějakém místě na setřesení Headhuntrů.

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Ještě než jsi otočila loď přišel do kokpitu náklad.
Co se dě.....?
Začal otázku, jakmile ale spatřil překvapení, co na vás čekalo. Začal recitovat spoustu nadávek v Huttštině. Celkem mu to šlo, znal jich hodně a neměl ani přízvuk.
Rebélie.
Oproti situaci na Rinnu se zdál bát docela vystrašený a neklidný.
Křižník i stíhače se okamžitě pustili do vašeho pronásledování.
Fortune favors the bold, and there ain't none so bold as people with nothin' to lose.
Jury had decided, and you may as well, that fella like me should be roasted in hell.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Sakra jestli jsou to rebelové tak ty by po takovýhle kocábce snad nešli. Pokud by nechtěli něco na palubě!
S velice podezíravým pohledem hodím po svém "nákladu" a rázně se zeptám.
Cože rebelové? Co se to tady děje? A bejt váma tak du hezky s celou pravdou ven, nebo přesedáte.
Dokud se věc nevyřeší nechám zbraně zajištěné, ale radši aktivuji štíty.
Nenapadlo mě, že by to mohli být rebelové, ale tyhle lodě používají to je fakt. Proti rebelům nic nemám a rozhodně si je nechci znepřátelit. Mýt za nepřítele Impérium i rebely, to můžu rovnou vletět do hvězdy. Takže koukej mýt sakra dobrý vysvětlení.
A pro jistotu okem zkontroluji svou zbraň, trochu nevhodně položenou kus ode mě.
No jestli je to fakt Imperiál, tak si hezky rychle přesedne. Ale Imperiál co nadává v Huttštině? No rozhodně jestli ho chtěj rebelové tak se nehodlám přetrhnout ať je kdo je. Kvůli takovejm nehodlám riskovat kůži. A jestli je to jenom pitomec co věří imperiální propagandě, tak se začnu ptát jich.
Srovnám loď a doufám že motory tohle tempo vydrží, než zjistím co a jak.

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Ste si jistá, že si všimnou, že mě vyhodíte ven? Pochybuji že by vás stejně nesestřelili.
Vrátí se mu opět jeho klid.
Nehledě na to, že peníze co vám už přišli, můžou zase odejít, i s tim co ste tam už měla.
Takže by bylo možná spíše záhodno, aby jste se soustředila na řízení a spol, abyste se mohla potom vztekat co ste si nechala hodit na hlavu.

Předhodil ti, že na otázky ohledně jeho minulosti nemáš čas.
Motory ti navíc lehce pokašlávaly, a tak jsi maximální rychlosti nedosáhla, a tak se letouny pomalu dostávali na dostřel.
A aby toho nebylo málo, před tebou se vyhoupli tři Y-wingy a zamířili na tebe.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Y-wingy , Headhuntery a Lucrehulk. Tak jo tak to budou rebelové, ledažeby piráti nakupovali ve válečným výprodeji..
Objevení tří Y-wingů byla jedna věc, ale proslov mého "nákladu" jiná. Jak dozněl, tak se mi zatmělo před očima vzteky.
Jestli něco nesnášim, tak když si se mnou někdo hraje!
Rychle jsem stáhla aktivitu tlumičů na minimum a prudce zastavila brzdnými motory, což na mě, dobře připoutanou v sedadle pilota, příliš vlivu nemělo, ale na můj sebevědomí "náklad", jak doufám ano.
Teď si ulít chlapečku. Asi ti nedošlo při tom tvým skvělým projevu, že pokud mi ty prachy můžou zmizet teď tak mi můžou zmizet i potom a všechny, takže jsi mi právě řekl že mi když budeš chtít nezaplatíš. Navíc to co na tom účtu ještě zbylo mi vážně nebude zas tak chybět.
Rychle zapnu komunikaci a nastavím jí tak aby mě slyšeli všechny lodě v okolí.
Tady frachťák YT-1300 "Freedom Firefly" volám křižník třídy Lucrehulk. Myslím že tohle celé je nedorozumění! Považovala jsem vás za piráty se kterými jsem se cestou už potkala, proti vám nic nemám. Prosím odpovězte!
Teprve teď si začnu uvědomovat kde jsem se to vlastně rozhodla zastavit, což mi rozhodně na klidu nepřidá.
Sakra, tos musela vybouchnout zrovna teď, ale když von si vo to fakt koledoval. Jen doufám, že mají stejně zblblý senzory jako já, protože jestli ne a začnou střílet...

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Kessel, Freedom Firefly

Doba, po kterou byly vypnuty inerciální tlumiče, byla podstatně kratší, než jsi zamýšlela.
Přetížení bylo totiž takové, že tě pásy málem rozřezaly a taktak že jsi neomdlela.
To že všechno v lodi, co nebylo připevněno, se nyní povalovalo někde, kde nemělo, bylo nyní vedlejší.
Náklad se ti ztratil z očí. Blasterová pistole, která nebyla upevněna ti taky kamsi zmizela.
Další nepříznivý důsledek byl ten, že tě dohonili Headhuntery a zadní deflektory, byly řádně pocuchané, a moc už nevydrží.
Lucrehulk ti odpověděl okamžitě.
Tady "Hunter", OKAMŽITĚ deaktivujte VEŠKERÉ systémy a připravte se na vtažení do hangáru!
Ozval se opět velmi nepříjemný hlas.
Stíhače tě mezitím obklíčili.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Konečně se trochu uklidním a vzpamatuji, několik tvrdých zásahů do zadních deflektorů a nepříliš vlídná komunikace s Lucrehulkem mi rychle udělá jasno v situaci. Můj manévr sice mého "oblíbeného" pasažéra vyprovodil z kokpitu, ale také mě bohužel dostal do dost zajímavé pozice.
Tak jo střelit jim ho, nebo nestřelit. Áale co nebudu Hutt, vzala jsem práci tak ji dodělám a navíc jestli ho někdo zabije tak to budu já!
Rozhodnuta se rozhlédnu po okolí a zkonstatuji, že jsem v pěkným průšvihu.
Tak jo zmizíme odsud. Artee zaměř cokoliv v nejbližším palebným vektoru a pal!
S těmito slovy odblokuji horní věž k Arteeho volnému použití a zapnu motory. Rychle vyrazím vpřed co mi loď dovolí, ale téměř okamžitě provedu obrat dolů zakončený výkrutem, abych obrátila loď ke stíhačům funkční věží a zamířím přímo k boku Lucrehulku, jak doufám dostatečným obloukem abych byla dost daleko od hangáru i vlečných paprsků.

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Stíhače tvou palbu příliš nečekali, a tak jsi první Headhunter zasáhl načisto.
Pak se ale ukázalo že droid není příliš dobrý střelec, a tak, poté co stíhače začali uhýbat, jsi nikoho dalšího nesestřelil.
Y-wingy ti mezitím poslali několik střel do předního štítu, ten zatím ještě držel.
Výkrutem se ti je podařilo dostat všechny za sebe, takže cesta před tebou byla vcelku volná. stíhače se ti nicméně přilepili na záď, a tam jsi měl slabé štíty. Horní střelecká věž je nicméně nutila kličkovat, takže se jim špatně střílelo.
Oblouk okolo Lucrehulku, byl sice dost velký na to, aby ses dostal z dosahu tažných paprsků, nicméně, ne zas až tak velký, aby ses dostal z dosahu jeho zbraní.
Musel jsi tedy i ty, se dost vyhýbat jeho střelám. Navíc se k tobě začal otáčet.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Můj pokus o únik se změnil ve zběsilé kličkování mezi přívaly střel z Lucrehulku a od stíhačů za mými zády, jejichž počet se nepříjemně nesnižoval.
Sakra pitomá plechovko, koukej se probudit a střílet pořádně nebo z tebe udělám uklízecí mop.
Pokusím se trochu motivovat "zaměřovací systém" a nejsem si tak úplně jista, že lží. Je mi jasné že musím rychle z téhle situace pryč, než se ještě zhorší. Sice jsem si jistá, že být Freedom Firefly běžnou sériovou YT-1300 tak už bychom byli hromada součástek rozmetaná po půlce soustavy, přesto není nezničitelná, což mi připomínala svým jedinečným způsobem. Kokpit se nyní proměnil v operu světel blikajících kontrolek, ukazatelů a tlačítek, doplněnou orchestrem pískání varovných alarmů, Arteeho a ozvěn střel sklouzávajících po magnetickém poli štítů. Bohužel mezi nimi byly i varovné kontrolky štítů, které mě nyní zajímaly nejvíce, oznamujíc mi stav zadního a nyní i předního deflektoru, když jsem si náhle všimla Lucrehulku, který se točil mým směrem.
Chuba, bantha schutta!
Bez většího přemýšlení jsem se rozhodla pro jediný plán, který mě napadl a který měl alespoň minimální šanci zlepšit mé vyhlídky. Stočila jsem loď směrem k trupu Lucrehulku, ale zároveň jí naklonila vrchní věží směrem ke stíhačů, aby je Artee nepřestával ostřelovat a pokračovala ve zběsilém manévrování směřujíc k trupu křižníku.
Tomu zase říkám pitomost! Jestli tohle přežiju tak du na odpočinek někam do klidu, třeba na Mustafar.
Jak doufám můj plánovaný let těsně podél trupu křižníku mu zmenší jeho prozatím hodně velké palebné pole vůči mě a navíc mi poskytne krytí před jeho vlečnými paprsky a možná trochu i před stíhači a mě umožní se rozhlédnout po okolí a snad najít nějakou cestu.
Sakra kde je nějaký asteroidový pole nebo vesmírný vrakoviště když ho člověk potřebuje.

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Přiblížila ses natolik blízko trupu křižníku, nakolik jsi mohla.
to tě dostalo z palebného úhlu většiny jeho zbraní, zároveň ti to ale omezilo manévrovatelnost, při, vyhýbání se střelám stíhačů.
Lehce se na tebe usmálo štěstí, když jedna střela z horní věže zasáhla dávkou Y-wing. Kterému zkolabovali štíty a explodoval.
až k motorům lodi ses dostal bez většího problému.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Míjet trup lodi typu Lucrehulku z víšky odkud je možné rozeznávat místa svaření plátů pláště nikdy nebyl můj sen, ale naštěstí se to ukázalo být dostatečně účinné, aby to vyvážilo jeho hazardnost a když se podařilo Arteemu zasáhnout jeden Y-wing, začala se má nálada trochu zlepšovat. Teď už zbývalo jediné, rychle odsud zmizet, což mohlo ale být tou nejtěžší částí.
Pěkně Artee!
Teď jak odsud? Nejlepší by bylo zmizet úplně ze systému, ale na to jsme na blbým místě. S těma černýma dírama okolo bych to nezkoušela jinam, než odkud jsme přiletěli, takže to zkusíme na Kessel.
Proletím kolem motorů křižníku a zamířím co nejbezpečnějším kurzem a co nejvyšší rychlosti ke Kesselu a pokračuji v úhybných manévrech.
No tak holka teď mě nezklam a ukaž co umíš. A ty koukej pořádně mířit, plechovko!

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Opustíš trup křižníku a zamíříš k, stále ještě vzdálené, planetce.
Dostaneš se tím zas ale do palebného úhlu turbolaserů křižníku, který se za tebou zase otáčí.
Pár dalších zásahů pošle zadní štít do věčných lovišť.
Pochopíš že až ke Kesselu pravděpodobně tímto stylem nedoletíš.
Křižník se ti sice vzdaluje, neboť ještě nedokončil zcela obrat, a je pomalejší než ty, ale stíhače ti stačí a nebojí se vystřelit.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Zprvu to šlo dobře a chvíli to vypadalo i nadějně, loď se úspěšně vyhnula několika výstřelům křižníku a dokonce jsme se mu začali vzdalovat, ale pak.
K imperátorovi s tím! A sme v prdeli!
Okomentovala jsem objektivně zhroucení zadních štítů zásahem turbolaserů křižníku, který ozvěnou otřásl se zavrzáním celou lodí. Nemluvě o několika střelách, které proletěli okolo a které mi připomínaly blížící se přítomnost stíhačů.
Sakra takhle na Kessel nedoletíme, teda určitě ne v jednom kuse. Musíme odsud a to rychle! A je mi dost fuk kam.
Okamžitě aktivuji navigační počítač a hyperpohon.
Tak jo pokusím se nasměrovat loď na co nejbezpečnější kurz a provedu krátkej skok, to by mohlo vyjít. Pak zkusím opravit štíty a možná to zkusím znova, jestli budem ještě mezi živýma.
Trochu úzkostně se rozhlédnu po okolí a prohlédnu si data z navigačního počítače abych našla co nejbezpečnější kurz.
Tak jo, musím uznat že kdyby mi někdo řekl že skončím jako hvězdnej prach po hyperskoku naslepo kvůli kšeftu co mi pije krev, tak bych mu asi nevěřila. A podívejte se na mě teď. Jestli tohle přežiju...
Tak jo vážený, vím že jsme si moc nepadli do oka, ale jestli jste čemukoli nebo komukoli věřící tak je čas na modlitbu.
Křiknu přes rameno do chodby a sama se trochu zamyslím, jestli to také nezkusit, ale rychle to zamítnu. Natočím loď zvoleným směrem, položím ruku na páku hyperpohonu, zavřu oči a zatlačím.

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Pokus o skok do hyperprostoru skončil úplným fiaskem. Nedaleké černé díry tě obklopovali gravitačním stínem, a tak hyperpohon jen bolestivě zakvílel a zablikalo na něm pár červených světel.
Celý pokus doprovodilo silné zaškubání lodě. což bylo na jednu stranu fajn, neboť náhoda, či vůle bohů, ke kterým jsi vyzvala k modlidbě, tomu chtěla že horní věž, při jednom cuknutí, náhodou sestřelila jeden headhunter.
Nepříznivá součást byla ta, že iontový výboj z Y-wingu, co se držel kus "výše" ti poslal pryč i přední deflektory.

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“