Sonda odkudsi vytáhla paralizační pouta a přiblížila se ke mě.Jenže vtom se musel ozvat Streen a zničit tak můj "plán" na sebeosvobození.
Už mám těch prokletejch vysvětlování dost!
Začal jsem litovat, že jsem v posledním ročníku na střední na Eriadu odmítl Wesovu nabídku přidat se k povstání.Být zalezlý někde na Kashyyyku a sem tam oddělat nějakýho imperiála by nemuselo být tak špatné.Přestal jsem snít a vrátil se do reality.Snažil jsem se vymyslet nějaké rozumné vysvětlení.
Nemohu dlouho přemýšlet, to by bylo jasné, že se snažím lhát.Musím něco říct.Čím dříve, tím lépe.A hlavně to nesmím být....hloupost
Dobrá.Pracuji pro jedno jisté imperiální holozpravodajství.Byl jsem na cestě na Corelli za jednou reportáží o tom, jak se tam místním farmářům daří a zjistit nakolik jsou loajální k Císaři.když vtom do mě narazil jeden šílenec... to je vedlejší.Náš šéfredaktor nám radí, abych používali falešné identity na planetách, kde je možný výskyt povstalců.A tak jsem se ze strachu před rebely chybně identifikoval.Ale jak vidím, můj strach byl zbytečný, neboť všichni zde jsou stoprocetně loajální k našemu...
Slova chvály k Imperátorovi jsem nikdy žádná nevyslovoval.A mluvit o něm jako o Našem Vůdci nebo něco takového, bylo pro mne vždy problém, protože nikoho takového jsem za svého vůdce nepřijal a nepřijmu.Ale pro teď jsem to musel překousnout a alespoň o tom tak mluvit.
...císaři, jenž nás slavně vede ku světlým zítřkům a d olepší doby.
Nedokážu uvěřit, že jsem takovou hloupost řekl.
_________
Budeš to ještě upravovat? Minimálně průkaz informátora (což jak doufám neexistovalo, alespoň pod takovým označením) by to snesl. Jinak drobná rada, nemusíš být zrovna od Impéria abys měl druhou totožnost (co třeba utajení kvůli vojenské minulosti