Výcvik pro Atalona

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Po cestě do kokpitu jsem si ještě neodpustila pár poznámek o mém "platícím zákazníkovi" a otevření dveří na orbitě Kesselu místo na přistávací zóně, ale když jsem dosedla do křesla pilota byla jsem už docela klidná. Firefly nejspíš vycítila mou podrážděnost a protentokráte si odpustila vylomeniny, díky čemuž jsme za necelých pět minut opouštěli gravitační stín Cerei. Cestu jsem již předem promýšlela, proto když jsem aktivovala navigační počítač, tak jsem měla vcelku jasno. Jak jsem předpokládala, počítač po krátkém šrotování vyhodil návrh trasy trvající přibližně patnáct dní a zahrnující průlet snad všemi Imperiálními kontrolními body které jsem si vybavila.
No jasně, tak tudy neletím ani omylem, zkus to líp.
Ihned jsem se ponořila do zadávání referenčních bodů své cesty, po několika minutách jsem se pohodlně opřela do křesla a sledovala blikání kontrolky navigačního počítače zpracovávajícího mé zadání. Konečně se ozvalo zapípnutí a na obrazovce se objevil výpis naší cesty:

Kód: Vybrat vše

Výpočet trasy Cerea – Kessel
Doba cesty (dny): 9,5
Referenční body: Cerea – Umgul – Roon – Pzob – Rinn – Kessel
Přibližná doba skoků (dny):  2 – 4 – 0,2 – 2 – 1,2
Hm, to by šlo. Je to kratší a mimo obvyklá překvapení, hlavně Impéria. Já si to myslela.
Spokojena s výsledkem jsem navedla loď na skokový koridor a sáhla na páku hyperychlosti.
Tak jo holka, buď hodná a letíme.
Pomalu jsem zatlačila na páku a s mou velkou úlevou pozorovala jak se hvězdy před námi mění na tunel protáhlých linek. Ještě chvíli jsem seděla v kokpitu a kochala se výhledem, při prováděni další kontroly systémů. Vše vypadalo v pořádku a nepříjemný zvuk z oblasti mého žaludku, dožadující se o mou pozornost, mi připomněl, že jsem dnes mimo několika flameoutů a misky proteinové kaše neměla nic k jídlu. Což jsem se rozhodla hned napravit, zablokovala jsem ovládání a pomalu se vydala chodbou do společenské místnosti vstříc kuchyni.

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Série skoků šla dobře, dokud ses nedostala do soustavy Rinn.
Jakmile jsi vyskočila z hyperprostoru poznala jsi že jsi ve špatný čas na špatném místě. Skočila jsi totiž doprostřed bitvy.
Jen kousek od tebe Pálil všemi svými zbraněmi destruktor třídy Victory, doprovázen třemi Carracky na směsku korvet a stíhaček.
Imperiální TIE byly kam ses podívala.
Vypadalo to na razii proti pirátům.
Fortune favors the bold, and there ain't none so bold as people with nothin' to lose.
Jury had decided, and you may as well, that fella like me should be roasted in hell.
Gentleman, welcome to Dubai.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Cesta plynula svižně a bez problémů, svého pasažéra jsem vídala jen střídmě, při setkáních v rekreační místnosti nebo kuchyni, a stejně tak se i naše konverzace shlukla na zdvořilostní "Dobrou chuť – Děkuji". Z naší trasy už minula více než třičtvrtina a před námi byl poslední skok.
Super. Ještě den a kus a mám to z krku.
Seděla jsem v pilotním křesle a opíjela se touto myšlenkou, právě ve chvíli kdy jsem vyskočila z hyperprostoru kdesi v soustavě Rinn. Místo pohledu na temnotu volného prostoru, se mi však naskytl výhled na bitvu z podstatně menší vzdálenosti než bych si přála.
U všech Huttů, co to tu je!!
V odpověď na moji otázku proletěla asi deset metrů před přídí Firefly série výstřelů z turbolaserové baterie destruktoru mířená kamsi do shluku malých lodí, prudce manévrujících napravo od nás.
Sakra, to si musej hrát na válku zrovna tady.
Rychle jsem nahodila na plno podsvětelné motory a prudkým stočením dolů, téměř kolmo k vektoru našeho letu, jsem se pokusila dostat mimo hlavní bitevní zónu, minouc při tom letku TIE. I přes inerciální tlumiče byl tento manévr na palubě dost cítit a vzhledem k situaci jsem se rozhodla alespoň zběžně informovat mého pasažéra palubním interkomem.
Halo haló, pozor na palubě. Právě jsme se dostali do Imperiální přestřelky, takže to asi bude krapet házet.
Přitom jsem si trochu povzdechla, protože se opět prokázal můj zlozvyk ve vypjatých situacích jako byla tato žertovat, což většinu mého okolí obvykle vytáčelo k nepříčetnosti. Protože jsem si byla jistá, že naše přítomnost nezůstane dlouho bez pozornosti pro jistotu jsem aktivovala zaměřovací "systém" zbraní. Tedy zaměřovací systém byl ve skutečnosti hlavní jednotka R3-série astromecha připojená na ovládání zbraní, lodní senzory a dvě senzorové kopule z R3 jednotek umístěných na vršcích palebných věží, ovšem tento koncept zajišťoval, při správné funkci, plnohodnotnou náhradu za oba střelce a to s velice dobrou přesností palby. Jeho, v podstatě jedinou, nevýhodou v praxi však byla osobnost mnou použité R3 jednotky, která byla jednoduše řečeno lempl s potřebou motivace k jakékoli činnosti, což se prokázalo i teď. Po jeho aktivaci se pouze rozsvítila kontrolka aktivity, ale jinak systém nikterak nenabíhal, tak jako obvykle jsem to řešila osvědčeným způsobem, to jest ránou pěstí do jeho komunikačně-senzorové jednotky umístěné v kokpitu, kvůli naší vzájemné komunikaci skládající se z mého ječení a jeho pískání.
Artee, ty pitomá plechovko, sakra vstávej nebo tě prodám Jawům!
Tak jako obvykle se po zmínce o Jawech panel zbraní vesele rozblikal a s neuvěřitelnou rychlostí nahlásil svou připravenost, jež byla ještě doplněna o chaotické pískání z reproduktoru doplněné o změť technických obrazů stíhaček a lodí na obrazovce jeho panelu, jež zaregistroval po své aktivaci, v našem okolí.
Zbraně připrav, ale neaktivuj! Nechci upoutat pozornost.
Byla jsem si jistá, že aktivace dalších zbraní v oblasti by zákonitě přivolala nechtěnou pozornost Imperiální letky. Mezitím jsem se rozhodla navést Firefly mimo bitevní oblast na skokový vektor a pokusit se zmizet dříve, než nás někdo bude chtít zapojit do této bitvy. Bohužel další nepříjemné připomenutí přišlo ve chvíli mého dalšího pohledu na Ardeeho obrazovku, kterou teď celou vyplňovalo chybové hlášení.

Kód: Vybrat vše

Error Dolní palebné postavení nereaguje! Error Dolní palebné postavení nereaguje! Error Dolní palebné postavení nereaguje! Error Dolní palebné postavení nereaguje!
Okamžitě se mi připomněl důvod, proč jsem tuhle práci vlastně brala a který byl nyní dost podstatným problémem.
No jo věž! Sakra to mi byl Imperátor dlužnej!
No jo! Já vím, spodní věž vynech.
Prohlášení doplním o odklepnutí tlačítka Ardeeho panelu, jež se opět přepne na zaměřování nejbližšího cíle.

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Tvého příletu si Impérium skutečně všimlo.
Po chvilce ti začala blikat kontrolka na komunikační konzole.
Frachťáku YT-1300, držte se kurzu který vám posíláme.
Ozvalo se z reproduktoru a skutečně ti přišla sada čísel, označující vektor na kterém tě chtějí mít.
Když ses znovu podívala na bitvu viděla jsi že má Impérium jasnou převahu.
Zatímco destruktor likvidoval větší lodě, Carracky ho chránili před stíhačkami a nechali ho, aby se plně soustředil na korvety.
Houfy TIE likvidovali stíhače pirátů a naháněly korvety do palebného úhlu zbraní destruktoru.
Fortune favors the bold, and there ain't none so bold as people with nothin' to lose.
Jury had decided, and you may as well, that fella like me should be roasted in hell.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

No bezva tolik k nenápadnému vypaření.
Rozumím, vektor přijat.
V té rychlosti jsem si ani nezkontrolovala kam mě onen vektor dostane, jen ho kvapně nastavila.
Začít se hádat by těď nebylo zrovna chytrý. Tihle pitomci by nás prostě rozmázli a započítali do ztrát a míchat se jim do toho taky nehodlám.
Má úvaha byla rychlá a jasná a můj opětovný pohled na bitvu její správnost jen potvrzoval.
Ale jen tak čekat tu taky nehodlám.
Rychle jsem proto nažhavila navigační počítač a zkontrolovala hypermotor.
Pokusím se najít nějakou cestu vodsud ať máme kam zmizet kdyby se to hodilo.
S touto myšlenkou jsem začala zkoumat možnosti skoku v Impériem zadaném kurzu a jeho okolí. Zatímco navigační počítač propočítával možnosti skoku v daném vektoru, jsem se zarazila nad lhostejností mého pasažéra.
Jistě, tady v kokpitu by byl platnej jak Huttovi kalhoty, ale stejně... žádná reakce? To je divný. Každej by se šel aspoň podívat co se tu honí, ale tenhle ani bůů. Divný!
Za těchto okolností se mi kokpit rozhodně nechtělo opouštět, přesto že mě velice zajímalo co asi můj pasažér dělá, ale rozhodla jsem se tyto dotazy zahrnout do mnou plánovaného rozhovoru. Rozhodně jsem si ale byla jistá, že si hodně oddechnu až opustí mou loď, ať už jí opustí jakkoliv.

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Naletěla jsi na vektor, zatímco jsi počítala vektor pro únik do hyperprostoru.
Po chvíli si všimla že nejsi sama, kdo tudy letěl, na daném vektoru bitvu opouštělo povícero dopravních lodí.
Navíc sis všimla, že dva Carracky chrání destruktor poněkud méně efektivně a zaměřují se spíše na ochranu dopravních lodí před piráty.
Ah, koukám, že už odlétáme z bitvy. Že se flotila na tu ochranu obchodních lodí nevykašle a prostě nezlikviduje co nejrychleji hrozbu.
Ozvalo se za tebou, všimla sis, že se tvůj pasažér zastavil ve dveřích kokpitu. To že vás ona starost flotily zachránila nějak zapomněl.
Dáte si také kávu?
Nabídl ti hrneček.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

S navigačním počítačem jsem se konečně dohodla na dvou nouzových skokových možnostech a uklidněna začala pozorovat postup Imperiálů.
Páni Impérium se stará o obchodní lodě, ten den je zvláštnější a zvláštnější. Ale teď zrovna mi to fakt moc nevadí.
V klidu jsem se usmála v pilotním křesle, při pohledu na štafetu několika obchodních lodí seřazených ve stejném vektoru a pár Carracků, jež se o ně částečně staraly. Situací jsem byla dost zaujatá, proto jsem na neočekávaný proslov svého pasažéra reagovala dosti přehnaně, prudkým otočením a okamžitým sáhnutím po zbrani, včas jsem si naštěstí uvědomila o koho jde a uklidnila se.
Tohle není dobrej nápad!
I když u něj? Nevím proč, ale tenhle člověk mě vytáčí úplně vším co dělá i tím co nedělá. Bejt takhle v klidu v takovýhle střelnici, sakra ten mě štve!
Mírně ironicky se usměji a klidně prohlásím.
No nechci se hádat, ale vzhledem k tomu že letíte v podstatě v obchodní lodi, tak bych zrovna do tohohle nerejpala. A díky ale teď nemám na kafe chuť.
I když mě ta ochrana taky překvapuje, ale vzhledem ke stavu dolní věže příde vhod. Navíc je dost možný, že v některý z těch lodí je něco pro Impérium a oni si to jen hlídaj. Tobě to ale říkat nebudu.
Otočím se zpátky k řízení, abych nás navedla kolem ostatních lodí a nevybočovala při tom z vektoru. I když přeci jen popřemýšlím, s podezíravým pohledem, nad jeho až Imperiálním nadneseným chováním, zatímco se plnou rychlostí proplétám daným vektorem, abych byla co nejdříve z dohledu bitvy a mohla pokračovat v cestě.

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Pasažér jen pokrčil rameny a opustil kokpit. Bitvou se nezdál vůbec nějak vzrušovat, to že Impérium vás nechalo takto opustit bojiště ho také nepřekvapovalo, spíše se jen pozastavil že to vůbec dělají.
Ty sis mezím všimla, že lodi. které se dostali dostatečně daleko od bitvy, se začali odklánět z kurzu a některé letěli na planetu, některé se bitvě a planetě začali vyhýbat a mířili do hyperprostoru.
Když ses dostala dostatečně daleko i ty, ozvalo se ti z komunikační konzole.
Máte opět volno ruku ohledně kurzu, k bitvě se již nepřibližujte!
Oznámili ti a opět se odmlčeli.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Sakra ten mě vytáčí, nosí se tu v klidu jako nějakej... Buď je to nejchladnokrevnější člověk v galaxii, nebo si to tady venku představuje jak Neimoidian Klonový války. Ten snad vůbec netuší jakou sme teďka měli kliku. Já ho fakt...
Narůstající proud mého vzteku naštěstí ještě před výbuchem přerušilo Imperiální hlášení.
Jo, rozumím!
Odpověď jsem pronesla značně nemilým tónem, ale protože už jsem se pomalu začala uklidňovat, uvědomila jsem si že onen hlas v reproduktoru za nic nemůže, ba naopak že já jsem nyní ten kdo by měl být vděčný, proto jsem rychle dodala.
A díky že jste to tu vyčistili.
Nebylo to zrovna nejideálnější poděkování, ale vzhledem k tomu že jsme byly nejspíše považováni za obchodní loď, mi přišlo nejvhodnější, navíc jsem si ani nebyla jistá že ho ten někdo slyšel, vzhledem ke způsobu jejich komunikace. Rychle jsem opustila zadaný vektor a začala loď navádět k pokračování naší cesty, rozhodnutá si za zbývající den našeho letu vážně promluvit s mým "nákladem".

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Nasadil a jsi vektor pro poslední skok, a jakmile se dostala do vhodné pozice, tak skočila.
Když sis šla potom promluvit s nákladem, našla jsi ho ve společenské místnosti. Seděl tam, a klidně si popíjel z hrnku.
Na Kessel dorazíme zítra že?
Zeptal se tě.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Hned jak se okolní hvězdná plocha opět protáhla v tunel linek a nechala tak Imperiální lodě i piráty za sebou , jsem se trochu uklidnila.
Artee pohov! Dneska máš kliku a střílet se nebude.
V panelu zbraní to jásavě zapískalo a po pár minutách opět všechny kontrolky pohasly, mimo detekce spuštění, kterou jsem vzápětí vypnula sama. Pomalu jsem se nadechla a otočila v pilotním křesle. Teď nadcházel čas mé vlastní "bitvy" a já chtěla zůstat co nejdéle v klidu, přesto jsem si zkontrolovala IR-5ku a zablokovala řízení. Klidným krokem jsem se vydala najít svého "platícího zákazníka".
Ano zítra.
Odpověděla jsem na jeho otázku, když jsem jej našla ve společenské místnosti. Došla jsem ke kuchyňskému pultu a opřela se o jeho hranu zády, s pravou rukou volně položenou v dosahu zbraně.
Ale než tam dorazíme, tak si promluvíme!
Pronesla jsem co nejdůrazněji.
Je tu kolem vás trochu moc tajemna, pane PLATÍCÍ ZÁKAZNÍKU. A to se mi začíná dost nelíbit.
Na moment se odmlčím.
Vaše jméno mi může být, a v podstatě i je, ukradený. Ale chci vědět proč letíte právě mojí lodí? Proč a jak jste si toho o mě tolik zjistil? A jak to že s váma ta přestřelka na Rinnu ani nehla?
Upřeně jsem se na něj zadívala a dávala si pozor aby mi ani sebemenší nuance jeho pocitů a odpovědi neutekla.

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Cestující se jen usmál.
Proč letím s vámi? Pokud jste se rozhlédla po kosmoportu, tak byste si všimla, že tam mnoho lodí nebylo. Nenápadných lodí, přiměřené velikosti ještě méně.
Z těch pár, co ve výběru zbyly jsme si vás zvolili bez nějakého většího důvodu.

Vysvětlil proč letí s tebou.
A jak o vás vím to co vím? Na mnoho lidí tím lze udělat velký dojem, že o nich víte hodně, tak jim neberu iluze že mám rozsáhlou špionážní síť.
Pravda je ale taková: vaše jméno a podobu jsme získali nevelkým úplatkem pracovníka kosmoportu. Najít jsme vás našli tak že jsme obešli nedaleké bary, až jsme na vás narazili. Co se čísla účtu týče, to byl další úplatek na kosmoportu, tentokrát účetního, dal nám číslo účtu, ze kterého jste platila palivo a poplatky za dokování.

Mírně pokrčil rameny dal najevo že k informacím se dostal velmi snadno.
A co se té bitvy týče. Domníval jsem se že kdybych vřískal, cloumal vám s ramenem a přemlouval vás ať vypadneme z té bitvy, tak vám to moc nepomůže, navíc přímo po nás nestříleli.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

Pasažérovo vysvětlení dávalo smysl, sice otevíralo dalších pár otázek, ale spíše o jeho charakteru nežli o něčem na čem mi zrovna záleželo, proto jsem se jen klidně pousmála a abych nevypadala tak překvapeně jsem odpověděla.
Díky za přímou odpověď. A jen bych vás ráda, pokud se neurazíte, upozornila na jednu věc. Jsou i lidé, který tenhle váš systém moc neohromí, spíš naopak a jednou byste na to moh nepříjemně dojet, pokud mi rozumíte.
Sice jsem s vysvětlením byla vcelku spokojena, ale přesto nevysvětleného bylo stále dost, proto jsem se rozhodla raději zůstat velmi opatrná.
Stejně je to podivín, ale co zatím je to prachatej podivín a to mi stačí.
Na důkaz mého uklidnění a pro ulehčení situaci, jsem se s úsměvem zeptala.
Zbylo ještě nějaký to kafe, teď když jsme v klidu bych si docela dala?

Xavier
Sith
Sith
Bohemia

Příspěvek od Xavier »

Freedom Firefly

Pasažér se usmál a podal ti hrnek, co ti nabízel již v kokpitu.
Jsou dva druhy lidí, ty které to ohromí a ti které to podráždí, vzbudí zvědavost a zmate. Ti dělají poté chyby. A nebojte se že bych se nechal snadno zastřelit.
Podělí se o další část své filozofie.
A teď jestli mě omluvíte si pudu odpočinout, na Kesselu musím být připraven poté rovnou pracovat.
Dopil vstal a odešel do své kajuty.

Atalon
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi

Příspěvek od Atalon »

Freedom Firefly

No asi jsem divnější než jsem myslela, protože mě to nezmátlo a rozhodně nejsem zvědavá, ale spíš hodně nepříjemně naštvaná. Neumim si představit lidi co by takovýhle chování nevytočilo a rozhodně by se nevyptávali kvůli zvědavosti. I já mam sto a jednu chuť tě okamžitě vyrazit odpadním průduchem, už jenom proto že mi tví chování připomíná Imperiála, takže nevim ale já bych si nehrála, nafoukanej pitomče.
V této chvíli jsem byla skutečně ráda, že můj pasažér neumí číst myšlenky, ale nahlas nezaznělo z mé strany nic jen krátký úsměv při přebírání kávy. Která, hned jak zmizel z kuchyně, skončila v odpadu.
Nikdy nepiju nic od nikoho komu nevěřím!
Zopakuji si v duchu vlastní pravidlo, jímž se řídím od mého nemilého rozchodu s Ariotem, jež se mi tím připomene, čímž má nálada padne definitivně na teplotu Hothu. Hrníček hodím zpátky do skříňky a místo něj vytáhnu sklenici kterou záhy naplní ani mnou doposud neidentifikovaná tekutina, kterou jsem našla mezi darovanými zásobami a pro kterou jsem prozatím našla mimo konzumace využití coby antikorozní mazadlo na převody podvozku. Se sklenkou v ruce se radši vrátím zpět do kokpitu relaxovat.

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“