Výcvik pro Rand al´Thora (restart)

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Lan Mandragoran
Učedník
Učedník

Příspěvek od Lan Mandragoran »

Enkláva

Stál jsem nerozhodně před mistry a uvažoval zda mám mistra Vandara oslovit hned sám nebo odejít a pokusit se ho najít později. Když mě z mých úvah on sám vyrušil s žádostí aby jsem počkal.

Ano mistře. Úleva že nebudu muset sám začínat pro mě nepříjemný hovor byla ohromná. Jistě se mi to muselo zračit na obličeji když se mistr Kavar tázavě díval na mistra Vandara. Nakonec jsme zůstali v místnosti rady osamoceni. Minuty ticha se však trapně prodlužovali než mistr konečně promluvil.

Ano mistře. Pár věcí mne dnes velmi nepříjemně překvapilo.
Předně
. Nadechnu se. Tak kousni do toho kyselého jablka. Nevím jestli vám to stihl Roland oznámit, ale díky mé nepozornosti se nám ztratil jeden youngling když jsem byl až příliš zaujat svými myšlenkami.
Pdařilo se mi Mewricka přivést zpět bez jediného škrábnutí. Co mi však dělá starosti je, že v jeskyni na mě stále mluvil neznámý hlas a dalo by se říci že mě jakýmsi způsobem zkoušel. Ovládal kinrathy a v závislosti na mých rozhodnutích je nechával odejít či je na mě posílal.
stále se ptal stylem skutečně chceš toto? A mluvil o tom, že nadchází čas kdy bude potřeba spousta rozvahy.
A když se mi konečně podařilo projít přes Kinrathy a jeho otázky. Našel jsem Mewricka sedět v místnosti s krystaly. A on mi také řekl že stojíme před těžkými rozhodnutími a že o nich rád přemýšlí v klidu. Je to teprve dítě, ale podezírám jej že má vidiny budoucnosti.
Nevím tedy co je klidného na jeskyni plné krystalů ale budiž.

Chvíli jen tiše stojím a pak ještě dodám. A teď jste navíc řekl že se nad námi začínají stahovat mračna. Ostatní to možná pominou, ale já na to teď nezapomenu. Dnes jsem měl až příliš náznaků že přichází velmi špatná doba.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Příspěvek od Garth Devilman »

Enkláva

Vandar přihmouřil oči a při tvé řeči pouze vypustil tiché „hm.“ Poté co jsi skončil chvíli seděl nehnutě a zřejmě přemítal co na tvou otázku odpovědět, až nakonec řekl:
Náznaky víc často jsou než celá skutečnost. Schopnost řešení naše síla jest avšak naše slabina možný omyl při řešení. Mewrick úkaz zajímavý je. O závažnosti sdělení však jen roklovat můžeme...

Zdravím neruším?
Ve dveřích se objevil Roland s pořádným obvazem na hlavě.
Revan se ptá, jestli jsi připraven. Neutrální obleky jsou nachystané na lodi. Mistře?
Mistr Vandar však asi o něčem přemýšlel, protože oči měl zavřené a něco si ve svém křesle brumlal. Roland se tedy tiše vytratil z místnosti, aby si mohl vzápětí odplivnul.

Malak... Řekni to jméno a já ti ukážu obvaz. Naháněl jsem Younglingy do pokojů a on mě praštil Silou bastard. Ale teď radši už běž... Vyprovodil tě.

Máš volnou ruku až po odlet
Růži poznáš dvěma způsoby.
Buď se popícháš o její trny,
anebo si k ní přivoníš...:)

Lan Mandragoran
Učedník
Učedník

Enkláva

Ohlédnu se za hlasem aby jsem zjistil že promluvil Roland. Kdy dostal ránu do hlavy. zamyslím se. Já připravený jsem. Kdypak asi byl Revan určený jako vůdce naší skupiny. Předpokládal jsem že velet bude onen mladý Jedi. Mohu odejít mistře? Podívám se na mistra Vandara aby jsem zjistil že přestal naprosto vnímat okolí. Pokrčím rameny a pro jistotu se ještě pokloním než se otočím k odchodu.

Podívám se na Rolanda, ale než se stačím vůbec zeptat sám mi poví kdo mu způsobil ten turban na hlavě. Malak? Sám se občas divým že tady ještě drží. Zřejmě jen díky jeho přátelství s Revanem. Nebýt jeho už by tady zřejmě nebyl.
Stále doufají že naše velká naděje vlije Malakovi trochu rozumu do krve
. Ironicky se ušklíbnu.
Dobrá tedy. Síla buď s tebou Rolande.
Oblečení je připravené. Meč mám u sebe. Na chvíli se zamyslím. Zřejmě nic jiného nebudu potřebovat. Sice jsem si nezjistil ty informace které jsem chtěl ale zdržovat také nemohu. Budu tam muset pálit od boku. Zamračim se nad představou zoufalce pokoušejícího se chovat jako místní když o místě nic neví. Věci se už dali do pohybu a já už je nezastavím. Vykročím rychle směrem k hangáru. Kde buď počkám na ostatní a nebo se rovnou nalodím.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Hangár

Připraven a trochu frustrován dosavadním vývojem událostí ses vydal směrem do hangáru. Pravda byla taková, že v životě Jediho moc životních jistot (snad krom Síly) jedinec nenalezl. Stále častěji zvláště u mladší generace vstávala na povrch otázka zda je daný směr určený Radou jakožto orgánem a mocí zákonodárnou i výkonou směrem správným. Už před nynějším zasedáním se proslýchalo, že jak Jediové zde na Dantooine tak i na Coruscantu jsou značně rozpolceni ohledně reakce na tyto útoky. Samotná výměna názorů nezi těmito skupinami byla co do užití pevné ruky Jedijské jasným důkazem.

V hangáru na tebe již čekali ostatní. Revan nevzrušeně seděl na okraji nástupní plošiny v prostém obleku a zbraní dovedně skrytou, zatímco Triol nervózně přešlapoval na místě a kousal se do rtu.

V pořádku? Optal se tě Revan absolutně si nevšímajíc společníkova rozpoložení.
Takže plán je takový: Dva z nás se vydají na Thyferru zatímco jeden se vydá na Garos IV. Prověřil jsem si, že Call je jedním z organizátorů emigračního programu. Několikrát se stal cílem útoků a... ---
Počkej, počkej... Ochrana Calla není náš problém!
Ohradil se Triol.
...Za tímhle bude něco víc a ochrana planety je perfektní zástěrka. Čili o ochraně nebylo řečeno ani slovo, spíše soukromé vyšetřování.
Čekáš, že někdo z nás obejde stanovisko Rady?
Únos těch vyslanců a útoky nějak souvisí...

Co ty na to Rande? Zeptal se tě Triol jakoby se dovolával podpory. Což byla pravda.
No tak... Přece ty pořád brojíš proti Radě ne? Oponoval Revan.

Rozhodni moudře. Ať se rozhodneš jakkoli ovlivníš tím průběh událostí. Příjemnou zábavu...:D

Lan Mandragoran
Učedník
Učedník

Hangár

V hangáru jsem narazil na poklidně sedícího Revana nervózně přešlapujícího Triola. Zhodnotil jsem rychle jejich rozpoložení a nadzvedl překvapeně obočí. Opravdu se zdá že Revan přerůstá mistrům přes hlavu. Jediný důvod proč sice mladý a nezkušený Jedi, přesto však zkušenější nežli já a Revan, je nervózní je ten, že Revan se pokouší ujmout velení. Někdo by mu už měl utnout tipec.
Tímto stylem zpochybňováním mistrů a neůctou k zažitému řádu si koledují o pořádný průšvyh. Jediná nevýhoda jest ta, že naší generace je mnohem vice nežli zkušených a starších mistrů. Málokdo mladý má nyní úctu k řádu většina ho bohužel znevažuje
.

Jistě Revane, jsem naprosto v pořádku. Poočku sleduji Triola když mi Revan vykládá svůj plán. Triol stále přešlapoval, až když se Revan dostal k části o našem rozdělení otevřel překvapeně pusu a skočil mu do řeči.

No a je to tu. Zase jsme u toho rozkolu. Tak se mi zdá že ta mračna která dnes předpovědělo tolik lidí se pomalu ale jistě blýží. A to jsem si zrovna dnes tak pochvaloval jaká je klidná doba.
Když mi rozhádaní společníci položí své otázky má odpověď je nenechá nijak dlouho čekat.
Revane máš pravdu. Částečně tedy. Snad opravdu je třeba chránit Calla. Snad skutečně nepřátelé spřádají plány jej použít ke svým účelům. Jsem si ovšem jist že jeho vláda si je vědoma jeho důležitosti a pořídila mu silnou ochranku. A Triol má pravdu že pátráním po únoscích narazíme také na útočníky. Čímž zamezíme dalším pokusům z jejich strany.
Je sice Pravda že mé názory se take lyší od názorů rady. Ale to ty nemůžeš vědět takže nevím jak jsi přišel na tu hloupost že zbrojím proti radě. Je mi líto, ale zřejmě jsi se spletl Revane. Nikdy jsem nezbrojil a ani nezbrojím proti radě. Nevím zda někdy mé názory nezpůsobí konflikt s radou ale rozhodně se k tomu nechystám.
Takže, kde je mé oblečení? Zeptám se a rozhlédnu se kolem zda je vše připraveno k odletu.

Omlouvám se za zdržení mé odpovědi, ale poslední týden jsem se nějak nemohl přinutit k odpovědi a dva týdny předtím na mě padla nechuť úplně ke všemu :D

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Hangár

Revan rozhodil ruce na znamení kapitulace. Bylo vidět, že se ho asi lehce dotklo, že tak přestřelil, nicméně nebyl to typ člověka co by si s něčím dlouho lámal hlavu. Zato Triol vypadal podstatně klidněji než předtím. Zdálo se tedy, že možný rozkol je aspoň prozatím zařehnán. Což mohlo působit uklidňujícím dojmem, ale zároveň zde bylo nebezpečí podobné doutnající rozbušce.
Máš to nachystané v lodi, ale pokud se ti to melíbí můžeš se převléct klidně teď. Dostalo se ti od Triola ujištění, zatímco Revan zmizel v útrobách lodi a bylo slyšet jak naskakuje startér.
Provozní technik již vydal povolení ke startu.
Za Rolanda se omlouvám... Slyšel jsi ještě Triola hlesnout.

Nějak se nemůžu rozepsat ... Můžeš popsat let + dolet na planetu - (polepšim se) ;)

Lan Mandragoran
Učedník
Učedník

Hangár

Lehce se usměju nad tím že se mi povedlo rozhodit hvězdu naší enklávy. Rychle ale svůj úsměv skryju. Nechci ho přeci úplně popudit. Pak by naše mise probíhala v nepřátelském duchu.
Děkuju, jdu se hned převléknou. Nastoupím do lodi a zamířím do nákladového prostoru kde najdu své nové oblečení. Tak to by šlo. Prohlédnu si zbrusu nové oblečení. Takhle ale budu nápadný. Rychle se obléknu a prohlédnu si výsledek. Tak, vypadám jako někdo kdo chce vypadat jako místní ale zdaleka jako místní nevypadám.
Ty šaty musím trochu uválet, trochu umazat ať nevypadám jako že je mám poprvé na sobě. A teď to nejdůležitější. Kam s tímhle
. Vezmu do ruky svůj meč. Po chvilce přemýšlení vezmu do rukou své roucho padawana. Nu což, vyfasuju si nové až se vrátíme. Odříznu si kousek látky a uvážu si k ruce malý pásek do kterého budu moci zavěsit svůj meč. Rychlým trhnutím ruky se ujistím že mi nevypadne při chůzi nebo prudkými gestikulacemi. Tak fajn, meč by jsem měl. teď ještě ta úprava oblečení.
Rozhlédnu se po nákladovém prostoru a setřu rukou trochu prachu. To by šlo. Usměju se nad svým nápadem. Rukou od prachu se začnu poplácávat po oblečení. Po chvíli se ale zaseknu. Takhle tu budu dva dny. Znovu se rozhlédnu po nákladovém prostoru aby jsem se ujistil že tu se mnou nikdo není a plácnu sebou na zem kde se začnu převalovat jako Bantha v písku. Tak, to budou dvě mouchy jednou ranou, uválím se a zašpiním najednou. Potichu se začnu vesele chichtat. Teda teď kdyby mě někdo viděl.
Po chvíli se zvednu a spokojen s výsledkem se jdu podívat do kokpitu, kde jsem zjistil že jsme již dávno opustili orbitu planety a chystáme se vstoupit do hyperprostoru. Zhodnotím své spolucestovatele rychlým pohledem aby jsem zjistil že oba pracují na výpočtech naší trasy. Jsem tu vlastně momentálně k ničemu. Hlavně že je tu klid a mír. Usměju se a tiše odejdu aby jsem je nerušil. No, vypadá to že jsem se vyhnul konfliktu. Ale evidentně si Revan nedá pokoj. Jistě se mě bude pokoušet zlanařit k těm jejich nekalostem.
Najdu si prázdný pokoj kde se uložím na postel a trochu si zdřímnu. Dnes byl těžký den. proběhne mi ještě hlavou než usnu. Spánek byl vydatný a přerušovaný jen zmatenými sny. Po probuzení přejdu do společenské místnosti kde si uvařím kávu a v klidu si ji vypiju. Jen jsem se téměř polil když jsme vystoupili z hyperprostoru a trochu to s lodí zaškubalo.
Vstoupím do kokpitu aby jsem před námi uviděl planetu na kterou jsme měli namířeno. Tak to bychom měli. teď ještě najít ty únosce.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Thyferra

Revan i Triol seděli na svých místech a naváděli loď na přistání. Druhý jmenovaný vypadal již o poznání klidněji a barevněji.
Připraven na cestu do hmizího ráje a říše přírodních divů? Revan tě přivítal svým typickým hlasem a se svým výrazem.
Děláš jakoby bys jim neměl být za co vděčný... Co třeba Bacta? Oponoval Triol.
Neříkám, že to není planeta na rekreační pobyt. Jen říkám, že bychom měli být někde jinde toť vše. Bránil se Revan.

Prolétli jste atmosférou, když tu se kolem vás začali rojit stíhači.
Tady poručík Roof Xozhixiská bezpečnost! Ohlašte prosím účel své cesty! Znělo z komunikátoru.
Jsme obchodníci a rádi bychom od vás nakoupili zásoby Bacty. Odpověděl Revan pohotově, nicméně se nezdálo, že by se poručíkovi nějak ulevilo.
To nám potom zajisté zodpovíte několik otázek. Následujte letku!
Letectvo vás dovedlo na volnou dráhu, kde už čekal Plešatící muž s hnědýma očima a dvěma strážnými po boku.
Teď se ti ta Bacta hodí co? Rýpl si do Revana Triol

Lan Mandragoran
Učedník
Učedník

Thyferra

Jistě. Ušklíbnu se na Revana a vychutnám si Triolovu odpověď. Správně. Někdo by mu už měl ukázat že patří mezi nás padawany i přes jeho nadání. Divím se že rada ještě nezasáhla v jeho případě. Vždyť musí vidět že mladí rytíři a padawani se shromažďují pod jeho křídly. Chudák Roland dostal ránu jen tak pronic zanic. Pomalu to začíná vypadat jako nějaký organizovaný zločin. V řádu ochránců míru. prokroutím panenky a podívám se do stropu. Kam tohle spěje.

Podívám se ven z kokpitu když se kolem nás začnou rojit stíhače a nervózně si přešlápnu. Ještě aby nás tak sestřelili. To by bulvární vysílání pěkně rozmázlo. Tři Jediové sestřeleni při vyšetřování. Ani mystická síla jim nepomohla.

Částečně se mi uleví při Revanově odpovědi přesto zůstávám ostražitý. Po přistání pomalu vystoupíme na přistávací plochu kde už na nás čeká plešatící muž. Při Triolově rýpnutí zvednu znovu oči k nebi. Pitomec, jestli tohle ten chlap slyšel bude mít spoustu otázek.

Tak už se taky vy dva dohodněte co vlastně chcete nakupovat. Takhle se hašteříte celý den. Pokouším se zachránit situaci. Když ti konečně odsouhlasí že nakoupíme Bactu tak tobě to nedá a musíš si rýpnout. Otočím se na Triola a mrknu na něj. Snad na tu hru přistoupí. Mohlo by to pomoci k věrohodnosti.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Thyferra

Z části byly tvé obavy oprávněné. Velitel Roof vypadal jako člověk, který se chytá každého stébla a ani Triol, natož Revan situaci nijak neulehčovali.
Nech toho hochu. Bacta je teď všude nedostatkový zboží…
Jedno se, ale Revanovi muselo nechat. Pokud šlo o nějakou kulišárnu nebo cokoli podobného ražení byl vždy připraven a pohotový.

Obchodníci to v dnešní době nemají dvakrát jednoduché a obvykle jich po strašných událostech spíše ubývá jak přibývá… Započal velitel dialog.
Jakých událostech? Zeptal se Triol.
Republika má důvod se domívat, že údajné zmizení diplomatické lodě proběhlo za přispění někoho z naší jednotky.
No a? Revan mírně pozvedl obočí, což v Roofovi vyvolalo mírné ušklíbnutí.
Zajisté chápete, že si naše město nemůže dovolit sebemenší incident… A proto vás žádám, abyste se jako obchodníci také tak chovali… Velitelův pohled spočinul na Revanovi s Triolem.

Lan Mandragoran
Učedník
Učedník

Thyferra

Sice ho nemám rád, ale alespoň mi pomohl s uklidněním toho důstojníka. to se mu musí nechat.
Tiše sleduji rozhovor mých společníků a důstojníka který nám uchystal přivítání.
Zajímavé, takže se ještě můžeme dostat do křížku s vojáky, pokud jsou do toho skutečně zapletení. Jak tedy vlastně začneme. Evidentně nás budou hlídat, ten důstojník asi moc nevěří tomu že jsme skutečně obchodníci.
Jsem vlastně takové malé závaží které přiklání misku vah na jednu nebo druhou stranu. Tohle bude skutečně unavující výlet
.
Skutečně nevím jak bychom se také jinak měli chovat důstojníku.
Můžeme již odejít? Čas jsou peníze, za každou promeškanou minutu se mohou změnit ceny a mi přijdeme o jmění
.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Thyferra

Tak to vám přeji hodně štěstí, jelikož ceny jsou hrozně nestabilní… Pousmál se Roof.
Děkujeme pane… Pokynul mu Revan, ačkoli Triol chtěl zřejmě ještě něco říct, což dal najevo menším poušklíbnutím směrem ke svému příteli.
Popošli jste od přistávací plochy směrem ku městu.
Dávej si pozor na to co žvaníš… Spražil vzápětí Revana.
Někdy je jednodušší se vyžvanit, než stát jak sloup a klapat pusou… Poučil ho na oplátku Revan.
Takže co provedem? Otázal se Triol.

Jeden z mých mistrů zde měl docela početnou skupinku informátorů. Jeden je kdesi v kantýně ve městě, druhý ve skladišti zásob, a třetí v budově velvyslanectví. Vypočítával Revan.
To zní hodně nebezpečně. Co myslíš ty? Otočil se Triol na tebe.

Lan Mandragoran
Učedník
Učedník

Thyferra

Jen jsme kousek poodešli a ti dva se opět do sebe pustili. Protočím oči již poněkolikáté za tento den v sloup a tiše zaůpím. Tfuj tak tohle bude opravdu vyjímečný výlet.

Nebezpečně? proč nebezpečně, řekl by jsem že tentokráte má Revan pravdu. Ale je tu malý problém. Po pravdě, jestli to chápu dobře, chceš Revane abychom se opět rozdělili. Jsme tři, a máme tři informátory. Je tu ale velký problém, když se rozdělíme, tak ti informátoři mě a Triola neznají, a hlavně mi neznáme je. Takže by byl problém je najít.
Pokud je to ale nutné, což asi bude jestli máme dát informace co nejdříve dohromady, pak myslím že bude nejlepší když já zajdu do kantýny, tam se dají informace najít nejlépe a jelikož informátora neznám, bude se mi hledat nejlépe tam
. Chvíli se zamyslím a pokračuju. Revane, ty by jsi měl asi dojít do toho skladiště, protože tam bude nejhorší se dostat a ty toho informátora znáš takže tě spíše pustí dovnitř. A Triol zajde do velvyslanectví, jelikož je z nás nejstarší a má více zkušeností a spíše se mu podaří se tam domluvit.
Raději by jsem zůstal pohromadě, ale pokud je to nutné, budeme se muset takto rozdělit. Alespoň by se chvíli ti dva neštěkali. Ale je divné jak se Revan pořád snaží od nás trhnout, jako by měl někde vlastní vyřizování.
Je to na tobě Triole, ty jsi byl určený jako vedoucí této mise. Tak už se tak začni chovat a nepřenechávej iniciativu Revanovi.

Garth Devilman
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Kontaktovat uživatele:
Czech Republic

Thyferra

Revan měl zřejmě podobné myšlenky, neboť se slabě pousmál: A kamže nás dovedla demokracie?
Triol se zatvářil jakoby snědl něco obzvláště kyselého.
Revane, vždy se hodí mít záložní plán. Spražil ho.
Dobrá tedy. Takže na tebe Rande zbývá kantýna… Rozhodl Triol.
Správně, Vrátila se Revanovi řeč. Hledej Bimma jménem Cusster. Hodně chlastá, ale obličeje si vážně pamatuje.
A pamatuje si i ten tvůj?
Ušklíbl se Triol.
Mladší Jedi chvilku zauvažoval a poté odvětil: Jo, když mu koupíš drink a necháš ho vykecávat…

Před kantýnou

Návrat byl smluvený za tři hodiny v jednom z parků. Tvoji společníci ti ještě dali souřadnice kde se kantýna nachází. Když ses tedy prodral pár ulicemi spatřil si inkriminované místo. To co ti tuto hypotézu mohlo potvrdit byla skupinka tří Granů, kteří zálibně před vchodem kopali do podstatně staršího lidského návštěvníka.
Vím, že vám dlužím peníze, dejte mi ještě čas! Slyšels ho naříkat.

Lan Mandragoran
Učedník
Učedník

Thyferra

Nevím tedy jestli je tohle ujmutí se vedení, ale budiž. Je to na tobě Triole. Když sebou chceš nechat manipulovat touhle rádoby nadějí našeho řádu.

Před kantýnou

Hmmm někde tady by měla být ta kantýna. Podle souřadnic by jsem měl být už prakticky na místě. Vyjdu zpoza rohu a otevře se mi výhled na skupinku tří Granů kopajících do naříkajícího člověka. Za nimi se skvěl štít ukazující že jsem na správném místě.
Trochu se na skupinu zamračím. Kruci to na tomhle světě musí být tolik násilí? Měl by jsem je ignorovat a pokračovat dál. Dojdu téměř až k dobře se bavící skupince. Ne, to mi moje přesvědčení nedovolí. Posadím se na blízkostojící patník snaže se vypadat co nejnenápadněji a nejméně nebezpečně.
Pánové? Nerad vás ruším od vaší zábavy, ale nedali by jste si raději něco málo k pytí? myslím že při takové zábavě jednomu vyprahne.

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“