Torghy - výcvik

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Elinor Yall

Torghy - výcvik

Příspěvek od Elinor Yall »

Dantooine, Enkláva Jedi, Torghyho pokoj

Pomalu jsi otevřel oči. Podle světla dopadajícího otevřeným oknem do pokoje mohlo být krátce před polednem, což znamenalo jediné - že se ti podařilo zaspat, a to pořádně.
Vlastně bys spal ještě déle, kdyby tě neprobudilo intenzivní klepání na dveře. To asi po deseti minutách přestalo, a mohl jsi jenom zaslechnout rychle se vzdalující kroky.
Armin, tvůj lidský spolubydlící, už byl pochopitelně v tahu. Na stole zabírajícím pořádnou část volného prostoru v místnosti se válel jeho otevřený datapad, a to v obvyklém nepořádku - či spíše společnosti několika kelímků kafe a konvičky s čímsi čajovitým.

Ithorian

Příspěvek od Ithorian »

Damtooine, Enkláva Jedi, Torghyho pokoj

Jééééééééééééééééééééé!
To jsem se krásně prospal.
Co to?
Už je poledne!
Zas jsem asi zasapl!
Armin už je samozřejmě v tahu.
říkám si když tu slyším rychle zdalující kroky.
Sakra! řeknu si opět a rychle se obléknu.
Ještě ho možno stihnu! vyběhnu z pokoje z vzdalující se postavou.

Elinor Yall

Damtooine, Enkláva Jedi, Torghyho pokoj

Před sebou jsi zahlédl siluetu v dlouhém hnědém plášti a rozběhl ses za ní; asi po čtyřech krocích se ale otočila směrem k tobě a došlo ti, že to asi nebude tvůj spolubydlící - šlo asi o čtrnáctiletou padawanku se zrzavými vlasy spletenými do copu, očividně poněkud naštvanou.
No, konečně jsi vzhůru, pustila se hned do tebe, už jsem chtěla dojít pro lavor studené vody! Máš se co nejrychleji dostavit do tréninkové místnosti čtyři, vzkazuje to mistr Riam... a tvářil se, že je dost vzteklý, tedy tak, jak je možné u Jediho a u něj obzvlášť.

Ithorian

Příspěvek od Ithorian »

Dantooine, Enkláva Jedi, chodby

Uviděl jsem mladou padawanku, ne svého spolubydlícího. V tomto případě bych byl radši kdyby to byl přeci jenom Armin.
Dobře!
Hned se tam dostavím.
A příště klidně do těch dveří kopni!
zavtipkuju si s padawankou a odejdu do tréninkové místnosti 4.
Mistr Riam...
Ten mě zas seřve.

Elinor Yall

Dantooine, Enkláva Jedi, tréninková místnost 4

Při vstupu do místnosti tě uvítalo ledové ticho.
Tvůj mistr pomalu přecházel podél zdi naproti dveřím, ruce zkřížené za zády, pohled upřený přes sebe. Jeho kroky byly trochu nepravidelné a navenek působil krajně zachmuřeným dojmem, jako by měl nějaké starosti, kterými nechtěl nikoho dalšího zatěžovat - což znamenalo asi tolik, že se jeho duševní rozpoložení pohybovalo kdesi kolem absolutní nuly. Patrně to zcela nesouviselo jen s tvým zaspáním, ale rozhodně jsi mu nijak nepřidal.
Beze slov dorazil ke stěně, vzal to ještě dvakrát tam a zpátky, a usoudil, že by se mohl rozhodnout tě i nějak přivítat:
Rád tě vidím, ranní ptáče.
Mluvil klidně, vyrovnaně a dokonce bez jediného sarkastického tónu - což bylo svým způsobem horší než ironie nebo řvaní. Vlastně spíš zvyšování hlasu. Riam vždycky působil velmi stoickým a vznešeným dojmem, ale jeho nároky při výcviku byly snad až nemístně vysoké a schopnosti ocenit snahu (vlastního padawana) také zrovna mnoho nepobral. Vlastně se za uznání dalo považovat, když se zdržel kritiky.
Doufám, žes vyspal dobře, protože nás čeká trénink.
Jak vůbec dopadlo to tvoje skládání meče?

Ithorian

Příspěvek od Ithorian »

Ja vás taky. řeknu mistru na jeho pozdrav.
Skládání meče.
No mistře...
Co kdybyste se na to podíval sám?
Konec konců, jste zkušenější a více jste toho zažil.
řeknu mistrovi a předám mu můj meč.
Tak co si myslíte? zeptám se znepokojivým hlasem.

Elinor Yall

Riam od tebe převzal tvůj meč, bez jediného slova jej aktivoval a zkusil s ním pár cvičných seků. Posléze znova vypnul čelel a zbraň ti vrátil.
Rozhodně to vypadá, že jsi nad jeho sestavováním strávil nějaký čas a přemýšlel jsi u toho. A ano, je podstatně lepší než to světelné koště, které jsi dal dohromady minule, jestli tě zajímal tento detail.
V každém případě vzbuzoval dojem, že je tvým pokrokem překvapen, a to ne negativně.
Při svém shrnutí poodstoupil o pět kroků od tebe, zažehl svou zbraň a zaujal základní postoj Djem So.
Předpokládám ale, že by neuškodilo ho vyzkoušet v rámci tréninku boje.

Ithorian

Příspěvek od Ithorian »

Ach...
Zase mi musel připomenout ten minulý meč.
povzdechnu si.
Máte to mít, mistře. odpovím na mistrovu výzvu a zaujmu pozici Niman.
Tak si mě přeci otestujte. popoháním mistra.

Elinor Yall

Diplomate.
Riam na nepatrný zlomek vteřiny přimhouřil oči; to dělal pokaždé, když se ocitl před nějakou překážkou a plně se soustředil na její překonání. V případě zahajování souboje to znamenalo zpravidla následný prudký, obtížně zadržitelný výpad - kterým dokázal nedostatečně připraveného protivníka odstavit během prvního kola.
O další setinku času později vyrazil proti tvé ruce svírající zbraň. V první chvíli to vypadalo na pokus o cho mai, ale v posledním okamžiku mistr stočil pohybem zápěstí svou čepel tak, aby - i kdybys zůstal stát na místě a nedělal vůbec nic - se jeho zlatavé ostří střetlo s tvým mečem asi čtyři centimetry nad rukojetí.
S intenzitou nastavenou na tréninkové úrovni by ti sice mohl způsobit nanejvýš spáleninu na ruce, jenže z nějakých důvodů se rozhodl neriskovat ani to.

Ithorian

Příspěvek od Ithorian »

Při samotné Síle!
Už zase přimhouřeju oči.
povzdechnu si, když tu najednou vidím jak se proti mě rozbíhá mistr.
A sakra! pomyslím si a připravím se na obranu. Mistr mě nanejvýš mohl popáliz, ale ani to jsem nechtěl risknout. Sjedu mečem až ke konci jeho čepele a udělám otočku. Poté se ho snažím zasáhnout do ruky.

Elinor Yall

V průběhu tvé otočky se mistr odsunul asi dva kroky dozadu a vzápětí výpad směřovaný na jeho ruku "zastavil" čepelí - vlastně svůj světelný meč nechal nabrat pohyb, který mu vnutil ten tvůj, a souběžně s tím se přetočil od tebe na levou stranu.
Stříbrná hned probleskla pod modrou, jak se vracela ke klasickému střehu, a tvou nohou projela prudká bolest, stejná, jako když někoho prudce nakopneš do vnitřní strany kotníku. Kdybys neměl tak pevný a soustředěný střeh, nejspíš by tě to dostalo spolehlivě na zem.
Zároveň při "vyprošťování meče" se tvůj mistr znova pootočil v kruhu, čelem ovšem stále směrem k tobě, aby se ti mohl dostat do nechráněných zad.
Zatím si vedeš o něco líp než ten meč, shrnul mistr dojmy z dosavadního průběhu souboje, skoro vesele se na tebe usmál - a zaujal jednoduché obranné postavení.

Ithorian

Příspěvek od Ithorian »

Dantooine, Enkláva Jedi, tréninová místnost 4

Pozoruji mistrův neustálý pohyb, když mi nohou projede bolest.
Ich! zašklebím se bolestí.
Vyslechnu si mistrovu posměšku a vztyčím se.
Ten mě prostě nenechá na pokoji.
Furt se musí vytahovat.
pomyslím si a zaujmu útočnou pozici.
Jde se na to! řeknu si a vyběhnu proti mistrovi. Těsně před ním se skrčím a snažím se mu podkopnit nohy. Poté se odkutálím stranou a zvednu se. Poté vyskočím a snažím se ho seknout ze vzduchu kolmo na jeho meč.

Elinor Yall

Dantooine, Enkláva Jedi, tréninová místnost 4

Mistr počítal s něčím na způsob ataru vedeného shora, a tak jej příliš nepřekvapilo, když ses proti němu rozběhl. Vlastně to vedlo k tomu, že přestal s přesuny a zaujal pevnější střeh, což jakékoli odvety za nakopnutí zkomplikovalo.
Nicméně váha rozběhlé živé togruty je váha rozběhlé živé togruty a taktika slavila úspěch alespoň v tom, že tvůj náraz Riama srazil na zem a ne zrovna měkce.
S čím jsi ale nepočítal, byly jeho šermířské reflexy. Ve chvíli, kdy mistr ztratil rovnováhu, se ti proti tváři mihlo intenzivní zlaté světlo, až z něj zabolely oči, které však o ani ne tisícinu vteřiny později zhaslo.

Trochu v šoku jsi pokračoval ve svém původním plánu, brzy se však objevil menší háček. Mistr se už sice znova vyhrabal na nohy a jakž takž lapil vyražený dech, ale jeho světelný meč byl deaktivovaný, a to i ve chvíli, kdy jsi proti němu vedl úder.
Riam se mu se Silou podpořenou rychlostí vyhnul, opravdu jen tak tak, protože se ti podařilo zasáhnout jeho trochu volnější rukáv, a znova zažehl zbraň.
Torghy, uvědomuješ si, že jsem tě málem přizabil? promluvil posléze a rozhodně to nebyl jeho obvyklý vyrovnaný tón. Spíš klidný hlas velmi obtížně potlačující vztek a obavy.
Uvědomuješ si, že většina lidí z enklávy by nezvládla včas vypnout čepel, takže by sis v nejlepším případě odnesl pořádnou dávku spálenin v obličeji nebo na krku?

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“