Tarja Doran - výcvik (pro Mandaloriana)

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Elinor Yall

Tarja Doran - výcvik (pro Mandaloriana)

Příspěvek od Elinor Yall »

výcvikové středisko IIS, Coruscant

Je to už něco přes rok, co začal tvůj výcvik na Coruscantu.
Spolu s dalšími nováčky - celkem jste tvořili skupinku deseti lidí, přičemž ty jsi z nich všech byla jediná dívka a zároveň i nejmladší člen - jste se seznamovali se všemi základními analytickými pravidly a záludnostmi, věcmi, které je třeba si uvědomovat a na něž si dát pozor, způsoby, jak chránit kritické infrastruktury a podobné záležitosti.
Vedle toho jste si osvojovali základní vojenské a technické dovednosti.
Pro člověka, který neabsolvoval kadetku, to nebylo právě nejsnadnější, a se spoustou věcí ses musela pořádně poprat. Víceméně úspěšně.

Velitel vašeho výcviku, major Adrian Raiden, se vás od samého začátku snažil vést k samostatnosti a k týmové práci - jeho oblíbené rčení znělo, že žádný analytik není geniální, a dobře sehraný kolektiv si poradí s teroristickými výzvami mnohem lépe než osamocený jedinec.
Patrně to nebyl názor odtržený od reality - přes další instruktory se ti totiž podařilo zjistit, že Raiden je jedním z velitelů analytické sekce IIS -, a pro vás znamenal především spoustu práce na cvičných scénářích (na které major jen koukl a hned svým klidným, soustředěným tónem začal s výčtem chyb).
Zároveň vám neustále připomínal, že procházíte jen základním výcvikem. Po jeho ukončení projdete ještě specifickými cvičeními na základě sekce, k níž vás přidělí - tedy buď analytickou nástavbou, nebo výcvikem na operatéra, což by znamenalo přímé aktivity v terénu. Potom tu byla ještě jedna možnost, speciálové, ale (jak vám krátce po vašem nástupu do střediska s pobaveným úsměvem sdělil) na postup mezi ně byste potřebovali mnohem lepší kvalifikaci než projít tímto výcvikem.

Celou dobu jsi tedy neměla ani tu nejmenší šanci se nudit a času na přemýšlení také příliš nezbývalo - další z věcí, za něž jsi mohla být Impériu vděčná. Odrazy vzpomínek zůstávaly kdesi daleko za pozadím náročných (a kapku monotónních dnů), občas tě sice napadlo, že se blíží závěr výcviku a závěrečné cvičení stále zůstává jednou velkou neznámou, ale zpravidla sis našla dost aktuálnějších problémů k řešení než tohle.

Poměrně tě tedy překvapilo, když tě major Raiden předvolal na raport do své kanceláře - a ještě víc, když jsi po dvanácti minutách čekání před stále zavřenými dveřmi zaslechla svého kolegu z výcviku, Rona Birkleyho Ahoj, Tar! Co tady děláš?, který se právě chystal zakempit před Raidenovou kanceláří, ale sotva si tě všiml, dal přednost pokusu o společenskou konverzaci.

Mandalorian

Příspěvek od Mandalorian »

Podle hodin na stěně jsem byla před majorovou kanceláří přesně v čas a v duchu se sama sebe ptala

Co jsem tak moc podělala, že jsem si vysloužila pozvání sem, do jeho kanceláře.

a přemýšlela jsem co by to mohlo být. Nic mě nenapadalo a to jsem opravdu přemýšlela nad většinou událostí z nedávné doby. O pět minut později jsem navenek vypadala jako ledově klidná, vyrovnaná, schopná a galaxií protřelá kadetka, ale vevnitř tomu tak nebylo. Nedokázala jsem přijít na nic, co by mělo za následek toto předvolání. Má budoucnost, kterou jsem viděla namalovanou ne zrovna nejzářivějšími barvami, ale přesto optimistickými se najednou začala pomalinku stávat temnější a temnější. Nejdříve to byly tu a tam odstíny šedé a teď už je celá má budoucnost celá šedá a na řadu přichází temnější barvy.

Sakra, sakra

zanadávala jsem si v duchu, přičemž jsem nadávky směrovla na majora Raidena, na sebe a na Malina a jeho rebelskou skupinu. Měla jsem pocit jakobych tam čekala celé hodiny, ale pohled na hodiny mě překvapil. Seděla jsem tam ani ne deset minut. Tak toto byl můj nový rekord. Takto rychle jsem nikdy nedostala dopodovného stavu úzkosti.

Klid! S takovým přístupem neabsolvuji!

okřikla jsem se a dál na venek vypadala sebejistě, major není takový syčák aby mě nechal dusit tak dlouho, i když to bylo ve skutečnosti jen pár minut.
Najednou jsem si vzpomněla na jednu učebnici, která se zabývala psychyckým sesypáním osobnosti před stresující a neznámou situací a řada způsobů jak ho dosáhnout a urychlit. Byla v ní i kapitola věnující se právě této situaci. Jedinec má být vystaven situaci s pro něj neznámýmy a možná i fatálními následky, kdy se za použití časového odkladu dá docílit s minimální snahou skvělých výsledků. Tato informace se pro mě stala záchytným a pevným bodem v mých rozbouřených myšlenkových pochodech.

Majore, jestli jste to takhle plánoval, bod pro vás

pomyslela jsem si a dala si bod i sobě, protože jsem na to dokázala přijít, i když pozdě. Celkem rychle jsem se vevnitř stávala stejně klidnou, jak jsem vypadala navenek. z mého zamyšlení mě vytrhl Ronův hlas. Zřejmě sem měl přijít taky a místo tichého, trpělivé čekání dal přednost poklábosení se mnou.

No jo, jediná holka ve třídě to má vždycky těžký

v duchu jsem si povzdechla a věnovala Ronovi můj vědoucí a pevný pohled. Můj pohled se střetl s jeho a nezdál se mi nějaký rozrušený, či vystresovaný. Další plus pro mě a má budoucnost se vracela ke světlým odstínům šedi.

Dobrá otázka, Rone, z tebe se opravdu jednou stane agent.

poškádlila jsem ho a usmála se na něj

Major Raiden si mě z pro mě neznámých důvodů vyžádal a ty jsi tu ze stejného důvodu, nebo ne?

zeptala jsem se ho i když jsem očekávala kladnou odpověd

Elinor Yall

Ron se jen zazubil.
Jak tak koukám, na tebe rozhodně nemám.
Jen doufám, že nechceš skočit do kantýny pro kafe, abys měla výslechovou pomůcku, to by bylo opravdu podlý - ačkoli, já ti vlastně nic nepodsouvám.

Hm, co jiného také čekat od "třídního fóristy".

Vzápětí se otevřely dveře a ozvalo se Tak pojďte dál!
Prošli jste asi pět metrů dlouhou úzkou chodbičkou ještě víc zúženou různými kartotékami, skříněmi s krabicemi, atd, vše roztříděné v takřka perfektním systému, a vstoupili do samotné kanceláře.
Byla to místnost o velikosti tak středně velké vězeňské cely, a za její jediné vybavení se dalo považovat křeslo, stojan s poněkud zažloutlým potosem v květináči, a obrovský psací stůl, na jehož desce ležel zapnutý datapad, dvě krabice - jedna označená modrou a druhá červenou samolepkou, a dvě personální složky.

Sotva jste vešli, major Raiden seděl na stolem, ale pak se zvedl a téměř přátelsky se na vás usmál, což bylo takřka podezřelé.

Když přihlédnu k blížícím se absolventským zkouškám - myslím, že je vám oběma jasné, za jakým účelem jsem si vás nechal předvolat. Možná úplně nechápete, proč právě vás dva, ale jestli by vás to tak zajímalo, zkuste si na to přijít sami.
Zpravidla sice mám spoustu práce, jenže s kolegy jsme si vyčlenili pár hodin času a vytvořili podklady k bezpečnostním, politickým a ekonomickým faktorům jedné planety... říkejme jí třeba... pojmenujte si ji, jak chcete, stejně neexistuje - takové opatření, aby vás to nesvádělo zkusit si zkomplikovat práci snahou nabourat se do tajných složek archivu IIS.
Váš ročník vytvoří dva týmy po pěti lidech; máte dva týdny na to vše zpracovat a dát dohromady patřičné strategie - pak chci mít všechno tady, abych to mohl zadat do simulačního programu. Ten se pak přehraje před celou třídou a společně zhodnotí a zanalyzuje.
Takže, Tarjo Doran a Rona Birkleyi, jako velitelé týmů si rozhodněte, kdo z vás povede obranný a kdo útočný tým, rozeberte si lidi, a dejte tomu nějaké jméno.
V každém případě se domluvte.
Tady a teď.

Po svém proslovu si překřížil ruce na prsou a čeká, co vy na to.

Mandalorian

Když skončil s tím co po nás chce, málem jsem na něj začal zírat s otevřenými ústy. Naštěstí jsem se včas zpamatovala, takže to vypadalo jakobych jen zalapala po dechu. Což byla také pravda.

Jej, já sem velitelka

nemohla jsem tomu uvěřit. Celou dobu takový tajnosti a teď najednou bác, postavi mě před hotovou věc a rozhodni se zda budeš bránit či útočit. Chvíle přemýšlení, utok či obrana, to je to oč tu běží.
Vzhledem k tomu že rebelové přešli k taktice teroristických útoků by bylo pro budoucího člena IIS výhodnější, kdyby měl zkušenosti s obranou. Útočník bude sice vědět, jak a kam vést útok, ale protože rebelové jsou v utajení, nedostane Impérium příležitost k mnoha útokům na infrastrukturu v planetárním měřítku. Protože jestli rebelové kontrolují planetu, je na ní zcela určitě jen jejich základna a v tom případě je rychlejší, snadnější na ně poslat Imperiální Námořnictvo. Takže první bod bych měla.
Tým o pěti lidech. Velitelka jsem já, tím pádem mi odpadá jedno jméno a Ron, velitel druhého týmu mi taky vypadl

To se mi to nějak zužuje.

a řešila jsem koho si vzít. Kemna Ola? Hyjra Nuxe? Guka Ordi? Josta Hraka? Chvíli jsem nad tím přemýšlela, a vycházela mi to jako dobrá volba. Josto a Kemn spolu sice moc dobře nevycházejí, ale za těchto okolností určitě budou spolupracovat. Krom toho, trošku rivality je může donuti vydat ze sebe maximum, aby z nich byl jen jeden ten nejlepší. jo, tento tým bude spolupracovat dobře, bude to sice místy drhnout ale společně bychom to měli zvládnout. A kdyby chom byli trošku pozadu, tak ti z druhého týmu nejsou zas takoví oškliváci, abych si s nimi nemohla vyjít. A zatímco já se budu bavit, tak někdo z mých může projít jejich ubikace, zda tam nebude něco zajímavého. Případně já, byla by to sice poslední možnost, ale co. Ženy to dělají od počátku věků, takže uspat a prohledat pokoj. Druhá věc z obliga.
Třetí věc, nabourání se do archivu IIS. Nad tímto jsem nikdy neuvažovala a vůbec netuším jak by to šlo provést. Ale na tuto možnost nezapomenu, samotnou by mě určitě nenapadla, ale když se přede mnou zmíní, jak bych mohla odolat takovému zajímavému zdroji informací. Možná tam opravdu nic nebude, ale určitě tam bude něco co by se dalo využít. Nemusíme archiv nabourat hned, ale jako pojistka se hodí.
Zatímco jsem přemýšlela o důvodech, proč velením pověřil nás dva, rozhlížela jsem se po jeho kanceláři, a divila jsem jaktože ji má tak malou a celkem zanedbanou. Brzy jsem však přešla k jinému problému a to k řešení planety.
Planety mají různé vlastnosti a z ních vycházející infrasrukturu, může být bažinatá, poučtní, zemědělská, pralesní. skalnatá. kažtdá z těchto planet bude mít jinou průmyslovou základnu na planetě a z toho vyplívající cíle. Na svět vyrábějící hyperpohony bude mít tato toárna cenu zlata oproti pouštní, kde bude mít cenu zlata elektrárna, či vodní pumpa. Bez těchto informací, budeme chránit na slepo.
Poslední problém, jméno. A ten byl vážný. Mě, ačkoliv jsem obvykle výřečná jak holovize, nenapadlo zhola nic co by mělo, alespoň nejakous hodnotu.

Nebudu to natahovat.

řekla jsem si, když se Ron nemělk odpovědi.

Majore, tak já bych tedy chtěla vést obranný tým, ve kterém bude Kemn Ola, Hyjro Nuxe, Guk Ordi, Josto Hrako a já jako velitelka. k planetě bychom potřebovali nějakémateriály, mapy, a tak podobně abychom dokázali vytipovat ohrožená místa. A o se týče nýzvu, tak ohledně tohohoto mě nic nenapadá

a když jsem skonila, pozorovala jsem majora, jak zareaguje a odpoví.

Elinor Yall

Adrian Raiden jen přikývl a mlčky se obrátil k Ronovi.

Ten se zatvářil jako kočka, která právě sežrala všechnu smetanu. Líně si protáhl záda a přispěl do placu svou reakcí: Takže já bych chtěl především poděkovat, že mi slečna kolegyně nechala útočný tým, a navrhuji pojmenovat planetu na její počest. Nic přece nemotivuje muže více než dobývání krásné ženy...
Potměšile na tebe mrkl, a pokračoval: Jinak na mě zbývají Garrik Neil, Ion Tirglar, Alan Weil a Rein Largo, což mi zcela vyhovuje.

Dobrá! zachoval major přívětivou formu kamenného obličeje, pokud bude slečna Doran souhlasit, nevidím nejmenší problém.
Nedal vám příležitost k jakékoli odpovědi, protože hned pokračoval
V červené krabici je kompletní dokumentace pro útočný tým, v modré pro obránce. Tak si to rozeberte.

Mandalorian

Rone, Rone, nebudeš dobývat mě, ale nějakou smyšlenou planetu

řekla jsem mu s úměvem a už jsem šahala po své krabici s modrou barvou. Vzala jsem si jí a důkladně prohlédla. Zdála se mi celkem těžká a naditá, to zase budu mít co číst po nocích a dala si ji pod paži, zde si ji určitě číst nebudu.
Prohlédla jsem si i onu červenou krabici. Jen by mě zajímalo, proč s tím dělá tajnosti. Máme různé úkoly na stejné planetě, takže proč různé krabice. Vždyť může být jedno, kdo si kterou vezme. Ale zdá se mi, že to jedno není a ta krabice mě začíná lákt. Teda ani ne ta krabice, jako její obsah.
začal jsem v duchu procházet sedativa bežně dostupná tady ve středisku a heldala nějaké, co by byla nejhůře zjistitelná a mělá neutrální chuť. Pár mě jich napadlo a já pocítila cosi jako svědomí.
Ron byl student stejné akademie, měla bych být k němu přátelská. Ale teď v tomto cvičení je nepřítel. Nezáleží na tom, kdo z nás dvou představuje Impérium, je to nepřítel a já použiji všech dostupných prostředku abych vyhrála.

opravdu všech?

A otřásla jsem se, všech asi ne, ale jen ty mírnější jako třeba krádeže, špionáže a podobně. Prostě takové, při kterých nezemřou. Krom toho z iluze přátelství jsem byla vyléčená až na Naboo.

Pane, máte nějaké další doplňující informace?

eptala jsem se a v duchu už měla plán. Ihned svolám svůj tým a začnem pracovat ještě dnes.

Ihned?

Ne, nejdříve si to v soukromí pročtu jako první, abych si udělala nějakej nástin plánů, cílů a postupů. Teprve potom je svolám.

Elinor Yall

Raidenovi cuklo v koutcích.
Doplňující informace? K těm tunám materiálů?
Snad jen, že bych byl rád - a to myslím zcela vážně - kdyby se nikomu nic nestalo.
Ve výcviku imperiálních jednotek je sice povolená ztrátovost 20% a průměrná hodnota je 10 - 13%, nicméně nerad bych, abyste to přeháněli. Tohle nechte pilotům a mariňákům, a radši jim držte statistiku při zemi.
Imperiální agent by měl zvládnout jakoukoli situaci bez použití násilí a pokud možno i bez užití drastičtějších prostředků. Chci, abyste předvedli, co umíte, nicméně ty obzvlášť vypečené kousky si nechte pro teroristy.

Očekávala jsi, že tě probodne pohledem - ale dívá se na vás dva tak nastejno, jako by ta slova patřila stejnou měrou i Ronovi.
Ten jeho upřený pohled nevydržel a začal věnovat přehnanou pozornost špičkám bot.
No, vypadá to, že další dotazy nebudou, takže - rozchod!

Po tomto rozpuštění vaší malé soukromé audience se Ron někam nenápadně vypařil i s červenou krabicí, takže ses mohla zcela nerušeně stáhnout do svého pokoje a prohlédnout si vyzískanou dokumentaci.
Když jsi rozbalila svou krabici, našla jsi v ní
- holografické záznamy nadepsané: PŘÍRODNÍ PODMÍNKY, POPULACE, EKONOMIKA - ODVĚTVÍ, EKONOMIKA - CENTRA, VLÁDA, BEZPEČNOSTNÍ SLOŽKY, KRITICKÉ INFRASTRUKTURY, NAPOJENÍ NA ZBYTEK IMPÉRIA, TECHNOLOGIE
- pět složek se štítkem "fungující bezpečnostní programy" a jednu "lokální rozvědka"
- holografický záznam nadepsaný jako "přehled kriminálních aktivit a kontaktů"
- několik rozsáhlých a různě detailních map se zaměřením na odlišná témata - hustotu populace, geografii, těžbu jednotlivých surovin...

Na první pohled je tvá planetární jmenovkyně vodní svět, jehož pevniny tvoří pouze nahuštěniny souostroví v subtropických pásmech + pevninské bloky u pólů, orientuje se na těžbu ropy a dalších látek na obrovských plošinách ukotvených do oceánů a vzato kol a kolem, vypadá to jako zapadákov, po kterém neštěkne pes.
Nicméně má celkem dobře postavenou armádu a zabezpečovací složky (snad až příliš, ale na to si nestěžuješ) - jen s těmi piráty by si měli poradit lépe...
Ale tohle jsou doopravdy jen první dojmy po letmém seznámení se s planetou. Na delší poznávání bys potřebovala udělat si víc času a stanovit si priority, do kterých dokumentů se pustíš jako do prvních...

Mandalorian

Pfff, toho teda je!

vzdychnu, když otevřu krabici.

Není toho sice tuna, ale i tak je toho dost

začnu se přehrabovat v krabici a vyndávat z ní věci. Když jsem skončila vytáhla jsem pěkné množství materiálu.

A safra, tím se jen tak neprokoušu

Nejdříve okopíruju mapy a jejich originály vrátím do krabice.

Tak čím začít?

Materiálů hafo a cílů taky. Vrátila se jsem se v duchu do třídy, kde nám jeden z lektorů říkal "Rebelové útočí hlavně cíle, které mají cokoliv společného s armádou a výrobou pro ni, přičemž se snaží omezit ztráty na civilním obyvatelstvu". Jestli to bude i tento případ, byla bych radši.
Takže jaký má tento svět pro impérium význam? Zatím mám pocit, že je to jen svět ničím nevybočující z průměru.
Žádné význámné Imperiální základny tu nevidím, a útočit na místní planetární síly by bylo jen házení hrachu na zeď. Ničeho významného by tím nedosáhli.
Takže proč tu útočit?

Přírodní podmínky můžu zatím nechat být. stejně tak i populaci. Ekonomická centra můžou počkat spolu s vládou a napojením na impérium.

Že by kvůli získání imperiálních technologíí? Co by zde mohlo být cenného?

ptala jsem se sama sebe, nicméně radši budu číst Technologie jako první, než abych nepříteli dovolila získat něco vyspělejšího do svého arzenálu.

Dále si z holodisků prostuduji bezpečností složky, ať vím s čím můžu počítat. V záznemech s názvem Ekonomická odvětví, se může skrývat nějaká důležitá informace spolu s kritickou infrastrukturou.

Protože nevěřím, že by zde útočili bez informací, bude vhodné si pročíst zprávu o kontrarozvědce, spolu s přehledem kriminálních aktivit. Možná, že zdejšíkontrarozvědka zachytila něco, co by mi pomohlo určit cíle útoku.

Tyto podklady bude vhodno přečíst si co nejdříve, abych se dostala jakžtakž do obrazu. Bude stačit jen tak zevrubně, protože nemusím být jediná, která se to musí nastudovat.

Mám tu i ostatní

Tato myšlenka mě naplnila optimismem. Těch dokumentů je jednoduše tolik, že bych se tím prokousávala týden, takže mi bude stačit když si pročtu určité dokumenty, a potom si v týmu rozdělíme dokumenty, které si budeme muset prostudovat. V týmu je pět lidí a šestnáct dokementů, nepočítám-li do toho mapy. Takře to máme pro všechny tři dokumenty a pro mě čtyři.
Na nastudování bych dala tak den a potom si to shrneme na poradě.

Poradě?

máme vůbec kde? To budu muset zjistit, ale to počká. Teď musím prolézt pár dokumentů.

Elinor Yall

Předstudium podkladů ti zabralo dobrou hodinu, ale brzy se před tebou začal rýsovat konkrétnější obrázek planety.
Ekonomika sice spočívala na těžbě relativně běžných surovin, ale na těžební průmysl byly napojeny i výzkumné projekty zaměřené na fungování zdejšího ekosystému, překonávání problémů typu speciální druh řas spolehlivě devastující všechny v Impériu běžně používané těžební technologie (podle toho, co jsi z technického výkladu pochopila, se tyto projekty pohybují tak tři kroky od vytvoření úspěšných filtrů, které by drzé řasy držely v slušném odstupu od technických základen - jejich úplné vyhubení nepřipadalo v úvahu, pokud se neměl zhroutit celý ekosystém a hlavně vyhynout jistý druh býložravého sumce, jehož maso prý elity impéria pokládají za lahůdku) a pochopitelně snaha vynalézt nová a výkonnější podvodní zařízení (tady se dařilo mnohem víc než při vynalézání ochranných filtrů).
Ochrana kritických infrastruktur (rozvodů elektřiny, pitné vody, dopravní síť...) vypadala plně automatizovaně, a to samé platilo i o speciální jaderné základně pod povrchem planety. V první chvíli tě to vyděsilo - lidský faktor sice vnáší do hry bordel a nestabilní prvky, ale právě určité strnulosti v kontrolních programech se dají skvěle využít teroristy (pokud se nějak dostanou k patřičným kódům, aby je systém považoval za patřičné odpovědné osoby... a těžko říct, co je či není v Ronově bedně) - jenže když sis prošla záznam ochranné struktury, musela ses spokojeně ušklíbnout. Tohle by žádný rebel vyhackovat nezvládl, na to by museli mít zdroj informací zevnitř - a to hezky vysoce postavený. Rozdělení klíčových hesel zaručovalo, že by musel zazpívat buď šéf bezpečnostních složek, nebo některý z jeho dvou zástupců, a ti byli podle kontrarozvědky zcela loajální k impériu (ale paranoia je vždycky užitečný vynález).
Základním problémem bezpečnosti potom byli piráti. Ovládali souostroví Gyram a přilehlé moře, odkud se sem tam vypravovali do okolí na lup. Jejich konvenčním cílem byly těžařské základny a nákladní trajlery. Zároveň svou základnu proměnili ve velice slušnou pevnost a navázali obchodní kontakty s piráty kosmickými a přes ně s různými zločineckými organizacemi (mezi možnými spolupracovníky byl zmíněn i jakýsi Hutt Sehel ovládající víc než půlku Nar Shaddaa) - přičemž kontakt s teroristy se považoval za spíše vyloučený (respektive za možný, ale pouze na zcela obchodní úrovni). I proto byli piráti víceméně ignorováni a pokud příliš neprudili, brala je zdejší bezpečnost jako místní kolorit. Osobně ses nedokázala ubránit pocitu, že by stačilo vyslat jednu, dvě JEJICH speciální jednotky, poskytnout jim leteckou podporu, a celý Gyram by byl srovnán se zemí (tarjské ozbrojené jednotky se zcela vyrovnaly těm imperiálním, dokonce i co se výcviku týkalo) - ale zjevně chyběla vůle.
Bezpečnostní složky považovaly za svou jednoznačnou prioritu páchání nejrůznějších sofistikovaných prověrek, které měly zabránit rebelofilům dostat se do blízkosti klíčových postů, a šlo jim to celkem dobře. Vlastně si neumíš představit teroristu, který by prošel obyčejným vstupním testem na kosmodromu, aniž by vzápětí nebyl zatčen a deportován na vězeňský ostrov Uli.

Když sis tak prohlížela materiály a přemýšlela nad jejich obsahem, kdosi prudce zatloukl na dveře tvého pokoje.
"Dávej pozor, Ordi, tohle není zrovna zdvořilé!" ozval se vzápětí Jostův hlas.
"Jak, zdvořilé? Slečna říkala, že když budu mít odpoledne čas, ať se pro ni stavím, že si půjdeme zastřílet. Že si bude chtít po pohovoru zlepšit náladu."
"Hm? Nevím, nevím - ale kdybys takhle tloukl na MOJE dveře, myslel bych si, že mě budeš chtít použít jako pohyblivý terč..."
"...a Kemn mi pak rozbije hubu, že ho to nenapadlo dřív, co?"

Mandalorian

Hmm, takže tu máme nějaké řasy co likvidují težební technologie.

Na ty si budeme muset dát pozor, zřejmě nezábráníme nikomu aby si je odvezl z planety, ale ty technologie musíme ubránit za každou cenu. Hlavně ty filtry, jinak by rebelům stačilo vylít trochu řas na težební planetu a papá suroviny.
Jinak jak jsem pročítala ty dokumenty, tak to vypdalo že to zde mají dost zmáknuté. Jen si budeme muset posvítit na ty piráty, hlavně zábranit stykům z rebely a potom ještě na ten ostrov Uli.
Není nic snažšího, než tam dost lidí a pak vyvolat vzpouru. Lidí tam seženou dostatek a to by mi tak scházelo, vzpoura na vezeňské planetě. Ještě by se rozšířila a Impérium by přišlo o planetu.
V tom mě vyrušilo zabouchání na dveře. Guk Ordi skutečně nezapře že je Stormtrooper jak poleno. Podle toho zabouchání by na to přišel i hluchý a blbý.
schovala jsem dokumenty, vzala jsem otcovu zbraň a šla otevřít

No jo, vždyť už du. Ještě ty dveře proraz!

sotva to dořeknu otevřu ty dveře a řeknu

Jdem? Potřebuju trošku pročistit hlavu a abych nezapomněla, po večeři má Ola, Nux, Ordi, Hrako a já sraz ve studovně číslo 14.

studovny od čísla 10 bývají většinou prázdné
zavřela jsem dveře, zkontrolovala zda mám zbraň a vyšla ke střelnici

Elinor Yall

No, to asi nepůjde, tu si právě zabavil Ron, odehnal nám tam zbytek střeleckého týmu a prohlásil, že zakládá teráristickou buňku, poznamenal napůl uhlazeně Josto.

A to jsme konečně málem dali patnáctý level na simulačce! zavrčel Ordi. Kdyby se neoháněl rozkazy od Raidena, asi bych mu blasterem natrhl prdel.

No, tak jako tak, naši milí "teráristé" prohlásili, že budou pracovat na plánu útoku na nějakou planetu a protože ho mají vytvořit za značně omezených zdrojů, zkusí navodit inspirativní atmosféru tím, že vynechají večeři. Místo toho Weil a Largo podnikli nájezd na důstojnickou kantýnu v sedmém nadhorním patře.

Na Ordiho vytřeštěný pohled dodal: Weil totiž vymyslel způsob, jak přesvědčit zdejší systém jídelních karet, a teď ho chtěl vyzkoušet víc v praxi. A Ron mu přidělil jako nosiče Larga.

Sketa! Imperiální solidarita pro něj snad nic neznamená? MY se budeme cpát tou hnusnou zeleninovou omáčkou - a ONI budou mít... co vlastně budou žrát? začal se až podezřele zajímat stormtrooper. Ale zajímalo by mě, proč nás nepřibrali. VŽDYCKY jsme přece tvořili na střelnici jednu skupinu...

Mandalorian

Hmm, někdo se mě snaží naštvat. Zabrat mi Moji učebnu! Ale co, aspoň víme, kde se teroristé scházejí
pohladím svoji, dříve otcovu S-5 a přejela zamyšleným pohledem svůj tým. Chtěla jsem jim to jen lehce naznačit a připomenout jim aby si zopakovali teorii a jiné znalosti a lehce nastínit budoucí události. Zítřejší den by pak bylo na čem stavět, ale když ti rebelové jsou tak otravní a já kvůli nim musím měnit své plány.
Rebelští šmejdi! Ha, já věděla, proč mám zůstat u Impéria
Opřela jsem se o stěnu chodby a porozhlédla se opatrně po okolí. Nikde nikdo v dohledu. Ani Imperiál, ani rebel a já se tak mohla svěřit týmu.
Takže, věc se má tak, že ti co s nama nedrží partu přešli na druhou stranu. No k rebelům.
koukám na tým a nedočkala jsem se, žádné větší reakce. Všichni zachovávali kamenou tvář a zda si mysleli, že si dělám srandu, či byli tak chladnokrevní jsem nedokázala se stoprocentní úspěšností určit.
Náš nejvyšší
pokračovala jsem a pár z mého týmu vyvalilo oči
No dobře no, náš druhý ... ne, třetí nejvyšší, major Raiden se nám rozhodl zpestřit zkouškové období a rozdělil nás na dvě skupiny. Imperiální, to jsem já, váš čtvrtý nejvyšší, Ola, Nuxe, Ordi a Hrako. Ti druzí jsou rebelové a jako takové si nezaslouží pojmenovat. Imperiálové brání planetu a rebelové na ni útočí. Výsledky tohoto teoretického "cvičení" budou mít určitě nějakou dohru u zkoušek, ale to není zas tak podstatné. Hlavní je, nedovolit rebelům aby vyhráli. A to za jakoukoliv cenu!
zavrčím a sevřu ruku v pěst, kterou cpu Jostovi až pod nos. Né že bych jej tak nesnášela, jen byl prostě nejblíž. A když jsem se dost vyřádila v roli Vader velitel, vrátila jsem s k informacím, které jsem jim chtěla poskytnout.
Mám pár dokumentů, ale teď jsem vás chtěla vydrtit ve střelbě a až potom zasvětit do akademickych pletich. ale když už jsem to nakousla ...
nedořeknu a vrátím se do pokoje, odkud vytáhnu dokumenty na světlo vrhaného osvětlením na chodbě a řeknu Jostovi
Svolej ostatní a že se sejdeme ve studovně číslo 23, je o patro výš a tak vysoko se nikomu nechce. A ty
otočím se na Ordiho
Sežeň nějaké technické hračky, pro začátek pro detekci štěnic a zabránění odposlouchávání a vem taky nějaké jídlo a pití
a propustím je s tím, že za půl hodiny máme sraz ve studovně. Já se zatím sama, se zbraní na opasku procházím skoroprázdnými chodbami a postupuji obezřetně a opatrně.
Lehká paranoia přece ještě nikoho nezabila, zvláště nikoho z ISB.

Elinor Yall

studovna 23, výcvikové středisko IIS, Coruscant

Když jsi vstoupila do studovny číslo 23, vypadalo to, že jsi roli "Vader velitel" přece jenom přehnala. Z lavic se stala barikáda plus dlouhý stůl přetékající sendviči, hrncem s instantním gulášem, brambůrky a horou sušenek, několik podnosů s kelímky s kafem (různými druhy odlišitelnými podle barevných samolepek, které ta tvoje banda sehnala těžko říct kde) a celá baterie džusů. Všemu pak dominovala malá plastová přepravka alderaanského piva.
Ordi domontovával protiodposlouchávací zařízení a zbytek si nacvičoval nástup typu "všichni do řady, zasalutovat a - K SLUŽBĚ IMPÉRIU, CÍSAŘI a TARJE PŘIPRAVEN!-VŽDY PŘIPRAVEN!". To poslední nasvědčovalo, že celou akci berou převážně s humorem.
Při tvém vstupu do místnosti jim ale přesto poněkud spadla čelist a zavládlo z jejich strany poněkud trapné ticho.
Přerušil ho Ordi: "Tak všechno máme. Dokonce i štěnice na rebely. Ale zatím jsme nevymysleli, jak to dostat do čtrnáctky, Ronovi teráristi hlídají celou chodbu."
Josto přikývl. "A pokud se jejich hlídka nějak nedá do normálu, budou z toho mít průšvih. Což by mohlo hrát pro nás." Při těch slovech na tebe spiklenecky mrkl.

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“