4. Mise pro MrTukana(Askel Nur Ebion)

Tady je místo pro uzavřené mise

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Gamorr, Mugsurrské sídlo klanu Horhhk:

Výborně, jsem vám v patách!

Skoro jsem zajásal, když jsem se dozvěděl, že doopravdy budu moci nahlédnout do nějakých místních spisů a možná se tak dozvědět něco nového nebo zajímavého. Stejně jsem neměl co dělat a aspoň jsem se zbavil Letyry, takže nebylo již víc co si přát. Když mě Karafův pobočník zavedl až do jeho pracovny - knihovny, která byla sice velice nemoderní. Chybělo pořádné osvětlení i výpočetní technika, ale za to zde bylo poměrně hodně svazků, které byly volné k nahlédnutí. Zkusmu jsem načal knihy psané basicem od kraje a začal jsem v nich listovat. Měl jsem hodinu času na prohlídku knihovny, tak jsem jí věnoval prohlédce a četbě zajímavých pasáží, které by mi mohly pomoci ještě lépe porozumnět místní kultuře nebo přinést nový pohled na jednání s gamorreany.
Obrázek

Moderátor je člověk, kterého hráč nesmí naštvat, pokud chce přežít svůj výcvik.
Administrátor je člověk, kterého hráč nesmí naštvat, pokud chce přežít.
Aneb všichni jsme si rovni, nekteří jsme si však rovnější.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Příspěvek od Jordi Linx »

Jakmile jsi se pustil do prohlížení knihovny, tak se Grrurh vytratil ke dveřím a dopřál ti klidu k prohlížení si publikací, které patří Karafovi. Prvních pár knih, ke kterým ses dostal, pojednávalo o různých předmětech souvisejících s gamorreany - takže různé vázy, ručně dělané zbraně a jiné kulturní prvky, ale vše bylo uspořádáno poněkud zmateně. Postupem času jsi se dostal k publikaci, která měla čtyři svazky a každý se zabýval jedním období tady na Gamorru, jak ti je předtím popisoval Karafa. Potom jsi se zarazil nad sbírkou gamorreanských pohádek, než jsi otevřel knihu o soubojových zvyklostech a jejich vývoji s postupem času. Narazil jsi na kapitolu o jejich tradičním brnění zvaném M'uhk'gfa, jehož tradice však postupně slábla a brnění složené z plátů kovů, kdy každý byl trofejí z bojiště, používali již pouze tradicionalisté. Letmo jsi zkontroloval čas, aby jsi zjistil, že ti zbývá deset minut do setkání s Karafou v tvém pokoji. Grrurh trpělivě čekal u dveří, až se rozhodneš jít, i když jsi z něj pomocí Síly mohl vycítit drobnou nejistotu.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Svou volnou hodinu jsem vyplnil příjemnou četbou o místní kultuře. Musel jsem uznat, že Karafa během svého působení sesbíral poměrně dost materiálů a vytvořil tak pěknou knihovničku o gammoreanech, jejich kultuře, zvycích a planetě. Hodina však utekla jako voda a už byl pomalu čas vyrazit na večeři. Letyre už byla určitě vystrojená, i když bych se nedivil, kdyby ještě nebyla připravená, až se vrátím do svého pokoje. Samozřejmě jsem ale nepochyboval, že by tam už nebyl Karafa a tak jsem odložil poslední knížku zpět na její místo a vydal jsem se v doprovodu mladého gammoreana zpět k našemu apartmá, abych se setkal s Karafou, který mě doprovodí na slavnostní večeři a možná mi sdělí ještě nějaké novinky.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Po odložení knížky, jsi pokynul Grrurhovi, že se můžete vrátit do tvého pokoje. Cestou jsi jej zaskočil, když jsi kráčel vpředu a bez větších pochyb jsi našel cestu do svého pokoje. Tam se od tebe Grrurh oddělil, takže dovnitř jsi vešel sám a mohl ji tak nalézt Letyru sedící v křesle a pročítající si jeden z jejích datapadů. Při příchodu ti prakticky nevěnovala pozornost a věnovala se pouze svému datapadu. Sedl sis tedy do volného křesla, kde jsi setrval pouhé dvě minuty, než dorazil Karafa.
Vidím, že jste si tu už udělali pohodlí, což je jenom dobře. Ale ještě než vyrazíme na večeři, tak vám sdělím pár informací.
promluvil hned, jak vešel dovnitř a posadil se k vám. Na Karafovi se nedalo přehlédnout, že měl na těle několik chlupatých parazitů, kterých sis předtím mohl všimnout i na klanové matroně. Po pečlivém spočítání jsi došel k číslu dvanáct.
Ah, vidím, že jste si všiml morrtů. Tito parazité jsou gamorreany považovány za jakýsi odznak hodnosti. Čím více, tím vyšší postavení v klanu má dotyčný jedinec. Já mám tu čest mít jich rovných dvanáct, jako mnozí veteráni klanu, ale nosím je pouze na oficiální jednání a vzácné příležitosti, protože můj organismus je dlouhodoběji nesnáší tak, jako gamorreané. Ale to není zapotřebí, jak vůbec dopadlo vaše setkání s matronou ?
rozhovořil se Karafa a sledoval, jak se zatváříš k otázce jeho morrtů. Letyra se na něj jenom poněkud nedůvěřivě podívala, aby se dál věnovala svému datapadu.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Letyra na mě byla možná uražená, možná byla jenom začtená. Každopádně mě celkem nevadilo, že se mnou ihned nechce zapřádat rozhovor, a tak jsem jsem se jenom posadil do křesla a uvolnil jsem se. Bylo mi jasné, že Karafa přijde brzy, a tak jsem ani nezačínal s nějakou meditací nebo něčím podobným. Brzy se mé očekávání naplnilo o náš průvodce vešel do dveři s podivnou havětí na těle. Když vysvětlil, co je to za potvůrky a položil otázku ohledně průběhu setkání s matronou, byla řada konečně na mě, abych se vyjádřil.

Moc zajímavý zvyk. To byste asi měl začít brzdit se získáváním těhlech drobečků, aby vás to jednoho dne nepoložilo.

Pousmál jsem se a následně jsem odpověděl na jeho otázku.

Co se týká setkání s klanovou matronou, mám pocit, že jsme nic nepokazili a vše proběhlo tak, jak mělo. Nicméně jsme pozvaní na večeři, tudíž asi šlo všechno opravdu hladce.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Při tvé zmínce o těch drobečcích se Karafa vesele a pobaveně zasmál a to až tak, že se k němu natočila i Letyra.
To je jeden z důvodů, proč mám tak mohutnou stavbu těla. Já je ve skutečnosti mohu nosit déle, než říkám, ale není mi to až tak příjemné.
pousmál se vesele Karafa a poplácal se hrdě po břiše, aby se po chvilce zklidnil a zvážněl.
Jsem rád, že přijetí se povedlo - večeře, jak jsem již zmínil, je mnohem méně formálnější, přesto je tam potřeba dodržovat určitá pravidla. Tím prvním je, že všechno dělá jako první klanová matrona - první usedne ke stolu, první se zakousne, první si připije. Přípitek může někomu udělit, jinak je jinou osobou brán jako prohřešek. Naopak se nemusíte bát si říhnout, zde je to uznáváno jako hold dobrému jídlu. Jinak večeře nekončí do doby, než řekne matrona, i když můžete požádat o předčasný odchod, který je lépe dobře odůvodnit. A ještě něco - hlavní chod se jí rukama, je to tradice, i když by se vám gamorreani maximálně vysmáli při jejím nedodržení. Ale pro vás bude nejlepší se jí držet, aby vám neklesla jistá forma reputace. Aneb, když se budete držet všech tradic, tak si naopak získáte jistou formu respektu. Takže, pokud nemáte nějaké dotazy, tak můžeme vyrazit.
vyložil Karafa ty podstatné věci a dal ti poslední možnost něco říci, než vyrazíte na večeři.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Na jeho samochválu už dál neřeknu nic, jenom uznale pokývám hlavou a následně si vyslechnu další pokyny, jak správně jíst a co všechno dělat a nedělat, aby moje vážnost u gammoreanů příliš neklasla. Ba co víc, aby nejlépe ještě stoupla a já dosáhl pozastavení jejich válkychtivosti, abych mohl diplomaticky jednat i druhým klanem a pokusit se tak urovnat vše včas ještě před krveprolitím a velkými materiálním ztrátami, které by postihly i Galaktickou republiku.

Ano, všechno chápu a je mi to jasné. Doufám, že se klanové matroně zalíbím natolik, aby s ní následně byla kloudná řeč.

Vstal jsem klidně z křesla a vykročil jsem směrem ke dveřím, abych se ještě následně zeptal.

Konverzace bude probíhat během večeře nebo až po ní?
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Pokývneš Karafovi, že mu jasně rozumíš a položíš mu svou jedinou otázku. Karafa se mezitím zvedne a stále mu na tváři dominuje vstřícný úsměv.
Samozřejmě během jídla. Není neobvyklé, že se večeře může protáhnout i na několik hodin.
zazubí se Karafa a vykročí z místnosti, aby jsi vyrazil za ním, zatímco Letyra kráčela za tebou. Při otočení se, sis mohl prohlédnout, co si na sebe přichystala tentokrát. Jednalo se o smaragdově zelené šaty, krátce nad kolena, tentokráte s nepříliš velkým výstřihem a jistou volností, která již nedávala tolik zvýrazňovat její postavě. Svůj datapad si však vzala s sebou a připevnila si k levému boku, kde elegantně, svou tmavě modrou barvou, ladil s bočním pruhem, jenž byl ve stejné barvě.

Když jste dorazili do jídelny, tak už byli skoro všichni přítomni, ale nikdo neseděl na svém místě, pouze před nimi stáli. Karafa prohodil v gamorreanštině několik - kvíknutí a chrochtnutí, jak ten jazyk zněl, se stráží u dveří a poté vám pokynul a zavedl vás ke třem volným místům těsně vedle čela stolu. Poukázal, že on bude nejblíže matroně, poté ty a nakonec Letyra, aby si stoupnul před své místo. Nečekali jste ani dvě minuty, než dorazila klanová matrona s dvěma dalšími matronami a zamířila na své místo v čele stolu. Dvě doprovázející matrony se posadily ke stolkům za ní, které byly sice bokem, ale byl od nich dobrých výhled na hlavní jídelní stůl, jenž se táhl celým sálem. Jakmile se posadila matrona, tak si začali sedat i ostatní, tebe nevyjímaje. Poté se podávalo jídlo a gamorreani mezi sebou začínali mírný hovor, dokud matrona jako první nezakousla a začalo se hodovat. První jídlo se jedlo pomocí dlouhé vidličky, na níž se napichovalo větší sousto a z něho se ukusovalo.
Rytíř Ebion, být informován o dění na Gamorr ? Sdělit vám mistr Karafa vše potřebné ?
zabředla klanová matrona komunikaci s tebou a povšiml sis, že tón byl oproti prvnímu setkání mnohem méně formálnější.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Byl jsem na tu večeři opravdu zvědavý. Dobře jsem si pamatoval všechno, co mi Karafa řekl o tom, jak se co má a nemá dělat, a tak jsem se nebál, že bych něco pokazil. Ostatně když jsme přišli do jídelny, bylo jasné, že si sedat nemáme, protože všichni ostatní účastnící hostiny stáli u svých míst a očividně vyčkávali příchodu klanové matrony. My jsme učinili stejně jako oni. Čekání naštěstí nebylo dlouhé a brzy jsme již seděli a po klanové matroně také začali jíst.
Možná trochu nešikovně jsem si napoprvé napíchl první sousto, a tak jsem vidličku musel vytáhnout a přepíchnout ji znovu, abych si ze sousta mohl ukousnout, což jsem samozřejmě v zápětí udělal. Brzy na to mě oslovila naše hostitelka, a tak jsem jídlu dal na chvilku přestávku, abych jí mohl uctivě odpovědět.

Ano, mám dojem, že jsem byl seznámen s těmi nejpodstatnějšími věci. Až na jednu věc. Omlouvám se, že s tím začnu tak přímo, nemám ve zvyku chodit kolem horké kaše. Chtěl jsem se zeptat, zda unesení jedné z vaších matron je jediným problémem mezi vaším klanem a klanem Grwarrhk, a také bych se rád dotázal, zda nevíte, proč vůbec klan Grwarrhk unesl matronu z vašeho klanu?

Zasypal jsem klanovou matronu otázkami možná trochu víc a dřív, než by bylo dobré, avšak teď, když už jsem je vyslovil, nemohl jsem s tím nic dělat. Jenom jsem doufal, že jsem se nedopustil žádného prohřešku a matronu má zvídavost nepobouří a odpoví mi.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Ještě než jsi se pustil do tak očekávané diskuze s klanovou matronou jsi musel nejprve zápolit se svou vidličkou a soustem, kdy se ti povedlo jej pokořit až na podruhé, což však dle tvého periferního sledování nebylo nic neobvyklého. Klanovou matronu samotnou jsi pak zavalil několika otázkami a trpělivě jsi čekal, jestli jsi náhodou poněkud nepřekročil hranici. Matrona nasadila vážnější výraz a agresivně si ukousla ze svého sousta, aby po rychlém dožvýkání odpověděla.
Klan Grwarrhk dlouho spojenec, ale poslední dva roky se chovat nečestně. My nemít tušení, proč oni unést má nejstarší dcera, vznešená Aggwurrh, ale my si to nenechat líbit !
odpověděla ti bojovně a bylo ti jasné, že hranici jsi nepřekročil. Také jsi se dozvěděl, že unesenou je nejstarší dcera klanové matrony, což jenom potvrdilo slova Karafy, který dříve zmínil, že unesená se má stát další hlavou klanu.
Navíc oni napadat naše kontakt s Republika a dokonce se pokusit sabotovat náš vesmírný přístav ! Ostatní klany se jich ale bát, protože oni mít silná armáda. Naše armáda být však silnější a na naší straně čest.
dodala ještě klanová matrona, než se znova zakousla do svého kusu masa na vidličce a velice hbitě zlikvidovala celou polovinu. Koutkem okem jsi také mohl zkontrolovat Letyru, která byla ve spořádávání mnohem střídmější než ostatní, ale především byla mlčky.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Pozorně jsem si vyslechl matronu, přičemž jsem se také párkrát zakousl do svého předkrmu, abych nezaostával moc pozadu. Když domluvila a já dozápolil s jedním soustem v ústech, nahlas jsem zauvažoval.

Takže říkáte, že problémy jsou jenom poslední dva roky? Moc zajímavé. Došlo snad v klanu Grwarrhk v té době k nějaké změně ve vedení klanu? Můžu se ještě zeptat, jak přesně napadají vaše kontakty s Republikou a samozřejmě jakým způsobem se pokusili o sabotáž vašeho přístavu?

Upřel jsem svůj zrak na klanovou matronu a chvilku jsem přemýšlel, abych pak ještě dodal.

Z toho, co o vašemu lidu vím, mi chování klanu Grwarrhk připadá víc než podivné. Únos a sabotáž, to mi nepřijde jako čestný způsob boje.

Pokývám hlavou a čekám, co mi matorna odpoví. V hlavě už však pomalu osnuji plán, jak ji přesvědčit, aby s vytažením do války ještě chvíli počkala a dala mi tak šanci na diplomatické řešení celého sporu nebo alespoň na odhalení jádra problému.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Zatímco si od matrony necháš zodpovídat několik otázek a občas něco ukousneš, tak si již v hlavě začínáš osnovat plán s jehož pomocí si chceš získat čas předtím, než klan Horhhk vytáhne do boje.
Předtím být jenom drobné rozpory, ale po poslední dva roky se vše zhoršit. O změna v jejich vedení klanu mi nevědět, na klanové radě je zastupovat stejná matrona.
začala ti odpovídat, než si uhryzla značného sousta. Během několika vteřin ho sežvýkala, spolkla a byla připravena pokračovat.
Oni napadat naše obchody a tvrdit, že my ničit tradice gamorrean a zaprodávat naše způsob života. Oni sami však taky obchodovat s cizinci, i když nemít vyslance, jako my mistra Karafu. On však prokázat svou čest jako skutečný gamorrean.
odpověděla ti znova matrona a snědla poslední sousto z tohoto předkrmu, aby jej zalila sklenkou místního vína. Nebylo tak delikátní jako tehdy to, které jsi pil s Alexem Linxem při své cestě z Loku, ale také nepatřilo mezi nějaký odpad.
Jejich sabotáž být provedena v noci a oni zničit loď v přístavu a hodně zařízení na oprava a správa. Ráno zajmout jejich zvěd, který to prozradit a potom popravit. Toto být další z důkazů jejich nečestnosti.
dodala ještě matrona, než mohutně zatleskala oběma rukama a začalo se podávat hlavní jídlo. Ti kteří ještě měli předkrm mohli posečkat, ostatní si mohli nechat nandat místní drůbež se spoustou zeleniny.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Zatímco jsem poslouchal matronin výklad, popral jsem se zbytkem svého předkrmu, který mi poměrně chutnal - bylo to prostě lepší než jídlo, které bylo k dostání v Chrámu Jedi. Matrona mi pověděla několik pro mě nových věcí a já jsem se znovu musel podivit, že tak hrdý a čestný národ by se uchyloval k podlým činům jako je sabotáž. Něco mi na tom nehrálo.

Hm, to je velice podivné.

Poznamenal jsem možná trochu zbytečně moc tajmeně, ale na druhou stranu to mohlo udělat dojem na Letyru, na kterou jsem během rozhovoru úplně zapomněl. Bylo by dobré, kdybych vypadal, že vím, co s tím, a tak jsem si dal s další svou reakcí na čas až poté, co jsem po matroně ochunal místní víno a nandal si přiměřenou porci hlavního chodu, který jsem se chystal uchopil do ruky a s klidem se do něj zakousnout, avšak raději až po klanové matroně, protože jsem si nebyl jist, zda konzumace dalšího chodu nepodléhá pravidlu, že ona první. Toto čekání jsem si zkrátil přímočarým útokem, který měl za účel prodloužit jejich trpělivost a dát mi dost času, abych zjistil, oč tu vlastně jde i u druhého klanu - což byl pravděpodobně kámen úrazu celého tohoto problému.

Ze slov mistra Karafy a také z vašich jsem pochopil, že se co nevidět pustíte s klanem Grwarrhk do války. Rád bych vás požádal, abyste toto rozhodnutí ještě na nějakou dobu odložila a dala mi možnost vše vyšetřit. Věřím, že se mi podaří alespoň zjistit oč klanu Grwarrhk jde a snad také vyřešit celý tento konflikt bez toho, aby zbytečně padlo mnoho udatnách gammoreanských bojovníků v kruté a nelítostné válce.

Do své řeči jsem vložil veškeré své charizma a přesvědčovací schopnosti podpořené jistou dávkou Síly, kterou by však člověk necvičený v cítění Síly nemohl ani postřehnout. Pevně jsem se podíval na matronu a doufal jsem, že s tímto požadavke uspěji a budu mít volnou cestu k druhému klanu. Potom jsem vzal do ruky drůbeží stehno a s chutí jsem se do něj pořádně zakousl, abych naplnil svůj žaludek a také podpořil matronino mínění o mě.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Matrona se do hlavního jídla jako první, ale mohl sis všimnout, že protější strana stolu vám nevěnuje takovou pozornost, což tedy znamenalo, že nějaké další pravidlo na dodržování bude nejspíše souviset až s nějakým oznámením.
Když my odkládat boj moc dlouho, tak to být pro nás mnohem složitější. A my nemoci nechat Aggwurrh v jejich rukou dlouho, jinak tím urazit vlastní čest.
poznamenala trochu nevrlejším tónem matrona, přesto byla ochotná dále naslouchat. Třemi rychlými zakousnutími se vypořádala s jedním drůběžím stehnem a kost položila na prázdný talíř, který je k tomu určený.
Kvůli bitva my již uspíšit sklizeň a ta být do dva dny hotová. Tehdy já chtít zaútočit v plná síla, naši zvědové již zkoumat nepřátelská pevnost, aby my přichystat plán útoku, protože oni s námi nechtít bojovat v přímá bitva.
pronesla dál matrona odhodlaně a nezdálo se, že by měla v plánu ze svého plánu zatím ustoupit, i přestože jsi se pokusil o silně charismatickou řeč. Letyra tě zvědavě pozorovala a čekala, co řekneš dál.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Během její řeči jsem ji znovu pozoroval se stehnem střídavě v ruce a ústech, abych, když domluvila, taktéž položil okousanou kost na talíř k tomu určený. Zdálo se, že mi matrona nechce poskytnou příliš moc času, ale i ty dva dny by mohly stačit. Rozhodnu se ale ještě vyjednávat, protože mít víc času není nikdy k zahození. Trochu opatrněji, ale stále s velkou mírou sebejistoty a charizma, naváži na svoji předchozí řeč a opět se pokusím využít Síly k přesvědčení matrony. Pomůžu si i drobným gestem ruky, ale snažím se, aby to ostatní u stolu nepostřehli nebo alespoň nepokládali za nějakou techniku rytířů Jedi. Samozřejmě nejvíce se snažím svůj úmysl skrýt před matronou a navodit dojem, že gesto ruky je jenom součástí mé komunikace k ní.

Chápu složitost vaší situace, ale věřím, že je i jiný způsob jak Aggwurrh zachránit z jejich zajetí a snad i zjistit, oč jim vlastně jde. Můj způsob, způsob rytířů Jedi, který by mohl zabránit zničující válce, ve které by jistě zemřelo mnoho z vašich i jejich udatných bojovníků a která by jistě znamenala velkou ránu pro celý váš klan. Žádám vás tedy, dejte mi přesně jeden týden, abych vše prošetřil a vyřešil mírovou cestou. Do týdne se vrátím, pokud to jenom trochu půjde, i s vaší dcerou a vysvětlením celé této podivné situace.

Upřeně matronu pozoruji a čekám na její reakci. Zda se mi jí podařilo přesvědčil nebo jestli trik nezabral. Týden by byl daleko lepší než pouhé dva dny. Čekám tedy jak se vyjádří a současně se také snažím odhadnout postoj a pocity Letyry, která mě jistě celou dobu pekelně upřeně pozorovala.
Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dokončené mise“