2. Mise pro MrTukana(Askel Nur Ebion)

Tady je místo pro uzavřené mise

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Příspěvek od Jordi Linx »

Měsíc Loku, Měsíční Základna:
Po přemístění několika poměrně těžkých beden, které byli nejblíže loďi a potvrzeném odjezdu Naska, jsi zamířil k řídící místnosti hangáru, jež byla právě Naskem zmíněna. Došel jsi ke dveřím, které k ní vedli, aby ti odhalili chodbu s dveřmi na konci a v polovině chodby odbočku vedoucí o půl patra výše ke dveřím skrývajícím řídící místnosti. I tyto dveře se bez problémů otevřeli a odhalili ti místnost s velikým řídícím panelem, jehož součástí byli i dva počítače. Nikde nebyla žádná známka poškození nebo nečeho, co by naznačilo, co se tu stalo, ani proč tu nikdo není. Dorazil jsi k počítačí, který byl vyplý a zalogoval se do něj pomocí údajů, jež ti sdělil Nask. Netrvalo to dlouho a po základní bootovací sekvenci ti najelo menu, z něhož jsi mohl prozkoumávat jednotlivé oblasti v tomto počítači skrytých dat.

Kód: Vybrat vše

Hlavní menu:
Otevření/Zavření hangáru
Letové záznamy
Zásobovací záznamy
Otevření/Zavření skladů v hangáru
Řížení systémů hangáru
Záznamy ze senzorů
Přístup k hlavnímu počítači
Seznam personálu
Mapa komplexu
Bylo ti mimojiné jasné, že v hlavním počítači bude jak nastavení zdejších systémů základny, tak i klíčové informace. Náhle tě slabý divný pocit donutil zvednout hlavu od obrazovky a rozhlídnout se okolo, ale nic jsi doposud nespatřil.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Když se předemnou na monitoru rozsvítila nabídka obsahu, tak jsem zajásal a ihned se pustil do prozkoumávání toho, co mě nejvíce zajímalo, tudíž spojení s hlavním počítačem. Předtím, než jsem se v tom však začal vrtat, varovala mě Síly slabým špatným pocitem, který jem rozhodně nepodceňoval a tak jsem neodkládal příliš daleko svůj blaster a trochu víc jsem zpřístupnil cestu pro ruku pod oblečení pro svůj meč, který bude jistě daleko účinnější, pokud mi bude hrozit vážné nebezpečí.

To se mi vůbec nelíbí. Rychle si to projdu a pak mažu najít to, co mě tu tak znervozňuje. Přeci jen jsem radši, když vím, co mi hrozí.

Řeknu si potichu pro sebe a pokračuji v připojování k hlavnímu počítači, kde bych se chtěl dočíst nějaké zajímavosti.
Obrázek

Moderátor je člověk, kterého hráč nesmí naštvat, pokud chce přežít svůj výcvik.
Administrátor je člověk, kterého hráč nesmí naštvat, pokud chce přežít.
Aneb všichni jsme si rovni, nekteří jsme si však rovnější.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Po rychlé kontrole, zda-li ti nehrozí bezprostřední nebezpečí se opět ponoříš do počítače a zadáš si o přístup do hlavního počítače, aby se ti k tvé nelibosti objevila tato hláška:

Kód: Vybrat vše

Přístup do hlavního počítače zamítnut. Zablokováno z hlavního počítače. Pro odblokování musíte přistoupit přímo k hlavnímu počítači.
Což vůbec nebyla přivětivá zpráva, protože jsi nevěděl, kde hlavní počítač, jak je daleko a jestli k němu náhodou nešel Nask. Přesto ti to však nevyčerpalo všechny tvé možnosti. Hrozba nebezpečí se trochu zvýšia, ale pořád jsi cítil, nebo jsi spíše tušil, že máš nějaký čas na to, než se ta hrozba stane aktuální. Bohužel jakákoli nápověda o možné povaze hrozby ti zůstala v Síle skryta, nebo v ní prostě nebyla k nalezení.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Hm, to jsem si mohl myslet.

Zavrčel jsem na počítač, když jsem zjsitil, že se odsud k hlavnímu počítači nedostanu. Projel mnou opět špatný pocit hlásící blížící se nebezpečí, avšak nezbylo mi, než si počkat, o co půjde, protože jsem nic bližšího nevycítil. Nakonec v řídící místnosti jsem byl celkem v bezpečí a jediná přístupová cesta byla celkem dobře kontrolovatelná. Proto jsem se vrátil opět do hlavního menu a začal projíždět postupně složky "Mapa Komplexu, Záznamy ze senzorů, Seznam personálu, Letové záznamy, Zásobovací záznamy a Řízení systému hangáru. - V podstatě šlo o všechno, čemu jsem tak úplně nerozumněl a co jsem si chtěl prohlédnout předtím, než jsem chtěl pravděpodobně pokračovat v práci, kterou mi zadal Nask.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Jako první si pokliknul na letové záznamy, které tu odhalili, že poslední přílet před tebou byl asi před měsícem a právě tento přílet ukončil až do vašeho příletu veškerou dopravu, která byla předtím pravidelná. Zásobovací záznamy ti odhalili seznam položek, kterým byli pravidelně potraviny, jež by podle odhadu měli vydržet více jak měsíc pro celou základnu, ale také spoustu tobě neznámých materiálů označených pouze jejich chemickými zkratkami. V podmenu pro řízení systémů hangárů jsi našel spoustu rozličných systémů od ovládání osvětlení, nouzového uzavření hangáru, které šlo zrušit jen z centrálního počítače, či použití velkého pomocného ramena připevněného na stropu(kam ses až doposud nepodíval, takže sis ho nevšiml). Zprávy ze senzorů ti taky nepřinesli nic užitečného, protože se prakticky schodovali s letovými záznamy. Tvé naděje příliš nenaplnil ani seznam personálu, který se ukázal jako dlouhatánský seznam jmen, který šel do desítek. Bylu tu označené i hodnosti, takže velícím základny byl jakýsi Nisk. Poslední položkou byla mapa komplexu, která se ti zobrazila v celé své kráse. Pod hangárem bylo asi dalších dvacet pater pospojovaných třemi turbovýtahy a dvěma nouzovýma průlezama. Úplně vespod byl hlavní generátor, řídící počítač a všechny důležité systémy, nad tím laboratoře, dále sklady, jídelna a k vrchu směřovalo několik pater ubytoven. Když jsi zběžně prohlédnul celou mapu, tak jsi se podíval k jednomu turbovýtahu, který právě přijížděl nahoru - jinému, než použil Nask.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Doufal jsem, že se dozvím víc. Každopádně je to zajímavé. Co se tady sakra stalo? Já myslel, že tuhle organizaci řídí někdo hodně vlivný. Na republikovou akci či rytíře Jedi to nevypadá, tak o co tu jde? Že by snad nějaký mocenský boj v podsvětí nebo je odpověď ještě prostší nebo naopak divnější?

Přemýšlel jsem při prohlížení počítače i o dalších věcech, když mě náhle upoutal turbovýtah, kterým se ke mě pravděpodobně někdo řítil. Přikrčil jsem se a schoval tak, abych nebyl vidět na první pohled do ovládací místnosti, ale abych měl dobrý výhled na výtah, který se co nevidět zřejmě otevře a vydá tak ze svých útrob osobu či osoby, (což jsem alespoň předpokládal), které by dost možná mohly stát za podivným děním zde na této základně a které by taktéž mohly být zdrojem mého pocitu nebezpečí.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Zklamaný z výsledku svého hledání a ještě překvapený přijíždějícím turbovýtahem se skryješ k rohu průzoru do hangáru, tak dobře uvidíš ven a nebudeš hned spatřen. Navíc tě bude trochu skrývat i stín, který se v rohu vyskytoval. Pozorně jsi sledoval signalizační části turbovýtahu, jež postupně ukazovali, že rychle ukrajuje vzdálenost k hangáru. Trvalo to asi tak dvacet vteřin, než se turbovýtah zastavil a konečně se otevřeli jeho dveře. Zpozornil jsi a upřeně jsi hleděl k turbovýtahu, když jsi zahlédl čtyři vystupující - něco jako čtyřnohé velké zvířata s ostrými rohy na hlavě. Nikdy jsi nic podobného neviděl ani o něčem podobném neslyšel. Tvorové se uhledně rozdělili a společně jako tým se nejprve rozhlédli a poté postupně obkličovali tvou loď. Mohli jsi jasně vypozorovat, že postupujou ne jen jako běžní dravci ve skupině, ale že mají ve vínku i jistou dávku inteligence, protože se k loďi blížili tak, aby je nebylo možno ostřelovat z průchodu, ale zároveň by osoba z průchodu nemohla uniknout daleko. Kůži měli jasně lesklou v tmavě zeleném odstínu a nedalo se pochybovat, že i hodně pevnou. Navíc měli hodně vyvinuté zadní nohy, což svědčilo o tom, že to jsou výteční skokani, stejně jako dobří běžci.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Sakra co to je za divný bestie?! Vypadaj dost nebezpečně, radši budu dělat, že tu nejsem a ony třeba zmizej. Ne že bych se jich bál, ale souboj s takovou přesilou by pro mě nemuselo dopadnout dobře. Radši bych měl zamknout dveře.

Přemýšlel jsem malinko vystrašen z vzezření a chování bytostí, které právě obcházely naši loď. Brzy jsem se ale vzpamatoval a pořádně přikrčen se vydal ke dveřím, které jsem zamknul a zajistil. Následně jsem se vrátil ještě více přikrčený zpět na své pozorovací místo.

Budu to zatím z povzdálí sledovat a počkám, co se bude dít. Radši se ale spojím s Naskem. I Tak už to brzy bude snad hodina, co odešel.

Vytáhl jsem svůj komunikátor, zapnul ho a promluvil do něj doufajíc, že Nask bude jediným příjemcem této zprávy a je stále živ a zdráv.

Pane Nasku?

Chvilka odmlčení po první nesmělé otázce, kdy jsem doufal, že uslyším hlas jediného muže, u kterého jsem si momentálně mohl být jist, že není proti mě - alespoň do doby, než zjistí, že nejsem tím, kým jsem. Pak jsem pokračoval již trochu smělejším tónem, avšak stejně jako prve šeptem, abych náhodou přílišným hlukem neupoutal pozornost oblud.

Mám takový malý problém. Nějaké čtyři příšery oblíčili naši loď a já je teď sleduji z kontrolní místnosti. Co mám dělat?!

Snažil jsem se, aby otázka vyzněla tak, jak by zněla pokud bych byl opravdu jen pilot a kurýr. Samozřejmě že jako rytíř Jedi bych jistě nějaké řešení našel, avšak i kdyby se mi podařilo zabít všechny čtyři příšery - k čemuž bych pravděpodobně potřeboval svůj meč - jen těžko bych to vysvětlil svému "nadřízenému" Naskovi.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Zatímco všichni čtyři tvorové dorazili k vaší loďi a organizovaně vnikli dovnitř, tak ty jsi se pokusil spojit s Naskem. Chvilku trvalo než ti odpověděl, ale nakonec se jeho commlink přecejen ozval.
Fakt ? Nevšiml jsem si.
pronesl stroze, aby se odmlčel a ty jsi mohl zaslechnout blasterovou střelbu, která pocházela nejspíš od Naska samotného. Jeho blaster vystřelil ještě dvakrát, než nastalo ticho.
O další potvoru míň, ale řeknu ti jedno. Snaž se dostat co nejdál od těch potvor, jsou zatraceně chytrý a systematicky to tady budou prohledávat, to znamená, že půjdou i za tebou do řídící místnosti. Takže se udržuj do pohybu, pobyhuj se tak, aby jsi se nedostal do slepé uličky a běž na ty nejmíň pravděpodobný místa, kde by nás očekávali. Až získám co potřebuju, tak se s tebou spojím a vymyslím, jak se odsud dostaneme. Prozatím konec.
pronese Nask a dá ti návod 'jak přežít', než se odmlčí.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Rozumím.

Pronesl jsem tiše a také ukončil spojení. Následně jsem se, podle rady Naska, uvedl do pohybu. Spěchal jsem, abych se dostal na nějaké výhodnější místo dříve, než tvorové vyjdou z lodi. Počítal jsem s tím, že by mohli zaslechnout zvuk otevírajících se dveří, a tak jsem se nezdržoval zbytečnostmi. Když jsem vycházel z chodby k řídící místnosti, vzpomněl jsem si na jeřáb, který byl umístěn nad mistností. V okamžiku jsem se tedy rozhodl, kam se vydám a pomocí Síly ke ztišení i k zlepšení mého výkonu, jsem vyskákal po bednách, kterých byl hangár plný, až nahoru, odkud jsem dlouhým skokem zamířil přímo na jeřeb, na jehož rameno jsem měl v úmyslu se položit a sledovat s blasterem v ruce nadále celý hangár odsud s možností unikat na jakoukoli stranu.

Douffám, že ty potvory nemaj moc dobrej čuch a že mě nezahlídly.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Tvé rozhodování nebylo dlouho a o několik vteřin později už jsi s pomocí Síly uháněl zpět do hangáru, kde jsi se jen rychle rozhlédnul po vhodných bednách, aby jsi o několik vteřin s jejich pomocí povyskákal až k háku jeřábu, za který jsi se oběma rukama zachytil. Dvěma pohyby jsi se rozhoupal, aby jsi se vymrštil až na rameno jeřábu, kde jsi se předtím rozhodl usídlit. Jakmile jsi byl nahoře, tak jsi nahmatal svůj blaster a v napětí jsi vyčkával. Opravdu netrvalo dlouho, než tvorové vylezli opět ven z vaší loďi, stále však dodržujíc formaci, takže se navzájem kryli. Udělali několik kroků od loďi, když se ten čelní zastavil a zavětřil. Jeho další pohled směroval přímo k tobě a i když ses kryl, aby tě nespatřili. Tvorové však svým smyslům důvěřovali a začali pod tebou kroužit v kruhu. Kroužili tak asi minutu, přičemž si obhlíželi situaci, poté se jeden z nich oddělil a s rozeběhem zkusil vyzkočit. Vyskočil zhruba polovinu tvé výšky, než znova začal padat k zemi, kde ladně přistál na všech čtyřech. Tvor něco zasyčel, rozeběhl se k nejbližší bedně a vyskočil, tentokrát odrazem od její hrany. Bylo to o něco blíže, ale přesto pořád dost daleko. Rozhodl se hlavou došťouchat bednu kousek od tebe a začal se ohlížet po dalších bednách. Ostatní zatím sledovali tebe nahoře a byli připraveni jej varovat.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Ležíc na rameni jeřábu jsem sledoval stvoření, které se už už chystaly vypadnout, když tu najednou zavětřily a zjistili mou polohu. Jedna z nich se okamžitě začala snažit dostat se ke mě a ostatní hlídaly.

Tak jo, vy potvory! Nechtěl jsem vám ublížit, ale když mi nedáváte na vybranou, tak co se dá dělat!

Řekl jsem trochu nabručeně, protože se mi s nimi vůbec nechtělo bojovat. Avšak asi mi nezbývalo nic jiného. Připravil jsem si tedy svůj blaster ke střelbě a čekal, až první z potvor vyskočí, abych ji ve vzduchu, kdy se ji bude snad hůř manévrovat, mohl trefit a snad i zabít.

Nask je taky dokázal zabít blasterem, tak snad tohle nebude takovej problém. Jen ji musím trefit.

Proto jsem pro jistotu na zvíře ve vzduchu vypálil několik ran - spíše v době, kdy už padala po výskoku zpět dolů.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Měsíc Loku, Měsíční základna:
Vzhledem k vychytralosti tvorů, ale hlavně jejich neodbytnosti v touze dostat tě dolů a nejspíše tě zneutralizovat, jsi se rozhodl bez delšího váhání činit a přichystal si k dispozici svůj blaster. Vyčkal jsi, až se tvor pokusí znovu vyskočit, aby jsi po něm začal střílet, až začne padat dolů. Tentokrát byl tvor už zatraceně blízko nosníku, takže byl i nejlepší čas začít střílet. Vypálil jsi několik výstřelu přímo po tvorovi, či do předpokládané dráhy jeho pádu. Bylo jasné, že pokud nebude nějak šíleně manévrovat, tak se zásahům nevyhne. A opravdu, čtyři výstřely jej zasáhli, ale i přesto dopadl na všechny čtyři a jeho tvrdé kůži způsobili jenom menší popáleniny. Na mysl ti vyvstala otázka, jakou zbraň měl vůbec k dispozici a začal jsi pochybovat, že měl obyčejný blaster jako ty. A navíc pod tebou byli tyto příšerky čtyři, zatímco Nask se nejspíše potýkal jenom s jednou jedinou. Tvor sebou trochu zavrtěl, protože zasáhy mu asi nebyli tolik příjemné, ale oklepal se, vybral si místo další skoku a chystal se k němu znova.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Sakra, ta potvora je nějaké odolná. To musel mít ten Nask asi pěknej kanón.

Rychle jsem narval blaster za opasek a zároveň jsem vytasil svůj světelný meč, který se posléze rozzářil tyrkysovou barvou.

Víte co je tohle? Ne? Tak to poznáte.

Prohlásil jsem směrem ke tvorům a počkal jsme, až první z nich opět vyskočí, abych mohl skočit proti němu a seknout mečem po jeho řbetu nebo hlavě. Přitom jsem také dával pozor na ostatní z nich, aby mě po eliminace prvního nepřekvapili. Hned jak po útoku dopadnu na zem, odskočím na bedny blíže zdi, odkud budu celou nastálou situaci dál sledovat.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Ještě před dalším skokem onoho tvora, jsi rychle prohodil své zbraně, takže místo neohrabaného blasterů jsi opět svíral rukojeť elegantního a vznešenějšího světelného meče. Potvora o tom příliš nepřemýšlela a vrhla se přímo proti tobě, což jsi však očekával a což se jí také stálo osudným. Skočil jsi totiž přímo proti ní se světelným mečme napřed, tvor už nemohl reagovat poté, co se odrazil a v dalších okamžicích si připadal hodně rozpolcený. Doskočíš s pomocí Síly do obranného postavení, z ktrého se okamžitě několika mrštnými skoky přesuneš na skupinu beden u zdi. Rozťatý tvor dopadne na zem kousek od tebe a jeho tři kolegové si od tebe nyní udržují konstantní vzdálenost. Jeden z nich si nyní prohlédnul svého padlého druha, zatímco zbylí dva dávali pozor na tebe. Když skončil s obhlídkou, tak něco zapištěl nejspíše v jejich jazyce a tvorové nepřátelsky zasyčeli směrem k tobě. Bylo jasné, že k jejich odhodlání se nyní přidal i vztek. Ten nejvíc vpravo se rozeběhl k jedné z menších beden a narazil do ní takovou sílou, že ji mrštil přímo naproti tobě.

Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dokončené mise“