4. Mise pro MrTukana(Askel Nur Ebion)

Tady je místo pro uzavřené mise

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Gamorr, Pevnost klanu Grwarrhk:

Letyra měla pravdu. Pokoj nebyl nic extra. Já jsem vlastně nečel nic z toho, co by se dalo najít na Coruscantu a vlastně mi bylo celkem jedno, jak pokoj vypadá. Na vyspání to stačí. Jestli tu samozřejmě vůbec budeme spát.

No, aspoň poznáme trochu místní kultury. A na co světlo, po tmě si neporadíš?

Znovu jsem si rýpnul a uchechtnul jsem se, přičemž jsem přešel k oknu a podíval jsem se, jestli se dá otevřít tak, abychom jím mohli prolézt ven. Potom jsem prohlásil.

Stejně se tu dlouho neohřejem. Půjdem se podívat na ten barák. Takže jestli chceš, tak si teď chvíli odpočni, protože potom to možná bude dost dlouhý.

Klidně jsem si sednul na postel a vyzkoušel nejdřív, jestli mě udrží, než jsem přenesl všechnu svojí váhu na ne příliš moderní kus nábytku a uvelebyl se na své polovině postele.
Obrázek

Moderátor je člověk, kterého hráč nesmí naštvat, pokud chce přežít svůj výcvik.
Administrátor je člověk, kterého hráč nesmí naštvat, pokud chce přežít.
Aneb všichni jsme si rovni, nekteří jsme si však rovnější.

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Příspěvek od Jordi Linx »

S Letyřiným názorem ohledně pokoje jsi se ztotožnil bez větších průtahů a po krátkém testu jsi vyzkoušel vlastní půlku postele. Letyra si hodlala vzít poznámku o odpočinku k srdci a vyzula si boty a sundala si vestu a též i šátek, který ji doposud skrýval vlasy a mohla si je volně rozpustit. Takto si lehla na postel, aby na chvilku podřimovala, zatímco i ty sis dopřál odpočinku, jakmile jsi zjistil, že okno se dá otevřít, i když prolézání skrz nebude extra příjemné.

Setmění přišlo dost rychle a za chvíli už nebylo v pokoji moc nevidět, což by se mohlo zdát jako ideální chvíle někam vyrazit. První z postele vstala Letyra a ze své cestovní brašny si vyndala černý svetr a plášť stejné barvy, což jí umožní býti méně nápadná ve tmě. Nakonec vykouzlila i tmavě modrý šátek, do něhož si poslepu napěchovala své vlasy a byla připravena vyrazit, jakmile k tomu tak rozhodneš. Jediné, co jí to okolo trochu osvětlovalo byl datapad u něhož si zvýšila jas na maximum a poskytoval poměrně dost světla. Jakmile byla ustrojena, tak si k sobě vzala právě onen datapad.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Koukám, že jsi na to nějaká natěšená.

Konstatuji ještě vležea přitom si ji prohlédnu, abych následně vstal a zkontroloval svou výstroj. Vzpomenu si, že meč jsem dal ještě v hospodě Letyře a dojde mi, že teď je možná ta správná chvíle, aby mi ho vrátila.

No, než vyrazíme, tak bychom si, možná, zase měli prohodit svoje profese.

naznačím ji nejdříve lehce a potom dodám.

Přeci jenom ten meč použiju určitě líp.

Usmšju se a počkám, až mi ho vrátí. Potom přejdu ke dveřím a zamknu. Kllíč nechám pochopitelně v zámku. Následně se přesunu k oknu, které otevřu dokořán a pomalu prolezu ven, abych následně pomohl Letyře. Okno za ní přivřu a zatarsím nějakým smetím ze země, aby se nezavřelo úplně. Potom se porozhlédnu po okolí.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Při zmínce o natěšenosti ti věnuje Letyra poněkud uražený pohled. Ale rozhodne se to dlouze nekomentovat a vrátí ti světelný meč o jehož hlídání by jsi nejspíš mohl od svého bývalého mistra dostat značnou lekci.
Stejnak je dost těžký a na mě i moc velký. A tomu se neříká natěšenost, ale připravenost - v tom se my dva lišíme.
poznamenala Letyra při vracení meče a potom už jenom přihlížela, jak zabezpečuješ dveře, aby se k vám nikdo nedostal. Potom jsi začal lézt skrz okno ven, ale nepočítal jsi s rozbahněnou zemí, která tam na tebe čekala. Bahno hluboké okolo deseti centimetrů rozhodně nebylo ničím příjemným, ale nejspíše to byla jediná cesta ven. Letyra se při prvním došlapu do bahna zatvářila, co ti tedy odraz měsíčního světla dovolil vidět, značně kysele. K zabezpečení okna vedla jednodušší cesta, než jsi původně předpokládal - kus nějakého plechu válející se vedle, jej spolehlivě zakryl i s velkým přesahem.
Když jsi se rozhlédl po okolí, tak jste se nacházeli v jakémsi dvorku obklopeném domy a jedinou cestou nejspíše skrze některý z nich - pokud jsi se nechtěl někudy šplhat, k čemuž tu bylo příležitostí dost. Celý dvorek byl hodně zabahněný, ale největší prostor s bahnem jsi mohl nalézt v prostředku. Při krajích stálo několik vozů, které se mohly ven dostat jenom velkými zavřenými vraty na pravé straně domů na dvorku, které nejspíše vedly do boční uličky. Bylo zde i několik stromů a jeden byl v těsné blízkosti jedné z vnitřních stran domů obklopujících dvorek, až natolik, že několik větví končilo na střeše. Více se ti už vzhledem k nastávající tmě nepovedlo spatřit.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Rychle jsem zhodnotil nastálou situaci na dvorku, abych se v zápětí rozhodl, že budeme pokračovat podle mého původního plánu a neviděni se dostaneme pryč, abychom mohli provést průzkum onoho podivného domu. Podíval jsem se několikrát střídavě na Letyru a potom na strom blízko zdi, abych se ji nakonec zeptal.

A co takhle šplhání po stromech, to by ti šlo?

Usmál jsem se a to už jsem si to namířil přímo ke stromu s úmyslem na něj pomocí Síly vyskočil a poté vyšplhat po jeho knemi a větvích až na střechu nejbližšího domu. Zatím jsem se neohlížel na mou společnici, teprve až když jsem bezpečně dřepěl na střeše, věnoval jsem ji svůj pohled a svou pozornost, abych se nejdříve chvíli bavil tím, jak se bude sama snažit dostat se nahoru a potom jí případně pomocí Síly také trochu pomohl, abychom se ještě v noci vůbec někam dostali.
Potom nastal čas na další průzkum ulice pod domem, který jsem provedl jak vizuálně, tak také pomocí Síly, abych se ujistil, že nás tam nikdo a nic nepřekvapí. Když už jsem byl nahoře, tak jsem se také rozhlédl, jakým směrem se to vlastně musíme vydat a potom už jsem se přípravoval k seskoku, který už by neměl být žádný problém. Samozřejmě jsem musel víc pozornosti věnovat Letyře, abych ji pomohl dolů, respektive aby si něco neudělala, ale co bych pro ní neudělal.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Po rozhlédnutí se, jsi si vybral tu šplhavou cestu směrem na střechu. Výskok na jednu silnější větev, pár odrazů, aby jsi za chvíli dřepěl na střeše a sledoval, jak si počíná Letyra. Překvapivě si však vedla nečekaně zdatně a po stromu se pohybovala hodně mrštně, takže už za drobnou chvilku stála vedle tebe. Dovolila si pobavené pousmání, naznačila mírné protažení a zamířila ke druhé straně střechy.
Snad jste si nemyslel, že jsem tohle tělo zdědila po babičce.
pronesla tiše s náznakem jistého výsměchu a jasně poukázala, že jí pravidelné cvičení není nikterak cizí.

Pokračovali jste tedy dál s průzkumem, aby jsi viděl, že na protější dům je to vzduchem dobrých deset metrů, tedy pro Jediho nic extra složitého, pro Letyru však nikoliv. Dolů to byla dobrá čtyři patra, což pro běžného jedince také mnohdy končilo zhruba zlomením končetin. Kdyby jsi pokračoval podél střech, tak by jsi se dostal až na čelo baráku směrem do hlavní ulice, kde i nyní panoval docela rušný pohyb. Co se týkalo možné cesty po střechách, tak zde bylo množství přeskoků mezi domy, ale cesty by tě dovedla skoro až ke kýženému domu. Letyra by však sama většinu těch přeskoků zvládnout nemohla. A co jsi mohl vidět a pamatoval sis, tak byste stejnak museli slézt dolů, protože z téhle strany byste na dům, kam se chcete dostat, museli přes hlavní ulici, kterou by jsi možná i přeskočil. Ale to možná tu stále bylo a to se vztahovalo jenom tebe. Možností bylo i cestovat v malých uličkách, ale ty jsi nemohl jasně vidět, protože se v nich objevovaly i některé průchody obytnými částmi, i když tím sis nemohl být ve všech případech jistý.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Tak fajn, to bychom měli.

Pronesl jsem tiše k Letyře, když jsem se rozhlížel po okolí a následně jsem zalezl tak, aby nebylo možné vidět mojí siuletu z ulice, kdyby se náhodou někdo podíval. Šlo o to vymyslet, jak se nepozorovaně dostat k tomu baráku. To jsem taky Letyře nastínil a čekal jsem, až vyjde se svým nikdy nechybějícím názorem. Sám jsem popřemýšlel nad několika variantami a došel jsem k názoru, že by bylo úplně nejlepší dostat se do domu nepozorovaně a nejlépe přes střechu některým z oknem. Zbývala jenom otázka, jak se tam dostat případně kudy to obejít.

Takže plán je takový. Musíme se dostat do toho zvláštního domu, protože tam jsou odpovědi, které potřebujeme. Nějaké zvláštní nápady, jak se tam dostat, aniž by nás nikdo neviděl? Ptám se jen proto, že určitě máš nějaký návrh, který bych si měl poslechnout teď, abychom ho nemuseli probírat posléze.

Znovu jsem se rýpnul a k tomu jsem se pěkně usmál. Dál jsem čekal, co z ní vypadne.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Když jste se usadili na kraji střechy a mohli obhlédnout situaci a prostředí, které bylo okolo cílového domu, tak jsi se rozhodl zeptat se na názor své společnice. Ta ti nejprve věnovala poněkud zklamaný výraz, než se zhluboka nadechla.
Čekala bych, že Jediové si dovedou poradit za jakékoliv situace.
poznamenala nejprve krátce s jistou dávkou opovržení, jak se na takový moment sluší a patří, než se pozorně rozhlédla po vašem okolí. Pohledem přejela i protější stranu ulice a náměstí, jak chtěla zahrnout všechny varianty.
No z téhle strany ten dům přímo sousedí s hlavní ulicí, ale z té druhé je vedle ještě jeden dům, takže by to odtamtud mohlo být jednodušší a možná i méně hlídané.
navrhla a poukázala na to, že stejnak budete muset někde slézt dolů ze střech a dostat se na druhou stranu ulice. A jak budete postupovat tam, to také nebylo možno určit, už proto, že odsud tam až příliš dobře vidět nebylo. Kdyby se na druhé straně šlo horem po střechách, tak by vás čekala podobně náročná cesta.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

To samozřejmě dovedeme.

Ušklíbnu se, i když zrovna moc nevím, co dál. Někudy jsme to ale přeci jenom museli zkusit, a tak nezbylo než se rozhodnout. Ještě jednou jsem zvážil všechny možnosti a přihlédl jsem i k radě od Letyry, abych se nakonec rozhodl pro jednu z variant.

Slezem dolů do uličky a půjdeme po zemi. Bude to bezpečnější. A navíc, kdyby nás někdo zahlídl na střeše, bylo by to horší, než když někoho potkáme dole. Pak někde přejdem hlavním ulici a dostaneme se k tomu domu z druhé strany, takže zezadu. jdu první a potom ti pomůžu za mnou.

Poté slezu pomalu na kraj střechy a podívám se opatrně přes něj, jestli tam náhodou někdo není. Přitom zapojím i Sílu a snažím se vycítit přítamnost někoho, kdo by nás mohl viděť lézt ze střechy. Když se ujistím, že je vzduch čistý a pak seskočím ze střechy dolů do uličky. Při dopadu se samozřejmě spoléhám na svůj výcvik a Sílu, přeci jenom už jsem párkrát z výšky na zem skákal. Následně se otočím na Letyru a naznačím ji, aby skočila za mnou, přičemž jsem připraven ji pomocí Síly zachytit a zpomalit ji při dopadu tak, aby byl co nejlehčí. V momentě, kdy budeme oba na zemi, se zorientuju v uličce a následně klidným krokem vyrazím směrem k hlavní ulici. Jdu spíše po kraji uličky a stále napínám své smysly zostřené Silou, abych zachytil jakoukoli osobu, která by se k nám blížila (nebo mi k ní),

Teď ještě vymyslet, jak se nepozorovaně dostat přes rušnou hlavní ulici.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Při tvé zmínce, že si Jediové samozřejmě poradí vždy vykouzlila Letyra hodně skeptický pohled, který zmizel při nástinu dalšího postupu. Trochu s úctou poté sledovala tvůj seskok dolů a hladké přistání, které bylo mnohem jednodušší ve srovnání s tím, které jsi musel absolvovat třeba při prchání z Loku. Nikdo se v uličce nenacházel, a ani v těsné blízkosti dosahu tvých smyslů, tak jsi pokynul Letyře, aby skočila za tebou. Nejprve se na tebe nevěřícně podívala, jestli to myslíš opravdu vážně, ale tvé gesto bylo výmluvné. Nakonec jsi naznačil náruč pro zachycení, což Letyru přimělo odvážit se ke skoku ze střechy. Pro jistotu jsi ji zachytil již od počátku a postupně jsi stále více tlumil její pád, než se slabým žduchnutím dosedla na zem, jako by skočila jenom z dvoumetrové výšky.
Jak ? Co to ? ... tohle mě taky musíš naučit !
zamrkala nejdřív překvapeně, aby se k tobě poté nadšeně otočila. Takto přímý kontakt se Sílou tedy nejspíše zažila poprvé v takovémto podání. Když se trochu vzpamatovala, tak jste vyrazili směrem k hlavní ulici, před níž jsi se zastavil. Opatrné nahlédnutí do obou směrů ti prozradilo, že provoz už není příliš velký, ale pořád se sem tam nějaký gamorrean mihl. Tvou pozornost více upoutala čtveřice stojící u, ke kraji silnice odstaceveného, vozu s nějakou zeleninou a dost vášnivě diskutovala. V několika momentech to vypadalo, že k větší hádce nezbývá příliš mnoho.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

No, tohle zrovna patří do kolonky "tohle doma v žádném případě sami nezkoušejte!"

Usměju se na svou společnici a potom ještě s úsměvem dodám.

nějaké to bezprostřední setkání s využitím Síly se ti bude určitě do té tvé reportáže hodit.

Pak už je ale čas pohnout se dál, abychom k domu vůbec ještě dorazili za tmy. Když jsem se dostal až k hlavní silnici, zdálo se, že by přejít nemuselo být tak těžké. Co však vyčnívalo nad běžný ruch ulice byla diskuze čtyř gammoreanů u nedalekého vozu. Zdálo se, že šlo o něco důležitého a tak by jistě nebylo na škodu jejich rozhovor vyslechnout. Ještě jednou jsem se pořádně podíval na nastalou situaci a zhodnostil jsem své šance dostat se k nim nepozorovaně dost blízko na to, abych mohl vyslechnout jejich rozhovor a pokusit se aspoň něčemu poroumnět. Možná o nic nešlo, ale přeci jen, nic není náhoda. Stále dávám také dobrý pozor na to, aby nás někdo nezahlédl, protože to by mohlo pokazit celé naše utajení.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Letyře jsi v humorném smyslu naznačil, aby se o něco podobného bez přítomnosti uživatele Síly, nejlépe světlé strany, nepokoušela, aby tvou pozornost zaujala čtveřice dohadujících se gamorreanů. Naznačil jsi gestem Letyře, aby se držela při rohu této ulice a sám jsi se rozhodl s pomocí Síly rychle přemístit k jedné větší bedně při této straně ulice. Tedy, nebyla příliš veliká, ale při značném pokrčení by jsi neměl být vidět a bylo v takové vzdálenosti, kdy jsi mohl něco slyšet.

Když jsi se dostal do pozice, tak jsi se pokrčil a s pomocí Síly jsi se snažil více vnímat a především více zaslechnout, co na sebe gamorreani křičeli. Už to, že na sebe křičeli ti pomohlo k tomu, aby jsi je dobře slyšel. Problémem však bylo, že používali svou přirozenou řeč a ne basic, takže jsi musel sáhnout ke své nejnovější schopnosti, kterou jsi stále rozvíjel. Jejich diskuze ti i bez Síly přišla rozhořčená, ale při podorbnějším vnímání jsi cítil, že se dohadují o něčem, co je předmětem zájmu jich obou. Oba na to měli rozdílné názory a to byl také důvod jejich sporu, který také postupně přilákával pozornost toho mála ostatních gamorreanů potulujících se v tuto dobu po ulici. Nemohlo ti neujít, že gamorreani mimo tento spor se oným handrkováním nechali velice rádi zaujmout a ti, co byli nejblíže k dění tohoto sporu se k němu rovnou vydali. Letyra mezitím trpělivě čekala na tvé další pokyny, jenom se občas ohlédla, jestli se nikdo neblíží uličkou v níž byla skryta.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Hloupý vepříci, tohle by mohlo bejt rozptýlení, který nás dostane přes hlavní ulici bez povšimnutí.

Pomyslel jsem si a stejný způsobem, jako jsem se dotal za bednu, jsem se pokusil nepozorovaně vrátit k Letyře, abych nadále sledoval situaci a ostatní chodce, kteří se snad všichni shromáždí u hádající se čtveřice a se zaujetím budou pozorovat je a ne zbytek ulice. Bylo potřeba tímto pozorováním vychytat nejlepší okamžik a také najít nejlepší a nejkratší cestu, na kterou zaujetí gamorreani snad nebudou příliš koukat. Mohl jsem samozřejmě odlákat jejich pozornost použitím Síly někde na druhé straně ulice, avšak nechtěl jsem je nikterak strašit neobvyklými věcmi. Pak byl čas vyrazit. Letyru jsem nijak zvlášť neseznamoval se svým plánem, jenom jsem ji gestem naznačil, aby byla zticha, chytil jsem ji za ruku a rychle, ale opatrně a potichu jsem se s ní vydal na druhou stranu ulice, abychom co nejdříve oba zmizeli v postraní uličce na protější straně.
Obrázek

Jordi Linx
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Po uvědomění si, o jakou situaci se jedná, jsi se vrátil stejným způsobem jako předtím k Letyře a mohl jsi poděkovat Síle za tuto vhodnou příležitost. Nyní už stačilo jenom vyčkat na vhodnou příležitost. Naznačil jsi tedy Letyře, aby byla potichu, chytil jsi ji za ruku, což ji překvapilo, div že se nezačervenala - což jsi vzhledem k osvětlení mohl vycítit díky Síle, a vyčkával jsi na vhodný moment. Konečně se jeden naskytl a ty jsi rychle vyrazil - rozběhl ses postupně, aby mohla Letyra stačit reagovat, ale i tak trochu zaklopýtala, když jsi vyrazil. Poté jsi zrychlil natolik, aby mohla stačit a zastavil jsi až na druhé straně, v temnotě další uličky.
Zatímco se Letyra vydýchávala z rychlé akce, ty jsi měl dostatek času na to, aby ses mohl rozhlédnout okolo. Ulička se táhla ještě dál, než se rozdvojila doprava a doleva, což mohlo vést potřebným směrem. Do uličky samotné vedlo pouze několik drobných oken v úrovni přízemí a nějaká větší se dala nalézt až výše. Zápach tu nebyl rozhodně nikterak valný a nevypadalo to, že by se to mělo zlepšit. Po budovách na levé straně by se dalo v několika místech vylézt i bez použití Síly, protože poskytovala několik dobrých chytů.
Co teď ?
zeptala se Letyra, když skončila s vydýcháváním a také se začala rozhlížet po okolí.

Obrázek

MrTukan
Administrátor
Administrátor
Czech Republic

Příspěvek od MrTukan »

Zdálo se, že vše proběhlo podle plánu a nikdo nás neviděl. Proto jsme si mohli dopřát chvilku oddechu na vydýchání, abych následně Letyře odpověděl na její jasnou otázku. Bylo potřeba dostat se k domu a nejlepší cestu pravděpodobně naskýtaly střechy okolních domů, ze kterých bychom se k tomu našemu cílovému podle minulého shlédnutí měli dostat.

Teď vylezem zas nahoru a tamtudy se dostanem až k tomu baráku. Pak vypymslíme, jak se dostat dovnitř.

Usmál jsem se na Letyru a vyhlédl jsem si vhodné místo ke šplhání na střechu, abych následně v několika okamžicích zdolal celou stěnu budovy a ocitl se na její střeše, abych následně mohl případně pomoci ve šplhání Letyře. Když jsme oba dosáhli střechy, znovu jsem se obezřetně rozhlédl kolem a následně jsme vyrazili přikrčení středem střech tak, aby nás z ulice nemohlo být vidět, směrek k onomu inkriminovanému domu. Jak jsme se k němu blížili, snažil jsem se na něj zaměřit svými smysli i Silou a určit, zda jsou uvnitř stále jiní tvorové než gamorreani, a také zda je tento přístup opravdu tak nechráněn, jak by se mohlo zdát nebo zda je zde nějaké zabezpečení, kterému by bylo rozumné se vyhnout. Zejména se dívám samozřejmě po strážích či kamerových systémech.
Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dokončené mise“