Dheth Artem - Karneval rzi

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Dheth Artem - Karneval rzi

Příspěvek od Shisco »

Prolog

DHETH ARTEM - KARNEVAL RZI

Psal se rok 983 po Ruusanské reformaci, nebo jak by řekli historikové příštích generací, rok 17 před bitvou o Yavin. Uplynuly dva roky od konce Klonových válek a transformace skomírající Galaktické republiky v PRVNÍ GALAKTICKÉ IMPÉRIUM, a galaxie byla opět pro jednou bezpečná, stabilní a v míru.
Rytíři řádu Jedi byli prohlášeni za zrádce, jejich Řád byl rozpuštěn a přeživší členové byli pronásledováni a loveni a jejich počet se stále ztenčoval.
K tomu se chystal dopomoci i DHETH ARTEM, mladý agent cvičený samotným císařem Darth Sidiousem, ve své osobní lodi právě na cestě za svým dalším úkolem, jenž má otestovat jeho připravenost stát se plnohodnotnou Císařovou rukou...

V hyperprostoru, na palubě Krkavce

Meditoval jsi v kruhovém kokpitu své lodi, kterou jsi dostal od Císaře na plnění svých úkolů. Tato loď postavená na základu Star Courieru od Sienar Fleet Systems byla velmi podobná jako jeho Sith Infiltrator, lišila se od Císařovy osobní lodi jen kopulovitým kokpitem a samozřejmě nižší vybaveností, a nesla jméno Krkavec, výstižné vzhledem k trochu ptačímu půdorysu lodi a její černošedé barvě.
Seděl jsi na zemi se zavřenýma očima a v meditaci jsi rozprostíral své vědomí po palubě lodi. Vnímal jsi červeně svítící displeje a hologramy ovládání lodních systémů, které jediné narušovaly tmu v kokpitu, neboť světla jsi vypnul, aby tě nerušila. Tvé světelné meče kolem tebe kroužily ve dvou pravidelných kruzích jako měsíce kolem své planety.
Na Telosu IV se rozmáhá frakce, která je stále věrná Konfederaci nezávislých systémů, vedená bývalým Jediem jménem Evan Blake, ozýval se ti v myšlenkách Císařův hlas a nedokázal jsi říct, jestli je to jen živá vzpomínka, nebo k tobě telepaticky promlouvá a opakuje ti, co máš udělat.
Jdi, zlikviduj tu frakci, zabij toho Jedie a přines mi jeho světelný meč.
"Pět minut do výstupu z hyperprostoru," oznámil syntetický hlas z konzole a vytrhnul tě ze soustředění.

______________________
Však už víš jak. Příjemnou zábavu
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Artie

Re: Dheth Artem - Karneval rzi

Příspěvek od Artie »

V hyperprostoru, na palubě Krkavce

Seděl jsem na podlaze svého nového dopravního prostředku, pojmenovaého Krkavec. Docela mě ten název těšil,
Kde je krkavec, tam je smrt. pomyslel jsem si.
Loď sice byla skromněji vybavená, ale mě to nevadilo, přeci jen loď není můj dům, naopak mě těšilo, jak podobná si je s Cíařovou vlastní, doávalo mi to pocit... Jak to jen říci, cennosti? Vysokého postavení?
Rukojetě mých zbraní kroužil po kružnici, jejíž střed bylo mé vědomí, které je udržovalo ve vzduchu a pohybovalo jimi.
Bylo to cvičení, které mi pomáhalo hned v několika ohledech, vybrušoval jsem své soustředění, procvičoval levitaci a zároveň to byla jistá průprava na smrtící techniku vrhání meče, která, jak jsem věděl, mohla být ve zkušených rukou více než zkázonosná, slyšel jsem dokonce i o případech, kdy mohla bytost bojovat mečem, aniž by se ho musela vůbec dotknout.
Do toho všeho mi zněl v hlavě hlas, hlas, který jsem se naučil poslouchat na slovo, hlas, který dal mému životu smysl.
Nikdy jsem si však nemohl být úplně jistý, zda mám velice živé vzpomínky, nebo se mé vědomí rozhodl Císař poctít svou dálkovou komunikací, která jak jsem věděl, je důležitý dorozumívací prostředek, mezi Pánem a jeho služebníkem.
Císař mi před několika dny udělil nový úkol, zlikvidovat frakci vedenou rytířem Jedi, ěl jsem sice pochybnosti, měl jsem za to, že zabíjení Jediů má na starost jednotka Inkvisitorů, vybral-li si však na tento úkol mne místo jednoho z nejvýše postavených jednotek Impéria, rozhodně to byla pocta, která se neodmítá.
Najednou jsem byl vytrhnut ze soustředění, mé meče oba naráz začali padat, a mě se jen na poslední chvíli podařilo je silou zachytit dřív, než by ztropili hluk a pípadně si způsobili nějaké škrábnutí.
Byl jsem naštvaný sám na sebe, že mě ze soustředění dokázalo vytrhnout pár slov, nicméně jsem se rozhodl raději věnovat zprávě, kterou jsem od počítače obdržel. Pět minut mě dělilo od výstupu z hyperprostoru do systému planety Telos IV a já se rozhodl popřemýšlet o samotném provedení té akce.
Zabít Jedie je jedna věc, to se dá zařídit duelem nebo vraždou, chci říct nehodou. Ale zničit frakci? To potřebuje mnohem více lstivosti a plánování.
Odřízni Wookiemu hlavu a tělo se složí. Budu tudíž muset podkopat celé vedení frakce a nechat ji se samu zhroutit...
Nebo je všechny postupně vyvraždit, pro co se ale rozhodnu zůstává zatím záhadou.

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

V hyperprostoru, na palubě Krkavce

Sedě v pilotním křesílku za přístrojovou konzolí obklopen holodispleji monitorujícími stav lodních systémů jsi trávil poslední minuty letu přemýšlením, plánováním a taktizováním, jak postupovat, jakmile se dostaneš na povrch planety.
"Do výstupu z hyperprostoru zbývá deset, devět..." počítal strojový hlas znějící z konzole a když došel k nule, lehounké zachvění podlahy ti dalo najevo, že jsi dorazil do cíle.
Letmý pohled na navigační obrazovku to potvrdil, soustava Telos, sektor Kwymar ve Vnějším okruhu, souřadnice na galaktické mapě Q-4, všechno souhlasilo.
Nemělo by se ti dostat žádné nevítané pozornosti, stygiové maskovací systémy byly aktivní, Krkavec letí tiše. Zelenomodrá koule s rezivě červenými fleky protkaná zlatými světelnými nitkami, jež značily městskou zástavbu, se majestátně otáčela v dáli za průzorem a pomalu se zvětšovala, zatímco ses přibližoval k její gravitační studni, abys vzápětí vklouznul na orbitu a vybral si místo, kudy sestoupíš do atmosféry.
Nejvýrazněji svítící světlo, nejhustší síť zlatých nitek, nemohlo být nic jiného než hlavní město Thani.
Trojice průzkumných droidů DRK-1 Dark Eye, výslechový droid série IT i IG-100 MagnaGuard, kterého jsi občas používal na trénink boje, na konzoli hlásili, že jsou nabiti na 100% kapacity energetických článků a očekávají instrukce připraveni v nákladovém prostoru, stejně jako zbrusu nová speederová motorka.
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Artie

Re: Dheth Artem - Karneval rzi

Příspěvek od Artie »

V hyperprostoru, na palubě Krkavce

3... 2... 1...
Počítal jsem v duchu s konzolí a pozoroval jak se bílé jasné šmouhy mění ve zřetelné hvězdy když palubní počítač zahlásil výstup z hyperprostoru. Rychle jsem sklouzl očima k souřadnicím, abych se přesvědčil, že se nacházím tam, kde mám být a když jsem se opět podíval skrze čelní sklo, dostalo se mi i vizuálního potvrzení když jsem spatřil oranžovo-hnědý povrch čtvrté planety soustavy Telos. Krkavec začal sestup do atmosféry zatímco jsem si na displayi vybíral některou z přistávacích ploch, které jsou rozseté po významných místech planety. Nakonec jsem se rozhodl pro tu nejjednodušší variantu a to přistát v hangáru hlavního města Thani.
V hlavním městě se určitě najde nějaká dobrá duše, která se správným popostrčením ukáže směr pátrání...
Mezitím jsem čas do přistání věnoval kontrole svého vybavení.
Všechny tři průzkumné sondy hlásili stav baterie jaako plně nabitý, tudíž jsem si s nimi nemusel dělat starosti, pouze jsem dvě z nich dal do tašky a přesunul se k další části vybavení, kterou mi Císař na tuto misi svěřil.
Výslechový droid byl cennou pomůckou, zvláště pokud by selhali mé přesvědčovací metody, nemělo však žádný smysl, abych ho bral s sebou, vězně bych mohl kdykoliv vzít na palubu a zde ho vyslechnout, to samé platilo i o droidovi typu Magna Guard, kterého se mi více vyplatilo nechat na palubě jako obranu, nedalo se to však říct o speederové motorce, kterou jsem měl uschovanou ve skladovacích prostorách.
Tu budu potřebovat k přepravě.
Poté jsem obě Shota dal do brašny k sondám a sundal si ramenní část obleku s kapucí, kterou jsem dal do brašny také.
Při přistání nebudu čelit boji, ani se nebudu muset maskovat, ramenní zbroj a kapuce by tudíž jen vzbuzovali nechtěnou pozornost, stejně jako světelné meče. Nyní pouze v kabátu bych vypadal maximálně jako Lovec odměn, což není něco, čeho by si museli případní informátoři Jedie všímat.
Potom mi došlo, že by přeci jen bylo dobré se pojistit a tak jsem alespoň jedno Shoto ukryl do ohybu kabátu.
Jen kdyby náhodou.
S tím jsem spustil schůdky, přehodil si brašnu přes rameno a vyšel na přistávací plošinu.

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

Na palubě Krkavce, hlavní město Thani, Telos

Pavučina světel hlavního města na první pohled dominovala jižní polokouli kousek pod rovníkem. Rozhodl ses k němu sestoupat, abys zde zakotvil Krkavce ve veřejném kosmoportu, neboť jsi usoudil, že tak nejlépe splyneš. Po vypnutí maskovacích systémů, jakmile ses dostal na úroveň letového provozu - přeci jen jsi nechtěl, aby ti do Krkavce napálil plně naložený těžký nákladní airspeeder, jehož pilot tě neviděl na senzorech, když ses připletl do jeho dopravního pruhu - ti automatizovaná obsluha řídící věže s kapkovitou stříškou ověšenou parabolickými anténami, čnějící z jinak talířovité střechy veliké přístavní budovy viditelné už z dálky, přidělila volný hangár a nad přístrojovou deskou se ti rozsvítila holografická naváděcí šipka.
O přistání už se postaral autopilot, zatímco ty ses, než Krkavec přistane, jal kontrolovati své vybavení.
Přes rameno sis hodil cestovní tašku, jakou je možné vidět u kdejakého cestovatele, a když se loď posadila na zem, vykročil jsi po vysunuvších se schůdcích jen v lehké spodní tunice, přes kterou ti splýval černý plášť, lehce povlávající s každým tvým krokem.
"Vítejte na Thanijském terminálu," uvítal tě elektronický hlas vycházející z reproduktorů umístěných někde na stropě.
"Upozorňujeme, že po prvních dvanáct standardních hodin je dokování zdarma a za každých dalších započatých dvacet čtyři hodin se platí dokovací poplatek deset kreditů."
Hangár nebyl ani malý, ani velký, měl velikost právě tak akorát na to, aby pojmul Krkavce a ten si kolem sebe zachoval ještě dostatek manévrovacího prostoru. A když pomineš automatickou hlášku, nikdo tě v něm neočekával, bylo v něm pusto a prázdno.
Když jsi vyšel z hangáru ven na ochoz, jeden z mnoha ochozů vrstvených jeden nad druhý, takže sis připadal jako v nějakém obrovském úlu, a sjel po jednom z mnoha eskalátorů do centrálních prostor, ocitnul ses ve veliké kruhové příletové hale obklopené obrazovkami s různorodými údaji, od příletů a odletů linkových lodí přes reklamní bannery až po zpravodajskou relaci místních holonetových zpráv.
Hemžilo se to tu lidmi, Twi'leky, vodními rasami jako Mon Calové, Quarreni, kolem prošla rodinka Nautolanů, Zeltronka s dlouhatánskými vlasy oděná v poloprůhledných šatech vzhlédla od datapadu a zamrkala na tebe. Vůkol se ozýval ruch, který masa bytostí na tomto frekventovaném místě vydávala.
"Po sečtení všech hlasů byla guvernérka Adria Soranix lidovým referendem zbavena svého úřadu, a to s platností od pozítří ráno. Do té doby zvolí senát nového planetárního guvernéra, nejpravděpodobnějšími kandidáty na uvolněný post jsou podle aktuálních informací nejvyšší generál Evan Blake a bývalý senátor Konfederace nezávislých systémů Jandro Gentiles," mluvila z obrazovky, kde běžela zpravodajská relace, bělovlasá, opeřeným dojmem působící Omwaťanka.
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Artie

Re: Dheth Artem - Karneval rzi

Příspěvek od Artie »

Na palubě Krkavce, hlavní město Thani, Telos

Vyšel jsem z lodi a pod dlouhé cestě jsem se nadechl čistšího vzduchu, než v lodi, která byla přeci jen cítit jako... byla zkrátka cítit jako vesmírná loď. Mírně jsem se protáhl zakloněním zad a rozhýbal hlavu rozhlédnutím se na obě strany a s kabátem poslušně reagujícím na mé pohyby jsem se vydal směrem do města. Hangár byl nyní až na mou loď a její osazenstvo prázdný, nemusel jsem se tedy obávat nechtěné pozornosti, nicméně jako kdekoli jinde i zde se nacházelo „vítací zařízení“, ať už droid nebo reproduktory jako v tomto případě.
'Jen si mě zpoplatněte, Císař si je určitě vědom toho, jaká je agent investice. Navíc je to Císař, může všechno.'
Vydal jsem se dveřmi na ochoz a hangár nechal za sebou a to přímo do vosího hnízda, ze kterého mě vytáhly eskalátory, já se tak ocitl v hlavních prostorách stanice. Všude kolem mě se nacházeli různé plochy zobrazující velké množství údajů, já si z nich však k zapamatování vybral jen ty nejzajímavější, nejdůležitější, věci, které by se mi mohly hodit.
Bylo tu něco, co mě však udeřilo do uší, známé jméno, jméno mého cíle se rozléhalo terminálem a já jsem si toho skoro ani nevšiml. Guvernér byl pryč a na jeho post nekandidoval nikdo jiný než Jedi, kterého jsem přišel odpravit do světa mrtvých.
'Zatraceně. To věci komplikuje...' Zaklel jsem v duchu. Jedi opravdu vedl malou frakci, ale co je pro Císařovu planetární perspektivu malá frakce může být pro mě celá planeta, přeci jen on vládne galaxii, já jen svému životu a lodi.
Takže potvrzeno, oficiálně jsem se nacházel na nepřátelském území a snažím se tu zavraždit v brzké době nejdůležitějšího člověka na planetě, leda že...
Má rivala jménem Jandro Gentiles, zkusím zjistit jak moc jsou nepřátelští, poté bych snad mohl mít k vraždě i výpomoc...
'Takže, kde najdu toho Jandra?' Kde asi, ve městě, bude mít nějakou rezidenci, takže když si s ním domluvím osobní schůzku... A pokud nebude souhlasit, určitě by se ho dalo přesvědčit. A pokud ne, tak stráže půjdou přesvědčit určitě, tak jako tak se mi atentát povede, to si slibuji. Budu muset zjistit jaký má Blake program, abych mohl zvolit správný čas k útoku. S tím jsem se vydal do města, navštivit pana Gentilese.

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

Telos, hlavní město Thani, kosmoport Thanijský terminál

Pokračoval jsi prostorami kosmoportu napříč aulou s řadou laviček, prodíral ses zástupy cestovatelů a turistů kolem okének, kde přepravní společnosti prodávaly letenky na linkové spoje, a obchůdků se suvenýry či občerstvením, z jednoho takového se táhla vůně pečeného masa přes půl letové haly. Ač jsi byl zvyklý na výběrovější krmě z Císařova dvora, sbíhaly se ti sliny, když jsi prošel kolem.
Prosklenou kopulí zastřešující halu dovnitř dopadalo načervenalé světlo telosského slunce klouzajícího za obzor, stejně jako jsi skrz ni mohl vidět přilétající a odlétající lodě a vzdušné pruhy vznášedel křižující město jako pulzující krevní řečiště organismu.
Východ z budovy už nebyl daleko, vartovala u něho ale skupinka asi šesti bitevních droidů typu B1, který používala Konfederace nezávislých systémů za Klonových válek jako páteř droidích vojsk proti klonovým praporům dnešního Impéria.
První ze zástupu připraveného s blastery v rukách, dle žlutého pruhu na typické protáhlé hlavě zřejmě velitelská jednotka, byl vybaven jakýmsi druhem skeneru, kterým mířil na kolemjdoucí.
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Artie

Re: Dheth Artem - Karneval rzi

Příspěvek od Artie »

Telos, hlavní město Thani, kosmoport Thanijský terminál

Kosmoport byl velmi, ehm, lidnatý objekt, někdo by jej mohl označit jako „Narvaný jak Huttský žaludek.“, naštěstí tak však určitě nepáchl, místo toho jsem za neustálého žádání lidí, aby mi uhly stranou nebo jejich postrkováním ucítil vůni pečeného masa, prosté leč neodolatelné jídlo, teď jsem však rozhodně neměl čas na jídlo a tak jsem se nakonec dostal k východu.
Ten byl však naneštěstí pro mě střežen bojovými droidy a ačkoli bych za jiných okolností mohl trávit den pozorováním rudnoucí oblohy proti níž se míhají stíny letounů, dnes to určitě nebylo a já musel rychle zjistit, co se děje a zda je to pouhá stráž vchodu nebo jsme tu z nějakého důvodu uzavřeni. Nakonec jsem si všiml, že lidé kolem nich bezpečně prochází, to co mě však znepokojilo byl skener na droidí hlavě, který by mohl pravděpodobně odhalit mé meče a sondy, musel jsem tedy něco vymyslet.
'Skenery vypadají jako že se vždy zaměřují jen na určitou oblast, takže pokud bych udržel své věci nad sebou, neodhalí je.'
Tak jsem se tedy rozhodl, šel jsem několik metrů zpět na místo nesledované lidmi a pod takovým úhlem, aby to to nezvládly ani kamery a tam jsem vynesl tašku, nyní obohacenou i o druhý meč, do vzduchu a držel ji v takové výšce, aby nikdo kdo by se náhodou podíval nahoru nic na první pohled nepoznal. Se zatajeným dechem a doufajíc, že mi tento kousek projde jsem se s rukou v kabátě manipulující s taškou vydal k droidům a doufal, že neuslyším varovné pípání droidích senzorů.
'Sílo mocná, nezklam mě teď.'

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

Telos, hlavní město Thani, kosmoport Thanijský terminál

Nad řešením droidí situace sis nelámal hlavu dlouho. Droidi typu B1 byli sice proslulí tím, jak jsou hloupí, a bylo jich jen šest a světelnými meči bys s nimi udělal krátký proces během několika sekund, to by ale vzhledem k okolnostem nebylo příliš moudré, nemluvě o tom, že tohle zajisté nebylo jediných šest droidů na uhlídání celého kosmoportu.
"Kontrola, vaše zavazadlo, prosím," otočila se velitelská jednotka B1 se skenerem na jednoho ze tří Zygerrianů, kteří nesli veliké bagety naplněné masem a za chůze si ládovali břicha, až se jim dělaly boule za typickýma špičatýma ušima.
Zygerrian vtisknul své jídlo do ruky druhému a s plnou pusou sundal ze zad veliký batoh.
Droid ho prohledal a za malou chvíli vytáhnul z boční kapsičky průhlednou kapsli s modrým práškem.
"Pět set miligramů glitterstimu," písknul bitevní droid. "Emmm, občane, jste zatčen. Zadržte ho!"
"Rozkaz, rozkaz," skřehotali ostatní droidi typickým hlasem jeden přes druhého.
"Cože? Ne, to není moje! Hej, pusťte mě!" bránil se Zygerrian, když se ho dvě jednotky B1 chopily a vedly ho pryč.
Ty sis mezitím sednul na lavičku, která se zdála být v mrtvém úhlu blízké kamery, a využívaje eskapády s překvapeným Zygerrianem jsi rukou v hluboké kapse pláště naváděl tašku vznášející se v mnohametrové výšce nad hlavami nic netušících droidů.
Jakmile jsi tašku položil opět na zem, bez problému jsi kolem droidů prošel, vzal si ji a odešel dveřmi ven z budovy, kde čekalo zaparkovaných několik vzdušných taxi...
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Artie

Re: Dheth Artem - Karneval rzi

Příspěvek od Artie »

Telos, hlavní město Thani, kosmoport Thanijský terminál

Jistě, mohl jsem droidy rozsekat na náhradní součástky, jenže tu určitě nebyli samotní a navíc, já nehodlal panu Blakeovi dát tak okázale vědět, že ho jdu zavraždit, to bych si to příliš komplikoval, navíc prvek překvapení je tou nejcennější výhodou, o to víc, pokud se chystáte bojovat s bývalým Jediem.
Proto jsem se rozhodl pro jednoduché, leč účinné řešení, které mě dostalo až za droidy, na druhé straně jsem vzal svou brašnu opět na rameno, tentokrát jsem však již svůj meč zpátky na opasek neumisťoval. Na cestě z kosmoportu jsem stále přemýšlel nad osudem pašeráka omamných látek, který byl tou jednou ingrediencí, která mi umožnila vynést své zavazadlo do výšky ve chvíli, kdy byly všechny pohledy upřeny na něj. V tu chvíli já přesunul tašku nad hlavami nic netušících droidů a jal se pokračovat k východu.
Dveře se otevřeli a já stál na kruhové ploše, na které parkovalo několik vznášedel zajištujících přepravu přiletivších.
Došel jsem k Taxi zaparkovanému nejvíce napravo a překročil zábranu, nyní jsem mohl usednout na sedačku a pohodlně se opřít.
Na otázku kam se chystám, jsem odpověděl:
„Vezmete mne do residence pana Jandra Gentillese, je to důležité.“
Ve chvíli, kdy jsem to vyřkl jsem zatlačil myslí na řidičovo vědomí, aby se mě dále na nic neptal, stále jsem měl v úmyslu mu zaplatit, nerad bych ale, aby se někdo vyptával, proč potřebuji právě tam. Řidič nastartoval vozidlo, které se nyní odlepilo do země, aby mě vzalo hlouběji do nepřátelského území.
____________________
Shisco, aby mu to nebylo líto dostává emergency call 112., také děkuji za příběh ;)

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

Telos, hlavní město Thani

Vyhlédnul sis vzdušné taxi a zamířil k němu. Vůz byl nablýskaný a navoskovaný, jako by právě vyjel z myčky, stříbrný metalický lak odrážel svit slunce zaplouvajícího v dáli za okraje věžáků a házel prasátka na dláždění okolo.
Uvnitř vozu byla puštěná hudba. Glimmik, ale nijak hlasitý, poznával jsi Bolese Roora, ono ho ani nešlo nepoznat díky jeho specifickému způsobu zpěvu. Novější kousek, stále dobrý, ale byla z něho patrné, že už Roor není na vrcholu sil jako v dobách, kdy se účastnil závodů kluzáků a koncertoval úplně nahý v beznadějně vyprodaných amfiteátrech, v dobách, kdy jeho hudbu poslouchal i tvůj otec.
Byl jsi jediným pasažérem, takže ses mohl jednak pohodlně rozvalit na prostorných koženkových zadních sedadlech a ještě se vedle tebe vešla tvá taška, a jednak tady nebyl nikdo, kdo by se nad tvým ne zrovna obvyklým požadavkem mohl pozastavovat.
Snad kromě drožkaře. Starý, vypelichané vydře podobný Selonian, který jedl jahody z košíku položeného na přístrojové desce a poslouchal hudbu, pozvednul obočí a pár okamžiků váhal, jestli to myslíš vážně, nebo si z něho děláš šprťouchlata.
Nemusel jsi málem ani používat Sílu. Zachřestění měšce s kreditovými plíšky mu dostatečně pomohlo v rozhodování.
Selonian šlápnul na na pedál, drožka vyletěla vzhůru a už kličkovala vzdušnými pruhy jako trefené kůzle. Provoz byl v téhle části města v tuto dobu hustý skoro jako na Coruscantu, avšak s ne tak propracovaným systémem tras, takže netrvalo dlouho a dostali jste se do zácpy.
"Ó, tohle je zlé, tohle je velmi nedobré," řekl taxikář, načež strhl řízení a zamířil prudce dolů mezírkou, která se udělala v koloně mnoha stovek vznášedel bezmocně se vznášejících v prostoru kolem vás.
"Objedu to zkratkou, radši si zapněte pás, pane!"
Následující dvě minuty se drožkař proplétal kolonou ne nepodoben stíhacímu pilotovi prolétávajícímu polem asteroidů, poctil vztyčeným prostředníčkem řidiče dlouhého černého sedanu, který na něho skrz stažené okýnko něco hulákal. Průzkumné drony v tašce hrkaly jedna o druhou s každou prudkou změnou směru a košík jahod poskakoval a klouzal z jedné strany palubní desky na druhou, přičemž se nepřevrhnul jen zázrakem.
Vymotali jste se z frekventované zóny a zanedlouho přiletěli do klidné obytné čtvrti se spoustou vysokých stromů, které dominovala rezidence na půl cesty mezi vilou a malým zámečkem, u kterého taxi přistálo.
"Jsme na místě, pane. Osmnáct kreditů, prosím," řekl Selonian a otočil se k tobě.
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Artie

Re: Dheth Artem - Karneval rzi

Příspěvek od Artie »

Telos, hlavní město Thani

Řidič na mě chvíli hleděl stylem „Děláš si ze mě prdel nebo to myslíš kurva vážně?“ no mlha Síly a zachřestění měšce udělalo své a on jen kývl a nastartoval vůz, do prstů vzal další jahodu a za skřeků v rádiu se vydal na klikatou cestu dopravními tepnami.
Klikatá cesta se brzy proměnila v pomalou cestu a ta se nakonec k mému rozhořčení proměnila v něco co by se dalo nazvat divokou honičkou, jenom s tou změnou, že my neměli pronásledovatele, zavazadlo drželo na svém místě jen díky tomu, že jsem ho tam Silou držel, nemohl jsem si dovolit, aby tento řidič objevil jeho obsah, vyvolalo by to příliš mnoho otázek a já nechtěl řidiče donutit zapomenout nebo souhlasit, že se to nikomu nesmí říct, protože Síla může být pomíjivá a to je riziko, které nechci brát.
„Zešílel jste chlape? Chcete nás zabít? Řekl jsem, že je to důležité, ne že je to naléhavé, tu objížďku jste si mohl odpustit, ale co už tady máte své peníze a Síla s Vámi.“
Podal jsem řidiči několik dva plíšky každý v hodnotě deseti kreditů a vydal se k vile dominující okolním domům.
„Drobné si nechte.“ Řekl jsem a rychlým tempem vykročil.
Prošel jsem brankou a kolem květin, které před residencí kvetly a ocitl se před dveřmi, zaklepal jsem na dveře a čekal, zda se objeví nějaká ochranka, mohla by chtít prohledat má zavazadla, ale z toho jsem se chtěl vymotat použitím Síly.

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

Telos, hlavní město Thani, rezidence senátora Gentilese

Selonian se zatvářil zmateně a změřil si tě pohledem příslušníka prostého lidu, ze kterého si hejsek z bohaté rodiny vystřelil. Zaplaceno ale dostal, takže neměl nač si stěžovat a očima přepočítávaje spropitné opět nasedl do svého vozidla a když jsi vykročil stromovím směrem k veliké kované bráně, vznášedlo ti zahučelo za zády a bylo fuč.
Brána byla zamčená a na sloupku se matně lesknul panel s tlačítkem. Jakmile jsi toto tlačítko stisknul, vysunulo se z dvířek senzorové oko na teleskopickém rameni a během několika sekund si proskenovalo tvůj obličej. Poté se ti brána otevřela a mohl jsi pokračovat krátkou alejí, podél které bublal potůček křišťálové vody, jež tu a tam nesla po proudu spadané listí.
Na nádvoří dlážděném mozaikou z barevných kamínků, kterému dominovala fontánka a u ní stojící luxusní černá limuzína, tě u dveří, které hlídala dvojice bezpečnostních droidů, očekával sloužící a strážce v jedné osobě.
Urostlý Rodián měl na sobě elegantní, leč prakticky střiženou uniformu a u pasu mu visely v pouzdrech dvě pistole.
"Dobrý den. Předpokládám, že hledáte pana senátora," oslovil tě. "Naneštěstí tady zrovna není a nedokážu říct, za jak dlouho se to změní.
Co vás sem přivádí, pane...?"
stoupnul na konci věty hlasem v otázku.
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Artie

Re: Dheth Artem - Karneval rzi

Příspěvek od Artie »

Telos, hlavní město Thani, rezidence senátora Gentilese

Sídlo bylo opravdu nádherné, mělo všechno to, co město postrádalo, tekoucí vodu, zeleň, krásný povrch, udržovanou zahradu, plné barev, zkrátka dům snů, dům senátora a podle toho byl i hlídán, dva strážní droidi a živý ochránce.

„Politika, nic naléhavého, přesto je to důležité, rád na senátora počkám, nejlépe pokud by jste mne mohl uvést dovnitř?“

Osobní strážci byli často vycvičeni odolávat použití Síly a já nechtěl riskovat odhalení jejím použitím, přesto jsem využil svého přesvědčovacího talentu, abych strážce přesvědčil, že by mne měl pustit dovnitř.

„Kde je vlastně pan senátor?“

Zeptal jsem se mimoděk, abych přerušil ticho, vyčkával na reakci strážce čekal, zda budu vpuštěn dovnitř.

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

Telos, hlavní město Thani, rezidence senátora Gentilese

Rodián na okamžik zaváhal, když mu tvé nenásilné vnuknutí v Síle vložilo do hlavy nové myšlenky, načež se jen pousmál zelenými rypákovitými ústy a gestem ruky pokynul droidům, kteří svírali veliké omračovací pušky, aby ustoupili z cesty a nechali tě projít.
Droidi jen vydali tichý elektronický tón na srozuměnou a učinili tak, načež tě Rodián uvedl dovnitř a tlačítkem za tebou zavřel dveře.
"Pojďte tedy dál, pane, avšak říkám, že si na pana Gentilese asi počkáte. Jak vás mám ohlásit?" zeptal se ještě, načež tě uvedl dovniř.
Rezidence působila zevnitř ještě luxusnějším dojmem než zvenku. Jestli sis z přístupové cesty říkal, že tohle je dům snů, nyní na tebe plně doléhal dojem zazobaného doupěte, ačkoliv vkus zařízení interiéru narozdíl od leckterých podobných rozhodně nepostrádalo.
Ba naopak. Vstupní hala měla podlahu složenou z barevné mozaiky, jakou jsi viděl už předtím na nádvoří, avšak s tím rozdílem, že tentokrát nebyla z jen tak nějakých kamenů, ale z krystalů. Ty tvořily jakýsi pestrobarevný abstraktní obrazec. Do jisté míry se podobaly syntetickým drahokamům ve tvých světelných mečích a kdyby ses zaposlouchal v Síle, cítil bys, jak skrze ně Síla lehounce šeptá. Nicméně na to, aby se daly tyto kameny použít ve světelném meči, byly příliš malé a ani by nedisponovaly potřebnou kvalitou a čistotou k vytvoření stabilní čepele. I tak by díky nim z tohoto místa byla skvostná meditační komnata nesrovnatelná se skvostným, ale temným, ponurým a z jakoby mrtvým Císařovým palácem.
Je vysoce nepravděpodobné, že by si majitel rezidence byl vědom pozoruhodných vlastností této krystalové mozaiky, snad kromě odlesků, které pod osvitem načervenalé záře zapadajícího slunce, pronikající dovnitř skrz prosklený strop, házely na stěny obložené kashyyykským dřevem a široké schodiště ze stejného materiálu. Prosklené střechy a kopule byl patrně místní převládající architektonický styl a v jeho duchu se nesly i ostatní části rezidence senátora Gentilese, když tě rodiánský strážce vedl po schodišti nahoru do prostorného přijímacího sálu, jemuž vévodilo velikánské akvárium zarostlé hustým porostem mořských trav a korálů, mezi kterými se proháněly úhořům podobné ryby pokryté lesklými zlatými šupinami.
Pod vysokým stropem visela svítidla v podobě vznášejících se repulzních koulí, jež zářily mléčně bílým světlem a tichounce hučely, a stěna proti oválnému stolu z lesklého černého kamene kousíček u akvária a pohodlnému křesílku u něj, kam tě Rodián usadil, byla celá pokrytá displejovou fólií zobrazující živou tapetu růžově kvetoucích stromů s komíhajícími se větvemi.
Čekal jsi asi hodinu a půl a venku už se dávno setmělo. Nudě jsi ale napospas ponechán nebyl, dotyková zobrazovací stěna sloužila zároveň i jako terminál, přes který sis mohl pustit hudbu nebo serfovat po holonetu, a Rodián tě nechal v předpokoji samotného jen pod dohledem elektronických očí kamer, jež byly dozajista propojeny se systémy strážných droidů. V průběhu té doby se za tebou ještě dvakrát zastavil, jednou, aby ti nabídnul něco k pití, podruhé, aby nakrmil ryby v akváriu, které hladově chňapaly po každé špetce krmiva, kterou jim nasypal.
Když tu se ze vstupní haly ozval hluk. Když jsi vyšel z předpokoje ven ke schodišti, abys slyšel, co se děje, shledal jsi, že senátor se právě vrátil, avšak nebyl sám - přivedl si dámský doprovod.
Senátor Gentiles byl vysoký, odhadem tak čtyřicetiletý Theelin a motaly se kolem něho tři chichotající se ženy. Twi'lečka olivově zelené pleti, která byla oděná jen v sukni a nahá prsa jí odvážně svítila na všechny strany, rusovlasá lidská žena v dlouhých černostříbrných šatech s korzetem a Theelinka, příslušnice stejného druhu jako senátor sám.
"Sylfaene, pomoz mi do schodů, prosím tě," zvolal senátor, opíraje se pravou rukou o navoskované zábradlí schodiště.
"Koukám, že zasedání se tentokrát opět protáhlo," odvětil přispěchavší Rodián a dámy se opět zachichotaly.
"Tak pozor, tentokrát jsme to už konečně vyřešili a návrh zákona byl schválen, kdybys jen viděl ty kyselé xichty těch lobbistů... A to mi určitě taky zajistí zítra odpoledne fůru hlasů! Dneska se slaví!" výsknul senátor.
"Krásné paní? Udělejte si pohodlí! Za chvíli se vám budu věnovat."
"Pane, někdo na vás čeká v přijímacím sále ohledně důležité politické záležitosti a myslím, že by bylo dobré ho nejprve vyslechnout."
"Teď se to nehodí, vždyť jsem přiopilej... Ale na druhou stranu... Už tak asi čekal příliš dlouho. Dones mi prosím něco na převlečení, umyju se a promluvím si s ním."
Po schodech stoupaly těžké senátorovy kroky.
"Omlouvám se, krásné paní, ale musím ještě něco vyřídit... Vynahradím vám to," dodal dráždivým hlasem, načež následovala další salva ženského chichotání.
A o čtvrt hodiny později senátor Gentiles vstoupil do přijímacího pokoje umytý a oblečený v čerstvě vyžehlené košili.
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“