YMPM - Epizoda II

Ostatní uzavřené projekty, MPMka a podobné ...

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Jordi Linx »

Vlna Fyodosu, Volný vesmír: (3748.5 BBY)
Jak už bylo zvykem při nějakém oznámení, tak se konalo ve velké aule lodi, kde byl dostatek prostoru, aniž by se tam musel kdokoliv tísnit. Nejinak tomu bylo samozřejmě i při této události, kdy byl přerušen dnešní odpolední trénink, což měla být zrovna lekce techniky od Artema Atamy, mon calamarského mistra Jedi, který byl jedním ze tří na palubě. Těmi dalšími dvěma byl velitel celého plavidla Jakall Linx zrovna kráčející před skupinu younglingů a mistr Haiku, který vedl dopolední cvičení s meči a učil všechny základy v podobě formy Shii Cho.
Tuto trojici samozřejmě doplňovala skupina několika dalších Jediů a dokonce i dvou padawanů, kteří sem následovali své mistry. Skupina vyučujících tedy byla poměrně početná, ale nikterak tomu nebylo ani v případě younglingů. Z původní skupinky nakonec na lodi zůstali pouze dva, ale velice krátce po návratu na palubu je doplnilo množství dalších. K Dll Ruovi a Elinor Ashdale se tedy přidala skupina z níž výrazně vyčnívali Mon Tao-Ni, Marconius či Naek Sakki. A nedávno dorazila další skupina, v níž se mimojiné nacházeli Shay, Aziza Zaaur, Tzadi Resh nebo Mia Abarmo. S nimi a dalšími tak bylo nyní na lodi již šestadvacet younglingů. Ti byli nyní rozesazeni v půlkruhu a čekali na to, co se jim chystal mistr Linx sdělit.
Zdravím vás younglingové a omlouvám se, že jsem vám narušil dnešní plán výuka, ale jsou tu jisté záležitosti, které s vámi chci probrat a sdělit vám je,
začal oficiálně mistr Linx, než si sedl stejně jako younglingové. Nebylo to nic neobvyklého - zastával tím stanovisko "Já Jedi, ty Jedi", jak zdůrazňoval při některých svých přednáškách. Ostatní Jediové, jež ho doprovázeli, učinili stejně tak.
Nejprve bych vám ještě jednou rád představil nové instruktory, kteří dorazili se studenty, jejichž představení jsme absolvovali minulý týden. Ale k věci, nejprve bych zde rád oficiálně uvítal rytíře Michaela Nikose, který pochází z Corellie a jenž se bude starat převážně o pilotování a létání. Nemusíte se však radovat zbytečně, létat na ostro nebudete dříve jak za rok a něco, nicméně do té doby se musíte naučit základy a ohmatat si vše v simulátorech, které jsou připraveny ve spodních patrech lodi,
uvedl mistr Linx prvního z instruktorů. Rytíř Nikos se zvedl a věnoval přítomný vznešenou úklonu se slovy, že jej těší.
Jako další bych rád představil rytířku Velmére s jejím padawanem Tarnem Nea. Rytířka Velmére vás bude vyučovat etiketu a různé morální zákony a pravidla odlišných ras. Jako Jedi navštěvujeme mnoho světů a je tedy nezbytné, abychom tam vystupovali se slušností a respektem k místním obyvatelům a jejich tradicím. A to mě přivádí k další informaci,
uvedl mistr Linx další dvojici nových členů posádky, kteří se představili stejně jako předtím rytíř Nikos.
A to, že zítra před poledním dorazím na orbitu planety, kde se bude konat polní výlet. Planeta je hodně lesnatá a tak po vás chci, abyste se připravili přesně dle toho. Podnebí je zhruba mírné, noci nejsou výrazně chladné a měli byste tam strávit zhruba týden. Jména doprovázejících instruktorů vám sdělíme zítra před odletem. Avšak měl bych na vás ještě jeden úkol - zkuste se domluvit a utvořit dvě skupiny, přičemž zkuste rozdělit nově příchozí tak, aby byli v obou skupinách. Tento výlet je totiž také příležitosti, abyste se lépe poznali a mohli spolu vhodněji vycházet. Nyní vám dávám prostor k možným dotazům, pokud by žádné nebyli, tak máte po zbytek dne volno k možným přípravám a ... prosím, rozejděte se pokojně, času máte více než dost,
oznámil mistr Linx hlavní informaci dne a usmál se. Zároveň napjatě očekával reakci younglingů na nadcházející výlet, který měl být zatím největším v historii. Dosavadně to byly pouze exkurze a řízeného výlety do různých budov, nikoliv však polní výlet do přírody.
----------------------------------------
Tímto je YMPM zahájena a první kolo uzavírám 7.7.. Odpovědi jsou libovolné a dovolím i dvě za kolo a to v případě reakci na jiné younglingy, kdyby se dostali do diskuze. Dle situace mohu příští víkend zvážit mezikolo, ale nic neslibuju.
Dále, do přihlášek přidám "přihlášky" pěti younglingů, kteří budou figurovat jako NPC a v případě "odpadnutí" některých z hráčů budou tato NPC nabídnuta dalším členům akademie. Navíc je možné, že zveřejním(nejspíše na wiki) informace o dalších vyučujících a to během následujícího týdne.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
East.Wood
Mistr Jedi
Mistr Jedi
Příspěvky: 1622
Registrován: 01.10.2009 15:13:20
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od East.Wood »

Vlna Fyodosu, volný vesmír (Naen Sakki)

Ten den byl něčím zvláštní, i když Naen přesně nevěděl, čím. Ale něco cítil ve vzduchu a to "něco" se záhy zhmotnilo ve skutečný začátek dobrodružství. Alespoň mladičký vurk si to tak představoval.

Krátce po příchodu na palubu velkolepé lodi, jež sloužila jako výcvikový prostor pro mladé younglingy, byli všichni svoláni do auly, kde se asi pravidelně potkávali mistři, rytíři a učedníci při všemožných událostech. Tentokrát byly děti usazeny a představili se jim mistři, kteří v příštích dnech a týdnech měli být hlavními průvodci většinou nových tváří řádu.

Naen se rozhlížel a viděl zde lidské nebo skoro-lidské děti zhruba stejného věku, ale byli tady i podivuhodní tvorové, připomínající nějaká zvířata. Zvláštní, pomyslel si a opět se zahleděl na mistra, který si vzal hlavní slovo. Kolem něj se rozestavilo pár dalších, starších osob.
Tak s těmito mistry se tady budu denně vídávat? pomyslel si Naen a už si v duchu představoval, jestli se s někým z nich spřátelí. To samé jej napadalo v souvislosti s dětmi, avšak netušil, zda s ním budou chtít přátelit.

Najednou zpozorněl, protože se začalo mluvit o jakémsi výlětu na planetě, kterou zrovna měli míjet. Jelikož mistr Linx připomněl, že krajina zde bude lesnatá, zaradoval se v duchu mladičký Vurk, protože se naskytne určitě skvělá příležitost poznat nové druhy flóry a to Naena vždy velmi zajímalo. Dalo se říct, že mezi rostlinami byl jako doma a cítil se příjěmně ve stínu stromů, či na rozkvetlé louce. Nic jej nedokázalo tak uklidnit a psychicky povzbudit, jako pobyt na čerstvém vzduchu mezi rostlinami.

Jé, supeeer! zaradoval se v mysli a už si začal plánovat, co vše si vezme s sebou. Ani nezaregistroval, že mistr dokončil svou řeč a mezi dětmi to vzrušeně zašumělo...
"V hloubi duše jsem rebel. Kdykoli mi někdo řekne, že trend je takový a takový, hned se vydávám opačným směrem."

Clint Eastwood

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Hayasan »

Vlna Fyodosu, volný vesmír (Mon Tao-Ni)
Seděl jsem vedle Naena a přemýšlel nad tím, jestli je Jordi v pokoji v pořádku. Občas jsem se i otočil na Marca, který byl v podstatě můj nejlepší kamarád, pokud se to tak dá říct a sdílel se mnou pokoj. O mé kryse věděl, vždyť mi ji i pomáhal dostat na palubu.
Možná jsem jí tam měl nechat dva plátky masa a ne jenom jeden… a raději tři misky vody… co když bude mít velkou žízeň?
Nebyl jsem příliš potěšen tím, že byla výuka přerušena. Cvičení se světelným mečem jsem měl opravdu rád. Navíc jsem pomalu začal zjišťovat, že asi budu opět z naší skupinky nejlepší. Což mne nepřekvapovalo, ale ani jsem na to nebyl nijak zvlášť pyšný. Prostě to tak bylo a nebyl důvod se nad tím pozastavovat.
Trochu jsem se mračil, ale sotva mistr začal mluvit, věnoval jsem mu plnou pozornost.
Na létání se těším. Bude to určitě vzrušující… být uprostřed ničeho, sám a třeba se naskytne příležitost, abych někoho zachránil. Možná budu dokonce hrdinou… a… cože? Až za rok? Ale na simulátoru se ze mne slavný zachránce nestane!
Mé prvotní nadšení bylo velmi rychle vystřídání nepříjemným překvapením, takže na mé tváři se v rychlém sledu vystřídala radost, potom údiv a nakonec i nespokojenost s vývojem této situace.
Když přišla na řadu Velmére, začal jsem se mračit ještě víc.
To ne! Už tak m stačí hodiny historie! Kdyby to alespoň bylo zábavné… kdyby nám vykládala o úžasných recích, kteří se sami dokázali postavit Sithům a všechny je pozabíjeli…
Tento vývoj situace byl pro mne spíše nešťastný. Jakmile padla zmínka o polním výletě, tak mou nespokojenost vystřídalo nadšení.
Jo! Třeba tam někoho zachráním! Ale… co bude s Jordi? Musím ji vzít sebou!
Mistře? Jaký bude program výletu? Chci říct… co tam budeme dělat? A jaká zvířata na planetě žijí? A co terén? Bude to spíš nějaká rovinka, nebo tam budou hory? Budeme šplhat? A jak moc to bude náročné?
Dříve, než ostatní jsem se pokusil vychrlit pár otázek. Všechny měly přímou návaznost na mé zájmy, záliby a hlavně na mou Jordi. Potřeboval jsem, aby byla v bezpečí a ještě přesně nevěděl, zda bude stačit obvyklá kapsa, nebo si mám vzít nějakou brašnu přes rameno, či ji raději schovat do baťohu.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Gwendolin
Diplomat
Diplomat
Příspěvky: 821
Registrován: 06.8.2009 18:02:26
Bydliště: Antar 4

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Gwendolin »

Vlna Fyodosu, volný vesmír (Aziza Zaaur)

Nemám ráda velké změny. Poměrně dlouho mi trvá než se jim přizpůsobím a zvyknu si na cizí prostředí. Naštěstí svůj nový domov sdílím společně s Tzadi a Shay. S lidským mládětem máme dokonce společný pokoj. Takže si můžeme navzájem okamžitě pomoct, když bude potřeba. V přírodě se díky svým smyslům perfektně orientuji, tady jsem první dva dny neustále bloudila a na hodiny chodila permanentně pozdě. Avšak jakmile jsem si zapamatovala některé orientační body, zvuky a vůně nebylo již tak těžké se na lodi vyznat. Přesto jsem svou pověst opozdilce tu a tam potvrzovala. A ani dnešek nebyl výjimkou. Do velké auly jsem dorazila s posledními younglingi.

Posadím se ke své smečce. Ještě než dosednu, tlapkou uchopím dlouhý, huňatý ocas a položím si ho do klína. Drápy jemně pročesávám zrzavohnědé chlupy svého ohonu, zatímco očima kloužu od jednoho mláděte k druhému. Posádka lodi byl hotový gobelín bytostí. U některých jsem si ani nedokázala vybavit, jak se jejich rasa nazývá. Zastříhám ušima, to když zaslechnu hlas patřící mistru Linxovi, lidskému samci a veliteli lodi. Můj klidný, bezstarostný výraz se při zmínce o létání rázem mění. Stáhnu uši, chlupy na zádech se mi naježí a odhalím bílé špičáky. Z tlamy mi unikne drobné zavrčení. Pravděpodobně jsem jediný youngling, který se na tyto hodiny netěší.

Radši budu od rána do večera chodit na hodiny historie a společenského chování než do hangáru!

Pomyslím si a znovu pohlédnu na rytíře Nikose. Už nyní je mi jasné, že spolu nebudeme snadno vycházet. Tyto myšlenky ustoupí do pozadí jen, co se dozvím o blížícím se výletě. Na Vlně se nacházela zahrada, nic se však nedokázalo vyrovnat divoké přírodě... Vůni smůly a květin unášených ve větru. Chuti sladkých lesních plodů a na bílkoviny vydatných červů. Zpěvu ptáků a bzučení hmyzu. Třpytícím se kapkám rosy, které každé ráno ozdobily listy rostlin a vlákna pavučin. Měkké půdě pod tlapami. Čerstvému, svěžímu a na kyslík bohatému vzduchu. A hlavně nefalšované GRAVITACI!

Žůžo! To je něco pro mě! Už se nemůžu dočkat až tam budem!
Chystám se zeptat mistra Linxe na detaily k fauně planety, ale Mon mě předběhne.

A co si máme vzít s sebou?

Doplním rychle Mona.
"Zlo se blíží a má služba začíná. Neskončí až do mé smrti.
Jsem světlo v nejtemnější noci. Hlas slabších. Blaster, který je ochrání.
Svěřuji svůj život Antarianským Rangerům. Pro tento den a pro všechny, které přijdou."

-Přísaha Antarianských Rangerů

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Phate »

Vlna Fyodosu, volný vesmír: (Shay)

Do Auly jsme dorazili až mezi posledními, protože vyznat se na lodi nebylo jen tak a nejednou jsme se museli vracet. Na Vlně jsem už nějakou chvíli a měla jsem tedy možnost potkat všechny své vrstevníky a seznámit se s nimi. Ale mít všechny takhle pohromadě bylo něco. Byli jsme opravdu rozmanitá skupinka younglingů čítající mnoho ras u nichž jsem si, alespoň u většiny, pamatovala jména a něco málo z historie.

Usadila jsem se pohodlně do sedu podobnému tomu ve kterém ráda medituji vedle Zízy a vyčkávala co se nakonec bude dít. Chvíli trvalo než se všichni usadili a uklidnili když dorazil mistr Linx chystajíc se seznámit nás s novými instruktory. Mistr Linx mi byl velmi sympatický svým přístupem a jednáním, které jsem byla schopna zaregistrovat za krátkou dobu pobytu.

Prvním z instruktorů byl sympatický člověk, který nás bude vyučovat pilotování. Při tomhle sdělení jsem se okamžitě podívala na Zízu, která úplně ztuhla při zmíňce o létání. Mě naopak trošku zamrzelo, že na ostro budeme létat až za tak dlouho. Rok studia byla opravdu velmi dlouhá doba.
Rok trénovat v simulátorech to je nuda!
Jako další nám mistr Linx představil rytířku Velmére, se kterou si určitě budu dobře rozumnět, neboť studuim bytostí rozesetých po galaxii byla mojí vášní a už jsem se těšila, co nového se dozvím. Ve své hlavě jsem sama sobě zněla jako šprtka, takže bude nutné to vyvážit vhodnou lumpárnou. A to tak že co nejdřív.

Cože? Výlet?! Super!
Zbystřila jsem okamžitě po oznámení poslední zprávy. Život v Chrámu byl sice fajn, ale pořád to byla jenom velká stavba a odlet na loď byl sice změnou, ale né tak razantní. Ale polní výlet na zalesněnou planetu, to byla jiná. Naštěstí jsem nebyla jediná kdo byl z téhle zprávy nadšený, oči většiny younglingů se rozzářily nadšením.
Chce to pevější boty, teplější tuniku, základní vybavení. Už aby to bylo!
Přemítala jsem v hlavě co všechno si sebou vemu na povrch planety. Vytvoření dvou skupin nebude problém, já, Zíza a Tzadi jsme jedna, otázkou zůstává koho vememe mezi sebe. Na to ale bude času dost. Teď jsem spíš přemýšlela na co se zeptat.
"Na jaké planetě vůbec budeme?" zeptala jsem se prostě, neboť ostatní dotazy již padly.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Needay
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 308
Registrován: 11.6.2011 17:07:28
Bydliště: In my own little hell

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Needay »

Vlna Fyodosu, volný vesmír, (Mia Abarmo)

Mia zrovna v duchu bědovala, že se ten krám nechce opětovně zapnout. Když v tom byla hodina náhle přerušena. Pocit, který následně ucítila, byl jako vysvobození z pevně utažených pout. Oddychla si, že už se nemusí více ztrapňovat, tedy alespoň protentokrát ne. A hlavně, že jí nemusí nikdo sledovat. Ona vlastně ani neví, jestli byla někým pozorovaná. Snaží se totiž nenavazovat žádný oční kontakt.

Sedí jako ostatní. Dlaně má položené na kolenech, lokty má napnuté. Hlavu má však svěšenou dolů. Naslouchá pečlivě každému slovu. Při představování Mia mírně hlavu nadzvedne, aby si učitele prohlédla.

Simulátory? To není nic nebezpečného že?
Ujistí se vlastními myšlenkami. Při představení další rytířky a jejího padawanky, se krátce usměje.
To by mohlo být velice zajímavé a také poučné. Počkat výlet? To jako mimo loď? Ne to ne! To je hodně nebezpečný.
Zkrabatí nos a zatváří se smutně. Po posmrkne a kníkne. V tu se rozhlédne, zda to nikdo neslyšel. Vlastně až teď si pořádně prohlédne ostatní spolužáky. Každý je jiný. Nemyslím jenom vzhledově. Na moment jako by pronikla hlouběji. Ta chvilka najednou zmizela, znovu se zakaboní a svěsí hlavu.
Skupiny? To asi zase zůstanu sama.
Zašeptá
Obrázek


Uživatelský avatar
Xavier
Sith
Sith
Příspěvky: 2584
Registrován: 18.11.2008 11:55:38
Bohemia

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Xavier »

Vlna Fyodosu, Volný vesmír

Dll strávil, společně s Elinor, na lodi nejvíce času z younglingů, na klidu mu to však nijak nepřidalo. Nyní věděl, že loď není ani zdaleka bezpečná a, že na ní může být proveden kdykoliv další útok a masakr se odehrát nanovo.
Jeho schopnosti v Síle byly stále doslova žalostné, a někteří z první velké skupiny co dorazila, mu předpovídali neúspěch a pravděpodobně zemědělské sbory.

Na shromáždění poslušně usedl na své místo a čekal co se bude dít. Byl dosti unavený, jednak mu tělesná námaha s mečem dávala zabrat, a to i s přihlédnutím na to, že po většinu času tam jen tak stál a netušil co má dělat. Ale hlavně proto, že poslední dobou toho moc nenaspal, vlastně to bylo už od toho útoku, noční můry a každý divný zvuk, o zaslechl, vynikající sluch byl pro něj nyní prokletím, ho neustále probouzely strachy.

Z nadcházejícího výcviku neměl pocity v podstatě žádné, věděl jak to bude dopadat, v drtivé většině úkolů beznadějně poslední, tak jako vždy.
Zato výlet do přírody ho vysloveně vyděsil.
To budou mít s námi Sithové ještě snažší práci, než tady.
Sklesle sklopil uši, otázat se, zda je výlet povinný, se neodvažoval, dobře věděl, že by byl odbyt že je a ať nechá se ptát ostatní.
Fortune favors the bold, and there ain't none so bold as people with nothin' to lose.
Jury had decided, and you may as well, that fella like me should be roasted in hell.
Gentleman, welcome to Dubai.

Uživatelský avatar
Heinz
Pašerák
Pašerák
Příspěvky: 701
Registrován: 22.9.2007 17:02:43
Bydliště: Elpizies
Bosnia & Herzegovina

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Heinz »

Vlna Fyodosu, Volný vesmír (Tzadi Resh)

Na lodi nebo ne, učení je stejná nuda jako v Chrámu, a tak mi jeho přerušení vůbec, ale vůbec nevadí. Ještě aby! Z třídy se vyřítím skoro jako první, jenže ne proto, že se tak těším na nějakou novou přednášku – tahle loď je přece tak zajímavá! Musím využít každou příležitost co nejvíc ji prozkoumat! To přece mistři říkaj furt, že máme využít každou chvíli k získávání nových informací, že se máme zajímat o všecko nový… tahle loď přece je pro mě nová, a navíc je úža a milionmega obří, takže mám vlastně povinnost se o ní dozvědět všecko!
Určo tu jsou děsně zlý věci, který budem muset zničit a všechny na palubě zachránit. Z šuškanky s některými younglingy jsem navíc vyzvěděla, že tu byli Sithové! Opravdoví Sithové! A to zas jo, ze Sithů strach jako mám, i když jenom malilinkej, protože Jedi nemá nikdy strach z ničeho na celým světě, ale potkat jejich zlotřilosti nechci, žádný sithský pavouky a hady, sithský brouky, který ti vlezou do hlavy a vyjedí celý mozek, no fuj! A možná tu je i nějaká ta…, jak se to, iluze! Iluze, co se přetvoří do něčeho, z čeho máš nej strach!
U mě by to byl asi Mistr Torn, on má děsně přísnej pohled a když nás u něčeho přistihnul, byl ještě přísnější, no fakt, to bylo jako lejzr! Ještě teď mám husinu, když si na něj vzpomenu. A proto byla taková odvaha, když jsme si z něj s Grixem a Azizou dělali srandu, ale to je normálka, protože my jsme vážně odvážní! Chybí mi Háďák…
A třeba tu bude i samotnej Sith, kterej se schoval do ventilačky, skamarádil se s tou ošklivou bahňáckou obludou, co se tam schovává a dělá nepořádek, a společně lodi škodí. Tak toho jako fakt potkat nechci. Určo né sama, jedině když budem s Azizou a Shay, protože spolu jsme nepřemožitelné! Postrachové! Jsem na nás hrdá, to jako fakt!
Ale co je úplně nejvíc tajný a nikdy nikdo se to nesmí dozvědět, na to jsme přísahaly čestným jedijským a ať nás galaxie zblajzne, jestli to prokecnem - chceme s holkama tuhle loď ovládnout… budem jako neohrožený pirátský kapitán Hobin Root a jeho posádka, co brázdí vesmír křížem krážem a hrdinně berou zlým a dávaj chudým! Ale nejdřív to tu musím občíhnout…
Chvilku čekám, jestli nevyjde Ziza a Shay, ale když se neobjeví snad miliardu let, jdu sama. Mrzí mě to, ale nemůžu přece ztrácet čas, ne? Navíc, je to děsně nebezpečný, takže když teďkonc zahynu, pořád náš velkolepý plán můžou uskutečnit ony… Já se klíďo pro ně obětuju, ale snad včas najdou moje kosti a zjistí, jaký suprduprzloun mě zabil, aby si na něj daly majzla.
Tryskem vylítnu do spleti chodeb a za chvíli se do svý důležitý mise zažeru tak moc, že úplně zapomenu, že mám vlastně jít na nějaký setkání. Teď není nic důležitějšího než moje supertajná průzkumnická mise!

Namátkově sjedu výtahem o pár pater níž. Ani vlastně nevím, v jakým podlaží jsem, ale to je přece fuk. Jsem nalepená ke stěně a připadám si jak tajný agent… jsem tajný agent! Vykouknu ven – vzduch čistej, bezva! Rychle a tiše doběhnu až k místu, kde chodbu protíná boční chodba a zas se nalepím ke zdi, než zpoza rohu pomalu a opatrně vykouknu. A je to tady - za dveřma na konci chodby… něco tajemně hučí! Zvědavost vystoupá na maximum – určitě je to strojová obluda nebo bahňák, nebo je to něco jinýho, ale určo musím vědět co! Jenže dveře jsou na kód… Pche, na mě si nepřijdou, prostě to vyšroubuju a bude! Natáhnu ruku k prvnímu šroubku a začnu se pekelně soustředit, to by v tom byl čert, aby to nešlo…

„Stát, ani hnout!“
Samým leknutím nadskočím a málem se zvencnu. Našli mě!
„Ruce nad hlavu, ať je vidím, a pomalu se otoč!“
Ženský hlas zní přísně a nebezpečně, moc nebezpečně… co když to je ten ztracený Sith? Otočím se vážně pomalu, strnule a s rukama tak vysoko, jak nejvíc to jde. Konečně uvidím svou objevitelku, černovláska je o moc starší než já, stojí s rukama v bok a tváří se hrozivě, skoro stejně tak hrozivě jako Mistr Torn, no fakt! Začne mě polívat studený pot.
Co když to je ona?! Sithka!
„Sem je přístup neoprávněným osobám zakázán, máš oprávnění?“
Pokračuje stejně přísným hlasem ta paní a já začnu rudnout. <i>A jéje, tak to není Sith… ale o moc lepší to není, z toho bude trest, na to vsadím boty…achjó!</i>
Nakonec neochotně zakroutím hlavou, jakože ne.
„Tak co tu děláš?“
„Jsem na misi,“ řeknu i navzdory strachu hrdě a zvednu hlavu.
„Na misi? Jaké, povídej.“
Chá! Soupeřka je zvědavá, vidím na ni, jak to chce zoufale vědět, určitě je bez sebe zvědavostí – tůdle! Povídají jenom srabáci! Strach nestrach, tentokrát hrdě vystrčím bradu ještě víc, jestli se chce něco dozvědět, bude mě muset zabít!
„To je tajný!“
To se té paní nelíbí, složí ruce na hrudi a zamračí se.
„Tak to tě budu muset vzít do vězení.“
Vězení…?!
„To ne!“
Sakryš, u Síly, dostala mě! Dokonce i zapomenu držet ruce ve vzduchu. Nakročím, jako bych ji chtěla zastavit, ale v půlce kroku se zaseknu a svěsím poraženě ramena.
„Tak povídej!“
Přikáže, ale já se ještě chvíli snažím vykroutit.
„Když to je tajný…,“ s nadějí, že si to ještě rozmyslí, se na ni podívám, jenže pohled tý čarodějnice se nezmění. U Síly! Jsem pro ni zločinec!
„No jó, tak jó… jsem na děsně tajný misi, musím vystopovat všechny obludy tady a zbavit se jich…“
A zjistit, jak tuhle loď ovládnout… ale o tom pst!
Helemese, ta obluda ji zaujala… už se vůbec netváří přísně, spíš nad tím přemýšlí… Takže musí vědět, že mám pravdu! Třeba je taky na lovu po nějakých příšerách!
„A tam za těmi dveřmi je nějaká obluda?“ Zeptá se nakonec, čímž ve mně probudí pravý a neskrývaný nadšení.
„No jasně! Možná bahňák, možná obří moucha, když tak bzučí, možná něco ještě děsivějšího!“
Poslouchá napjatě a chápavě přikyvuje, jupí! Už nejsem zločinec!
„Ale ty teď nemůžeš bojovat s obludou.“
Vykulím překvapeně oči – „Jak to?“
„Ty máš být v aule u povídání Mistra Linxe, nemám pravdu?“
No páni! Má!
„A jó!“ Plácnu se dlaní do čela. „No to je průůšvih!“
To teda je a obří! U užvejkaný banthy, to je špatný!
„Já to věděla“, přisvědčí vážně a pak pokračuje, „tak víš co? Odvedu tě teď rychle do auly a pak se sem půjdu podívat. A jestli je tam něco nebezpečného, přeperu to a dám ti vědět, souhlasíš?“
„Jenže…,“ začnu se drbat na krku, „…to pak budu za srababu…“
Rozesměje se, což mě nakrkne – tohle je děsně vážná věc, aby věděla, tomuhle se nemůže smát! Ale asi ji to dojde, protože se smát rychle přestane a zase zvážní, co víc, postaví se do pozoru, vypne hruď a promluví jako při nějakým ceremoniálu.
„Svou práci jsi splnila, stopařko, statečně a bez bázně, teď nechej bojovnici, ať může udělat tu svou!“
Při posledním slově se bouchne do hrudi jako správný hrdina! Týjo, to je správňácká dospělačka! Chce se mi smát, ale tohle je vážná věc, úplně nejvíc vážná, takže se smát nemůžu, místo toho se postavím taky do pozoru a stejně důležitým hlasem odpovím.
„Nechávám tě, bojovnice, ať nás zbavíš dalšího zla!“
Přikývne, ale pak mi s úsměvem pokyne, ať kopnu do vrtule.
„Dohodnuto. Ale teď rychle pojď, už tak jdeš pozdě. Jak se vůbec jmenuješ?“
„Tzadi, Tzadi Resh,
“ odpovím, jen co ji doběhnu.
„Těší mě Tzadi, já jsem Vivian, ale můžeš mi říkat Viv.“
„Tak jo. Jste kabrňák, Viv, víte to? Bahňák je příšerně hrozivej a plive po lidech šťávu z odpadků, takže jim pak smrdí z pusy. Vždycky, když nedávaj pozor, poplive je a oni se pak musí každej den mejt, aby se toho jeho smradu zbavili… což je otrava, já se nerada meju, protože to zdržuje od důležitých věcí…“
Zase se směje… fakt nevím proč, ale možná se směje bahňákovi, protože je to silná bojovnice a ví, že ho porazí. Fakt je čupr a príma!
Celou cestu se o bahňákovi bavíme, ale moje dobrá nálada i upovídanost mizí, čím blíž jsme dveřím auly… se vsadím, o co chtěj, že se budou zlobit… chjó!
Už jsme skoro u vchodu, když se podívám na Viv.
„Prosím, neříkejte o tý mojí misi mistrům, oni se budou zlobit…“
Nasadím štěněčí oči a několikrát zamnu rukama v prosbě, Viv je ale super, mrkne na mě a potvrdí, že nikomu neřekne ani muk. Skvěle!

Vstoupím tiše jako myšička, ale Mistr Linx si mě stejně všimne a zatváří se mrzutě, takže radši rychle vyhledám Zizu a Shay a bleskově k nim zamířím.
„Mám supr novou kámošku, pak vám řeknu víc,“ zašeptám, jen co se usadím, ale potom už napjatě poslouchám Mistra. Zrovínka hovoří o, no to mě podrž, o misi venku! Opravdový misi! A navíc v lese! Kde jinde se můžeme my Postrachové ukázat jako bezva průzkumníci líp než v lese, že?
Doufám, že půjde i Viv!
V tu ránu zapomenu na to, že se vlastně stydím, že jdu tak pozdě, i na to, že se tím možná prozradím, a vyhrknu.
„Mistře, já vím, že instrukotory budem znát až zítra, ale půjde s náma taky Vivian?“
Obrázek

Na konci i na počátku je destrukce
v destrukci vše vzniká, zaniká
v každém zániku se skrývá zrození.
Řád. Cyklus.
Rakth

"There is no solace above or below. Only us. Small. Solitary. Striving. Battling one another. I pray to myself. For myself."
Frank Underwood


Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

Vlna Fyodosu, Volný vesmír (Marconius)

Zavedli nás do širokého a vysokého sálu, kde byli shromážděni i všichni ostatní younglingové, stejně jako mistr Linx, Velmére se svým Padawanem a také Alfons Haiku, mimo jiné místní instruktor boje se světelným mečem. Dneska jsme s ním zase cvičili Shii-Cho. Ano, Shii-Cho je všestranné a vychází z něho ostatní formy vyvinuté později, a už v Chrámu mi říkali, jak strašně je důležité se ho učit, ale Ataru je rychlejší, hbitější a obratnější. Vyžaduje hopsání, u Shii-Cha stojím na zemi a to je strašně pasivní. Chce to více rychlosti. Jako Technika padajícího listu, kterou mi mistr Haiku ukazoval. Hezky si povyskočím, a pak prudce sek dolů! A padouch je na půlky. Nebo ta sranda, co jsme zkoušeli hned první den odpoledne. Jak jsme bez mečů uhýbali droidíkům, to byl teprv breakdance, a ten výraz v Monově tváři, když jsem vyskočil, jednoho toho droidíka ve vzduchu nakopnul a on odletěl jako mičuda a sejmul ho přímo mezi rohy.
Chudák Alfons ze mě byl trošku na nervy, jak že to říkal, jak se bavil s mistrem Linxem? Že jsem... Takové to divné slovo... herypak... hyrekaptivní?

Člověčí mistr Linx mi připadal jako osoba tak neuvěřitelně klidná, že jsem se s tím ještě nesetkal. A jeho preciznost v používání Síly způsobovala, že když předváděl, co umí, akorát jsem stál a koukal na něho s vytřeštěnýma očima a nastraženýma ušima.
Jak to může zvládnout tak titěrně? Ty věci, co dělal s kamínky u jezírka v umělých zahradách. Když jsem to potom chtěl zkusit taky, tak ty kameny lítaly všude okolo po celé zahradě. Chtěl jsem ten kámen jenom kousíček popostrčit, ne ho vymrštit, a ještě k tomu úplně jiným směrem. Mistr Linx říkal, že mám zatlačit míň. Jak míň? Když zatlačím míň, tak se nestane vůbec nic, ten šutr se ani nepohne... A aby toho nebylo málo, tak když jsem mu ukazoval svoje součástky na meč, tak mi řekl, že emitor je spálený, že je nepoužitelný a že ho můžu rovnou hodit do drtičky.
Tahle skutečnost mě poněkud zklamala, protože ke svým součástkám jsem vzhlížel jako k příslibu budoucnosti a snil o tom, že si jednou postavím vlastní světelný meč. Bude mít gumové vroubkování proti vyklouznutí a úchytová část nebude kulatá, spíše mnohostěnová. A spínač natvrdo - stisknu poprvé, zapne se, stisknu podruhé, vypne se. Ne jako ten pitomý systém na meči mistra Haiku - když mi ho na chvilku půjčil s tím, že už potřebuju delší čepel - u kterého musím držet tlačítko a když ho pustím, tak se meč vypne. A jílec udělám z něčeho lehkého. Snad z hliníku, s Monem jsme přemýšleli i o dřevu, ale zase aby se mi nerozpadl v rukách, musí to něco vydržet.
Pohlédnul jsem na svůj prozatímní cvičný meč. Byl černý se zeleným krystalem uvnitř a rukojeť už pro mě na obouruční úchop začínala být krátká, i čepelí už pro mě byl spíše shoto. Nikdo z mistrů o tom neví, ale omezovací obvod jsme s Monem upravili. Byli tady Sithové. Kdyby se vrátili, můžu ho používat jako normální světelný meč, se kterým se dá bránit, když bude potřeba.
I když stejně jen na to, abych sebe a ostatní kryl při ústupu. V tomhle případě kdo uteče, vyhraje. Nebo aspoň přežije, což se dá za vítězství považovat.
Z proudu mých vlastních myšlenek mne vytáhnul až mistr Linx, když zahájil svůj proslov.
"Etiketa," povzdechnul jsem si tiše směrem k Monovi. "Tak to teda potěš koště. Opravdu musí Jedi vědět, na jakých planetách se jakou rukou správně drží šálek s čajem a jakou z dvanácti vidliček se jí hranolky? Může mu snad taková informace zachránit život nebo pomoct splnit misi?"
Když mistr Linx domluvil, chtěl jsem se ho zeptat, co je ta planeta zač a co se od nás vlastně čeká, že tam budeme dělat. Než jsem ale zformuloval myšlenku, Mon mě předběhnul a vychrlil ze sebe všechny otázky, co jsem měl na mysli, a ještě k tomu přidal další, které mě ani nenapadly. Přistihnul jsem se, jak nervózně stříhám ušima a vrtím ocáskem. Dlouhé sezení mi nikdy nedělalo dobře, pokud zrovna nejsem unavený a neodpočívám.
Snad jen jedinou otázku jsem ještě potřeboval vyřknout, třebaže byla spíše řečnická.
"Jdem spolu?" kývnul jsem na Mona.
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Uživatelský avatar
Elinor Rahl
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 366
Registrován: 10.12.2012 17:24:17
Bydliště: Arca Company Barrack, Coruscant

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Elinor Rahl »

Vlna Fyodosu, Volný vesmír (Elinor)

Tréninky přinesly, z hlediska poznávání se, docela dost relevantních informací.
Budu mít s kým pořádně trénovat boj se světelným mečem (nic proti Dllovi, ale adekvátním protivníkem přestal být už kdysi dávno) – což je potřeba, čím lépe a víc toho z něj zvládnu, tím se budu moct při příštím sithském incidentu míň schovávat a tím pádem budu užitečnější.

A další výcvikové plány našich mistrů slibovaly mnohé. Létání mi připadalo více než užitečné. Etiketa taky. Pokud Jedi někde pátrá, potřebuje zapadnout, ne budit pozornost a dělat ze sebe snadný cíl.
Proto věnuji určitý kritický pohled Marconiovi.

„Slyšel jsi o Qel-Dromech a jejich misi na Onderonu?“ syknu jeho směrem. „Pokud máš jednat s pohlaváry, a to Jediové dělají, hodí se ti nebýt nervozní z držení hrnku nebo výběru vidliček. Hlavně když mezi nimi po něčem pátráš.“
Nerada někoho opravuji, ale tohle by mu mohlo pomoci vidět věci v trochu jiných souvislostech a etiketa pro mě nic jiného než synonymum „jak se stát neviditelným mezi lidmi, co si o sobě moc myslí“ nebyla.

Informace o výletu a následný proud otázek docela spolehlivě zahnaly jakýkoli náznak diskuze, a Miina otázka mě přesměrovala jinam.

„Proč chceš zůstat sama?“ zeptám se jí, „to se bojíš, že ostatní nejsou dost dobří?“
Ve skutečnosti mám spíš pocit, že si nevěří. Tedy čas na reakci mistra Linxe. Dejte lidem najevo, že v ně vkládáte nějaká očekávání, a začnou méně působit jako hromádky neštěstí.
„Pokud by ti to totiž nevadilo, já bych se k tobě ráda přidala.“
Samozřejmě, že jsou Mandaloriané mírumilovnými pacifisty. Nemají problém kohokoli kdykoli mírumilovně zpacifikovat.

Pokud máte pocit, že bych měla na něco reagovat a nereaguju, asi jsem se zapomněla odhlásit (resp. si kvůli reálnému životu neuvědomuji tok času)...na ostatní věci nezapomínám.

Uživatelský avatar
Needay
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 308
Registrován: 11.6.2011 17:07:28
Bydliště: In my own little hell

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Needay »

Vlna Fyodosu, volný vesmír (Mia Abarmo) - Reakce na Waylin

Všechny ty dotazy mi přišly v celku zajímavý. Je dobré znát to místo, kam pojedeme. Ať vím, kam se můžu případně schovat, kdyby se něco stalo. Slyšela jsem, že na týhle lodi byli nedávno Sithové. Nevím co sou zač, ale prý jsou, jak říkala jedna holka: strašňácký. V tu ke mně někdo promluví, ucuknu pohledem k průvodci toho hlasu.
Já se neboj…
Zakuckávám se
Nebojím. Spíš že n… nikdo nebude… No… nebude chtít být se mnou. Protože… já nejsem dost dobrá jako ostatní.

Když se zmíní, že by ráda byla s mojí maličkostí, vykouzlím na své tváři dětinský úsměv.
To bych strašně ráda. Ty jsi Elinor viď?
Obrázek


Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Jordi Linx »

Vlna Fyodosu, Volný vesmír:
Při Tzadině pozdním příchodu se mistr Linx jen krátce otočil, aby si mírně povzdechnul nad mladou dívenkou, která si v tomhle do jisté míry libovala. Nic nahlas však neřekl, ať na to měl vliv zahájený výklad nebo, že tohle radši řešil soukromě.
Informace o polním výletu způsobila u younglingů značný rozruch a to do mnohem větší míry, než předchozí představení dalších nových členů posádky. To bylo pro děti do jisté míry i notně rozpačité, byť některé zaujaly především informace o mistru Nikosovi. Velmére se ve tvářích younglingů tak vřelého přivítání nedočkalo, nicméně obojí zastínila zpráva následující.
Výlet mimo loď totiž výrazně zaujal veškeré osazenstvo a většinou to pro ně bylo nadšení, tedy až na několik výjimek. Hlušení, které se po sdělení této noviny objevilo, málem spolklo všechny dotazy, tedy pokud by před dětmi nestal mistr Linx.
Uklidněte se prosím a nechte mě zodpovědět dotazy,
pronesl ne příliš hlasitým, ale jednoznačně autoritativním hlasem. Ti kteří mistra Linxe znali, dobře věděli, že to je hlas autority o němž se nedohaduje a na ti noví mohli vnímat v Síle, že si mistr vyžaduje pořádek. Dokud se ruch neutišil, tak vyčkával po rozumnou dobu, než zase promluvil, aby zodpověděl ty nejdůležitější z otázek.

Mistr z Linx ze záhybů svého roucha holoprojektor, podržel ho v ruce před sebou a aktivoval. Nad rukou se mu tak objevila rotující velká koule obsahující několik odstínu zelené a trochu světle fialové - nebylo pochyb, že se jednalo o hologram planety.
Toto je Edia, planeta k níž dnes během noci dorazíme a kam vyrazíte na polní výlet. Neobydlená, přesto plná lokálního života, jenž nebyl výrazně zmapován, k čemuž někteří členové posádky budou moci přispět. Dle dosavadních údajů víme, že lokální prostředí je běžné pro život jako většina planet v galaxii a nikdo by neměl mít žádné těžkosti, byť gravitace je nepatrně větší než standard,
začal mistr s výkladem, zatímco hologram držel před sebou tak, aby si jej všichni mohli prohlédnout. Mistra svou velikostí jednoznačně zastiňoval, což jej ale nikterak netrápilo.
Jak jsem zmínil, tak o lokálních druzích toho mnoho nevíme a je nepochybné, že tam budou i ty nebezpečné druhy, proto bude důležité, abyste dbali na to, co vám vybraní instruktoři prozradí. Sami některé druhy uvidí poprvé, ale mají dost zkušeností, aby mohli rychle určit, jak nebezpečné ty druhou můžou být,
informoval mistr, že o tamních tvorech se neví prakticky nic.
Prostředí je z naprosté většiny lesnaté, tedy rozhodně to, kde bude probíhat váš výlet. Běžné jsou rychlé krátké deštíky a to díky rychlému atmosférickému proudění. Jinak teploty budou mírné a nepříliš horké, nicméně doporučím oblečení zakrývající jednou vrstvou celé tělo, protože se dá předpokládat množství hmyzu. Pohybovat se budete v mírných kopcích, lesem, podél řek či hor, ale náročná stoupání nejsou v plánu, maximálně jako zpestření, ale to bude záležet na vašich instruktorech,
přiblížil mistr Linx profil prostředí planety Edia.
Na základě těchto informací je na vás si vybrat vhodné vybavení, které shledáte za nezbytné. Je to váš první úkol - vybavit se co nejlépe dle známých informací. Vše samozřejmě zkontrolujeme před odletem a doplníme nezbytné chybějící věci, nicméně za úkol budete hodnoceni,
deaktivoval Jakall hologram, aby na něj bylo vidět, když de facto zadával první úkol spjatý s touto výpravou. Projektor se opět ztratil ladným pohybem v záhybech jeho roucha.
K náplni - ta bude záviset na instruktorech, nicméně je to poznávací výlet a to jak mezi vámi, tak i nových druhů a prostředí. Ale bude to také především výuka o přežití na neznámých a nezmapovaných světech. Jako Jediům se vám bude běžně stávat, že se dostanete do situací, kdy budete potřebovat přežít a uspět v prostředí o němž nic neznáte a to jen s minimem vybavení,
doplnil nějaké informace k vybavení. Poté se otočil specificky k Tzadi, která se zeptala na jeho ženu.
Obávám se, že Viv má jiné povinnosti, Tzadi. Díky nim se nebude moc účastnit, ostatně jako já,
uzavřel poslední z dotazů a vyčkával, jestli přilétnou další, nebo se bude moci uzavřít toto setkání.
-------------------------------
Další kolo uzavírám 21.7. s tím, že opět povolím vzájemnou komunikaci(max 2 příspěvky za kolo) a dle situaci nevylučuji mezikolo, byť to bude záležet na situaci a mém posouzení.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Hayasan
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 844
Registrován: 25.1.2013 22:01:44
Czech Republic

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Hayasan »

Vlna Fyodosu, Volný vesmír: (Mon Tao-Ni)
Než se ostatní uklidnili, využil jsem situace, aby dopověděl Marconiovi. Při pohledu na něj jsem se též pravou rukou poškrábal na hlavě. Toto nutkání mám od jisté události s droidem. Byla to vyloženě moje chyba. Při skupinovém cvičení mám většinu dost času na to, abych stíhal pozorovat i toho nešiku Dlla, Dlma, Dkla, nebo jak se to vlastně jmenuje. Takže jsem nedával pozor na Marconia a on toho využil. Však od té doby vymýšlím pomstu a čekám jen na vhodnou příležitost.
Samozřejmě, že ne. Jsou to jen hlouposti. Kdybychom místo toho raději cvičili… zase budu propadat z testů,
ze všeho nejdříve jsem se Marconia pokusil nalákat na něco, co mám já, on ne a o co zatraceně stojí.
Já, ty a Jordi, přikývl jsem na něj. Mám stáhlou příručku Malý táborník. To nám pomůže s balením.
Trochu jsem se pochlubil. Už jednou mi pomohla, když jsme letěli na krátký výlet, který sice trval jen pár hodin, ale díky této knížečce mi nic necházelo.
Jakmile jsem zaslechl Elinor, trochu jsem se zamračil. Tuto lidskou dívku nemám rád. Neustále nás jenom umravňuje. A Marconius je kamarád. Na něj si nemá co otevírat pusu.
Přestaň všechny kolem sebe pořád poučovat! Místo toho by ses raději měla věnovat cvičení s mečem. Vzpomeň si na náš poslední souboj. Bez problémů jsem tě porazil a to jsem ještě stihl sledovat Marconia a zjistit, co bude dnes k večeři.
Když se už ostatní pomalu uklidňovali, i já jsem se odmlčel. Nechtěl jsem být ten poslední, na kterého se ještě čeká.

Jakmile Linx začal věnovat cíli naší cesty, má pozornost se opět přesunula směrem k němu.
Jupí! Opravdu tam budou zvířata! Třeba bych mohl pořídit Jordi nějakého kamaráda. Poslední dobou má svěšené ouška. Je nějaká smutná.
Po dalších slovech jsem se na mistra Linxe trochu zaškaredil.
Žádné nebezpečné druhy zvířat neexistují! Jsou jen nepochopení!
Automaticky jsem vykřikl, když se mistr Linx dotknul, byť jen neúmyslně, mé velké lásky. A byl jsem ochoten se pohádat dokonce i s ním, kdyby trval na tom, že některá zvířata jsou nebezpečná. Sice by to asi nebyl ten nejlepší nápad, ale v rámci ochrany zvířat...
Trochu nadurděně jsem však poté poslouchal dál. Když mistr domluvil, chtěl jsem mlčet, ale v tu chvíli mne doslova trkla jakási předtucha, nebo jak to nazvat.
Té výuce o přežití mám rozumět tak, že bude vraždit nevinná zvířátka? Jestli ano, tak nikam nejedu,
založil jsem ruce na hrudi a tvářil se… no, jako malé dítě, které se trochu vzteká.
Nebo pojedu a každého, kdo se na nějaké zvíře jen škaredě podívá, tak zastavím s nasazením vlastního života. I zabití zvířete je vražda,
pár větami jsem rozvedl svou myšlenku ochrany těchto nebohých tvorečků, ostatně jako vždycky, když na to přišla řeč.
„Ani to nepřiznáš? Nenasytnost tě žene do záhuby mladá dámo, temnou stranu zde vnímám ...“
Jordi Linx

Uživatelský avatar
Elinor Rahl
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 366
Registrován: 10.12.2012 17:24:17
Bydliště: Arca Company Barrack, Coruscant

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Elinor Rahl »

Vlna Fyodosu, volný vesmír (Elinor Ashdale)

„Vím. A ty by ses měl věnovat i něčemu jinému než bojovým dovednostem. A tomu řešení testů, protože ty stejně k ničemu nejsou,“ oplatím Monovi jeho radu. Konec konců, nepřipomíná mi nic, o čem bych sama nevěděla. Dost možná je to vzájemné, ale jeho fascinace „zase budu propadat z testů“…
Sílo, on se FAKT zajímá o testy jako o testy? Ne o látku? Nechápu. Testy totiž mají jedinou základní logiku, snažit se přimět flákače, aby aspoň předstírali, že se učí. K ničemu jinému nejsou.

Můj vyloženě pozitivní vztah ke zvířatům skončil při „vyluxování“ Vlny Fyodosu. Pokaždé, když Mon spustí svoje ochranářské kecy, vzpomenu si na jednu strakatou psovitou šelmu a začnu mít vztek. A pocit, že když jdou věci do háje, ochrana nevinných začne být striktně výběrová.
Čím míň bytostí si Jedi oblíbí, tím líp pro něj, když umřou a on jim stejně nemůže pomoct.
Už s kamarády je to těžké.
Crom mi chybí. Víc než pocit bezpečí, víc než odpovědnost „tohle všechno musíš zvládnout a pak jednou zabráníš podobným věcem, jako byly na Vlně Fyodosu. Možná.“.

Hlavně si nikoho nepustit dost blízko. Nikdy.

„Hm, jo,“ odpovím Mie.
Konec konců, nepřátelím se. Jenom dělám morální potvoru. Protože je to potřeba a nikdo jiný do toho zjevně z téhle skupiny nejde. Hloupé, zatraceně, jak bych se mohla doopravdy kamarádit, když můj opravdový nejlepší kamarád... nechci už nikoho ztratit.
Samozřejmě, že jsou Mandaloriané mírumilovnými pacifisty. Nemají problém kohokoli kdykoli mírumilovně zpacifikovat.

Pokud máte pocit, že bych měla na něco reagovat a nereaguju, asi jsem se zapomněla odhlásit (resp. si kvůli reálnému životu neuvědomuji tok času)...na ostatní věci nezapomínám.

Uživatelský avatar
Gwendolin
Diplomat
Diplomat
Příspěvky: 821
Registrován: 06.8.2009 18:02:26
Bydliště: Antar 4

Re: YMPM - Epizoda II

Příspěvek od Gwendolin »

Vlna Fyodosu, volný vesmír (Aziza Zaaur)

Mistrovu samičku? Není nebezpečné pouštět si některého z dospěláků blíž k tělu?
Zareaguji s obavami na Tzadinu informaci o nové kámošce. Rychle se rozhlédnu, nakloním k dívce blíž a zašeptám:

Co když odhalí naše plány?
Přestože je naším cílem ochránit loď před možným napadením. Snaha o ovládnutí můstku by se jistě dala vyložit jako zrada. V hodinách historie nám jednou říkali o vzpouře na lodi County. Stalo se to už hodně dávno. County byl obchodní frachťák. Její kapitán Williama Bligha nikdy nešel pro ránu daleko. Asi v půlce cesty došlo k nehodě a tak byla loď nucena přistát na zapadlé planetě. Oprava trvala několik týdnů. Během této doby se muži sblížili s domorodci a rozkaz k odletu uposlechli jen s velkou nelibostí. Posádka dle slov kapitána zlenivěla a následné tresty vyústili ve vzpouru. Bligh byl s pár věrnýma vystřelen v záchranném modulu a ponechán napospas... Mohlo by se i nám stát něco podobného? Čekal by nás stejný osud? Nebo hůř! Předhodili by nás nějaké příšeře, která obývá Vlnu? Odpovědi se nedočkám. Mistr Linx se opět ujme slova a seznámí nás s podrobnostmi výletu. Starosti hodím za hlavu, našpicuji uši a s blaženým úsměvem hltám každé slovo.

Neobydlená s neznámými druhy? To je něco pro naši smečku! U fauny i flóry ve směs platí, že co je krásné, výrazně zbarvené, to je také nebezpečné, jedovatá. Takže nesmím hned všechno chutnat.
Připomenu si, abych si dávala na svůj mlsný jazýček pozor. Mou pozornost na sebe strhne ochranářský Mon. Jeho láska ke všemu živému ať už to bylo chlupaté, šupinaté či holé, teplokrevné nebo studenokrevné, byla pověstná. Nejprve mi to přišlo sympatické, protože sama mám ke zvířatům pozitivní vztah. Ale jeho zapálení hraničilo až s fanatizmem!

To řekni prvnímu zubatci, který si tvou krysou pokusí zpestřit svůj jídelníček.
Rozesměji se. Jestli se tak zvuky připomínající vrčení smíšené se štěkotem dají pojmenovat. Jakmile se uklidním otočím se s otázkou k Postrahům.

Tak co si berem?
"Zlo se blíží a má služba začíná. Neskončí až do mé smrti.
Jsem světlo v nejtemnější noci. Hlas slabších. Blaster, který je ochrání.
Svěřuji svůj život Antarianským Rangerům. Pro tento den a pro všechny, které přijdou."

-Přísaha Antarianských Rangerů

Zamčeno

Zpět na „Ostatní“