Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Pakliže je hráč déle než 30 dní neaktivní, sem bude přesunut jeho výcvik

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Příspěvek od Shisco »

Prolog
Star Wars: Sága Cessidyů
REQUIEM ZA SVOBODU

Psal se rok 19 BBY a galaxie opět procházela těžkými časy. Před dvěma standardními měsíci skončily Klonové války, kdy konflikt mezi Galaktickou Republikou a Konfederací nezávislých systémů trochu paradoxně vyhrálo Impérium. Některé separatistické světy stále odolávaly, avšak drtivá většina konfederačních sil byla rozdrcena a těch, co zbývaly, bylo málo a byli příliš slabí na to, aby něco zmohli. A když byla hrozba války zažehnána, CÍSAŘ PALPATINE používal klonované vojáky k tomu, aby vládnul Říši železnou pěstí. Navzdory nelehké situaci, jež nastala, lid Nar Shaddaa převrat bujaře oslavoval víceméně měsíc v kuse, neboť Impérium dávalo Měsíci pašeráků mnohem více prostoru ke zločinným aktivitám a na nich byla založená jeho prosperita.
Ani politika ani historie odehrávající se před jejich očima však netrápila bratry SEAGERA A XILASE CESSIDYOVY, kteří nyní utíkali se smrdutým větrem o závod narshaddaaskými ulicemi, aby uprchli pronásledovatelům...

Nar Shaddaa, v ulicích

Utíkali jste, seč jste mohli. Nejprve jen proto, abyste se dostali co nejrychleji a co nejdříve pryč z místa, kde se to všechno semlelo. Poté jste ale nabývali silnějšího a silnějšího pocitu, že vás někdo sleduje, neboť jste za sebou chvílemi slyšeli kroky a když jste se na okamžik zastavili a zalezli do nějakého výklenku, abyste se vydýchali, kroky utichly. Xilas sice stále svíral v rukou ukořistěnou DL-44, avšak v duchu se proklínal za to, že nechal své vlastní dvě, které si sehnal na černém trhu a sám vlastnoručně upravil, doma a po dlouhé době si troufnul vydat se do ulic Nar Shaddaa neozbrojen, právě v den, kdy by se mu hodilo mít své dvě věrné přítelkyně při sobě.
Z výklenku, kam jste se vmáčkli, jste uslyšeli, jak zakvílela repulzína airspeederové motorky, a stěnu proti vám osvítil kužel světla z jejího výbojkového reflektoru. Měli jste štěstí, motorka proletěla kolem a pravděpodobně si vás nevšimla, ačkoliv jste - nebo když už ne Xilas, tak Seager určitě - podle zelené vzorované mikiny ze syntetických vláken poznali, že ten, kdo na ní seděl, patří ke zločinecké skupině Vzteklý prasopsi. Vzteklý prasopsi byli z těch vlivnějších než bandy zlodějíčků, vrahů, kriminálníků a smažek, kterých bylo na Měsíci pašeráků jako ryb v mořích na planetě Mon Calamari, a jejich specializací byly swoopy, na nichž se gangy často prohánějí v uličkách, stejně jako výroba a prodej drog. Seagerův haze jim odlákal mnoho pravidelných zákazníků, čímž jste jim značně šlápnuli na kuří oko. A postarší Ferroan, který se Seagerem vyjednával pistolí a Xilas mu následně zlomil krk, byl zřejmě jeden z jejich bossů.

_____________________
Pořadí jest volné, domluvte se mezi sebou. Příjemnou zábavu... :clone:
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Uživatelský avatar
Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Příspěvky: 2233
Registrován: 31.12.2007 18:03:02
Uruguay

Re: Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Příspěvek od Pear »

Nar Shaddaa, v ulicích

Světla se mi kolem očí pouze míhaly a adrenalín mi trhal srdce. Cítil jsem se jak vyjetej hazem, tohle už nebyl nevinný obchod. Přebrat zákazníky je jedna věc, každý den se stávají smažky z lidí, o kterých by jste to neřekli. Trh si najde své zákazníky, pokuď je dost obchodníků. Ale obchodníkovi nikdy nestačí klientela co má a chce víc. A když se sejdou dva obchodníci, prodávající nelegální komoditu, nemůže rozhodnut nic jiného než násilí o tom, kdo bude mít větší podíl na trhu.
Kurva, vzteklý prasopsi! Vymrdanější než jejich název je inteligence každýho z členů...
Nebyl čas váhat a proto jsem chytl Xilase za oblečení a zatáhl ho do výklenku. Kolem projela motorka se členy gangu. Šli po nás. A nenechají nás na pokojí, dokuď nedostanou naše hlavy. Ruce položené na hrudi Xilase a vážný pohled nedali nikomu ani šanci pochybovat, že situace je pro nás vážná. Nebyl jsem si jistý, jestli si to Xilas uvědomuje, ale bylo na čase mu to říct. Šeptem, abysme nevzbudili pozornost.
Musíme kurva zmizet. Nejsme na planetě v bezpečí. Jestli nás začnou hledat, tak nás najdou. Kdekoliv. Potřebujem prachy, něco mám doma, ale to stačit nebude...loď, zbraně, spojence, nemáme ani hovno, dělej dem!
Byli hned za náma, to muselo dojít i bráškovi. A bez boje se nevzdají. Jedinou zbraň měl Xilas a uměl s ní lépe než já. Bylo rozhodnuto ještě než měl šanci se k tomu vyjádřit.
Půjdeš první, já za tebou. Nesnaž se zastavovat, dem domů rychlejším krokem. Jestli nás někdo zastaví a bude zelenej nebo jestli uvidíš něco zelenýho jít k nám, vystřel, další mrtvoly naší situaci už víc neposerou. Takhle nemůžem ani uvažovat, že se proti nim postavíme, dělej!
Aniž bych byl vůdcem dobrovolně, nebyl to jenom věk, co mi propůjčovali tuto funkci. Znal jsem tyto místa, žil jsem tady, a co člověk zná víc než své pracoviště? Své spolupracovníky, konkurenci. Ale stejně jsem jen doufal, že brzo bude konec a všichni se vrátíme k normálnímu životu, což sice byl prodej drog, ale válka s gangem se s tím nedala v žádném případě srovnat.
Greatest, Goldest, Fruitiest, You-know-him-he-is-so-awesum Me.
Moje ochranka: :guard: :maul: :guard:
Darth Revan ♥

Uživatelský avatar
vodovod
Učedník
Učedník
Příspěvky: 29
Registrován: 30.11.2010 20:23:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Příspěvek od vodovod »

Nar Shaddaa, v uliciach - Xilas
"Ja som ho zastrelil" bola moja prvá myšlienka. Stále sa mi v hlave opakoval ten výjav kedy na nepriateľa, stláčam spúšť a potom vidím už len ako v ich tele vzniká nová diera, ako krvácajú a ako sa lúčia so životom, hoc nechcú. Na akadémii ma učili že prvá krv je najhoršia no taktiež najdôležitejšia. Učili ma, že ak sa po prvej krvi zastavíš a začneš toho ľutovať je to tvoj koniec.

Nesmel som zastaviť. Utekal som za bratom. Nevedel som kam ma vedie, kde to sme, kde je náš domov. Neostávalo mi nič iné ako dôverovať svojmu bratovu, ktorý ma do tohto všetkého zatiahol. Po niekoľkých uliciach ma môj brat schmatol a zatiahol do výklenku. Okolo prešiel nejaký bastard na airspeedovej motorke. Pomaly som ani nedýchal. Celý som sa triasol. Toto mohol byt náš koniec, no on si nás nevšimol. Keď bol preč vydýchol som si no môj brat na mňa spustil nejaký hlboký príhovor o tom v akých sračkách sme a kto nás prenasleduje. Moja triaška nekončila, prvá krv sa mi vždy pred očami opakovala. V ruke som mal DL-44, jeden z najlepších vojenských blasterov. Dva som si sám doma upravoval tak aby boli čo najľahšie a najpresnejšie no teraz som mal v rukách obyčajný blaster. V tej chvíli mi prišlo najjednoduchšie spáchať samovraždu a tak ukončiť túto nočnú moru. Túto nepodarenú tragédiu no vedel som že by sa potom môj brat veľmi vysokého veku nedožil

Brat skonštatoval že pôjdem prvý. Ani som sa mu nedivil, ako jediný som mal zbraň a ako jediný som sa dokázal trafiť presne tam kde som mieril no nie teraz. Teraz mi to nedovoľovali moje zničené nervy ale v jednej veci mal pravdu, momentálne nemáme nič a jediné čo nám ostávalo bol rýchly presun späť domov, no ani domov nebol istota. V domove boli naši blížny ktorých sme nesmeli ohroziť.

Pevne som zovrel svoj blaster v ruke. Začal som zhlboka dýchať aby som sa upokojil a urobil som prvý krok. Svet sa mi začínal vyjasňovať. Triaška skončila a cítil som že moja ruka je znova pevná a neochvejná. Moje oči zbystreli a vnímal som všetko okolo seba. Rozhodne som urobil ďalší krok vpred. A ďalší a ďalší. Každý rýchlejší ako ten predtým. Myseľ sa mi vyjasnila a ja som spoznal kde sa nachádzame. Moje cieľ bol pevne stanovený. Znova som bol tým čo zo mňa urobili na akadémii.

Znova som bol lovcom.
Obrázek

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

Nar Shaddaa, v ulicích

Poté, co si Seager uchoval dostatek duchapřítomnosti a rozvahy k tomu, aby vymyslel plán, a Xilas si uchoval dostatek duchapřítomnosti a rozvahy k tomu, aby následoval vedení toho, kdo zná tuhle oblast i s jejími úskalími a naopak věcmi, které by vám mohly pomoct, jste vykoukli z výklenku a když byl vzduch čistý, vykročili jste cestičkou k domovu, tedy pokud se tomu tak na měsíci, který je úplně celý pokrytý mnohakilometrovými kosmodrapy, dá říkat.
První ulici jste prošli bez úhony. Pak jste přelezli nevysokou zídku a po kovovém požárním schodišti seběhli o úroveň níže. Jakmile jste zabočili doprava a dostali se přibližně do poloviny druhé ulice, uslyšeli jste za rohem nezaměnitelný zvuk běžící repulzíny. Další motorka vrhla výbojkovým světlometem kužel namodralého světla na křižovatku a zabočila směrem k vám. Ulice byla dlouhá, nebo aspoň dost dlouhá na to, abyste se stihli někam schovat, než vás bude mít na dohled, neboť na místě, kde požární schodiště končilo, jste byli docela na ráně. Což se ale nedalo říct o široké hranaté popelnici přímo naproti vám, kvůli které byste sice museli přeběhnout na druhou stranu ulice, ale pokud to stihnete, může vám poskytnout dostačující úkryt.
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Uživatelský avatar
Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Příspěvky: 2233
Registrován: 31.12.2007 18:03:02
Uruguay

Re: Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Příspěvek od Pear »

Nar Shaddaa, v uliciach - "badman" Seager

Ulice Nar Shaddaa byly jednoduché. Jejich skladbu se dalo pochopit během několika procházek a v podstatě se stále opakovaly. Jejich typický šum přerušil až zvuk repulzíny, který mně donutil zastavit. Brácha kolem mně proběhl a to mi bylo signálem opět zrychlit a dostat se do vedení. Ocitli jsme se v ulici a bylo jasné, že dříve nebo pozdějí nás motorka dojede. Srovnal jsem rychlost s bráchou a potišeji jsem řekl.
Ok, dem se schovat, dělej!
Chytl jsem ho za ruku, abych ho postrčil směrem k popelnici a rychle se rozběhl k ní. Schovali jsme se za ní a bylo na řadě vymyslet plán.
Nemá cenu nic zkoušet, dříve nebo později si nás všimnou a mašina se nám kurva hodí...
Otočil jsem se na Xilase s hlasitostí na minimu.
"Dobře, uděláme to takhle. Já půjdu k němu a počkám až zastaví. Po tom co jsme jim udělali nás jen tak nezastřelí, budou z nás chtít udělat exemplář, brácho. Ty budeš schovanej tady a až slezou z motorky, tak je zastřelíš. Klidně je můžu nějak zdržet, chci jen dva kurva přesný výytřely. Je ti to jasný?"
Pomalu jsem vyšel na místo, které bylo přímo naproti zastávce. Od bratra maximálně deset metrů daleko. Počítal jsem s jeho přesností, a zbytek byl už na gangu, co bude. Druhá motorka byla daleko a než přijede, musí být akce hotova, nebo minimálně já si musím obstarat zbraň.
Greatest, Goldest, Fruitiest, You-know-him-he-is-so-awesum Me.
Moje ochranka: :guard: :maul: :guard:
Darth Revan ♥

Uživatelský avatar
vodovod
Učedník
Učedník
Příspěvky: 29
Registrován: 30.11.2010 20:23:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Příspěvek od vodovod »

Nar Shaddaa, v uliciach - Xilas

Bežali sme... Bežali sme veľa a rýchlo. Od roha k rohu, od schodov ku schodom. Vždy som bol pripravený kedykoľvek zamieriť a nepriateľa natrvalo zlikvidovať. Brat to tu poznal veľmi dobre, bol tu ako doma. Keď sme boli v polovici ďalšej ulice začuli sme ďalší speeder. Brat ma znova chytil a stiahol do krytu ku kontajneru. Obidvom nám bolo jasné že už sa ďalej nemôžeme plížiť ulicami, musíme konať. Brat vytvoril plán. On urobí návnadu a ja zastrelím mafíana: „Dobre, ale keď zlezie z motorky, okamžite si čupni. Môže sa stať že mi budeš brániť vo výhľade a to nechceš“.
Seger sa pomaly postavil a odišiel z krytu. Ja som sa pripravil na strelbu. Tak ako ma to učili na akadémii. Zbavil som sa všetkých myšlienok. Prestal som rozmýšľať nad tým čo bude a čo sa stalo. Začal som zhlboka dýchať . Toto nebolo ako vtedy s tým dealerom, teraz boli potrebné dva presné zásahy do hlavy. Muselo to byť rýchle no brata som nesmel trafiť. Bol som pripravený. Moje oko dravca si vyhliadlo korisť na speederi a čakalo...
Obrázek

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

Nar Shaddaa, v ulicích

Nejprve to vypadalo, že popelnice je přitisknutá až ke zdi a jediný způsob, jak byste ji mohli efektivně využít jako schovku, je do ní vlézt. Bližší pohled však odhalil, že mezi popelnicí a zdí je mezera právě tak široká, aby mezerou mohl projít člověk.
Domluva proběhla rychle a bez zbytečných průtahů. A plán to nebyl nikterak složitý. Seager vykročil létajícímu stroji a jeho posádce naproti, zatímco Xilas se schoulil do mezery tak, aby nebyl nápadný, ale aby zároveň sám viděl a měl vhodnou palebnou pozici, jakmile nadejde jeho čas.
Následujících třicet sekund jen utvrdilo vaše přesvědčení, když se zelená motorka a dva zeleně odění jezdci sedící na ní přiblížili na dohled a na dosah reflektoru. Řidič měl na hlavě helmici se sklopeným hledím a nešlo tedy poznat, co je zač. Dokud ale nezastaví, musel mít ruce na řídítkách a tím pádem nemohl pořádně střílet, i kdyby měl zbraň, ačkoliv vy jste nedokázali říct, jestli ji měl, neboť z něho zpoza motorky byla vidět jen hlava a ruce. Spolujezdec helmu už neměl, byl to asi třicetiletý člověk s dlouhými černými vlasy sepnutými vzadu gumičkou do culíku, jednou rukou se držel spolujezdce, aby nespadl z motorky, a v druhé třímal blasterovou karabinu DC-15S, jež byla původně navrhnuta a vyráběna pro Republikové klonované vojáky.
"Zastav, to je on!" křiknul muž s karabinou na pilota. Ten kývnul hlavou a zabrzdil, načež se ten vzadu zvednul z motorky, a to byla chvíle, na kterou čekal Xilas. Stačil udělat sotva několik kroků, než mu odnikud se objevivší červený blasterový projektil ustřelil bradu. Seagera pokropila menší sprška teplé krve. Muž se skácel na zem neschopný jakéhokoliv dalšího pohybu, ale stále žil. Ležel na zádech a krvácejícím kráterem, co zbyl z jeho úst, řval bolestí.
Řidič, který zůstal sedět na motorce s tím, že nechá motor běžet, aby mohl okamžitě a střelhbitě vyrazit kupředu, pokud by se něco podělalo, si za tento svůj nápad zřejmě právě v duchu děkoval, neboť přesně to udělal. Zakroutil akceleračním kolečkem na řídítku, repulzína zavyla a motorka se rozjela. To znamenalo, že Xilas, pokud bude mít štěstí, ho může zastřelit, aniž by přitom poškodil motorku, jakmile proletí kolem popelnice, za kterou si zaklekl.
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Uživatelský avatar
Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Příspěvky: 2233
Registrován: 31.12.2007 18:03:02
Uruguay

Re: Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Příspěvek od Pear »

Nar Shaddaa, v ulicích

Plán šel přesně jak jsem myslel, až na jednu chybku, která ale mohla být osudná. Když slezl spolujezdec a měl v ruce DC-15S, bratr se mohl vylekat, špatně odhadnout ohrožení a vystřelil. Zatímco jeho rána byla naprosto přesná a perfektní, řidič stále seděl na svém stroji a byl připraven v případě nebezpečí odjet.
"Kurva, co děláš?! Měls čekat, doprdele!"
Můj hlas se smíchal s řevem zraněného a já se hned vrhnul po jeho zbraní, abych ho umlče. Rychle zvednu DC-15S ze země a spadnu na zraněného muže, pažbou namířenou na jeho hlavu. Křupnutí a ticho mně přesvědčí, že pokud není mrtvý, ohrozit nás už moct nebude.
"Dělej, zastřel ho, ať ti neujede!"
Nechtěl jsem dovolit, aby nám ujel. O motorku mi už ani tak nešlo. Buď přežije, nebo ne. Kdo ale určitě nesmí přežít, a dám si na tom osobně záležet, je řidič. Zkontroloval jsem zbraň, jestli vypadá nabitá, a zaklekl na zem. Bylo potřeba zkontrolovat účinek bratrových střel a až bude z jeho dostřelu, bude čas na mně s mojí zbraní.
"Seru na přesnost, pokropím toho zmrda, buď trefím jeho, nebo motorku, nebo oboje, ale neujede nám!"
Ještě před výstřelem jsem cíti povinnost zkontrolovat okolí, ale pak už to byl pouze intimní vztah mezi mnou a řidičem. Zbraň jsem měl v ruce a jen jsem čekal, až bratr usoudí, že je mimo dostřel. Snad se to ale tak daleko nedostane a jeho trefa bude přesná a konečná.
Greatest, Goldest, Fruitiest, You-know-him-he-is-so-awesum Me.
Moje ochranka: :guard: :maul: :guard:
Darth Revan ♥

Uživatelský avatar
vodovod
Učedník
Učedník
Příspěvky: 29
Registrován: 30.11.2010 20:23:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Příspěvek od vodovod »

Nar Shaddaa, v uliciach – Xilas

Sekundy boli dlhé. Každá sekunda mohla byť pre môjho brata osudová. Motorka zastala a ten s veľkou búchačkou zosadol. Bolo mi jasné že šofér nezosadne, takže to mohlo byť jedno kedy vystrelím. Vystúpil som trocha z krytu, namieril som týpkovi s veľkou búchačkou na ústa: „My máme byť odstrašujúci príklad vášho trestu ? To si počkaj na túto bolesť“. Prešla myšlienka mojou hlavou a laser tou jeho. Spadol na zem v obrovskej bolesti, no mŕtvy nebol. Okamžite som sa schoval späť do krytu aby si ma šofér motorky nevšimol. Ako sa dalo čakať spanikáril a pohol motorkou rovno v mojom smere. Môj brat už šalel no ja som vedel čo robím.

Počul som zvuk približujúcej sa motorky. Bola stále bližšie, meter po metre. Spomaľoval som dych aby som sa ukľudnil a moja muška bola presnejšia už som vedel že je pri mne až bol predo mnou. V tej chvíli z môjho blasteru vyšli dva presné výstreli smerované na hlavu obete.
Obrázek

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

Nar Shaddaa, v ulicích

Jedna jediná bleskurychlá myšlenka. Reflexivní reakce se spustila právě včas v okamžiku, kdy jezdec na své létající motorce minul popelnici, k níž byl Xilas zády přitisklý. Dva kratičké paprsky ničivé energie vyšlehly z hlavně DL čtyřicet čtverky, přičemž hned ten první se zavrtal motorkáři do temene hlavy helma nehelma. Druhý výstřel jen proletěl neškodně nad. Repulzínová pohonná jednotka zakvikla jako raněné podsvinče a motorka udělala smyk, možná v zoufalé snaze okamžitě umírajícího řidiče o manévrování, nebo to mohla být už posmrtná křeč. Následně se řidič svalil ze sedadla a swoop, na kterém již nikdo neseděl, letěl stále vpřed, již jen setrvačností, aby se při šikmém letu potkal se zdí a začal o ni bokem dřít, než se až na nepříliš vážné promáčknutí plechu a otřískání laku nepoškozen zastavil nadobro o prázdnou rozmlácenou výlohu již před mnoha lety zrušeného obchodu s elektronikou a droidy.
"Devítko, uveď svou pozici."
Z helmy, která po zásahu jezdci spadla z hlavy a v její zadní části zela černá vypálená díra, se ozýval hlas. Zřejmě v ní byl zabudovaný komlink.
"Devítko, ohlaš se! Devítko!"
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Uživatelský avatar
Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Příspěvky: 2233
Registrován: 31.12.2007 18:03:02
Uruguay

Re: Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Příspěvek od Pear »

Nar Shaddaa, v ulicích

Bratr opět ukázal svoje zkušenosti a hlavně um se zbraněmi, a aniž by se motorka jakkoliv vážně poškodila, zneškodnil jezdce. Moje zbraň najednou mířila opět k zemi.
Devítka je mrtvá...
Nakopl jsem mrtvolu vojáka, když jsem sbíral ze země jeho helmu. Mávnutím jsem se pokusil přivolat bráchu a dalším gestem ho nasměrovat ke stroji, který by mohl umět řídit. Já sem chtěl vypořádat s hlídkami, které nám byly v patách.
"Tady devítka, oběhli blok, ženem je zpět naproti ulici, kde oddělali naše borce. Pošlete tam někoho, ať ty zmrdy odříznem!"
Snažil jsem se je nasměrovat trochu jinam, aby jsme měli cestu dom realitivně bezpečnou. Měl jsem sice obavy, jestli nemají jejich stroje sledovací zařízení, ale jak znám lokální gangy, podobné věci používali pouze u strojů, které transportovali drogy a další drahé komodity, nikdy né pro řadové vojáčky, na kterých jim záleželo asi jak mně na osudu Staré Republiky.
"Dělej, rozjeď tu mašinu, já sem tvůj spolujezdec. Vem to hned dom, ser na okolí, chci bejt na místě ASAP!"
Greatest, Goldest, Fruitiest, You-know-him-he-is-so-awesum Me.
Moje ochranka: :guard: :maul: :guard:
Darth Revan ♥

Uživatelský avatar
vodovod
Učedník
Učedník
Příspěvky: 29
Registrován: 30.11.2010 20:23:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Příspěvek od vodovod »

Nar Shaddaa, v uliciach – Xilas

Akcia bola úspešná, svedkovia neboli žiadny, obete boli dve. Takto nejako sa dala opísať naša druhá spoločná bratská akcia. Mal som z toho dobrý pocit. V tej chvíli som zistil že bez seba neprežijeme. Teraz nám ostávalo už len dopraviť sa domov a tam vymyslieť čo ďalej. Zatiaľ čo sa brat snažil zmiasť našich ďalších prenasledovateľov , ja som prehľadal mŕtvoly. Bral som takmer všetko. Kredity, stimulanty , granáty, výbušniny zbrane. Keď som už ich telá úplne vyraboval a brat bol hotový so svojím telefonátom bolo načase sa pohnúť a odísť.
Nasadol som na motorku. Brat mi zadal jasný cieľ. Rozbehol som tú mašinu a rýchlo sme opustili miesto činu.
Obrázek

Uživatelský avatar
Shisco
Rytíř Jedi
Rytíř Jedi
Příspěvky: 1215
Registrován: 05.4.2010 19:33:27
Bydliště: Bastion

Příspěvek od Shisco »

Nar Shaddaa, v ulicích

Jak se zdálo, měli jste pořádné štěstí, že druhý člen gangu Vzteklejch prasopsů, který řídil motorku, byl také člověk, stejně jako vy, a hlas na druhé straně spojení měl do lidského rozhodně daleko. Je známým faktem, že mnoha bytostem dělá potíže rozlišit od sebe příslušníky jiné rasy než té svojí i od pohledu, natož rozpoznat jejich hlasy, takže vám to s největší pravděpodobností zbaštili.
Nebo aspoň prozatím.
"Rozumím, devítko," ozvalo se Seagerovi v odpověď, když sebral ze země poškozenou swoopovou helmu a nasadil si ji na hlavu, aby odpověděl.
"Všem motorkářům, cíle naposledy spatřeny na dvacété třetí," ozvalo se v komlinku a na průhledovém displeji v hledí motorkářské helmy, kterou měl Seager stále na hlavě, se zobrazila mapa a na ní pulzující červený vykřičník v místě, které nahlásil.
Xilas se mezitím jal mrtvého motorkáře šacovati. Měl u sebe malou pistolku takového modelu, který nepoznával a který nikdy předtím jakživ neviděl. Zbraň vyhlížela poněkud exoticky, co ale bylo důležité, byla nabitá. Dále měl u sebe vibronůž, kožený měšec s kreditovými čipy - zřejmě čerstvě přijatá platba v hotovosti za drogy nebo za výpalné - a litrovou placatici plnou tekutiny, která se zdála být neškodným energetickým nápojem. Kredity nebyl čas spočítat, ale odhadem tam mohla být tak tisícovka.
Bezpečnostní karta motorky zůstala zastrčená v příslušném portu na přístrojovém panelu pod velkým displejem. Ten nyní zel prázdnotou, protože napájecí jednotka byla neaktivní. Stačilo ale stisknout nepřehlédnutelné červené tlačítko a displej ožil. Na druhé stisknutí se repulzínová jednotka se zakvílením opět probrala k životu. Motorka se zlehka vznesla a naskočila světla, namodralá výbojka vpředu i červené světlo vzadu.
Xilas otočil akceleračním kolečkem na řídítku až na doraz a stroj vyletěl dopředu tak prudce, že měl Seager co dělat, aby nesletěl dolů a Xilas ho nenechal za sebou.
Podle mapy, kterou viděl Seager na HUDu helmy, vedla z tohoto místa cesta napojující se na jednu z hlavních dopravních tepen, tedy široký rovný tunel, kterým obrovskou rychlostí neustále prolétají tisíce vznášedel nebo i raketoplánů či malých vesmírných lodí. Jakmile se dostanete do tunelu, nebude tak těžké setřást jakékoliv pronásledovatele a dostat se k vašemu bytu či na kosmoport. Abyste se ale k tomu tunelu vůbec dostali v jednom kuse, bude nejprve potřeba se proplést zdejšími uličkami k výpadovce, což už by mohl být tvrdší oříšek.
Znáš sirou košileli?
Třepetatá, třepetatá
Jsi proklat, majiteli!
Třepetatá, třepetatá
Teď třeská pleská v ní vánek
Kvílivá jak uplakánek
Vichryvanou, vichryvanou...

-Christian Morgenstern, Košilela



Uživatelský avatar
Pear
Temný Jedi
Temný Jedi
Příspěvky: 2233
Registrován: 31.12.2007 18:03:02
Uruguay

Re: Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Příspěvek od Pear »

Nar Shaddaa, v ulicích

Jakoby všichni, i členové gangu, stáli při nás a nám všechno vycházelo, až se mi tomu nechtělo věřit. S bratrem jsme na stroji mířili domů, ale bylo na čase vymyslet co dál. Schovat se u maminky nemůžem. Zabili jsme jich už tolik. A sebrali jim motorku. Ne, nemůžeme tady zůstat, ne s touto výzbrojí, s těmato zkušenostma a s prázdnou kapsou.
Zastav před barákem. Půjdem domů, musíme získat klíč od fotrovi lodě. Není jiná možnost, nemůžem je ohrozit. Ale bez nich nezmizíme. Pokud budeme mít štěstí, bude frachťák naloženej zásobama a cestou je prodáme. To hodí nějáký kredity, stejně jako čáry co mám u sebe. Máme možnost získat slušnou sumu peněz.
Povídal jsem bratrovi přes uzavřený okruh našich helem. Bylo potřeba vymyslet, jak budem pokračovat v našem životě, protože prostě utéct nestačí. Budeme muset začít pracovat, bratr zahodí svojí kariéru v armádě, já zahodím jakoukoliv kariéru jsem se svým životem mohl mít. Začnem od začátku. Od nejnižšího levelu.
Ale za to že nás vyhnali z domova se jim pomstíme. Možná ne dnes, možná ne za rok, ale jednou určitě. A pak budou jejcih střeva zdobit ulice Nar Shaddaa!
Stiskl jsem bratra kolem pasu a přimáčkl se na něj. Bylo potřeba jet rychle a ukončit tuto nešťastnou fázi dne.
Greatest, Goldest, Fruitiest, You-know-him-he-is-so-awesum Me.
Moje ochranka: :guard: :maul: :guard:
Darth Revan ♥

Uživatelský avatar
vodovod
Učedník
Učedník
Příspěvky: 29
Registrován: 30.11.2010 20:23:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Xilas a Seager Cessidyovi - Requiem za svobodu

Příspěvek od vodovod »

Nar Shaddaa, v uliciach - Xilas

Pozbieral som vybavenie mŕtveho. Mal pri sebe nejaké lacné zbrane ktoré sa aj tak mohli šiknúť a zbytočný energetický nápoj. No mal pri sebe aj niečo omnoho dôležitejšie. Kredity, pomerne dosť kreditov na to aby sme si za ne kúpili aspoň základné vybavenie. Loď si za to nekúpime no blastery a nejaké tie granáty s lekárničkami by to mohlo dať.
Rychlo som naskočil na speedera a rozbalil to čo to dalo. Jazdil som na rýchlejších ale aj tak to bolo lepšie ako utekať na vlastnyćh. Manévroval som, uhýbal som sa autám a nikdy som nespomalil. Brat mi povedal svoj plán ja som mu odpovedal:"Na začiatok máme 1000 kreditov." a pokračoval som v ceste domov.
Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dočasně uzavřené výcviky“