Satina Merell - Kdo chce kam...

Zde jsou umístěny všechny dokončené výcviky.

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Phate »

Dantooine, dok 6:

Ani jeden z tvých společníků neměl potřebu čekat až se upravíš a připravíš. Ve frachťáku se rozhostilo mrtvolné ticho a ty jsi se vydala po rampě dolů. U jejího konce stál Nure a obezřetně se rozhlížel po okolí. Hned jak si vstoupila na pevnou zem doku, ovál tě teplý vítr. Venku bylo krásně a čerstvý vzduch pro tebe byl velmi příjemnou změnou. I když se filtrace na Lucky snažila seč mohla, čerstvý vzduch na planetě to nepřipomínalo.
Nure na tebe kývl a nechal zasunout rampu a nedlouho na to se ozvaly zápatky tlakového uzávěru. Dok nebyl nikterak velký, ale vypadal rozhodně prostorněji než ten na Coruscantu. Slunce příjemně hřálo a z dálky byla slyšet nějaká místní zvířata.
Jared stál nedaleko vás a rozmlouval se správcem doku. Postarším mužem s prošedivělými vlasy a v otrhaných šatech. Jared se ujišťoval o bezpečnosti lodi a pojistil si mlčenlivost správce několika kredity navíc.
Když dojednal co potřeboval, ještě rychle obešel loď aby jí zkontroloval a pak se zastavil u vás.
"Takže dok máme zařízený na dobu neurčitou, ale doufám, že budeme do pár hodin pryč." řekl a vypadal nervózněji než obvykle. Naposledy se rozhlédl po okolí a kývl na vás.
Všichni tři jste se vydali směrem z doku.
"Virel by měl být v osídlení nedaleko odsud. Doufám, že tu bude na čas." řekl Kore za chůze. Nure mlčky následoval a obezřetně sledoval okolí.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Gwendolin
Diplomat
Diplomat
Příspěvky: 821
Registrován: 06.8.2009 18:02:26
Bydliště: Antar 4

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Gwendolin »

Dantooine, dok 6:

Možná jsem téhle planetě křivdila.
Promluvím sama pro sebe, jakmile sestoupím z rampy na pevnou zem. Pro svoji premiérovou návštěvu Dantooinu jsem si nemohla přát lepší počasí. Nebe bez mráčku brázdili pouze Brithové. Velcí létající tvorové se nechávali unášet teplým vánkem. Na okamžik zaváhám jestli se skutečně dívám na oblohu a ne na vodní hladinu. Jejich pomalu pohybující se těla, jako by určovala tempo, kterým se celý tento svět řídil. Zhluboka se nadechnu a užívám si ten pocit klidu a harmonie, který mě znenadání ovládl. Zbystřím, když si všimnu zvýšené obezřetnosti svého doprovodu.

Doufej v nejlepší, připrav se na nejhorší.
Pravou ruku položím na rukojeť blasteru a vyrazím vstříc Jaredovi. Jeho nervozita mi na klidu nepřidala.

Čeho se může bát lovec lidí? Snad jedině zákona a trestu. A jiných lovců.

Obě varianty mohli být v tomto případě pravdivé. Druhou mi potvrdil sám Nure ještě na lodi. Jistě i Jediové by našli důvod k Jaredově zadržení. Doženu muže a promluvím:

Už si tady někdy byl? Čekáš, že by se mohlo něco zvrtnout?
Rozhlédnu se po okolí, ale této skutečnosti zatím nic nenasvědčuje.
"Zlo se blíží a má služba začíná. Neskončí až do mé smrti.
Jsem světlo v nejtemnější noci. Hlas slabších. Blaster, který je ochrání.
Svěřuji svůj život Antarianským Rangerům. Pro tento den a pro všechny, které přijdou."

-Přísaha Antarianských Rangerů

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Phate »

Dantooine, dok 6:

Když jste vyšli z doku, rozprostřel se před vámi pohled na menší osídlení sestávající z několika málo domů, obchodů s potravinami a jinými zásobami, kantýnou a služebnou zdejších pořádkových služeb. Osídlení nenavazovalo na doky přímo, ale vedla do něj krátká cesta. Okolí krášlilo jenom několik málo vyvýšených míst a řeka protékající skrze městečko.
Všichni jste automaticky vyrazili k obydlené části. Nure šel několik metrů za vámi s obezřetností jeho vlastní. Jako vždy byl připraven na jakékoliv problémy které mohly nastat.
Jared šel po tvém boku a s odpověďí na tvůj dotaz si dával na čas.
"Nejsem tady poprvé...A řekněme že na tuhle planetu nemám nejlepší vzpomínky." trochu se ošil a rozhlédl se po okolí.
Vypadal sice nervózně, ale nebál se.
"Nostalgická poznámka: Taky je zde místo, kde jsme se s Jaredem potkali poprvé." ozvalo se za vámi. Jared kývl na souhlas.

Dantooine, osada Klua'tha:

Krátká procházka pro vás byla příjemným spestřením po mnohahodinovém letu. V osadě nebylo nějak moc lidí, většina zřejmě pracovala na polích a na jiných místech svého zaměstnání. Budovy měly, pro zdejší podmínky, klasický nízký profil, ale většina byla rozlehlá zejména do hloubky. Obyvatelé, které jste potkali, si vás zvědavě prohlíželi, ale většina zdvořile pozdravila alespoň pokynutím hlavou. Byli zřejmě zvyklí na cizince.
"Zvědavost: Kde začneme?" otázal se Nure. Jared se chvíli rozhlížel až se jeho zrak zastavil u kantýny.
"Bude to trochu klišé, ale zkusíme to támhle." zasmál se a vykročil směrem svého pohledu.
V kantýně bylo šero a nebylo zde moc narváno. Většina štamgastů si vás ani nevšimla. U baru seděl párek humanoidních tvorů zažraných do vášnivé debaty o nějakém místním sportu.
"Hledám jednoho Durose jménem Virel, nevíte kde bych ho mohl najít?" zeptal se Jared zdvořile obsluhy za barem a po pultu k němu přesunul pár kreditů.
"Virela povídáte? Ten bude nejspíš v terénu jako každej den. To víte, policajti nás tu bedlivě střežej. Buď ho můžete jít hledat, nebo tu na něj počkat. Choděj po šichtě na jedno." opáčil velký Mon Calamari a strčil kredity do kapsy.
Jared se podíval na Nureho a pak na tebe.
"Takže strážce zákona... No to tu ještě nebylo. Počkáme, nebo se ho vydáme hledat?" zeptal se Jared a vyčkával na tvou reakci. Nure mlčky stál a jako vždy se rozhlížel po okolí.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Gwendolin
Diplomat
Diplomat
Příspěvky: 821
Registrován: 06.8.2009 18:02:26
Bydliště: Antar 4

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Gwendolin »

Dantooine, osada Klua'tha:

Dantooine vypadá z pohledu měšťáka jako pořádný zapadákov. Není to nejhorší místo v galaxii, kde by se dalo ztroskotat, ale na případnou odtahovku by jste zde čekali velice dlouho. Život se zde zastavil. Výdobytky civilizace představovali hlavně antény, minimálně dvě sezóny staré speedery, zavlažovače, tu a tam nějaký ten droid. Ačkoliv mám silné podezření, že na celou osadu tu byl pouze jediný. Něco jako průmysl by jste zde hledali marně. Většina obyvatel se živila farmařením. Jejich obydlí byla postavena tak, aby příliš nezasahovala do krajinného rázu. Jednotlivé farmy mimo osady jsou od sebe do značné míry izolovány. Od sousedů vás nedělí stěna, jako v bytě. Nýbrž kilometry plání porostlých travou, květinami a stromy blba.

A do tohoto ráje, pro někoho pekla, přiletěli přespolní. Není divu, že těch pár obyvatel, které jsme zatím stačili potkat na nás vyselo pohledem. Brzy se jistě rozšíří, že do "města" přijeli cizinci.

Co tak koukáš? To si ještě neviděla slušně oblečeného člověka?
Spražím zvědavou ženu pohledem. Konečně si uvědomí, že civí příliš dlouho. Otočí se a odejde. Chci se Jareda zeptat, kam půjdeme, ale Nure mě předběhne. Mladík se chvíli rozhlíží a poté rozhodne o návštěvě zdejší kantýny. Můžete se nacházet na Coruscantu, Corellii, Rylothu, Nar Shaddaa nebo jako my právě zde. Tyto podniky byli, jsou a vždy budou nejspolehlivějším zdrojem informací. Za pár kreditů se dozvíte, co potřebujete a navíc se občerstvíte. Kantýna samotná patřila k těm chudším, které jsem zatím měla možnost navštívit. Avšak na zdejší poměry to bylo jistě dostačující. Jak bylo zvykem na takových místech, podnik se utápěl v mírném šeru. Návštěvníci, tak získávali alespoň částečný pocit anonymity. Protože byl den, většina míst zatím zela prázdnotou. Nacházelo se zde pouze pár žíznivých štamgastů. Společně se svým doprovodem zamířím k baru, kde Jared získá od barmana potřebné informace.

Do konce Durosovi šichty může zbývat hodina ale i několik. Šance, že ho venku nalezneme nejsou moc vysoké, ale vrátit se můžeme vždycky.
Zvážím pro a proti.

Půjdeme ho hledat. Třeba budeme mít štěstí. Navíc mi venku můžeš říct nějaké další detaily k našemu úkolu.
Rozhodnu. Vysedávat v kantýně mohu i na Coruscantu. Mimo osadu se mi i jistě naskytne příležitost vyzkoušet svou novou zbraň.
"Zlo se blíží a má služba začíná. Neskončí až do mé smrti.
Jsem světlo v nejtemnější noci. Hlas slabších. Blaster, který je ochrání.
Svěřuji svůj život Antarianským Rangerům. Pro tento den a pro všechny, které přijdou."

-Přísaha Antarianských Rangerů

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Phate »

Dantooine, osada Klua'tha:

Tvůj kolega chvíli pozoroval štamgasty, kteří zde vysedávali a zabíjeli čas. Pár sekund na to kývl směrem k Nuremu, usmál se na tebe a vydal se ke dveřím. Většina hostů se zvědavě otočila za vaší malou skupinkou.
Chvíli ti trvalo než jsi přivykla přímému slunci, které tě zasáhlo po opuštění kantýny. Když jsi se rozkoukala, všimla jsi si, že v osadě není ani noha.
"Měli bychom se vydat po cestě z osady, vypadá to že je tu jen jedna. Snad na Virela narazíme než se setmí." řekl Jared a vydal se podél řady domů lemující hlavní ulici. Nebylo jich moc a většina vypadala obyčejně. Jedinou výraznější budovou byla stanice obraných složek, která vyčnívala do výšky nad ostatní. Když jste minuli i tu, rozprostřela se před vámi cesta protínající pláně táhnoucí se kam jste dohlédli. Šli jste docela svižným krokem po prašné cestě, které místy zarůstala všudypřítomnou trávou.
Nure byl několik metrů před vámi jako hlídací pes doprovázející svého pána.
"Takže..." přerušil Jared dlouhou chvíli ticha a, "asi je načase tě trochu zasvětit do tvého úkolu." řekl a ohlédl se aby se ujistil že vás z osady, která už nebyla v dáli vidět, nikdo nesledoval.
Krajina už nebyla zdaleka tak rovná, občas zde byla menší skála nebo vysoce zvlněný terén.
"Upozornění: Sto metrů před námi je nějaký pohyb a přibližuje se naším směrem.." upozornil Nure a zkontroloval svůj těžký opakovací blaster.
"Tak to bude muset chvíli počkat. Schováme se támhle za tu vyvýšeninu. Pro jistotu." řekl Jared a ukázal směrem k několika kamenům na vyvýšeném místě po vaší levé straně. Společně jste se schovali za pár větších kamenů a vyčkávali přichozích.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Gwendolin
Diplomat
Diplomat
Příspěvky: 821
Registrován: 06.8.2009 18:02:26
Bydliště: Antar 4

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Gwendolin »

Dantooine, osada Klua'tha:

Mlčení znamená souhlas. Návrh hledat Durose byl přijat a tak se vzápětí vydáváme ven z kantýny. Šero vystřídá ostré sluneční světlo. Dlaní zastíním paprsky, dokud si na ně mé oči opět nepřivyknou. Procházíme prázdnou osadou. Nikde ani živáčka.

Vypadá to tu, jak po nějaké epidemii.
Napadne mě při pohledu na liduprázdnou ulici. Válka za sebou zanechává spoušť. Zničená a vypleněná města. Už z dálky je vám jasné, jakou pohromou to či ono místo prošlo. Smrtelný virus je jiný. Zákeřnější. Tiše se vplíží a dá o sobě vědět, až když už je pozdě... Chmurné myšlenky vyženu z hlavy jen co mineme budovu obraných složek a před námi se rozprostřou širé Dantooinské pláně. Opouštíme "civilizaci" a po prašné cestě směřujeme hlouběji do savany. Instinktivně položím prst na spoušť a očima kloužu po blízkém okolí. Opatrnost je na místě. Přestože působí tento svět velmi mírumilovně a harmonicky, je to jen jedna strana mince. Na té druhé jsou psovité a kočkovité šelmy, ještěři, přerostlý hmyz, Dantooinská obdoba rancora známá jako Graul a samozřejmě i v ráji lze narazit na žoldáky.
Právě ve chvíli, kdy se mi Jared chystal sdělit další informace k naší misi, varuje nás Nure před blížící se hrozbou. Nenechávám se dvakrát pobízet. Následuji své společníky do úkrytu za několik větších kamenů. Skrčím se a zkontroluji blaster. Pojistka vypnuta, páčka na zbrani se nachází v poloze omráčení. Na okamžik zaváhám, zda ji nemám přepnout na zabití.

Život můžeš vzít, ale už ho nedokážeš vrátit. Nejsi vrah... zatím.
Soustředím se, zda neuslyším něco, co by mi napovědělo, kdo se k nám blíží. Nakonec neodolám a opatrně vykouknu.
"Zlo se blíží a má služba začíná. Neskončí až do mé smrti.
Jsem světlo v nejtemnější noci. Hlas slabších. Blaster, který je ochrání.
Svěřuji svůj život Antarianským Rangerům. Pro tento den a pro všechny, které přijdou."

-Přísaha Antarianských Rangerů

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Phate »

Dantooine, pláně poblíž Klua'tha:

Velké kameny vám poskytovaly dostatečný úkryt před příchozí skupinkou, která ovšem nebyla zatím vidět neboť cesta po které jste jí šli vstříct se stáčela okolo menšího kopce. Jared, který byl teď přikrčený vedle tebe aby na tebe mohl v případě přestřelky dohlídnout, vypadal klidně a koutkem oka sledoval Nureho. Ten seděl nehnutě a svíral těžký opakovací blaster. Okolo vás byl slyšet pouze zvuk ševelícího větru prohánějícího se po planině a narážejícího na boky kopců.
Netrvalo dlouho a z dálky byly slyšet hlasy a hlasité kroky. Příchozí byli poměrně hlasití a nedbalí okolí. Jared na zlomek sekundy vykoukl zpoza kamene.
"Celkem osm, šest živých a dva droidi. Táhnou sebou vozík, vypadá to na zloděje." řekl potichu aby vás informoval.
Jak se přibližovali, byla jsi schopná pochytit útržky rozhovoru.
"....a tak sem ho prostě vodprásk, si to viděl ne jak se mu rozletěla kedlubna. S náma si žádný fízlové zahrávat nebudou ti řikám!" div nekřičel jeden člen skupiny. S Jaredem jste si vyměnili pohledy a oběma vám bylo jasné o jaké skupině strážců zákona je řeč. Jared poté kývl na Nureho a ten se potichu vytratil opačnou stranou než se k vám skupina blížila.
"Můžeme je nechat projít, nebo z nich vytáhnout co vědí. Každopádně pro osadu by nebyli vítanými návštěvníky. Je to na tobě, ty jsi tu šéf." řekl nakonec Jared a upřel své tmavé oči na tebe.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Gwendolin
Diplomat
Diplomat
Příspěvky: 821
Registrován: 06.8.2009 18:02:26
Bydliště: Antar 4

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Gwendolin »

Dantooine, pláně poblíž Klua'tha:

Můžete na střelnici chodit dennodenně, avšak na akci vás nic dostatečně nepřipraví. Netušíte, jak zareagujete. Jeden zachová chladnou hlavu, druhý strachy ztuhne, třetí se rozklepe a jeho střeli ohrozí všechny v blízkém okolí jen ne ty, na které mířil. Tělu kraluje adrenalin. Stresový hormon, který způsobuje, že tělo podává extrémní výkony. Srdce se divoce rozbuší a vaši mysl pohltí opojný pocit. Připadáte si živí jako nikdy! A to je důvod proč jsem tak ráda chodila do horších částí Coruscantu. Bojovat se svým strachem a opět žít!

Krčím se za kamene. V rukou pevně svírám svou zbraň. Zhluboka dýchám a snažím se dostat tělo plně pod svou kontrolu. Nesmím panikařit, nesmím se třást. Tlukot srdce mi zní v uších, jako výstřely z děla. Už jen tento zvuk na nás musí blížící se skupinu upozornit. Podívám se na své společníky, ti ale zachovávají ledový klid.

Profíci.
Ztuhnu a na okamžik zapomenu dýchat. Skupinka už je dost blízko, abychom zaslechli část rozhovoru.

Zabili je.
Pohlédnu na Jareda. Hned je mi jasné, že i on došel ke stejnému závěru. Naše spojka nám už nic neřekne. Nure se s mrštností maarlaasa přemístí, zatímco mladík se na mě otočí s otázkou.

Pochybuji, že budou něco vědět. Klidně bych si na to i vsadila! Ale nechat je jít nemůžeme...

Durosovi už nepomůžeme...
Promluvím potichu.

Naneštěstí míří směrem, kterým se musíme vrátit. Osada neosada. Dřív nebo později na ně můžeme opět narazit a tentokrát nemusíme být krytí za kameny a na naší straně nebude moment překvapení... Blastery nastavit na omráčení?
Zakončím řeč dotazem, který mluví za vše.
"Zlo se blíží a má služba začíná. Neskončí až do mé smrti.
Jsem světlo v nejtemnější noci. Hlas slabších. Blaster, který je ochrání.
Svěřuji svůj život Antarianským Rangerům. Pro tento den a pro všechny, které přijdou."

-Přísaha Antarianských Rangerů

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Phate »

Dantooine, pláně poblíž Klua'tha:

Skupinka se pomalu přibližovala do míst, kde by pro vás bylo výhodné zaútočit abyste předešli případnému prozrazení. Hlasy byly zřetelnější a hluboký smích jedno z nich by probudil Kraythského draka z hlubokého spánku. Než ti Jared odpověděl, na moment jsi vykoukla abys také věděla do čeho vlastně jdete. Dva droidi táhnoucí repulzorový vozík nevypadali na přílišné nepřátelé, jako spíš na otrockou sílu starající se o převoz kradeného zboží. Skupinka šesti tvorů byla ovšem něco trochu jiného. Dva zabrakové kráčející v čele vypadali jako bratři, kteří se pohybovali naprosto totožně. Neúčastnili se zanícené debaty, ale sledovali okolí a blastery připravenými. Za nimi byly skupinka čítající dva lidi, jednoho rodiana a v neposlední řadě vzrostlého grana ověšeného zbraněmi. Všichni byli velmi dobře ozbrojeni a měli na sobě minimálně lehkou zbroj, která leccos vydržela.
"Můžeme doufat v dvě věci..." prolomil Kore mlčení, "a to že Virel přežil a je jen zraněný a nebo že měl informace u sebe a tihle pobudové mu je sebrali. Tak jako tak se jim musíme postavit. domluvil a naposledy letmo vykoukal aby zhodnotil situaci.
"Nure, nastav zbraň na omráčení a počkej na náš signál. A pro jistotu připrav světlušku." zainstruoval Jared droida skrze komlink připevněný na zápěstí.
"Rozhořčení: Už zase omráčení? Tohle není žádná sranda." ozval se zpět Nure a vykouzlil tím Jaredovi na tváři malý úsměv.
"Dobře, připrav se. Až se dostanou mezi tyhle dva kopce," začal pomalu Jared a ukázal na dva menší kopce lemující cestu. "vypálíš po těch zabracích. My s Nurem zlikvidujeme zbytek." řekl a dlouze se na tebe podíval. V jeho očích si mohla vidět náznak pochybností, ale zároveň i důvěry v tvé schopnosti.
"Za žádnou cenu si nehraj na hrdinku, od toho je tu Nure." usmál se na tebe a vydal se potichu stejným směrem jako předtím jeho droidí kolega.
Zůstala jsi za kameny sama a skupinka byla pomalu na místě, které Jared určil jako bod přepadení.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Gwendolin
Diplomat
Diplomat
Příspěvky: 821
Registrován: 06.8.2009 18:02:26
Bydliště: Antar 4

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Gwendolin »

Dantooine, pláně poblíž Klua'tha:

Opatrně vykouknu zpoza kamene. Naskytne se mi pohled na nesourodou skupinu, působící nedisciplinovaným dojmem. Většina mužů slavila předchozí úspěch a zapomněla na ostražitost. Své životy vložili do rukou zabrackých bratrů, kteří měli za úkol hlídat okolí. Poměr sil dva na jednoho nebyl zas tak nepříznivý. Zvlášť, když mám na své straně zkušené lovce lidí. Přesto skutečnost, že si poradili se členy obranných složek nabádala k opatrnosti.

Nikdy nepodceňuj svého protivníka.
Vybavím si otcova slova a opět se přikrčím v úkrytu. Jared naposledy zhodnotí situaci, vydá pokyny Nuremu a poté i mě.

Postarám se o ně.

Snažím se znít sebejistě a nedat na sobě znát žádné obavy. Poprvé v životě se chystám někoho přepadnout. Jelikož se nejedná o žádné bezbranné bytosti, zbrklost a hazardování nejsou žádané. Na což mě vzápětí upozorní mladík sám.

Neboj. Na něco takového nejsem oblečená. Budu se snažit moc nevyčnívat.
Připomenu Jaredovi, že na rozdíl od našich cílů na sobě nemám žádnou zbroj, která by mě chránila. Vážnost situace se pokusím odlehčit úsměvem. Zatímco se Kore vzdálí, já sleduji zloděje. Soustředím se a vzpomínám na vše, co mě rodiče o boji učili.

Teď!
Zamířím. Zadržím dech, aby mi ani sebemenší pohyb hrudi neovlivnil výsledný směr střely a zmáčknu spoušť.
"Zlo se blíží a má služba začíná. Neskončí až do mé smrti.
Jsem světlo v nejtemnější noci. Hlas slabších. Blaster, který je ochrání.
Svěřuji svůj život Antarianským Rangerům. Pro tento den a pro všechny, které přijdou."

-Přísaha Antarianských Rangerů

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Phate »

Dantooine, pláně poblíž Klua'tha:

Zvuk omračujícího paprsku vycházejícího z hlavně tvého upraveného blasteru přerušil veselý povyk příchozích nepřátel. Jeden ze zabrackých bratrů padl na záda omráčen přesným zásahem do krku, kde zbroj nekryla kůži. Všichni zbylí nepřátelé bleskurychle zareagovali a velice organizovaně se seskupili okolo vozíků, které jim poskytovali dostatečné krytí. A to i před dvojicí nájemných lovců, která se chvíli po prvním výstřelu přidala k soustředěnné palbě z druhé strany kopce. Ale ani jeden z nich nebyl úspěšný.
Skupina žoldáků, nebo zlodějů, nebo čím se vlastně živili, měla Echanijský generátor štítu, který je chránil před blasterovými výboji.

Zabrak, který přežil první salvu tvého útoku již zdárně odtáhl své dvojče do bezpečí úkrytu a očima brouzdal po okolí aby našel zdroj palby. Zbylí nepřátelé se kryli za vozíky,které nyní pohodlně hověli na prašné cestě, neboť repulzory byly vypnuté a krytí tak bylo maximální. A aby toho na vaší malou útočnou skupinu nebylo málo, ozbrojili i droidy, kteří sice vypadali neohrabaně, ale o to nebezpečnější byli.

Nure pro jistotu zasypával skupinku střelbou zatímco rychle měnil pozice aby na sebe zbytečně dlouho neupozorňoval. Jared zatím přiběhl zpátky k tobě a přikrčil se vedle tebe.
"Tak tohle sem teda nečekal... Nevypadali na nějak extra sehranou a nebezpečnou bandu." řekl Jared a schoval blaster do pouzdra na noze. Chvíli jen tak seděl a přemýšlel. Zpoza kamenů se ozývala Nureho střelba, který s malými pauzami na přesun zaměstnával skupinku.
"Granáty bohužel nemáme, takže nám zbývá poslední možnost..." řekl tiše a dlouze se na tebe podíval. Za dobu, kterou jsi měla možnost s ním pobýt, byť nebyla nikterak dlouhá, si v jeho tváři neviděla takový výraz značící strach, bolest a pochybnosti.
"Připrav plán B, až mě uvidíš tak to spusť." řekl potichu do komlinku Nuremu. Sundal si koženou bundu a odepl z opasku pouzdro s blasterem.
"Tohle bude možná trochu nečekaný, takže to probereme až potom... řekl a usmál se na tebe. Potom si klekl na koleno kousek od kamene, naposledy se na tebe podíval a vymrštil se několik metrů do výšky a směrem ke skupince nepřátel.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Gwendolin
Diplomat
Diplomat
Příspěvky: 821
Registrován: 06.8.2009 18:02:26
Bydliště: Antar 4

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Gwendolin »

Dantooine, pláně poblíž Klua'tha:

To ušlo!
Zhodnotím jak trefu samotnou, tak první dojem z vlastností zbraně. Vlnu euforie rychle zaženu a obrátím hlaveň blasteru proti druhému zabrackovi. Ten se naneštěstí stačí dalším střelám včas vyhnout a ukrýt se za vozidlem. Jeho kumpáni nezůstávají dlouho pozadu. Z překvapení se již vzpamatovali a během ústupu střílí naslepo na všechny strany. Zalezu. Kameny, za kterými se krčím zachytí dvě rány. Mezitím na skupinu zaútočí také moji společníci. Přesunu se na druhou stranu svého úkrytu a opět vykouknu. Právě včas, abych zahlédla, jak se kolem vozidla zavlnil vzduch a následnou salvu pohltil štít.

A sme v hajzlu.
Stručně, avšak výstižně zhodnotím vývoj situace. Nestřílím. Nemá to smysl, štítem nic nepronikne.

Co teď?
Zalituji, že nemám komlink a nemohu se s Jaredem spojit.

My o bomě. A boma za branou.
Vybavím si mandaloriánské přísloví, jen co zahlédnu blížícího se mladíka. Posunu se a udělám mu tak místo vedle sebe.

Co chceš udělat? Co je plán B?
Sleduji Koreho s neblahou předtuchou, zatímco si sundavá bundu a odepíná pouzdro s blasterem. Následná odpověď mě ani trochu neuklidní.

Jarede?! Co chceš...
Nedokončím větu. Vystrčím hlavu, připravená mladíka okamžitě krýt palbou z blasteru.
Naposledy upravil(a) Gwendolin dne 29.6.2013 10:05:12, celkem upraveno 1 x.
"Zlo se blíží a má služba začíná. Neskončí až do mé smrti.
Jsem světlo v nejtemnější noci. Hlas slabších. Blaster, který je ochrání.
Svěřuji svůj život Antarianským Rangerům. Pro tento den a pro všechny, které přijdou."

-Přísaha Antarianských Rangerů

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Phate »

Dantooine, pláně poblíž Klua'tha:

Tráva kolem Jaredových nohou se jenom zlehka zavlnila když se vymrštil směrem k nepřátelům. Proti směru kterým letěl se řítil matný černý válec, který Nure vytáhl ze skrytého pouzdra na své noze a mrštil ho směrem svému společníkovi.
Skupinka nepřátel a omráčeného zabraka si samozřejmě útoku všimla, ale většina z nich stačila zareagovat až potom co si Jared přitáhl Sílou válec k sobě a zažehl ho. Teplý Dantooinský vzduch proťala čistá energie soustředěná do čepele světelného meče zelené barvy.
Ještě zpřed dopadem odrazil Kore první salvu z blasterových zbraní nepřátel. Na tu další se překvapená skupinka nezmohla a, až na jednoho jejího člena, padla k zemi mrtvá. Droidi neváhali ani vteřinu a zbaběle odhodili zbraně na zem. To už za nimi kráčel Nure a kontroloval situaci.
Jared držel meč na úrovni ramen u jednoho člověka, který byl ušetřen záměrně. Ten teď stál s rukama nataženýma vzhůru a klepal se. Nure rychle sebral všechny zbraně a povypínal štíty.
"Dojdi pro Sat. Já tady zatím vyzpovídám našeho přítele." řekl mu Jared a droid bez váhání vyrazil tvým směrem. Člověk nervózně hleděl na těla svých kumpánů, které hyzdily spálená místa po světelném meči.
"Začneme s tvým jménem chlapče." prohodil Kore, který od pohledu nemohl být o moc starší.
"La-la-laro." vykoktal ze sebe mladík a pomalu svěsil ruce. Jared kývl a pokračoval.
"Výborně, mluvit umíš. Pověz mi Laro, ta hlídka kterou jste přepadli, přežil to někdo?" zeptal se chladným hlasem a trochu napřímil ruku aby čepel meče visela u Larova krku. Mezitím jsi přiběhla s Nurem v zádech.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Uživatelský avatar
Gwendolin
Diplomat
Diplomat
Příspěvky: 821
Registrován: 06.8.2009 18:02:26
Bydliště: Antar 4

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Gwendolin »

Dantooine, pláně poblíž Klua'tha:

Nevěřícně hledím na boj Jareda se skupinou nepřátel. Dá-li se to tak nazvat. Celá akce trvala jen pár standardizovaných sekund. Zabrack a jeho kumpáni se zmohli pouze na několik výstřelů, které se vzápětí odrazili od světelného meče pryč. Poté série zkušeně vedených výpadů umlčela jejich blastery nadobro. Z celé osmi členné skupiny zbyli dva droidé a lidský mladík, který má nyní zelený sloupec soustředěné plasmy nebezpečně blízko těla.

Jedi?!
Konečně se proberu z překvapení.

To není možný... Nemůžu mít obyčejnýho pilota. Musí to být lovec lidí. A nemůže to být "obyčejnej" lovec lidí, ale jedi!
Kroutím hlavou. Během řeči seberu ze země koženou bundu, pouzdro a zamířím vstříc Nuremu. Není to poprvé, kdy mám tu čest s bytostí citlivou na Sílu. Poprvé jsem se se členy řádu setkala ještě na škole, během stáže v Galaxy News.

V přítomnosti jediů si dávej bacha na své pocity, ale hlavně na to, co si myslíš! Jasný? Tihle ochránci míru, jak se sami rádi nazývají, ti vidí do hlavy. Jsou horší než detektor lži!
Instruoval mě tehdy můj mentor. K výslechu Lara dorazím právě ve chvíli, kdy se chystá promluvit o přepadení.
Naposledy upravil(a) Gwendolin dne 29.6.2013 10:06:02, celkem upraveno 1 x.
"Zlo se blíží a má služba začíná. Neskončí až do mé smrti.
Jsem světlo v nejtemnější noci. Hlas slabších. Blaster, který je ochrání.
Svěřuji svůj život Antarianským Rangerům. Pro tento den a pro všechny, které přijdou."

-Přísaha Antarianských Rangerů

Uživatelský avatar
Phate
Mistr Moderátor
Mistr Moderátor
Příspěvky: 975
Registrován: 28.12.2012 20:08:27
Bydliště: Coruscant
Korea North

Re: Satina Merell - Kdo chce kam...

Příspěvek od Phate »

Dantooine, pláně poblíž Klua'tha:

Když jste dorazili, Jared deaktivoval svůj meč a pověsil si ho na opasek a Nure na muže namířil svůj težký blaster. Ten vypadal vystrašeně, zřejmě to pro něj bylo první setkání s někým, kdo je schopen vládnout Sílou.
"Jestli někdo přežil nevím, byli jsme docela...jak to říct," začal a v půli věty se zasek aby našel hvohná slova. "nejspíš bezohlední. Když jsme odcházeli, nikdo naživu nevypadal." domluvil a snažil se vypadat, že je mu to líto.
Jared se na tebe podíval jako na souhlas toho co jste si všichni tři dávno mysleli. Váš kontakt je mrtvý.
"Tak to slyším velmi nerad Laro!" řekl zlostně Kore a přistoupil k muži blíž.
"Předpokládám, že mrtvoly jste obrali co?! pokračoval se zhnuseným tónem a chytil muže pod krkem. Ten byl svému osudu natolik odevzdaný, že se ani nebránil. Bylo mu jasně, že proti někomu takovému nemá sebemenší šanci.
"Všechno je v těch vozících, nebo po kapsách mých partnerů." řekl chraplavě a rozhodil rukama.
Jared ho pustil a odtáhl si tě kousek stranou zatímco Nure střežil vašeho zajatce. Vypadal rozzuřeně a uhybal ti pohledem. Dlouho nic neříkal a jen tak koukal do dálky.
"Vím, že máš nejspíš hodně otázek a na všechny se ti dostane odpovědi, ale teď musíme vyřešit jeho." spustil konečně a ukázal na mladíka.
"Jestli Virel nezanechal instrukce mímo svou hlavu, máme vážný problém. A taky musíme vymyslet co s ním uděláme. Nechám tohle rozhodnutí na tobě." řekl nakonec.
“There’s no blade as keen as surprise.”


Zamčeno

Zpět na „Dokončené výcviky“