Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Zde jsou umístěny všechny dokončené výcviky.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Jordi Linx »

Coruscant, Chrám Jedi: (24BBY)
Byly to už skoro dva týdny do doby, kdy proběhl turnaj mezi adepty na padawany, ale tys stále zůstával bez svého mistra. V turnaji sis nevedl vyloženě špatně, ale ani jsi nikterak nezazářil jako někteří jiní. Střetům tentokrát přihlíželo velké množství mistrů bez padawanů, byť turnaj sloužil pouze k jakémusi ulehčení hledání svého padawana. Navíc jsi byl nyní nejstarší v Heliostím klanu, protože ostatní tví vrstevníci již byli vybráni. Nemohl jsi tušit, co přesně to mělo znamenat, že na tebe stále ještě nepřišla řada, ale na klidu ti to rozhodně přidávat nemohlo.

V současné chvíli jsi byl i ostatními členy svého klanu v pěstících zahradách, kde jste již strávili mnoho hodin vyúkou. Dnešek však byl věnován výpomoci v péči o rostliny, aby jste hlouběji pochopili jejich podstatu a skutečný význam v proudění Síly. Během těchto aktivit na vás dnes dohlížel mistr Daern, který byl jinak známý svými četnými studiemi a dlouhými dny, které trávil v archívech Chrámu. Tradovalo se o něm, že z paměti dovedl navést skoro kohokoliv kamkoliv a zaostával v tomto pouze za několika málo jedinci, včetně Jocasty Nu.
Mistr Daern byl jen kousek od tebe a vesele si pobrukoval línou a jemnou melodii, zatímco oprácovával půdu okolo sebe. Tys měl nyní za úkol odnést kbelíky s plevelem na repulzorový vozík a odvézt ho ke kompostárně. Pomáhal ti o čtyři roky mladší trandoshan, jenž měl stálé velké potíže mluvit plynule basicem, byť mu rozuměl dobře. Navíc sám od sebe mnoho nenamluvil, byť se snažil držet ve společnosti, jak to jenom šlo.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Ryen
Učedník
Učedník
Příspěvky: 66
Registrován: 10.2.2011 01:57:44
Bydliště: CR

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Ryen »

Coruscant, Chrám Jedi - zahrady:

Hluboce si povzdechnu a naštvaně čapnu kbelíky s plevelem. Koutkem oka se snažím zaregistrovat, jestli si mého rozpoložení všiml mistr Daern. Poté kývnu na mladého trandoshana, aby vzal zbylý plevel a šel se mnou.
Důvodem mé nálady je to, že už v zahradách trávíme celkem dost času a protože vycítění takto jemných proudů Síly v rostlinách mi zrovna moc nejde, začal jsem se po čase nudit, takže se mé myšlenky stočily k faktu, že jsem poslední z nejstarších younglingů našeho klanu, který se ještě nestal padawanem.
Přece nejsem tak hrozný, aby mě nikdo z mistrů nechtěl. Nebo snad ano? Na turnaji jsem mohl zazářit rozhodně víc... Možná kdybych se víc soustředil na soupeře a nepokukoval po tribunách, jestli se na nás nedívá mistr Windu. Takhle si ze mně za chvíli začnou ostatní z klanu utahovat...
Zatřesu hlavou, jako bych tím snad ty myšlenky mohl odehnat, a společně s mým kolegou vyskládám kbelíky na repulzorový vozík. Poté se ujmu řízení a vyrazíme ke kompostárně. Dávám si docela načas, jsem rád, že můžu na chvíli vypadnout ze zahrad.

Cestou se snažím přijít na jiné myšlenky, proto si začnu více všímat svého společníka. Nenápadně si ho změřím pohledem.
"Hele ty... jakže se vlastně jmenuješ? Napadlo mě, až budeme mít volno, jestli by sis nechtěl jít trochu zatrénovat? Třeba se navzájem něčemu přiučíme,"
pronesu přátelským tónem. Jako trandoshan by měl mít celkem slušnou fyzickou sílu, takže i když je o něco mladší, mohla by to pro mě být zajímavá výzva.
Třeba se k tréninku nachomýtne nějaký mistr a rozhodne se mě ujmout,
pomyslím si ještě, i když počítám s tím, že je to spíš zbožné přání.
Nejsou žádné emoce, je jen klid.
Není žádná nevědomost, je jen poznání.
Není žádná vášeň, je jen vyrovnanost.
Není žádný chaos, je jen harmonie.
Není žádná smrt, je jen Síla!

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Jordi Linx »

Coruscant, Chrám Jedi:
Se svou situací ani tím, že jste měli pracovat v zahradách, jsi nebyl příliš spokojen a snažil ses to dát najevo svým výrazem. Mistr Daern se však nezdal, že by si toho všiml a byl plně ponořen do své činnosti. Proto jsi mlčky plnil svůj přidělený úkol společně s trandoshanem, abyste se za chvilku octli na repulzorovém vozíku a mířili si to přímo ke kompostárně.
Klessk,
odpověděl ti syčivým tónem trandoshan na dotaz vztažený k jeho jménu. Tvářil se vůči tobě dost neutrálně, jakoby netušil, jak má tvou snahu o rozhovor vnímat.
Po práce Klessk sstudovat,
zareagoval Klessk na otázku možného souboje bez vážnějších emocí, jakoby se vlastně nic nedělo. Nebral si to příliš k srdci a mohl jsi mít pocit, že se soustředil především na svůj současný úkol, než cokoliv jiného. Cestou jste minuli cvičící dvojici, kdy mistr trénoval svého padawana v boji beze zbraně. Procvičovali společně plynulý sled pohybů, kde se střídaly údery lokte a kolen, místo patou nebo dlaní. Těmi se pouze útoky naznačovaly, ale skutečné nebezpečí přicházelo odjinud. Základní výcvik probíhal klasickou stínovací technikou, jak tomu bylo běžné v mnoha dalších typech bojových umění.
Chrám obrovsský,
okomentoval to Klessk, byť význam věty nemusel dávat úplně přesný smysl. Byl sis však jistý tím, že si všiml téhož co ty a stejně tak to upjatě pozoroval. Mohl ses jen domnívat, o čem přesně přemýšlel, ale nedalo by se divit, kdyby se to do jisté míry nepodobalo tvým myšlenkám.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Ryen
Učedník
Učedník
Příspěvky: 66
Registrován: 10.2.2011 01:57:44
Bydliště: CR

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Ryen »

Coruscant, Chrám Jedi:

"Já jsem Seth,"
představím se na oplátku, když mi prozradí své jméno. Neubráním se pocitu, že mě můj společník jistým způsobem fascinuje. Někteří by se ho mohli z různých důvodů stranit. Hlavně proto, že je to trandoshan nebo proto, že si s ním člověk moc nepopovídá, ale mě docela zaujal. Navíc jsme jistě měli i pár věcí společných.
"Jistě, studium je důležité,"
odpovím neutrálně, ale přitom se nepatrně pousměji, aby snad neměl pocit, že jsem se urazil. Docela mě fascinuje, jak se snaží být vzorným younglingem.
Tak snad později.

To už ovšem míjíme dvojici mistra a padawana, kteří zrovna usilovně trénují. To je rozhodně záležitost, které bych těžko mohl nevěnovat svoji pozornost, proto když projíždíme okolo, můj pohled se stáčí na ně a bedlivě sleduji jejich chvaty. Zaujme mě to natolik, že dokonce zapomenu na řízení a když si to na poslední chvíli uvědomím, mám už jen tak tak co dělat, abych vozík neodřel o stěnu. Svými mohutnými prsty se tedy opět pevně chopím řízení a pokračuji dál.
Na Klesskovu poznámku o Chrámu jen nepřítomně kývnu, protože teď zrovna se mi v hlavě odehrává menší vnitřní boj. Moje "slušná" část ví, že bych měl dovézt plevel do kompostárny a vrátit se zpět do zahrad. Má "rebelská" část ovšem touží seskočit z vozíku a sledovat trénink. Uvažování nad tím, jestli se do puntíku řídit pokyny mistra Derna, nebo se zdržet, trvá jen chvilku.
Sám nejsem padawanem, ale to přeci neznamená, že bych se příležitostně nemohl učit z tréninků jiných padawanů,
poznamenám sám pro sebe a v tu chvíli už jsem rozhodnutý.

Za nejbližším rohem zastavím repulzorový vozík a pohlédnu s šibalským výrazem na svého společníka.
"Ty, Klessku,"
prohlásím.
"Co kdybychom se tady na chvíli zastavili a podívali se na to, jak ti dva trénují? Jenom na pár minut, mistr Daern se nic nedozví, pár minut navíc nebude řešit. Určitě jsi taky zvědavý, jako já, nebo ne?"
Snažím se nasadit přesvědčivý tón. Kdybych tady byl sám, tak je jasné, co bych udělal, ale takhle musím přesvědčit i svého společníka.
Pokud bude trandoshan souhlasit, tak slezeme z vozíku a budeme společně zpoza rohu chvíli sledovat trénink, než se zase vydáme ke kompostárně. Budu se snažit zapamatovat si toho co nejvíc, abych potom mohl něco z toho trénovat o samotě. Pokud ale souhlasit nebude, tak budeme pokračovat v cestě.
Nejsou žádné emoce, je jen klid.
Není žádná nevědomost, je jen poznání.
Není žádná vášeň, je jen vyrovnanost.
Není žádný chaos, je jen harmonie.
Není žádná smrt, je jen Síla!

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Jordi Linx »

Coruscant, Chrám Jedi:
Trénující dvojice tě natolik fascinovala, že jsi se rozhodl na chvilku pozdržet cestu ke kompostárně, tedy pokud by se tvůj kolega nerozhodl něco namítat. Chvilku se na tebe díval, když ses ho zeptal, aby nakonec pokýval souhlasně hlavou.
Ssouhlass,
doplnil pouze jednoslovně a tys měl pocit, jakoby se slovo skládalo z tolika s, že ostatní hlásky ani nebyly skoro vůbec slyšet. Bylo tedy rozhodnuto a společně jste tak mohli zpoza rohu sledovat trénující dvojici.

Nic nenasvědčovalo tomu, že by kterýkoliv z dvojice při cvičení používal Sílu, i když se některé pohyby zdály nesmírně náročné. Cvičení celkově vyžadovalo velkou flexibilitu těla a rychlou a častou změnu postojů. Neustálá práce nohou přesouvala dvojici po poměrně velkém prostoru a shora by snad mohli i trochu působit jako tančící dvojice. Jak jste pozorovali důkladněji, tak sis mohl povšimnout, že každý pohyb do jakéhokoliv směru byl krytý údery rukou, čímž se snižoval prostor pro možné útoky. S každým dalším cvikem, však začínal padawan více a více zaostávat za svým mistrem. Navíc na něm byla vidět i rostoucí únava, zatímco mistr i nadále pokračoval až s nečekanou lehkostí. Až jste z toho mohli mít pocit, že se snad nikdy neměl unavit a pokračoval by ve svém cvičení podobně, jako běží neustále některé holonetové pořady. Teprve po chvilce mistr ustal se cvičením ladným obloukem a vyčkal, dokud jeho padawan nedokončil cvičení a neuzavřel jej podobně. Poté si sedli naproti sobě a o něčem se začali rozprávět.
Nebesspečné,
vyhodnotil Klessk trénink, který jste mohli chvilku sledovat, než se vydal nazpět k repulzorovému vozíku, abyste tak mohli pokračovat dál ke kompostárně. Měl jsi pocit, že Klessk by toho k onomu cvičení chtěl říci více, ale z nějakého důvodu to neudělal. Nemohl sis být jistý, jestli to bylo tím, že nevěřil ve svou schopnost hovořit basicem, nebo snad nedovedl najít ta správná slova. Určitě to však nebylo tím, že by se tě nějak stranil, o čemž sis mohl být docela jistý.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Ryen
Učedník
Učedník
Příspěvky: 66
Registrován: 10.2.2011 01:57:44
Bydliště: CR

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Ryen »

Coruscant, Chrám Jedi:

Takže to není zas takový suchar. Super!
pomyslím si nadšeně, když můj společník souhlasí s návrhem. Takže za rohem zastavujeme vozík a chvíli nato už zpovzdálí sledujeme trénující dvojici.

Docela mě zaujme fakt, že ti dva při pohybech nevyužívají Síly, ačkoliv to na první pohled nebylo patrné. Jistě je k tomu zapotřebí mnoho tréninku a vytrvalosti. Padawan určitě nebude úplný začátečník. Dal jsem sám sobě za úkol zapamatovat si co nejvíce pohybů, abych je potom mohl o samotě také zkusit natrénovat. Samozřejmě mi to mistra nenahradí, ale pořád je to lepší než nic.
Než se naději, dvojice trénink zakončí a po chvíli spolu začnou konverzovat o něčem, co k naším uším už nedolehne.
"Páni,"
zahučím úžasem. Opět mě začne hlodat fakt, že i já jsem už mohl takhle trénovat. Z mysli se mi vydere i pocit ukřivděnosti z nedocenění mých schopností. Hned poté ho ale potlačím - mám mnoho horších vlastností, ale pýcha k ním povětšinou nepatří.
Klessk "vystoupení" zhodnotil poněkud přesnějším výrazem než já. Kývnu na znamení souhlasu.
"Ano, to je. I když mám pocit, že to je nejspíš nic oproti tomu, co nás čeká venku."

Když už není co sledovat, nastupuji se svým kolegou opět na repulzorový vozík a pokračujeme v cestě ke kompostárně. Cestu sotva vnímám, věnuji jí jen tolik pozornosti, abych do ničeho nebo někoho nevrazil. V hlavě si totiž přehrávám stále dokola předchozí trénink, aby mi toho co nejvíc utkvělo v paměti.
Když nabudu pocitu, že jsem si zapamatoval, co šlo, obrátím se na Klesska.
"Takže nebezpečné," promluvím na něj. "To by řekl někdo, kdo nestuduje to co my. Jako budoucí Jedi na to máš určitě obsáhlejší názor, hm?"
Hodím po něm povzbudivým úsměvem, aby si nemyslel, že to myslím nějak zle nebo urážlivě. Jen mě zajímá jeho názor, tak ho chci trochu pobídnout. Stejně bude muset časem tu jazykovou bariéru nějak překonat.
Nejsou žádné emoce, je jen klid.
Není žádná nevědomost, je jen poznání.
Není žádná vášeň, je jen vyrovnanost.
Není žádný chaos, je jen harmonie.
Není žádná smrt, je jen Síla!

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Jordi Linx »

Coruscant, Chrám Jedi:
Ochota sledovat trénink tě u Klesska potěšila natolik, že ses rozhodl připsat mu plusové bodíky k jeho hodnocení a díky čemuž vystoupal hned o něco výše. Zároveň ses pokoušel zapamatovat si co nejvíce, ale i když jsi několik jednotlivých pohybů ve své paměti uchoval, tak se ti po chvilce vytrácela jejich návaznost na sebe, stejně jako přesné postavení nohou. Nebylo pochyb o tom, že aby ses naučil více, než co by ti mohlo stačit k ublížení si, tak bys potřeboval mnohem více sledování, nebo lépe - osobní instruktáž.

Pokusil ses tedy zaměřit na získání hlubšího dojmu od Klesska, který se sice netvářil příliš nadšeně, že se musí pokoušet mluvit ve větší míře, ale bylo to dáno jeho jazykovou bariérou. I proto mu chvilku trvalo, než přednesl první větu:
Ssložité sstopovat. Nebesspečné pšši sstřetu. Moc ssledovat, nesschopen sstřetávat.
Když Klessk domluvil, tak ještě chvilku přemýšlel o tom, co ti řekl, aby následně čekal na tvou reakci a jestli se budeš chytat za hlavu nad tím, co řekl. Významově to totiž opravdu nepůsobilo nejjasněji.

Zatímco jsi měl možnost Klesskovi odpovědět, přiblížili jste se na dohled kompostárny. Znamenalo to zpomalit a opatrně vmanévrovat skrze užší vrata, než byste mohli začít vykládat zbytky z ošetřování zahrad. Dobře jste věděli, že zdejší kompost se poté opětovně používá při obměňování úrody, byť občas jdou nějaké zbytky travin jako potrava do chrámových stájí. Mohlo se zdát až k neuvěření, jak velký vlastně Chrám byl a co vše obsahoval. Až to mohlo svádět k pocitu výrazné nicotnosti vůči něčemu tak velkému.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Ryen
Učedník
Učedník
Příspěvky: 66
Registrován: 10.2.2011 01:57:44
Bydliště: CR

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Ryen »

Coruscant, Chrám Jedi:

Pozorně naslouchám odpovědi mého společníka, který se ze všech sil snaží poskládat souvislou smysluplnou větu basicem. Je fakt, že jsem moc nepochopil, co přesně myslel tím "stopovat" a "střetávat", ale nevyptával jsem se ho na to, co tím myslel. Nechci mu jeho první pokusy mluvit ve větách kazit tím, že jeho basic není moc srozumitelný. Každopádně jsem mu alespoň odpověděl na tu část, kterou jsem pochopil.
Ano, to máš pravdu. Dobrý postřeh.

Poté už ale konečně dorazíme ke kompostárně. Je od zahrad dál, než by se mohlo zdát. Nebo to je možná tím, že jsme si udělali krátkou přestávku. Tím víc si ale budeme muset pospíšit zpátky. Přesto se rozhodnu využít vjezd pro menší cvičení v Síle.
Klessku, prosím tě, jisti mě, kdybych jel špatně,
požádám svého kolegu o spolupráci. Poté zpomalím vozík a soustředěně zavřu oči. Vím, že mistři Jedi se například při vesmírných bitvách nechávají řídit spíše Sílou než očima, když bojují v letounech. Pokusím se o něco podobného, i když tohle je samozřejmě o mnoho lehčí.
Ale já taky nejsem mistr, že jo.

Pokouším se napojit na Sílu, nechat ji sebou prostoupit a následně se jí nechat vést. Snažím se vmanévrovat do úzkých vrat pouze pomocí Síly a ne vnějších smyslů.
Ať už se mi to podaří, nebo mi Klessk bude muset zasáhnout do řízení, navedu každopádně repulzorový vozík směrem ke skládce, kde putuje plevel k dalšímu využití.
Až tam dorazíme, vystoupíme a začneme vyprazdňovat kbelíky, abychom se mohli co nejdříve vrátit.
Nejsou žádné emoce, je jen klid.
Není žádná nevědomost, je jen poznání.
Není žádná vášeň, je jen vyrovnanost.
Není žádný chaos, je jen harmonie.
Není žádná smrt, je jen Síla!

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Jordi Linx »

Coruscant, Chrám Jedi:
Sice sis nebyl jistý vším, co ti Klessk řekl, ale tvářil ses chápavě. Pokoušel ses tak podnítit jeho snahy o souvislejší mluvení, protože jsi zastával názor, kdy pravidelnější cvičení vedlo k rychlejšímu zvládnutí. Tedy nebyl jsi samozřejmě jediný, kdo podobný názor mohl zastávat, ale v současné chvíli tu poblíž nebyl nikdo jiný.

Po cestě však bylo nutné se opět soustředit na svůj úkol, k čemuž jsi chtěl využít Sílu a sám tak ozkoušet své schopnosti, nebo ještě lépe zlepšit svou dovednost v něčem, co jsi u rytířů a mistrů bral za samozřejmost. Předtím jsi požádal Klesska, aby tě případně jistil, byť si chvilku nebyl jistý, cože ses vlastně chystal udělat. Teprve po chvilce mu to došlo a trochu nejistě tedy souhlasil, byť z toho nebyl příliš nadšen.
Vše tedy bylo již jen na tobě a na Síle. Chvilku ti trvalo, než jsi se mohl začít pořádně soustředit a vůbec se zorientovat ve svém okolí, ale jakmile jsi dosáhl jistého bodu, tak jsi mohl konat. Vyrazil jsi tedy opatrně vpřed k místu, kde jsi dle Síly vnímal otvor do kompostárny. Nedařilo se ti přesně vyostřit detaily a tak ses nemohl ničemu divit, že se za moment ozval nepříjemný skřípot, jak jsi částí vozidla drhnul o kraj vstupního otvoru. Trochu jsi zkorigoval sám trasu díky čemuž skřípot ustal a kdy jsi po chvilce otevřel oči, tak jste byli vevnitř. Vozidlo naštěstí nebylo nejnovější a již několik šrámů mělo, takže ten nový mezi ně v pohodě zapadnul.

Potom jste s Klesskem provedl tolik známý úkon, než jste se rozhodli vyrazit nazpět, aby vám však cestu zastoupila mladá rytířka Jedi.
Už jsem myslela, že tu nikoho nenajdu. Potřebovala bych od jednoho z vás okamžitou pomoc!
zeptala se uspěchaným tempem rytířka se zrzavými vlasy a modrou barvou očí.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Ryen
Učedník
Učedník
Příspěvky: 66
Registrován: 10.2.2011 01:57:44
Bydliště: CR

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Ryen »

Coruscant, Chrám Jedi

Plně se soustředím na Sílu a nechávám se jí vést. Vše se zdá v pořádku, dokud neuslyším skřípání kovu o stěnu. Ten zvuk naznačuje, že všechno v pořádku zase tak úplně není. Stačí ale malé pohnutí v Síle a úspěšně projíždíme vraty.
Jsem rád, že se mi to podařilo a dokonce bych si pro sebe i trochu radostně výskl, ale omezím svou reakci jen na malé spokojené ušklíbnutí.

Poté už ale mně a mého trandoshanského kolegu čeká opět rutina. Jakmile zastavíme u skládky plevele, chopíme se kbelíků a začneme je vyprazdňovat. Tentokrát už s Klesskem o ničem nekonverzuji, jen po něm hodím úšklebkem, když zrovna vyklápím plevel a sleduji, jestli ho to nebaví tak jako mně.

Ovšem ještě než stihneme odjet zpět do zahrad, vyruší nás jakási mladá rytířka Jedi. Změřím si ji pohledem, možná ji znám od vidění z Chrámu, ale nedokážu si ji teď zrovna zařadit. Vím, že bychom se správně měli vrátit do zahrad, už teď máme zpoždění, ale nemůžu si ujít možnost osobně s něčím pomoct rytíři, obzvlášť když žádá tak naléhavě.
Ještě se otočím na Klesska, jestli se nechce dobrovolně přihlásit on. Ale předpokládám, že se do toho asi moc hrnout nebude už jen proto, že se těžko domlouvá a rytířka vypadá, že dost spěchá.
Ehm... dobře, o co jde?
zeptám se nakonec a popřípadě ji následuji.
Nejsou žádné emoce, je jen klid.
Není žádná nevědomost, je jen poznání.
Není žádná vášeň, je jen vyrovnanost.
Není žádný chaos, je jen harmonie.
Není žádná smrt, je jen Síla!

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Jordi Linx »

Coruscant, Chrám Jedi:
Podíval jsi se na Klesska, jestli se nerozhodne přihlásit on, ale jeho zdrženlivost tě přiměla učinit to v jeho místě. Zdálo se, že se tím rytířce ulovilo a vylovila ze svého roucha zapečetěný list, který ti hned začala podávat.
Skvělé, hodně mi tím pomůžeš. Potřebovala bych doručit tento dopis s tajnými informacemi. Není příliš bezpečné jej zasílat přes holonet a hlavně musí být doručen do osobních rukou. Bohužel ho nemohu doručit sama a celé tohle značně spěchá, tak potřebuji tvoji pomoc. Navíc se zdáš být dostatečně schopný a zodpovědný, abys něco podobného zvládnul,
informovala tě o povaze úkolu, s nímž potřebovala pomoc a zároveň tě označila za způsobilého. Klessk se rozhodl držet stranou vašeho rozhovoru a jenom vás trpělivě sledoval, protože rytířka se ti očividně chystala sdělit ještě nějaké další informace.
Informace musí být doručena co nejdříve do věžáku A-414 nedaleko senátní haly. Třicáté osmé patro, dveře 7A a jsou určeny pro černovlasého muže trochu vyššího než já, který by se měl představit jako Kall Erwen. Na levé tváři má drobnou jizvičku, podle které bys ho měl určitě poznat. O tvou nepřítomnost se neobávej, to zařídím cestou na svůj úkol, jen mi pověz, jak se vlastně jmenuješ?
určila zbytek informací a naznačila, že úkol tě měl nasměřovat mimo prostory Chrámu do ulic Coruscantu. Nebývalo to zrovna běžné, ale zdálo se, že v tomto případě si to situace žádala. Bylo nyní na tobě, jestli se rozhodneš tento úkol přijmout, nebo jej naopak odmítneš a přinutíš tak rytířku hledat někoho dalšího, kdo by jí mohl pomoci.
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Uživatelský avatar
Ryen
Učedník
Učedník
Příspěvky: 66
Registrován: 10.2.2011 01:57:44
Bydliště: CR

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Ryen »

Coruscant - Chrám Jedi:

Lidská rytířka na mně ve spěchu vyhrkla spoustu informací a zároveň mi tím svěřila pravděpodobně naléhavý úkol. Pozorně naslouchám a opakuji si v hlavě důležité informace, abych na něco nezapomněl.
Senátní budova, věžák A-414, 38. patro, dveře 7A... Předat osobně do rukou černovlasému vyššímu muži Kallu Erwenovi s jizvou na levé tváři. Dobře, mám to.
Její prosbu vyslyším, konečně nějaký úkol! Přestože to není nic závratného, jako youngling zřejmě nemůžu očekávat víc.
Dobře, doručím to co nejdříve, můžete se spolehnout,
odvětím rytířce.
Já jsem Seth Alec z Heliostního klanu. Jaké je Vaše jméno?
odpovím na její dotaz a zároveň položím protiotázku, byť by jí to mohlo přijít drzé. Koneckonců na tom nesejde. Převezmu tedy dopis, schovám ho pod tuniku a nakonec se otočím na svého kolegu.
Klessku, mohl bys ten vozík zpátky zavést sám? Musím jít. Díky.
Nevím, jestli tím bude trandoshan zrovna nadšen a nevím ani jestli si u mistra Daerna nevykoleduji malér, ale rytířka řekla, že mě omluví, takže na to spoléhám.
Pokud k tomu rytířka ani Klessk nic nedodají, vyrazím z kompostárny a naberu směr přímo k hlavnímu vchodu Chrámu. Nesnažím se nijak spěchat, abych tím nevyvolal případnou zvědavost rytířů či mistrů, které potkám.

Cestou přemýšlím o svém úkolu. Teď, když se mi to trochu rozleželo v hlavě, mi to přijde trochu podezřelé.
Rytířka, která posílá někomu do Senátu tajné zprávy? No dobře, může být. Chápu i to, že nemá čas to doručit osobně. Ale proč by tam posílala younglinga? Mohla to dát přeci jinému rytíři nebo padawanovi...
Úkoly mimo Chrám jsou pro younglingy neobvyklé, obzvlášť bez doprovodu. Možná poslala mně, protože by to nikdo ze starších neměl vědět... A proč to tak spěchá? Nevím, nevím, ale pochybuji, že o tomhle ví Rada. Mistři mi vždycky říkali, že mám dávat na své pocity, tak na ně dám a budu ve střehu. Ale úkol dokončím, třeba z toho bude konečně nějaká akce a já dokážu, že jsem dost schopný, aby si mně někdo vybral za padawana. Třeba samotný mistr Windu... To by bylo něco!

Mé myšlenky se začnou z podezření vůči rytířce ubírat směrem k mému prozatím neznámému budoucímu mistrovi. Chvíli se tou představou kochám, ale nakonec zatřepu hlavou a pokud mně nikdo nezastaví, vyjdu z Chrámu do ulic Coruscantu.
Nejdříve mě napadlo, že bych se možná měl převléct do civilu. Potom jsem si ale uvědomil, že mladý Jedi v Senátu bude asi mnohem nenápadnější než městský chlapec v Senátu. Jediové se tam od začátku Klonových válek pohybovali dost často, takže se snad nikdo nebude vyptávat.
Šlapat pěšky z Chrámu do Senátu by se mohlo trochu protáhnout, proto zvolím raději hromadnou dopravu. Počkám si na nějaký transport k Senátu, nastoupím, sednu si pokud možno někam dál od lidí a když se ujistím, že mi nikdo nevěnuje moc pozornosti, vytáhnu dopis.

Nemohu si pomoct, ale zvědavost spojená s podezřeními mně přemáhá. Nemohu dopis otevřít, porušil bych tak pečeť. Ale vím, že někteří rytíři se naučili používat schopnost psychometrie a mohli tak při pouhém doteku poznat věci a události, které jsou s předmětem spojené. Já tuhle schopnost rozhodně neovládám, ale to mi určitě nebrání se o něco podobného pokusit.
Nejprve ze všeho se uklidním, začnu pravidelně zhluboka dýchat a pokusím se co nejvíce propojit se Sílou. Poté přivřu oči a pevně stisknu dopis všemi osmi mohutnými prsty. Až se dostatečně napojím na Sílu, vyšlu ji k listu a s otevřenou myslí čekám na případnou odezvu.
Ať už se mi to podaří, nebo ne, po chvíli dopis schovám zpět pod tuniku a počkám, až budeme na místě. Poté vystoupím a namířím si to přímo do budovy Senátu.

V případě, že se mi nepodaří svézt se hromadnou dopravou, půjdu do Senátu pěšky, přičemž se na nějakém příhodném klidnějším místě cestou zastavím a pokusím se o výše zmíněnou psychometrii, než budu pokračovat v cestě.

_______________________________________________________________________

Menší dotaz: Má moje postava už sestrojený světelný meč? Jen abych věděl, jestli s ním mám počítat, kdyby bylo potřeba. ;)
Jinak doufám, že jsem ten děj neposunul až moc, kdyžtak to upravím.
Nejsou žádné emoce, je jen klid.
Není žádná nevědomost, je jen poznání.
Není žádná vášeň, je jen vyrovnanost.
Není žádný chaos, je jen harmonie.
Není žádná smrt, je jen Síla!

Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Re: Výcvik pro Ryena(Seth Alec)

Příspěvek od Jordi Linx »

Coruscant, Na cestě k senátu:
Z nyní již tvého úkolu tě pojmulo takové nadšení, že jsi málem nezaslechl jméno, které rytířka pravila. Nejprve se ti to zdálo Devafora Eschel, ale teprve později sis uvědomil, že to bylo jinak. Celé to znělo jako tři různá slova - Devan For a Deschel, ale tím, že jsi byl skoro na cestě, sis nemohl být jistý. Klesska nestačil ani zasyčet na rozloučenou a už jsi se proplétal Chrámem ven. Protože jsi úmyslně nijak výrazně nespěchal a snažil se proplétat okolo ostatních a mimo pohledy mistrů, rytířů nebo civilního personálu, tak ses během chvilky octnul venku před Chrámem, aniž by tě někdo zastavil. Trochu vděku jsi za to mohl darovat skupině turistů z mon calamari u brány, kteří nadšeně snímala svými holokamerami každou sochu na vstupní promenádě a zasypávali chrámovou stráž nekonečným proudem dotazů.

Mimo Chrám jsi okamžitě zamířil na nejbližší stanici lokální dopravy, kde jsi vyčkal na příjezd repulzorového vlaku. Dlouhá souprava schopná pojmout stovky lidí ze sebe po zastavení vychrlila ohromný dav turistů, místních a kdo ví koho dalšího, aby zase stejné množství nabrala dovnitř. Čekala tě cesta přes tři zastávky, než bys vystupoval nedaleko Senátní budovy. Naštěstí se ti povedlo nastoupit do vagónu, který nebyl příliš plný a mohl sis tak sednout a rozhodnou se zkusit "přečíst" dopis, aniž bys jej otvíral. Otevřel jsi se tedy Síle, nechal se jí prostoupit naskrz a soustředil své úsilí na dopis, na jeho minulost, na místa, kde byl na osoby, které jej držely. Jenomže, ať jsi se soustředil sebevíce, tak žádná odpověď nedorazila a dosáhl pouze toho, že jsi chvilku téměř meditoval.

Překvapení na tebe čekalo, když jsi otevřel oči, protože před tebou stál droid a čekal, až mu budeš věnovat pozornost. Když jsi se probral ze své snahy o "čtení" dopisu, tak se droid mírně snížil, tudíž jsi mohl jasně vidět jeho revizorské insignie.
Prosím, prokažte se svým lístkem,
vyžádal si elektronický lístek, který se za běžných okolností nakupuje před nastoupením do vlaku. Jenomže v onom velkém davu a snaze dostat se co nejrychleji k senátní budově jsi jej postrádal a neměl ses tedy droidovi čím prokázat.
----------------------------------
Vzhledem k tomu, že nejsi padawan, tak světelný meč samozřejmě nemáš. A neoháněj se mi posledními díly The Clone Wars, protože tam zase předvedli paskvil kaninických informací. Co se týká posunu, tak to bylo už tak nějak na hranici, ale občas zjistíš, že si tím nakonec můžeš sám spíš uškodit než polepšít :lol: .
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Zamčeno

Zpět na „Dokončené výcviky“