Důležité planety Staré Republiky

Obsáhlý archív mapující období od konce Nových Sithských válek až po konec Klonových válek.

Moderátor: Archiváři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Jordi Linx
Administrator
Administrator
Příspěvky: 6477
Registrován: 14.11.2007 09:50:20
Bydliště: Fyodos
Discord: Yoshi#2991
Kontaktovat uživatele:
Bohemia

Důležité planety Staré Republiky

Příspěvek od Jordi Linx »

Důležité planety v období Staré Republiky:
Coruscant
Planeta v samém srdci galaxie, která je už po tisíciletí centrem republiky, veškeré její politiky, ale také obchodu a kultury. Celá planeta je zastavěna a silně industrializována, z vesmíru vypadá jako jednou velké město, ale ve skutečnosti je rozdělena do několika měst, jež však svojí velikostí převyšovala mnohé země na jiných planetách.
ObrázekObrázek

Naboo
Naboo ležela poměrně osamostatněna od dalších planet galaxie, skoro na hranicí vnějšího okraje. Nádherná planeta pro život plná lesů, planin a oceánů či bažin s nejroztodivnějšími životnímu kulturami. Byla také zajímavá pro astrofyziky, protože postrádala tekuté jádro a její útroby byli porézní a bohaté na plasmu, což byl doslova galaktický unikát. Nativními obyvateli jsou gungani a přistěhovali se sem lidé. Z planety pochází výrazné osobnosti jako Padmé Amidala nebo Palpatine.
ObrázekObrázek

Tatooine
Na první pohled nevýznamná pouštní planeta ve vnějším okraji, která leží blízko obchodní cesty - Corellianského toku. Planeta s dvěma slunci měla kdysi i své oceány, ale nyní se jedná o pustou poušť a skaliska. Přesto zasáhla do dění galaxie jako domovina Anakina Skywalkera a poté i místo skrývání Obi-Wana Kenobiho, kde dozíral nad rostoucím Lukem Skywalkerem. Na planetě se také často shrocovala všelijaká směs námezdních lovců a další spodiny galaxie.
ObrázekObrázek

Kamino
Vodní svět ve vnějším okraji, kde vznikla Velká Republiková Armáda, respektive její 'lidská' část. Kompletní povrch planety pokrývá oceán, protože veškeré jeho kontinenty se ponořili už dávno. Přesto má tento velký 'bazén' velkou důležitost díky přítomnosti Kaminoánců a jejich schopnostem v klonování, na základě čehož mohla vzniknout klonová armáda pro republiku, jež se později stala základem imperiálních sil. Planetu také velice často sužovali značné bouře a vichřice.
ObrázekObrázek

Geonosis
Z vesmíru rudá planeta se slabým magnetickým polem a hustou atmosférou se nachází ve vnějším okraji a profilem je někde mezi kamenitou a pouštní planetou. Okolo planety také obíhal prstenec plný různorodých asteroidů. Místní obyvatelstvo - insektoidní Geonosané žilo především v podzemí, kde struktury jejich budov připomínali termitiště. Významnost této planety je dána faktem, že byla první hlavní planetou konfederace(CIS) a taky tím, že zde začali klonové války svoji první bitvou.
ObrázekObrázek

Kashyyyk
Planeta nacházející se ve středním okraji jež je specifická svými rozsáhlými lesy tvořenými obrovskými stromy známými pod názvem wroshyr. Na planetě se vyskytuje také několik oceánú posetých ostrovy, ale také rozsáhlými korálovými útesy. Planeta je domovinou rasy wookiů a také několika imigrovaných národů.
ObrázekObrázek

Mustafar
Jedná se o malou vulkanickou planetu ve vnějším okraji, jenž vznikl díky silným gravitačním sílám blízkým plynným obrům. Konfederace zde založila slevárny a planeta byla i jejich posledním sídlem během klonových válek, na významu tato planeta získala díky souboji Anakina Skywalkera s Obi-Wanem Kenobim, jehož následkem byl vzestup Dartha Vadera v celé kráse jeho brnění.
ObrázekObrázek

Cato Neimoidia
Planeta obsahující převážně pláně a hory byla v koloniálním okraji a byla domovinou nejbohatší neimoidianů včeta Nuta Gunraye. Byla to důležitá planeta pro konfederaci a odolávala nejdéle nátlaku republiky ze všech vnitřních světů. Zdejší města byla vystavěna v těžko přístupných horách a jejich konstrukce závisela na vzájemných mostních konstrukcí, proto byli také nazývány jako mostová města.
ObrázekObrázek

Felucia
Roztodivná planeta ve vnějším okraji, s až pozoruhodnou florou a neméně podivuhodnou faunou. Pro samotný život nebyla úplně nejvhodnější, ale i tak byla vybrána jako sídlo komerční gildy, jež výrazně podporovala CIS.
ObrázekObrázek

Mygeeto
Planeta ve vedlejším okraji, jež byla zdrojem bohatství pro Intergalaktický Bankovní Klan a tedy důležitou součástí CIS. Planeta byla celá pokreta ledem a mimojiné byla nalezištěm velkého množství krystalů, jež se dali nalézt v mnoha jeskyňích. Několik málo zdejších měst bylo zapuštěno v krystalovém povrchu planety a čerpalo energii z syntetizace určitých druhů krystalů.
ObrázekObrázekObrázek

Utapau
Planeta jež obsahovala mnoho velkých děr ve svém povrchu, kde se shromažďovala zdejší populace, protože mimo ně převládal silný vítr. Na povrchu se také vyskytují poušťě, savany, kaňony a také i podzemní oceány. Planeta byla významná tím, že se zde ke konci klonových válek skrýval generál Grievous a byl zde také poražen Obi-Wanem Kenobim.
ObrázekObrázek

Saleucami
Byl to šerý, suchý svět ve vnějším okraji s občasnými oázami, kde se vyskytoval porost a flora. Tyto oázy byli po většinou rozmístěni v kráterech po dopadnutí meteorů, které byli vytápěny geotermálními prameny. To byli i ideální místa pro malá města, kde žili místní kolonisté. Tato planeta byla důležitým sídlem Techno Unie.
Obrázek

Ilum
Ledová planeta položená při kraji neznámých regionů, jež byla známá jako naleziště krystalů Adegan, které se využívali pro konstrukci světelného meče. Byl zde postaven Jediský chrám, kde se tyto krystaly sbírali a také toto místo sloužilo jako meditační místo pro Jedie. Během klonových válek byl chrám napaden.
ObrázekObrázek

Hypori
Je to mírná planeta ve vnějším okraji s malými oceány a kamenitými prostory. Tato pustá planeta byla vybrána jako místo pro výrobu droidů konfederačních armád společnosti Baktoid a bylo pečlivě udržováno v tajemství. Přesto se zdejší operaci povedlo odhalit, ale republikový útok byl odražen generálem Grievousem, který svedl boj s několika Jedii, včetně Ki-Adi Mundiho, Shaak Ti nebo Aayly Secury.
Obrázek

Muunilinst
Mírná planeta bohatá na minerály se nacházela ve vnějším okraji a byla sídlem intergalaktického bankovního klanu, který byl významným členem CIS. Byl to členitý svět plný lesů, planin a horských vyvýšenin. Tento svět byl svědkem bitvy, jež skončila vítězstvím pro republiku, ale za cenu velkých ztrát.
ObrázekObrázek
Největší odměnou pro Jediho je radost a štěstí v myšlenkách a výrazech těch, které zachránil nebo kterým pomohl.

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Archiv Chrámu Jedi“